IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Malwas - wielkie gratulacje! Kciuki za przyrosty teraz.
Szatanka - kciukam bardzo bardzo za to zeby Twoja jedynka blastka pieknie rozwijala sie teraz juz w brzuszku. Bedzie dobrze! To nic ze nie masz zadnych mrozakow, bo teraz ciaza bedzie. Bardzo Ci kibicuje.
Misia mam nadzieje ze wszystko sie dobrze zakonczy, ale dobrze ze nie czekasz tygodnia na kolejna wizyte.
Kaska kciuki za transfer!
Ja dziewczyny wczoraj zaczelam nowy cykl, tzn pierwsza normalna @ po bardzo wczesnym poronieniu (ciaza biochemiczna) , przyszla szybko jakos ,3 tygodnie po zakonczeniu poprzedniego krwawienia. Nie rozpoczynam teraz nowej stymulacji do nowej procedury mimo namow lekarza. Nie czuje sie gotowa mentalnie, dopiero co troche lepiej sie czuje psychicznie, potrzebuje wiecej czasu, ale plan mam podejsc do kolejnej procedury w kolejnym cyklu. Wiec w tym cyklu musze sie ostatecznie zregenerowac. W czwartek bylam na zleconych badaniach i mam juz pierwszy wynik, homocysteine mam w normie.
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Nie bulwersujcie się tak dziewczyny. Taka informacje dostalam w mojej i Kaski klinice. Wiec po co te uniesienia emocjonalne?
83xxx lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Dziewczyny a tak z ciekawosci czy wszystkie warszawskie kliniki maja takie ceny jak w Novum? U nas na śląsku wszystko przez połowe, na szczescie tez sa ciaze
nie wiem to stolica zobowiazuje czy oni tylko tacy drodzy?
szkoda ze nie zgadzaja sie na 2 zarodki, z drugiej strony ciaza blizniacza to podwojny strach o maluszki. Tez transferowałam dwa ale został ze mna jeden a i tak problemow nie brakuje..jestem troche spokojniejsza z jednym dzidziolkiem
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
No ja właśnie tez czegoś tu nie rozumiem.. Jak mogą "nie zgadzać się" z wolą pacjentów? Wydaje mi się, że mogą ewentualnie namawiać na 1 zarodek, zamiast dwóch, ale "nie zgadzać się"? Przecież to nasze decyzje.
-
Tu nie chodzi o blizniaki a o ciąże trojacze
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Muszę wylać swoją frustracje i niezadowolenie!!!
Dziś wstawiłam się do szpitala, a jutro miałabyc laparo i co???? Nie zakwalifikowali mnie do operacji! Na własna rękę zrobiłam sobie posiew i wyszła bakteria, a niestety wyniki odebrałam wczoraj wieczorem, wiec nie miałam czasu zadziałać. U lekarza, który dał mi skierowanie i miał robić laparo byłam na wizycie w styczni, ale nawet słowem się nie zająknął że warto zrobić posiew, a od stycznia spokojnie bym się wyleczyła! Jestem zła nie na to, ze wydłuża się czas do AZ, ale na to ze lekarz olał sprawę i dobrze, ze sama postanowiłam sprawdzić! Znowu pod górkęDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Muszę wylać swoją frustracje i niezadowolenie!!!
Dziś wstawiłam się do szpitala, a jutro miałabyc laparo i co???? Nie zakwalifikowali mnie do operacji! Na własna rękę zrobiłam sobie posiew i wyszła bakteria, a niestety wyniki odebrałam wczoraj wieczorem, wiec nie miałam czasu zadziałać. U lekarza, który dał mi skierowanie i miał robić laparo byłam na wizycie w styczni, ale nawet słowem się nie zająknął że warto zrobić posiew, a od stycznia spokojnie bym się wyleczyła! Jestem zła nie na to, ze wydłuża się czas do AZ, ale na to ze lekarz olał sprawę i dobrze, ze sama postanowiłam sprawdzić! Znowu pod górkę
Mialas miec sprawdzana droznosc jajowodow?
Masz nowy termin? -
Bella93 wrote:Z ciekawości sprawdzilam moje zalecania w kwestii badan do tego szpitala i tez nie mam posiewu.
Mialas miec sprawdzana droznosc jajowodow?
Masz nowy termin?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Misia potwierdzam to co dziewczyny też pisały już. U mnie w pierwszej c.p. był słaby przyrost bety, było to już koło 8 tygodnia kiedy zostało stwierdzone c.p. A teraz ostatnia c.p. przyrosty bety książkowe. Pęcherzyk widoczny w jajowodzie dopiero w 7 tygodniu od okresu.2013 ciąża pozamaciczna
2015 córeczka
2018 ciąża pozamaciczna -
Sysiaaaaa wrote:Podobno miała być drożność, bo inaczej nie widzieli innego wskazania do laparo w moim przypadku. Mam antybiotykoterapie na 10 dni i później mam się zgłosić do lekarza na wizytę i pewnie powtórzę posiew i zobaczymy. Ogólnie jestem bardzo zniesmaczona
Powiem Ci ze to nie jedyny szpital (lekarz), ktory o tym nie informuje.
Za pierwszym razem przy zapisie nikt mi nie powiedział, od przyjecia do laparo minelo 5dni, bo sami zrobili posiew, a ja bez sensu czekalam na wynik w szpitalu.
Za drugim razem, w tym samym szpitalu tez mi nikt nie powiedział, ale nauczona doświadczeniem zrobilam sama i mieli pretensje ze nie wydrukowalam wyniku (nie zdazylam)...
Teraz dostalam skierowanie od lekarza z prywatnego gab do szpitala (tego samego, inne pietro) i nic nie powiedzial.
Mam nadzieje ze Cie wcisna szybko, bo ja dostalam termin za 2,5 miesiąca -
Bella93 wrote:Przy droznosci zawsze musi byc czysto zeby nic nie przeniesc dalej
Powiem Ci ze to nie jedyny szpital (lekarz), ktory o tym nie informuje.
Za pierwszym razem przy zapisie nikt mi nie powiedział, od przyjecia do laparo minelo 5dni, bo sami zrobili posiew, a ja bez sensu czekalam na wynik w szpitalu.
Za drugim razem, w tym samym szpitalu tez mi nikt nie powiedział, ale nauczona doświadczeniem zrobilam sama i mieli pretensje ze nie wydrukowalam wyniku (nie zdazylam)...
Teraz dostalam skierowanie od lekarza z prywatnego gab do szpitala (tego samego, inne pietro) i nic nie powiedzial.
Mam nadzieje ze Cie wcisna szybko, bo ja dostalam termin za 2,5 miesiącaDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Sysiaaaa co za pech
wrrrrr
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Sysiaaaaa wrote:W takim razie nie rozumiem, dlaczego pomijają fakt konieczności zrobienia posiewu, skoro jest tak istotny jego wynik. Mi zrobienie badania zleciła lekarz, do której poszłam tylko po antyki, a co jakbym nie zrobiła i pojawiłby się problemy? Do kogo mieć pretensje?
Nie znam przypadku, w ktorym sprawdzali droznosc bez tego badania -
Dziewczyny jesteście niesamowite !!! Tyle miłych słów tyle cioć trzyma za nas kciuki ❤️❤️❤️
Kochani zabraliśmy jeden zarodek z adhd jak to Pani Embriolog powiedziała, że rozwijał się w bardzo szybkim tempiena filmiku faktycznie było widać, że wystrzelił jak z procy
Tak jak problemik pisała - Nie było możliwości wziąć dwóch zarodków zbyt młoda jestem ta klinika ( Novum) nie idzie na ustępstwa , ale ogólnie wszystko bardzo pozytywnie Pani doktor, transfer wszystko w miłej atmosferze. Dwa skarbulki poszły na zimowisko.
Teraz najdłuższe dni w oczekiwaniu na betę.
Dodatkowo dostałam zastrzyki z Fraxiparine - ktoś stosował ?
To się naprawdę dziejeScent86, Bella93, Dani, tolerancyjna, 83xxx, Cccierpliwa, lena7, Malwas, emka29, jasmina6 lubią tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Dziewczyny jesteście niesamowite !!! Tyle miłych słów tyle cioć trzyma za nas kciuki ❤️❤️❤️
Kochani zabraliśmy jeden zarodek z adhd jak to Pani Embriolog powiedziała, że rozwijał się w bardzo szybkim tempiena filmiku faktycznie było widać, że wystrzelił jak z procy
Tak jak problemik pisała - Nie było możliwości wziąć dwóch zarodków zbyt młoda jestem ta klinika ( Novum) nie idzie na ustępstwa , ale ogólnie wszystko bardzo pozytywnie Pani doktor, transfer wszystko w miłej atmosferze. Dwa skarbulki poszły na zimowisko.
Teraz najdłuższe dni w oczekiwaniu na betę.
Dodatkowo dostałam zastrzyki z Fraxiparine - ktoś stosował ?
To się naprawdę dzieje) i aby malec pozostal z Toba pod serduchem
)
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
05.2016, 10.2016 - ciąże pozamaciczne
07.2016 - 5 tc. c.b.
30.10.2017 -I IMSI- 2 x 3dniowe - c.b.
11.12.2017 - crio - 2 x 3dniowe- c.b.
04.2018 - ciąża naturalna - CUDZIE TRWAJ
04.01.2019 - nasze marzenie się spełniło - synek