IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
madwitka wrote:Ja już za Bellą nie nadążam , zatrzymałam sie na etapie novum, oj kochana, to troche jazdy przed Wami , z Łodzi na śląsk jednak jest troche kawałek.
Mam zamiar jeszcze uzupelnic badania, ktore chciała pani endokrynolog z Novum, wyslac jej maila i sprawdzic co zaleci.
Zdecydowalam sie na laparo u mojego dotychczasowego dr, zamiast u Donca.
Postanowiliśmy tez, ze pierwsze crio robimy w Gamecie.
L. w sumie za wiele nie wymyslil oprocz crio na dlugim protokole, a z jego podejsciem do refundacji to zbankrutowac moge.
Trzeba sprawdzic co ma do powiedzenia pani dr, ktora jest uwazana tutaj za jedna z najlepszych, zwlaszcza ze Pasnik nie ma na mnie pomyslu.
Moj kochany namiętnie jezdzi co tydzien w rozne zakatki Polski, wiec Katowice to nie problem. Poza tym nie wiem czy przysiadziemy tam dluzej niz na jedna wizyte
Edit: choc przyznam szczerze ze bardzo nie lubie kobiet lekarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 15:53
-
Bella to będzie moja pierwsza PANI doktor
a trochę lat już chodzę do lekarzy.
Bella93 lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Ja niecierpie kobiet lekarzy, wiec jak do niej poszlam i jeszcze zobaczylam jaka jest mloda to pierwsze co pomyslalam “ sraty taty co Ty dziewuszko mloda mozesz mi powiedziec” o jakze sie srodze pomylilam na cale szczescie
Bella93, Asia_88 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Hej
chciałam sie pochwalić, że wracamy zawalczyć o swoje szczęście. Jutro rozmrazamy komórki.
Bella masz rację co do Novum. Kiedyś było inaczej. Czasami mam wrażenie, że Panią w recepcji wręcz pacjenci przeszkadzają w ploteczkach.karolcia35, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Emka super!
I jutro bedzie zaplodnienie? I od razu transfer?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Tak jutro rano mąż oddaje nasienie i będą zapladniac. I od razu transfer.
A jak Ty się czujesz?Bella93, Asia_88, Mum2b, mar2śka, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
-
Emka && ❤️
emka29 lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Witajcie!
Pisałam na wątku in vitro 2018. W srode miałam miec transfer ale w niedziele wylądowałam na IP z bolem pecherza i krwia. W piatek zglaszalam "pani doktor"ze czuje dziwne pieczenie. Nie przejela sie powiedziala ze nie jestem babcia i ze to pewnie zludzenie. Zrobila wlew z Accofilu.
W pierwszym transferze w lipcu zeszlego roku mialam zapalenie slinianek po kamicy, pomimo tego nie odwolala transferu. Wtedy jej zaufalam ale teraz sobie powiedzialam ze jak bedzie podobna sytuacja to wstrzymam transfer.
Wczoraj bylam u niej zakonczyc program i poinformowac ze anuluje ten srodowy transfer. Pogodzilam sie ze ten cykl kosztowal mnie duzo wyrzeczen. Mialam wlewy na wzrost endometrium, Intralipid ,mega duzo lekarstw i suplementow ale podwiadomie czulam ze to skonczy sie fiaskiem.
Wyobrazcie sobie że "pani dokto"dzwoni do mnie wczoraj wieczorem i namawia zebysmy jednak podeszli/leki juz lekko obnizylam tj. progesteron /, ze szkoda tej sluzowki, ze antybiotyk mozna brac/biore augumentin/, ze bakteria nieprzeszkadza,itd.
Prosze powiedzcie czy dobrze robie ze odwolalam transfer....mozna zwariowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 08:20
4 procedury IV
07.2017 nieudany transfer
01.2018 poronienie 5 t/prawdopodobna cp/
lat 36, niskie AMH -
Witajcie! Byłam dzisiaj u lekarza, wyników bety dalej nie ma...
ale to już chyba nieważne, poczekam w spokoju. Na usg 28dpt mój groszek ma 4,7 mm i bijące serduszko
Asik26, Basia-Basia, ..::Butterfly::.., Bella93, Asia_88, Dani, emka29, niezapominajka2017, Cala, Cala, Viki26, gosia81 lubią tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Witajcie! Byłam dzisiaj u lekarza, wyników bety dalej nie ma...
ale to już chyba nieważne, poczekam w spokoju. Na usg 28dpt mój groszek ma 4,7 mm i bijące serduszko
Czym byłas stymulowana i w jakich dawkach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 09:02
mar2śka lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Mam pytanie
czy na cyklu sztucznym po crio mozna tez brac ovitrelle? czy to sie bierze tylko na naturalnym cyklu ?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Cześć dziewczyny, wczoraj miałam II punkcję w życiu - poprzednia rok temu. Tym razem wyprodukowałam aż 24!! komórki - w poprzedniej 12. Transfer świeży odroczony.
Mam pytanie jak długo dochodziłyście do siebie? Mnie boli brzuch przy kichaniu i napinaniu mięśni- nie poszłam dziś do rpacy, boję się hiperki, a może to po prostu od liczby komórek?
Będę wdzieczna za wasze doświadczenia...niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:Mam pytanie
czy na cyklu sztucznym po crio mozna tez brac ovitrelle? czy to sie bierze tylko na naturalnym cyklu ?
Ja mialam Ovitrelle zlecone w 2 dniu przyjmowania progesteronu,4 dniu,6 dniu,8 dniu. Wszystko na cyklu sztucznym.
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
4 procedury IV
07.2017 nieudany transfer
01.2018 poronienie 5 t/prawdopodobna cp/
lat 36, niskie AMH -
Mysza1986 wrote:Cześć dziewczyny, wczoraj miałam II punkcję w życiu - poprzednia rok temu. Tym razem wyprodukowałam aż 24!! komórki - w poprzedniej 12. Transfer świeży odroczony.
Mam pytanie jak długo dochodziłyście do siebie? Mnie boli brzuch przy kichaniu i napinaniu mięśni- nie poszłam dziś do rpacy, boję się hiperki, a może to po prostu od liczby komórek?
Będę wdzieczna za wasze doświadczenia...
Powodzenia &&Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
mam pytanie. Czy przy stymulacji do IVF skoczyło TSH którejś z Was? tak jak pisałam wcześniej, miałam przerwaną stymulacje. TSH skoczyło mi do 6.95 (norma 0.27 - 4,20) Podejrzewam, że nie uda mi się zbić do 8 maja br. tego dnia mam zaplanowaną wizytę do kolejnej stymulacji. Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam
Basia38 lat
Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
2015 CP,
2017 CP,
05.2018 IVF
Histeroskopia Novum - ok
Kariotypy - ok
2019 start Novum
Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CBcrio
Wizyta w Katowicach Invimed.
Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych -
Yoselyn82 wrote:Mam pytanie
czy na cyklu sztucznym po crio mozna tez brac ovitrelle? czy to sie bierze tylko na naturalnym cyklu ?
Yoselyn ovitrelle bierze się tylko na cyklu naturalnym.
Mysza1986 wrote:Cześć dziewczyny, wczoraj miałam II punkcję w życiu - poprzednia rok temu. Tym razem wyprodukowałam aż 24!! komórki - w poprzedniej 12. Transfer świeży odroczony.
Witamy ponownie Matkę "założycielkę"
Chodź wolałabym byś była w innym miejscu teraz
Ja też tak jak Ty rok temu w marcu miałam punkcję i pobrali mi 25 komórek.
Przez 3 dni po punkcji nie mogłam się za bardzo ruszać wszytko mnie bolało, później już było lepiej, do normalnego samopoczucia wróciłam po @.
Mnie się udało bez hiperki, nawet lekarz na kontrolnym usg 3 dni po punkcji był zdziwiony, że się nic nie wykluło
Jest spora szansa, że też Cie hiperka ominie bo najbardziej napędza ją wzrost hcg.
Miałaś krótki czy długi protokół??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 09:39
-
Ja przy 3 punkcji mialam hiperke i odroczony transfer. Bolal brzuch, bol przy oddawaniu moczu, przy chodzeniu, dusznosci, zle mi sie oddychalo, bol przy wstaniu z lozka i przekrecaniu sie.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
lipcowka86 tak myslisz, dziewczyna wyzej napisala jak ona miala na cyklu sztucznym podawany ovitrelle no bo on jest na prace cialka zoltego ale tez na zagniezdzenie.. moze jednak mozna? hmm
lipcowka86 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️