IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo wrote:Rose- ja miała podaną 6-cio dniową blastocystę. Efekt w stopce
Cudowny efektzazdroszczę
napawa mnie to wielkim optymizmem co do mojej Śnieżynki
MoNaKo lubi tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
nick nieaktualnyOdeta wrote:Dziewczyny, czy któraś miała tak, że progesteron mimo dużych dawek wychodził niski.
Trochę się tym martwię, mimo zwiększenia dawki teraz biorę 4 x1 lutinus i 3 x duphaston.
Progesteron dziś wynosił 10,14 ng/ml.
W piątek miałam 12,67 ng/ml.
Moja gin ma urlop i sms'wo nadzoruje plan działania.
Kazała powtórzyć prg, bo być może to błąd labo.
Byłam też na wizycie, u lekarki, która niby pracuje w jakieś klinice, ale średnio potrafiła mnie przekonać do tego, że jest tak jak mówi. Powiedziała, że biorę już duże dawki i to niczego nie zmieni. A jak jej powiedziałam, że mam w domu prolutex, to stwierdziła, że mogę se brać co drugi dzień jak chce.
Zastanawiam się nad tym, czy może wynik jest niski dlatego, że mam cykl sztuczny, a lutinus wchłania się miejscowo i nie daje pełnego wyniku w krwi. Duphaston z kolei w ogóle nie wychodzi w badaniach.
Co sądzicie? Czy któraś z Was miała podobne wyniki i z ciążą było wszystko ok? -
dziewczyny czy w 8dpt test sikany jest już wiarygodny?? nie pokazało ani cienia drugiej kreski ... transfer 5dniowej blastocysty
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Anna Ka wrote:dziewczyny czy w 8dpt test sikany jest już wiarygodny?? nie pokazało ani cienia drugiej kreski ... transfer 5dniowej blastocysty
Nie jest jeszcze 100% wiarygodny. Powtorz za dwa dni albo zrob bete.Erl lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Miki, Odeta takie wahania prog to żadne wahania. To sa normalne wartosci przy crio na sztucznym. Tak jak Odeta pisala, duphaston nie wychodzi w badaniu, a prg dopochwowy ma inne stężenie we krwi a inne w macicy.
Cytujac mojego lekarza: nie ma za niskiego poziomu prg, jesli ciaza sie rozwija tzn ze taki poziom jest ok.
Kiedys przy ivf podawalo sie sam duphaston 3x1 i rodzily sie zdrowe dzieciCala, MiKi23, Odeta, domiszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Miki, Odeta takie wahania prog to żadne wahania. To sa normalne wartosci przy crio na sztucznym. Tak jak Odeta pisala, duphaston nie wychodzi w badaniu, a prg dopochwowy ma inne stężenie we krwi a inne w macicy.
Cytujac mojego lekarza: nie ma za niskiego poziomu prg, jesli ciaza sie rozwija tzn ze taki poziom jest ok.
Kiedys przy ivf podawalo sie sam duphaston 3x1 i rodzily sie zdrowe dzieciDzięki
Bella93 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy tez tak macie ze dupasthon czy progesteron w innej postaci zwala Was z nog? Ja biore Crinone raz dziennie i jestem senna caly czas, moglabym spac caly dzien. Nie mowcie mi ze to objaw ciazy bo mam dopiero 3 dpt a transferowalam 3-dniowe zarodki dwa. Nie moge przez to zrezygnowac z picia kawy w poludnie, a bardzo bym chciala. Bez kawy to juz wogole pisac na kompie nie moge.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
nick nieaktualnyDani wrote:Dziewczyny czy tez tak macie ze dupasthon czy progesteron w innej postaci zwala Was z nog? Ja biore Crinone raz dziennie i jestem senna caly czas, moglabym spac caly dzien. Nie mowcie mi ze to objaw ciazy bo mam dopiero 3 dpt a transferowalam 3-dniowe zarodki dwa. Nie moge przez to zrezygnowac z picia kawy w poludnie, a bardzo bym chciala. Bez kawy to juz wogole pisac na kompie nie moge.
poza tym pomimo bardzo wysokiej dawki progesteronu jest wszystko zemną ok. Kawy nie piję
Dani lubi tę wiadomość
-
ślązaczka wrote:Anna Ka na moim przykładzie mogę powiedzieć, że na tym etapie tylko beta prawdę Ci powie
dobra wytrzymam jeszcze jakoś te 2 dni do bety
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Odeta wrote:Dziewczyny, czy któraś miała tak, że progesteron mimo dużych dawek wychodził niski.
Trochę się tym martwię, mimo zwiększenia dawki teraz biorę 4 x1 lutinus i 3 x duphaston.
Progesteron dziś wynosił 10,14 ng/ml.
W piątek miałam 12,67 ng/ml.
Moja gin ma urlop i sms'wo nadzoruje plan działania.
Kazała powtórzyć prg, bo być może to błąd labo.
Byłam też na wizycie, u lekarki, która niby pracuje w jakieś klinice, ale średnio potrafiła mnie przekonać do tego, że jest tak jak mówi. Powiedziała, że biorę już duże dawki i to niczego nie zmieni. A jak jej powiedziałam, że mam w domu prolutex, to stwierdziła, że mogę se brać co drugi dzień jak chce.
Zastanawiam się nad tym, czy może wynik jest niski dlatego, że mam cykl sztuczny, a lutinus wchłania się miejscowo i nie daje pełnego wyniku w krwi. Duphaston z kolei w ogóle nie wychodzi w badaniach.
Co sądzicie? Czy któraś z Was miała podobne wyniki i z ciążą było wszystko ok?
Tez bylam na sztucznym.i tez mialam b niski prog ktory dodatkowo w 7 tyg ciazy mocno spadl.Dostalam zastrzyki z prolutexu i potem juz bylo ok.Ciaza caly czas rozwijala sie dobrze.Odeta lubi tę wiadomość
-
Dzięki, dziewczyny !!! Jesteście dla mnie o wiele bardziej wiarygodne niż jakiś lekarz z przypadku.
Wiem, że każdemu należy się urlop, ale czekam na powrót mojej gin., która i tak jest nieoceniona odpisując w niespełna 15 minut na smsy. Usg dopiero w przyszły piątek-osiwieję do tego czasu
Anna Ka, test mógł po prostu jeszcze nic nie wykazać, trzymam &&& za betę
-
Odeta wrote:Dzięki, dziewczyny !!! Jesteście dla mnie o wiele bardziej wiarygodne niż jakiś lekarz z przypadku.
Wiem, że każdemu należy się urlop, ale czekam na powrót mojej gin., która i tak jest nieoceniona odpisując w niespełna 15 minut na smsy. Usg dopiero w przyszły piątek-osiwieję do tego czasu
Anna Ka, test mógł po prostu jeszcze nic nie wykazać, trzymam &&& za betęXII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Dorota1 bardzo mi przykro
Nie znam Twojej historii, ktora to proba IVF?
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dani wrote:Dorota1 bardzo mi przykro
Nie znam Twojej historii, ktora to proba IVF?
To miał być czwarty transfer. Przygotowywałam się do niego jak tylko mogłam. Miesiąc przed transferem byłaqm już na L4 żeby organizm odpoczął, bo przez moją ciężką pracę , niestety fizyczną i w nocy, organizm był pewnie słaby na ciążę. Tak sobie tłumaczyłam bo przecież musiało coś być nie tak bo zachodziłam kiedyś w ciąże ale 3 razy wcześnie roniłam i raz ciąża pozamaciczna. A in vitro nie dawało rezultatu. Jedynie raz po et była ciąża biochemiczna. Nadal nie znam przyczyny. Jedyne co to mutacja MTHFR, więc teraz byłam obstawiona metylami. A tu taki pech , staciłam zarodki. Nie wiem co będzie dalej bo mój mąż nie chce dalej wydawać na lekarzy. A ja się boję że będę cierpieć nie próbując ......... -
Dziewczyny kciuki za usg aby czas wam leciał szybciej
KarenMillen, Erl, Odeta lubią tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
monisia13 wrote:Witajcie staraczki
Mam do odsprzedania leki, które zostały mi po podejściu do in vitro w Gdańsku, może któraś z Was będzie chciała skorzystać
LUTEINA dopochwowa 100mg - 3 opakowania po 30 tab. termin do 02.2019 - 45 zł. za opakowanie
LUTEINA pod język 50 mg - 2 opakowania po 30 tab. termin do 02.2019 - 14 zł za opakowanie
ESTROFEM 2 mg - 1 opakowanie po 28 tabletek termin do 06.2019 - 10 zł za opakowanie
Piszcie gdyby komuś się przydały chętnie się pozbędę
dodaj mnie do przyjaciółek -
Dziewczyny. Dzisiaj 12/13 dpt 3 dniowca- beta 1. Mogę już odstawić leki? Jedyna dobra informacja, że coś drgęło- wcześniej za każdym razem było <0,1. Bo to chyba nie może być Ovitrelle po 17 dniach, prawda?3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET....