X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik26 lekarka ma troche racji, ze szkoda tych wszystkich leków, i Twojego zaangazowania w trud przygotowań do transferu, ale chyba jednak najwazniejsze jest to jak TY się czujesz i przedewszystkim co czujesz. Jeżeli uwazasz ze nie jestes gotowa, lub przeszkadza Ci choroba, to moze faktycznie lepiej zrezygnowac.
    Ja do transferu tez podchodziłam na antybiotyku, tylko z tą róznicą ze ja miałam angine, i u nas na całe szczescie transfer sie powiódł, a zapalenie pęcherza, to czesta dolegliwosc w ciazy, ja miałam juz 2 razy, wiec jezeli transfer sie powiedzie, to nie raz jeszcze bedziesz narazona na ponowne zapalenie pęcherza:)

Basia-Basia, Asik26 lubią tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia-Basia wrote:
    Witajcie
    mam pytanie. Czy przy stymulacji do IVF skoczyło TSH którejś z Was? tak jak pisałam wcześniej, miałam przerwaną stymulacje. TSH skoczyło mi do 6.95 (norma 0.27 - 4,20) Podejrzewam, że nie uda mi się zbić do 8 maja br. tego dnia mam zaplanowaną wizytę do kolejnej stymulacji. Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam
    Basia
    Mi skoczyło po stymulacji. W tedy nie miałam co transferować więc nawet nie sprawdziłam TSH. Przed kolejnym podejściem (dosłownie kilka dni) zrobiłam badania i było 3,9 poprzednio 3. Szybko zaczęłam zbijać, 3 dni przed transferem miałam 2,8 a 7dpt 2,2. Teraz czekam na kolejna weryfikację.

Basia-Basia lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    lipcowka86 tak myslisz, dziewczyna wyzej napisala jak ona miala na cyklu sztucznym podawany ovitrelle no bo on jest na prace cialka zoltego ale tez na zagniezdzenie.. moze jednak mozna? hmm
    Mozna na sztucznym. Hcg podkręca prg i e2

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
  • Asik26 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka-dzieki za odpowiedz!

4 procedury IV
    07.2017 nieudany transfer
    01.2018 poronienie 5 t/prawdopodobna cp/
    lat 36, niskie AMH
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik i Bella dziekuje za informacje :)

Bella a na sztucznym cyklu to jak sie to bierze? przed crio i po?

Asik26 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Asik26 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovitrelle ma lepiej przygotowac endometrium na przyjecie zarodka-dlatego podaje sie go w cyklu sztucznym. Sa badania wskazujace że komorka zaraz po zaplodnieniu wydziela hcg w bardzo niskich wartosciach a hcg przyjmowane na cyklu sztucznym ma niby odwzorowac naturalne warunki.

4 procedury IV
    lat 36, niskie AMH
  • Bella93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia-Basia, przy kazdorazowym wprowadzeniu hormonow (anty, stymulacja) trzeba kontrolowac TSH, bo maja na niego wplyw.
    Przy stymulacji w 5/6dniu stymulacji nalezaloby zrobic kontrole.
    Skontaktuj sie z dr, zapewne chwilowo zwiekszy Ci dawke.

Basia-Basia lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    lipcowka86 tak myslisz, dziewczyna wyzej napisala jak ona miala na cyklu sztucznym podawany ovitrelle no bo on jest na prace cialka zoltego ale tez na zagniezdzenie.. moze jednak mozna? hmm

Ja czytałam jakiś czas temu na forum BabyBoom ze dziewczyny dostają Ovitrelle na cyklu sztucznym, właśnie po to aby wspomóc zagnieżdżenie.

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • lipcowka86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Ja miałam 3 transfery na cyklu sztucznym i nigdy nie podawali mi ovitrelle.
    Od 3dc miałam estrofem, później po kontroli endometrium miałam włączany progesteron.
    Nie spotkałam się nigdy z tym co mówisz, ale nie twierdze, że tak nie jest ;)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Bella93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Nie dopytywalam, jak sie bierze.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • Asik26 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Zastrzyki przyjmowalam tak jak napisalam wyzej. W grudniu przed udanym transferem mialam wlew z hcg na 3 dni przed przyjeciem progesteronu i pozniej zastrzyki w ilosci podanej jak wyzej.
    Obecnie w klinice odeszli od wlewu bo efekty wlewu sa takie same jak przy zastrzykach a cena bardzo rozna/wlew byl b. drogi/.

4 procedury IV
    lat 36, niskie AMH
  • Basia-Basia Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Mi skoczyło po stymulacji. W tedy nie miałam co transferować więc nawet nie sprawdziłam TSH. Przed kolejnym podejściem (dosłownie kilka dni) zrobiłam badania i było 3,9 poprzednio 3. Szybko zaczęłam zbijać, 3 dni przed transferem miałam 2,8 a 7dpt 2,2. Teraz czekam na kolejna weryfikację.
    Mar2śka dziękuje za odpowiedz. Mój organizm jest taki ze szybko leki działaja i TSH mam nadzieje że mi spadnie do właściwego poziomu zwłaszcza że na początku marca miałam 0,25 i moja dr kazała zmniejszyć dawke euthyroxu. Zmniejszona dawka i stymulacja spowodowały wzrost tsh. w poniedziałek robie kontrolne tsh i zobaczymy ile spadło.
    jakie dawki euthyroxu brałaś ?

38 lat
    Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
    2015 CP,
    2017 CP,
    05.2018 IVF :(
    Histeroskopia Novum - ok
    Kariotypy - ok
    2019 start Novum
    Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CB :( crio :(
    Wizyta w Katowicach Invimed.
    Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych
  • Basia-Basia Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Basia-Basia, przy kazdorazowym wprowadzeniu hormonow (anty, stymulacja) trzeba kontrolowac TSH, bo maja na niego wplyw.
    Przy stymulacji w 5/6dniu stymulacji nalezaloby zrobic kontrole.
    Skontaktuj sie z dr, zapewne chwilowo zwiekszy Ci dawke.
    Bella dzieki za odpowiedz. Własnie mam zwiększoną dawke kontrola poziomu tsg za tydzień. Dzięki zaradę żeby kontrolować w trakcie stymulacji. Pozdrawiam Basia

38 lat
    Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
    2015 CP,
    2017 CP,
    05.2018 IVF :(
    Histeroskopia Novum - ok
    Kariotypy - ok
    2019 start Novum
    Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CB :( crio :(
    Wizyta w Katowicach Invimed.
    Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..::Butterfly::.. wrote:
    Ja czytałam jakiś czas temu na forum BabyBoom ze dziewczyny dostają Ovitrelle na cyklu sztucznym, właśnie po to aby wspomóc zagnieżdżenie.

O tym nie słyszałam, jak widac ile ludzi tyle opini
    , nasz doktorek uwaza ze podawanie ovitelu po criotransferze ma sens tylko w cyklu owulacyjnym zeby podkrecic ciałko zółte powstałe w wyniku naturalne owulacji.

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • japonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Cześć dziewczyny, wczoraj miałam II punkcję w życiu - poprzednia rok temu. Tym razem wyprodukowałam aż 24!! komórki - w poprzedniej 12. Transfer świeży odroczony.

Mam pytanie jak długo dochodziłyście do siebie? Mnie boli brzuch przy kichaniu i napinaniu mięśni- nie poszłam dziś do rpacy, boję się hiperki, a może to po prostu od liczby komórek?

Będę wdzieczna za wasze doświadczenia...

Cześć, ja miałam drugą punkcję w sobotę, 24 pęcherzyki, niestety komórek tylko 7 ale mimo wszystko dużo kłucia. Ogólnie brzuch obolały, podobno jest trochę płynu i jajniki jeszcze powiększone (wczoraj byłam na USG) ale boli wszystko coraz mniej - najgorsze pierwsze 2 dni. Największy problem mam ze wzdęciami i zaparciami, od soboty nic... Dostałam leki, może coś się wreszcie ruszy. Brzuch przez to jak balonik, mam jakieś +2 w talii, niżej gorzej :) Transferu też nie było bo kończyłam z E2 na poziomie 13000 i wysokim progesteronem, nawet zastrzyk na wyzwolenie dostałam inny (bez hcg), żeby nie ryzykować hiperki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:01

Mysza1986 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Witamy ponownie Matkę "założycielkę" :)
    Chodź wolałabym byś była w innym miejscu teraz :)
    Ja też tak jak Ty rok temu w marcu miałam punkcję i pobrali mi 25 komórek.
    Przez 3 dni po punkcji nie mogłam się za bardzo ruszać wszytko mnie bolało, później już było lepiej, do normalnego samopoczucia wróciłam po @.
    Mnie się udało bez hiperki, nawet lekarz na kontrolnym usg 3 dni po punkcji był zdziwiony, że się nic nie wykluło :)
    Jest spora szansa, że też Cie hiperka ominie bo najbardziej napędza ją wzrost hcg.
    Miałaś krótki czy długi protokół??

Hejka! miałam dugi protokol, bo była torbiel. Może bolec byle hiperki nie było :)
    Podejmuję drugą próbę i ... zobaczymy co dalej :) tym razem z FET planuję z Accofilem i intralipidem oraz encortonem 10mg :) homocyteinkę ładnie zbiłam więc jestem pełna nadzieji

Bella93, lipcowka86, Dani, emka29, Flowwer lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Sierściucha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wczoraj wynik bety 0,1,
    Tylko u mnie kiepskie podejście lekarza, kazał brać leki i w czwartek kolejne badanie. Próbowałam się kłócić z jego asystentką że jest 6dzień 5dniowej blastki i nic nie drgnęło więc już dupa, a ona mi na to że zna przypadki że do 10dnia się zadomowi.

I co robić, któreś w Was zna takie przypadki??
    Mi się wydaje że nie ma sensu kupować kolejnych leków tylko nastawiać się na crio.

a z drugiej strony może lepiej brać i nie mieć sobie żadnych ale do siebie tj. a może, a gdybym brała itp...

Co myślicie??
    Znacie kogoś u kogo tak późno ruszyła beta??

0ba2188e07.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    Tylko u mnie kiepskie podejście lekarza, kazał brać leki i w czwartek kolejne badanie. Próbowałam się kłócić z jego asystentką że jest 6dzień 5dniowej blastki i nic nie drgnęło więc już dupa, a ona mi na to że zna przypadki że do 10dnia się zadomowi.

Mi się wydaje że nie ma sensu kupować kolejnych leków tylko nastawiać się na crio.

a z drugiej strony może lepiej brać i nie mieć sobie żadnych ale do siebie tj. a może, a gdybym brała itp...

Co myślicie??
    Znacie niskie wyniki w późniejszych dniach, slabe przyrosty i ciaze

Edit:
    Grzanka wrote:
    Dziewczyny ja już wariuje z tą beta :( 10dpt-12,40 ,12dpt-24,07, 14dpt-45,80, A dzisiaj 16dpt-128,28. Dzisiaj chyba pójdę do lekarki u której leczylam się wcześniej bo wizytę u Sobkiewicza mam dopiero 24 lutego. Dzisiaj to będzie 5tc.

Pytanie brzmi, jaka by byla w 6dpt...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 12:04

Sierściucha, Dani lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:

Co myślicie??
    Siersciucha ciezko powiedzieć bo niektóre z nas badaja dopiero potem. Ja badalam od 9 dpt. Dlatego lekarze mowia zeby nie badac za wczesnie, bo kazdy organizm jest inny i nie ma reguły. Oczywiście ze teoria mowi ze zagniezdzenie nastepuje od 5 dpt ale nie jest to teoria ktora jest sprawdzona dla blastek mrożonych, które różnie się zachowują po rozmrozenii. Ja bym zrobila jeszcze weryfikacje 9 dpt. Jak tam wyjdzoe 0.1 to szansa bedzie juz bliska zeru na ciaze.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Sierściucha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic do czwartku walczę :P

0ba2188e07.png
‹‹ 5599 5600 5601 5602 5603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ