IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
czar-nula wrote:Dziekuje bardzo mnie pocieszyłaś :* super ze u Ciebie wszystko dobrze
w ogole ta lekarka jakas zgorzkniała była, puściła na głośnik bicie serca a pozniej wyjechala z tekstem ze ona nie wie czy cos z tego bedzie.. ale nie przejełam sie jej czarnowidztwem bo ten dzwiek wspanialy
. Co do krwawienia i plamienia w ciazy ono moze sie zdarzyc. Sama mialam krwawienie i bylam na IP. Przyczyna u mnie nieznana. Najważniejsze ze sie kosmowka nie odkleja. To moga byc jakies skrzepiki ktore schodza bo macica sie rozciaga.
czar-nula lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
czar-nula wrote:Dokladnie tak by moglo byc jak mowi embriolog. Uniknelas tym sposobem złudnych szans. Niby tak mowia niektorzy ze najlepsze warunki w macicy ale skoro jest mozliwosc trzymania do 5 doby i tylko czesc zarodkow do tego etapu dotrzymuje to mysle ze to jest klucz. Po 3 dobie wlacza sie genom zarodka za ktory odpowiada plemnik i albo sie bedzie dalej rozwijał albo zakonczy proces rozwoju na 3 dobie.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Czarnula nie martw sie. U mnie nawet przy progesteronie 7 lekarka mowila zeby nie zwiekszac dawki bo jest ok, bralam duphaston który nie wychodzi z krwi plus luteine. Ktory u Ciebie tydzień? Bo u mnie lekarz idiota z lux med badal bicie serca dziecka w 6 tygodniu wyszlo 80 i lekarz powiedzial tez ze nie wiadomo co bedzie. Moja lekarka powiedziała ze absolutnie tak wczesnie nie bada sie serca, ze to moglo byc moje albo moje mogło nachodzic i to jest bez sensu. Teraz serce bije 150/min
. Co do krwawienia i plamienia w ciazy ono moze sie zdarzyc. Sama mialam krwawienie i bylam na IP. Przyczyna u mnie nieznana. Najważniejsze ze sie kosmowka nie odkleja. To moga byc jakies skrzepiki ktore schodza bo macica sie rozciaga.
Erl lubi tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:Dziewczyny proszę o pomoc, wczoraj w nocy 27 dpt pojawiło się u mnie brązowe plamienie i bóle okresowe, pojechałam na IP zrobili mi usg i niby ok jest zarodek i bije serduszko tylko, że jeszcze za wolno 117/min, tak stwierdziła Pani. Tydzień temu w ogóle jeszcze nie biło. Zrobiłam sobie progesteron i wyszedł 19,70 ng/ml. I chyba jest niski prawda? Podchodziłam na cyklu sztucznym. Biore luteine 3x2 i duphaston 3x1. Wizyte mam w poniedziałek a między czasie zamienie luteine na lutinusa bo mam kilka. Pani dr w ogóle wymacała mi jakiś centymetrowy "obiekt"i podejrzewa krwiaka. Co myślicie? Czy to plamienie to przez proga czy tego krwiaka może? W poniedziałek bede u lekarza jaki prog polecacie? Może zastrzyki?
Malwas &&
Co do proga ja tez podchodziłam na cyklu sztucznym , brałam luteinę pod język co 6h i dopochwową 100 co 12 h i mój progesteron w 6dpt wynosił 32,51. 19 dpt miałam proga prawie 90ng/ml ale tutaj już byłam na prolutexie bo Luteina mnie uczuliła. Duphaston nie wychodzi we krwi z tego co mi wiadomo , wiec napewno wartość Twojego proga jest wyższa niż pokazuje to wynik.
Myśle ze nie masz się czym martwićWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 10:14
-
..::Butterfly::.. wrote:Właśnie sprawdziłam jak u mnie biło serduszko i w 25dpt(6t1d)biło 115/min , wiec myśle ze wszystko jest u Ciebie dobrze. U mnie lekarz nic nie mówił ze za wolno a wręcz ze wszystko póki co jest dobrze.
Co do proga ja tez podchodziłam na cyklu sztucznym , brałam luteinę pod język co 6h i dopochwową 100 co 12 h i mój progesteron w 6dpt wynosił 32,51. 19 dpt miałam proga prawie 90ng/ml ale tutaj już byłam na prolutexie bo Luteina mnie uczuliła. Duphaston nie wychodzi we krwi z tego co mi wiadomo , wiec napewno wartość Twojego proga jest wyższa niż pokazuje to wynik.
Myśle ze nie masz się czym martwićtak na zdrowy rozsądek to jak serce zaczyna pracować to musi miec chwile czasu zeby sie rozkręcic a nie od razu 150/min
zastanawia mnie jeszcze czy mozna wymacać krwiaka? Skoro ma 1cm to powinien byc widoczny na usg, chyba ze jest jakos nisko..
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Szatanko trzymamy z moja batatka kciuki!
Jeden wystarczy... ja tez sie balam ze nie dotrwa zaden bo nie dosc ze mialam tylko dwa to trzecia doba wypadala w niedziele wiec bez szans na transfer i mialam w czwartej... ale na szczescie oba sie pieknie nadal rozwijaly...
Pozniej byl stres ze nic z tego nie bedzie a mrozakow tez brak... na szczescie te jedyne wystarczylyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 11:24
szatanka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
szatanka wrote:Malwas, gratulacje!
A ja się zgłaszam po transferze. Na miejscu dowiedzieliśmy się, że z naszych 8 ponoć super zarodków do stadium blastocysty dotrwal tylko 1. Jeden! Siedem zarodków padło po drodze, średnio optymistycznie mnie to napawa
Ale dobrze, że mieliśmy chociaż jeden silny zarodek i trzeba wierzyć, że się przyjmie.. Trzymam kciuki za Twojego malucha &&
szatanka, czar-nula lubią tę wiadomość
-
czar-nula wrote:No tez własnie dokładnie 6 tydzien wg OM a wg usg 6t+3d jutro bede u swojego lekarza mam nadzieje ze bedzie inaczej mowil. Te nasze polskie szpitale sa beznadziejne. Super że u Ciebie wszystko dobrze idzie
3 nieudane podejścia do in vitro
4 podejście- sukces, jest synek
3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
grudzień 2018- crio
styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!
matkamimowszystko.pl
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!" -
sylwia80 dokładnie, u mnie w Artvimedzie w Krakowie doktor powiedział, że praktykują zazwyczaj podawanie głównie zarodków 5-dniowych, ale zależy od przypadku. 3dniowe przecież też się ładnie przyjmują.
czar-nula Gratuluję serduszka . Wydaje mi się, że Twój progesteron jest akurat w granicach normy, chociaż dobrze by było gdyby wynik był ponad 20. Niektóre dziewczyny biorą zastrzyki prolutex. Ja dzisiaj badałam bete wyszła 77 i prog 11,5.. i teraz też martwię się progiem. Również jestem po sztucznym cyklu.
szatanka Kciuki za udany transfer, oby czas Ci teraz szybko zleciał.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Czarnula będzie dobrze
Ale niezazdroszcze stresow... Ja juz niezadowolona jestem jak mi się mdlosci zmniejszyły i wystraszona.. Naszczescie niedługo mam wizytę.. Po wizycie jestem jakiś czas spokojna jak jest wszytko okczar-nula lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Malwas wrote:sylwia80 dokładnie, u mnie w Artvimedzie w Krakowie doktor powiedział, że praktykują zazwyczaj podawanie głównie zarodków 5-dniowych, ale zależy od przypadku. 3dniowe przecież też się ładnie przyjmują.
czar-nula Gratuluję serduszka . Wydaje mi się, że Twój progesteron jest akurat w granicach normy, chociaż dobrze by było gdyby wynik był ponad 20. Niektóre dziewczyny biorą zastrzyki prolutex. Ja dzisiaj badałam bete wyszła 77 i prog 11,5.. i teraz też martwię się progiem. Również jestem po sztucznym cyklu.
szatanka Kciuki za udany transfer, oby czas Ci teraz szybko zleciał.
Pysia wiem coŝ o tymWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 16:31
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Dziewczynki ja wczoraj miałam drugą punkcje, mamy 4 dojrzałe oocyty
Poprzednio 1 niedojrzały więc teraz radość ogromna.
Oczywiście martwię się bardzo co nam zostanie, jutro telefon z labu, we wtorek transfer 3 dniowego zarodka
Martwi mnie endo dwa dni przed punkcją 14mm... jak to było u was z endo ?Bella93, Dani, gosia81 lubią tę wiadomość
-
czar-nula wrote:Ja robiłam pierwszego proga 12 dpt i wyszedl 13, dolozyli mi do luteiny duphaston wtedy. Ale dr powiedziala zeby sie nie martwic wynikiem. Nie wybierasz sie do lekarza po jakies recepty w najblizszym czasie? Moglabys sobie to skonsultowac. A beta fajna kciuki za przyrosty
Pysia wiem coŝ o tym
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
szatanka wrote:Malwas, gratulacje!
A ja się zgłaszam po transferze. Na miejscu dowiedzieliśmy się, że z naszych 8 ponoć super zarodków do stadium blastocysty dotrwal tylko 1. Jeden! Siedem zarodków padło po drodze, średnio optymistycznie mnie to napawa
Ale dobrze, że mieliśmy chociaż jeden silny zarodek i trzeba wierzyć, że się przyjmie.
Martwię się o moje 4 komóreczki ;-(
Dziwne to bardzo, dlaczego w ogóle transferują w 3 dobie, skoro mało do 5 doby wytrzymuje ;-(
Ja nam zapłodnią, to we wtorek mam transfer 3 dniowego zarodka.
-
Dziewczyny, dzięki za kciuki. Miejmy nadzieję, że i u mnie jeden okaże sie wystarczający. Moja ginka powiedziała, że powinien, bo endometrium miałam piękne, a blastki zazwyczaj dobrze sobie radzą, ale wiadomo, że na pewno nic nie wiadomo.
Czar-nulka trzymam kciuki, żeby bylo dobrze.
Pytanie mam: jakiego sprzętu używacie do robienia zastrzyków z prolutexu? Ja początkowo używałam tych małych strzykawek od menopur, ale one są za małe, więc musiałam wkluwac się dwa razy. Kupiłam więc większe strzykawki z najmniejsza dostępna igłą 0,4mm, ale tak mnie po niej boli miejsce naklucia, że czuję je cały dzień jakbym miała tam wielki siniak. Chyba wrócę do podwójnych nakluc, bo lepsze to z dwojga złego, chyba że macie jakiś lepszy patent.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 18:33
-
KaśkaKwa wrote:Martwię się o moje 4 komóreczki ;-(
Dziwne to bardzo, dlaczego w ogóle transferują w 3 dobie, skoro mało do 5 doby wytrzymuje ;-(
Ja nam zapłodnią, to we wtorek mam transfer 3 dniowego zarodka.KaśkaKwa lubi tę wiadomość
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik
-
Kaśka endo zmniejsza sie po wprowadzeniu progesteronu, wiec bedzie mniejsze przy transferze
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
czar-nula wrote:Kaska komorki masz dojrzałe i to 4 wiec ekstra wynik w porownaniu z poprzednia stymulacja, pamietam Cie dokladnie bo tez mialam punkcje w tym czasie. Lekarze widza ze jestes raczej trudnym przypadkiem i pewnie dlatego chca transferowac juz w 3 dobie zeby zarodek jak najszybciej znalazl sie w macicy tam gdzie jego miejsce. Przy małej liczbie zarodkow transferuja z reguly w 3 dobie, no a u Ciebie moze powstac max 4. Przy wiekszej liczbie zarodkow trzymaja do 5 doby zeby wyłapac te najlepsze. A endo uwazam ze masz dobre, ja miewalam ok 12mm przy crio na sztucznym.4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
2019 naturalsik