IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Malwas gratulacje
Dziewczyny trochę z innej beczki. Czy jeśli nie mam wykupionego abonamentu premium to nie mogę nic zaznaczać na wykresie? chodzi mi np. o okres, śluzy itp. Tak samo jest z wiadomością na prive? Gdy wpisuje nazwę użytkownika to mi ginie i nie da się wysłać.Malwas lubi tę wiadomość
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18.6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
Lusia, żeby wysłać wiadomość prywatną wchodzisz w SPOŁECZNOŚĆ -> PRZYJACIÓŁKI
wyświetli Ci się lista przyjaciółek i w drugiej kolumnie od prawej masz symbol koperty, jak w nią klikniesz wtedy otworzy Ci się okno wiadomości prywatnej do danej osoby
Jeśli chodzi o wykres to bez premium nie da się dodać kompletnie nic.pysia lubi tę wiadomość
-
kis wrote:Hej. Możecie mi napisać jak to u Was jest. W którym dc mniej więcej macie podgląd endometrium przy braniu estrofemu od 2dc i kiedy też macie robiony transfer, w którym dc. ?
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Malwas wrote:Dziewczyny, tak na dodanie otuchy
. U mnie dzisiaj 7dpt blastocysty dwie kreski na teście 10 dobrze widoczne
. Jak będzie dalej, to się okaże, bo już jedną biochemiczna przeszłam i jak coś zobaczę na usg to uwierzę. W każdym razie jutro wybieram się na pierwszą betę
.
Malwas lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Aż ciepło mi zrobiło na sercu !!! Kolejna weteranka i trzymam kciuki za betę i ładny przyrost a później za serduszko ♡
. Zobaczysz, one w tym roku wszystkie zaciaza na Testowaniu, to będzie dobry rok
.
Flowwer lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas wrote:Dziewczyny, tak na dodanie otuchy
. U mnie dzisiaj 7dpt blastocysty dwie kreski na teście 10 dobrze widoczne
. Jak będzie dalej, to się okaże, bo już jedną biochemiczna przeszłam i jak coś zobaczę na usg to uwierzę. W każdym razie jutro wybieram się na pierwszą betę
.
Wierzyłam w Was Kochana
&&&& za piękną betę. Maluszku trzymaj się mocno Mamusi i zdrowo rośnij
Malwas lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Dziewczyny proszę o pomoc, wczoraj w nocy 27 dpt pojawiło się u mnie brązowe plamienie i bóle okresowe, pojechałam na IP zrobili mi usg i niby ok jest zarodek i bije serduszko tylko, że jeszcze za wolno 117/min, tak stwierdziła Pani. Tydzień temu w ogóle jeszcze nie biło. Zrobiłam sobie progesteron i wyszedł 19,70 ng/ml. I chyba jest niski prawda? Podchodziłam na cyklu sztucznym. Biore luteine 3x2 i duphaston 3x1. Wizyte mam w poniedziałek a między czasie zamienie luteine na lutinusa bo mam kilka. Pani dr w ogóle wymacała mi jakiś centymetrowy "obiekt"i podejrzewa krwiaka. Co myślicie? Czy to plamienie to przez proga czy tego krwiaka może? W poniedziałek bede u lekarza jaki prog polecacie? Może zastrzyki?
Malwas &&Malwas lubi tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:Dziewczyny proszę o pomoc, wczoraj w nocy 27 dpt pojawiło się u mnie brązowe plamienie i bóle okresowe, pojechałam na IP zrobili mi usg i niby ok jest zarodek i bije serduszko tylko, że jeszcze za wolno 117/min, tak stwierdziła Pani. Tydzień temu w ogóle jeszcze nie biło. Zrobiłam sobie progesteron i wyszedł 19,70 ng/ml. I chyba jest niski prawda? Podchodziłam na cyklu sztucznym. Biore luteine 3x2 i duphaston 3x1. Wizyte mam w poniedziałek a między czasie zamienie luteine na lutinusa bo mam kilka. Pani dr w ogóle wymacała mi jakiś centymetrowy "obiekt"i podejrzewa krwiaka. Co myślicie? Czy to plamienie to przez proga czy tego krwiaka może? W poniedziałek bede u lekarza jaki prog polecacie? Może zastrzyki?
Malwas &&gratuluję
spokoju i uśmiechu życzę. Acha, u mnie też było plamienie beżowe i brązowe na początku, nic niepokojącego się nie okazało.
Bella93 lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl wrote:Kochana, też miałam cykl sztuczny, brałam na początku tylko luteinę 3x2 i mój lekarz uważał że tyle wystracza. Proga badałam dwa razy - 20 i 19. Mój lekarz powiedział że niepotrzebnie badać i wartości są ok. Luteina dopochwowo nie daje pełnego odzwierciedlenia w surowicy krwi, duphaston w ogóle nie wpływa na wynik badania z krwi. Moja ciąża rozwija się do tego momentu prawidłowo (zaczęłam 11 tydzień) i obecnie przyjmuję z zalecenia lekarza już tylko duphaston 3x1. Wierz mi, że przyjmujesz aż nadto dobrą dawkę progesteronu i wynikiem się nie przejmuj bo nie jest adekwatny. Co do tempa bicia serduszka, ja zobaczyłam w 25dpt i też biło słabiutko, słabiej jeszcze na pewno, ono na początku jest słabiutkie i to normalne. Wspaniale że bije
gratuluję
spokoju i uśmiechu życzę. Acha, u mnie też było plamienie beżowe i brązowe na początku, nic niepokojącego się nie okazało.
w ogole ta lekarka jakas zgorzkniała była, puściła na głośnik bicie serca a pozniej wyjechala z tekstem ze ona nie wie czy cos z tego bedzie.. ale nie przejełam sie jej czarnowidztwem bo ten dzwiek wspanialy
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Czarnula nic sie nie martw bo to na pewno nie pomaga. Odpoczywaj teraz koniecznie i ogromne kciuki za wizyte w poniedzialek &&&
czar-nula lubi tę wiadomość
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek -
Malwas, gratulacje!
A ja się zgłaszam po transferze. Na miejscu dowiedzieliśmy się, że z naszych 8 ponoć super zarodków do stadium blastocysty dotrwal tylko 1. Jeden! Siedem zarodków padło po drodze, średnio optymistycznie mnie to napawa
Ale dobrze, że mieliśmy chociaż jeden silny zarodek i trzeba wierzyć, że się przyjmie.karolcia35, Malwas, Natka-matka wariatka :), Flowwer, jasmina6, Bella93, Cccierpliwa, Dani, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Scent86 wrote:Czarnula nic sie nie martw bo to na pewno nie pomaga. Odpoczywaj teraz koniecznie i ogromne kciuki za wizyte w poniedzialek &&&
Szatanka wiem cos o tym ze jeden jedyny zarodek wystarczy. U nas mrozili wszystkie w 3 dobie a dwa słabsze 8b zostawili pod obserwacja do 5 doby i powstały ładne blastki, jedna ze mna została wczoraj usłyszałam jak bije jej sercez doswiadczenia uwazam ze warto czekac do 5 doby.
szatanka, gosia81 lubią tę wiadomość
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
szatanka wrote:Malwas, gratulacje!
A ja się zgłaszam po transferze. Na miejscu dowiedzieliśmy się, że z naszych 8 ponoć super zarodków do stadium blastocysty dotrwal tylko 1. Jeden! Siedem zarodków padło po drodze, średnio optymistycznie mnie to napawa
Ale dobrze, że mieliśmy chociaż jeden silny zarodek i trzeba wierzyć, że się przyjmie.
Jeden wystarczy! Odpoczywaj teraz i dbaj o siebie aby mu było dobrze- a wtedy z pewnością zostanie na najbliższe 9 miesięcy w brzuchuszatanka lubi tę wiadomość
3 nieudane podejścia do in vitro
4 podejście- sukces, jest synek
3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
grudzień 2018- crio
styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!
matkamimowszystko.pl
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!" -
No właśnie, to mnie ciekawi. Dzisiaj embriolog powiedziała nam, że dobrze, że czekali do 5.doby, bo gdyby transferowali lub mrozili w 3, to przez 8 cykli (przy najgorszym pechu) moglibyśmy nie trafić na ten, który w ogóle miał szansę przeżyć. Mnie się to wydaje logiczne, ale w takiej sytuacji nie bardzo rozumiem, co przemawia za tym, żeby transferowac lub mrozic zarodki w 3.dobie. Czyżby takie w macicy miały trochę większe szanse na rozwinięcie niż na szkielku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 20:59
-
madwitka wrote:Cult active , koszt nie wielki, w mojej klinice 200 złotych, wiec przy cenie Imsi te 200 złotych to był pryszcz, a efekt? osobiscie ja bym juz nie wzieła, w 2014 roku BEZ tego kult active mielismy 4 komórki jajowe a zarodków było 3, a w 2017 mielismy 8 komórek i korzystalismy z tego podłoza a zarodki dwa, wiec po tym cult active efekt nie był lepszy tylko było duuzo gorzej. Aha i nasienie było duzo lepsze niz podczas procedury bez tego badziewia.
-
Lunk_a wrote:W mojej klinice jest praktyka podawania glownie w 3dobie. Ale jak stoi w rankingu nie wiem. Co klinika i czlowiek to inna praktyka.
A są takie kliniki które podają tylko blastocysty.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
szatanka wrote:No właśnie, to mnie ciekawi. Dzisiaj embriolog powiedziała nam, że dobrze, że czekali do 5.doby, bo gdyby transferowali lub mrozili w 3, to przez 8 cykli (przy najgorszym pechu) moglibyśmy nie trafić na ten, który w ogóle miał szansę przeżyć. Mnie się to wydaje logiczne, ale w takiej sytuacji nie bardzo rozumiem, co przemawia za tym, żeby transferowac lub mrozic zarodki w 3.dobie. Czyżby takie w macicy miały trochę większe szanse na rozwinięcie niż na szkielku?4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik