IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
A to nie jest jakiś protokół ultra? Czy coś takiego?Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Dysia_czewa wrote:Mam pytanko, bo czytałam 2-3 strony wcześniej takie wpisy na temat stymulacji i z nich wynika, że stymulacja odbywa się za pomocą więcej niż jednego leku a ja mam tylko jeden ... tzn od 1 dc lekarz przepisał tabletki anty a później od razu po skończonym opakowaniu od 22 dc zastrzyki Gonapeptyl Daily jeden dziennie, aż do dnia kontroli a kontrola w 10 dc. Co myślicie o tym ? Acha i jeszcze jedno co to jest "agonista" ??? nie znam tego słowa a ono też się tam pojawiło.
Wszystko jest dobrze. 10dc na kontroli lekarz odstawi ci gonapeptyl jesli jajniki wycisza sie, a nastepnego dnia bedziesz miala np menopur 9dni jako wlasciwa stymulacja.Dysia_czewa lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Dysia_czewa wrote:Mam pytanko, bo czytałam 2-3 strony wcześniej takie wpisy na temat stymulacji i z nich wynika, że stymulacja odbywa się za pomocą więcej niż jednego leku a ja mam tylko jeden ... tzn od 1 dc lekarz przepisał tabletki anty a później od razu po skończonym opakowaniu od 22 dc zastrzyki Gonapeptyl Daily jeden dziennie, aż do dnia kontroli a kontrola w 10 dc. Co myślicie o tym ? Acha i jeszcze jedno co to jest "agonista" ??? nie znam tego słowa a ono też się tam pojawiło.38 lat
Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CBcrio
Wizyta w Katowicach Invimed.
Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych -
Wiedzaiałam, że mi coś rozjaśnicie. Dzięki. Może faktycznie bede stymulowana od 10 dc po kontroli ale czy nie za późno?? Nie jest to żaden protokół ultra lekarza mówił, że długi bo taki daje lepsze efekty. Dostałam okres przy 5 zastrzyku i był normalny taki jak zwykle dziś 7 dc w środe kontrola. Tylko kurde zapisał mi tego Gonapeptylu 20 zastrzyków.. czyżby przewisywał dalsze wyciszanie ??? W dniu komtroli będe po 15 zastrzyku. No nic zobaczymy co zaleci po kontroli ale przynajmniej już wiem więcej.
Dzięki dziewczyny, za Was wszystkie również trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 18:48
-
Dysia_czewa wrote:Wiedzaiałam, że mi coś rozjaśnicie. Dzięki. Może faktycznie bede stymulowana od 10 dc po kontroli ale czy nie za późno?? Nie jest to żaden protokół ultra lekarza mówił, że długi bo taki daje lepsze efekty. Dostałam okres przy 5 zastrzyku i był normalny taki jak zwykle dziś 7 dc w środe kontrola. Tylko kurde zapisał mi tego Gonapeptylu 20 zastrzyków.. czyżby przewisywał dalsze wyciszanie ??? W dniu komtroli będe po 15 zastrzyku. No nic zobaczymy co zaleci po kontroli ale przynajmniej już wiem więcej.
Dzięki dziewczyny, za Was wszystkie również trzymam kciukipotem przepisze Ci lek na stymulację np. menopur, który bierzesz wieczorem a rano gonapeptyl
ja w sumie gonapeptylu wziełam jakieś 15 zastrzyków .
Dysia_czewa lubi tę wiadomość
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18.6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
Dysia_czewa wrote:Wiedzaiałam, że mi coś rozjaśnicie. Dzięki. Może faktycznie bede stymulowana od 10 dc po kontroli ale czy nie za późno?? Nie jest to żaden protokół ultra lekarza mówił, że długi bo taki daje lepsze efekty. Dostałam okres przy 5 zastrzyku i był normalny taki jak zwykle dziś 7 dc w środe kontrola. Tylko kurde zapisał mi tego Gonapeptylu 20 zastrzyków.. czyżby przewisywał dalsze wyciszanie ??? W dniu komtroli będe po 15 zastrzyku. No nic zobaczymy co zaleci po kontroli ale przynajmniej już wiem więcej.
Dzięki dziewczyny, za Was wszystkie również trzymam kciuki
Bedziesz brac ten lek równolegle z lekiem stymulujacym, gonapeptyl będzie wtedy przeciwdzialal peknieciu pecherzykow.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45834efb06af.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 19:08
-
Hej Dziewczyny.
Ja jestem już po dwóch iniekcjach Mensinormu, dziś będzie trzecia, rzeczywiście nie było się czego bać, a mój Mąż jest świetnym pielęgniarzemCzy w czasie stymulacji macie jakieś objawy? Hiperstymulacja mi nie grozi przy mojej obniżonej rezerwie, ale zastanawiam się, czy mogę się spodziewać jakiegoś "niezwykłego" samopoczucia? Na razie wszystko jest w porządku.
Co do sytuacji Basi (Basia-Basia) z anulowaniem stymulacji, akurat dziś zupełnie w sumie przypadkowo wyczytałam w podręczniku dla lekarzy o endometriozie coś związanego z tematem liczby pęcherzyków antralnych ("Endometrioza. Diagnostyka i leczenie" pod redakcją S. Radowickiego i K. Szyłło - ja nie jestem lekarzem, ale książka jest napisana całkiem przystępnie, są rozdziały o wpływie endometriozy na jakość życia kobiety, o alternatywnych metodach leczenia itp. - w przypadku, gdyby któraś z Was była zainteresowana tematem). Pozwolę sobie zacytować: "Liczba pęcherzyków antralnych poniżej 5 pęcherzyków w każdym jajniku jest związana ze zmniejszeniem szansy na ciążę oraz z istotnie większym prawdopodobieństwem nieprawidłowej (słabej) odpowiedzi na stymulację i/lub anulowania stymulacji jajników" (wyd. II str 219). Ja nie mam pojęcia, ile miewam tych pęcherzyków, nigdy mi lekarz nie powiedział, ale rewelki raczej nie będzie, na co wskazują moje wyniki AMH, FSH i inhibiny B.Basia-Basia lubi tę wiadomość
Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.
wiosna 2018 - długi protokół ->
7 komórek:
3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
2 zdegenerowane (Liza),
2 dojrzałe (MII)
(IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie)
jesień 2018 - krótki protokół ->
6 komórek:
4 niedojrzałe (MI),
1 zdegenerowana (Liza),
1 dojrzała (MII)
-> nie zapłodniła się -> 0 zarodków
IVF KD? -
Tak ja Bella pisze nic się nie odstawia, jedyne co tak jak pisałam ja miałam już badania krwi 1 dc i miałam wyciszone jajniki dlatego zaczynałam już stymulacje od 3dc. Miałaś już krew badana? Estradiol?
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Dysia_czewa wrote:Teraz już dokładnie wiem na czym stoję
Dzięki
Krwi badanej jeszcze nie miałam.Dysia_czewa lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Bao wrote:Hej Dziewczyny.
Ja jestem już po dwóch iniekcjach Mensinormu, dziś będzie trzecia, rzeczywiście nie było się czego bać, a mój Mąż jest świetnym pielęgniarzemCzy w czasie stymulacji macie jakieś objawy? Hiperstymulacja mi nie grozi przy mojej obniżonej rezerwie, ale zastanawiam się, czy mogę się spodziewać jakiegoś "niezwykłego" samopoczucia? Na razie wszystko jest w porządku.
Co do sytuacji Basi (Basia-Basia) z anulowaniem stymulacji, akurat dziś zupełnie w sumie przypadkowo wyczytałam w podręczniku dla lekarzy o endometriozie coś związanego z tematem liczby pęcherzyków antralnych ("Endometrioza. Diagnostyka i leczenie" pod redakcją S. Radowickiego i K. Szyłło - ja nie jestem lekarzem, ale książka jest napisana całkiem przystępnie, są rozdziały o wpływie endometriozy na jakość życia kobiety, o alternatywnych metodach leczenia itp. - w przypadku, gdyby któraś z Was była zainteresowana tematem). Pozwolę sobie zacytować: "Liczba pęcherzyków antralnych poniżej 5 pęcherzyków w każdym jajniku jest związana ze zmniejszeniem szansy na ciążę oraz z istotnie większym prawdopodobieństwem nieprawidłowej (słabej) odpowiedzi na stymulację i/lub anulowania stymulacji jajników" (wyd. II str 219). Ja nie mam pojęcia, ile miewam tych pęcherzyków, nigdy mi lekarz nie powiedział, ale rewelki raczej nie będzie, na co wskazują moje wyniki AMH, FSH i inhibiny B.Też brałam mensinorm.powodzenia. amh nie masz złego. Pewnie masz refundacje na leki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 20:01
38 lat
Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CBcrio
Wizyta w Katowicach Invimed.
Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych -
Basia-Basia wrote:Miałaś 6 pęcherzyków czy 6 komórek Ci pobrali? U mnie różnej wielkości pęcherzyki. Ile zaplodnilo się u Ciebie ?
Mialam 6 pecherzykow z czego pobrali 6 komorek.5 bylo dobrych,zaplodnilo sie 4 z czego finalnie powstaly 3 zarodki.Mojemy meżowi też pobrano 6 plemników tzn.tyle znaleźli w nasieniu.Moj synek ma teraz 7,5 miesiaca.Wydaje mi sie ze tu nie ilosc a jakosc sie liczyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:24
-
Niezapominajka trzymam &&
-
Emma 32 wrote:Mialam 6 pecherzykow z czego pobrali 6 komorek.5 bylo dobrych,zaplodnilo sie 4 z czego finalnie powstaly 3 zarodki.Mojemy meżowi też pobrano 6 plemników tzn.tyle znaleźli w nasieniu.Moj synek ma teraz 7,5 miesiaca.Wydaje mi sie ze tu nie ilosc a jakosc sie liczy
Viki26 lubi tę wiadomość
3 nieudane podejścia do in vitro
4 podejście- sukces, jest synek
3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
grudzień 2018- crio
styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!
matkamimowszystko.pl
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!" -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, wybaczcie, że tak wpadam jak bumerang na forum, ale póki co dochodze do siebie i nie udzielam się, chyba że właśnie jak teraz mam do was pytanie.
Jak wiecie jestem po usunięciu jajowodu z ciążą poamiaciczną, odebrałam już wyniki histo i byłam na konsultacji u naszego lekarza z kliniki.
Niestety jestem zawiedziona, spodziewałam się czegoś więcej.
Generalnie wiem, że nie da się określić przyczyn ciąży pozamacicznej. Wiem, że pzy badaniu drożności i histeroskopii jajowody były drożne, wszytko było jak to lekarz powiedział b. dobre.
Po świeżym transferze kiedy doszło do cp miałam bardzooo bolesne ksurcze macicy, skurcze miesączkowe. I nie były one takie normalne jak zawsze, potrafiły mnie wybudzić w nocy i zwijałasię z bólu przez 10 min zanim tabletka nie zaczeła działać a często nie pomagała. Pomyślałam że mogło to mieć wpływ na cp.
Opowiedziałam o tym naszemu lekarzowi i on proponuje dalej nospę na moje info że brałam nopę i nie dawał rady zaproponował buscopan... czyli kolejny lek bez recepty.
Musiałąm na nim wymusić relanium bo też tego nie praktykuje... Atosibanu oczywiście też nie praktykują.
Transfer co prawda w czerwcu ale zastanawiam się cz mogę wziąć atosiban w innej klinice niż moja a potem zrobić transfer w mojej klinice? -
Hej Dziewczyny,
która z Was latała (samolotem) po transferze?
Niby się nie powinno ale wiadomo jak jest.
Jest jakiś sposób żeby igły (np. do prolutexu) zabarac do bagażu podręcznego?
będę wdzięczna za Wasze porady i doświadczenia w tym temacie... -
Misia, nie mozesz wziac atosibanu w innej klinice, bo on musi byc podlaczony przed crio, w czasie transferu i po transferze.
Mozesz sprobowac ze scopolanem - czopki
Papaweryna - zastrzyk domiesniowy -
Mysza1986 wrote:Hej Dziewczyny,
która z Was latała (samolotem) po transferze?
Niby się nie powinno ale wiadomo jak jest.
Jest jakiś sposób żeby igły (np. do prolutexu) zabarac do bagażu podręcznego?
będę wdzięczna za Wasze porady i doświadczenia w tym temacie...Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Misia, nie mozesz wziac atosibanu w innej klinice, bo on musi byc podlaczony przed crio, w czasie transferu i po transferze.
Mozesz sprobowac ze scopolanem - czopki
Papaweryna - zastrzyk domiesniowy
Te leki są na recepte prawda?
Mój lekarz mi ich nie przepisze...i nie wiem co teraz zrobić... -
misia1989 wrote:kurcze szkoda
Te leki są na recepte prawda?
Mój lekarz mi ich nie przepisze...i nie wiem co teraz zrobić...
Kup recepte? Albo leki?