IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Madagaskar wrote:Ja narazie nie czuje się inaczej niz przy poprzednich stymulacjach. Może to faktycznie ruszy po punkcji ale mam nadzieje że nie
Zamiast ovitrelle dostalam gonapeptyl żeby nie wkurzać bardziej jajników
U mnie jajnik nie zareagował na Gonal i estradiol w 5dc =~300, dostałam Menopur po którym jajnik oszalał i w 12dc było go już 9,5 tyś. Stąd złe samopoczucie po...
Ja nie zdecydowałabym się na przechodzenie stymulacji po raz drugi. Podziwiam Twoją siłę i wytrzymałość po tym co przeszłaś. Z wytrwałością jest tak że kiedyś się wreszcie uda, więc niech uda się wreszcie tym razem!
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
KaśkaKwa wrote:Lusia ja zawsze, ale to zawsze mam mnóstwa śluzu plodnego przed i w czasie @.
Już nawet z mężem się smialismy że chyba musimy w @ się kochać i może to jest przyczyna tyłu lat niepowodzenia
Kiedyś wyczytałam że tak może być...1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Ja bym poleciła obserwować cykl tak dla samoświadomości... Owulację miewałam i w 10 dniu cyklu i 18, w tej chwili mam zmonitorowanych ze 120 cykli (tak, 10 lat ), używam komputera cyklu, taki ze mnie gadżeciarz
Śluz wyglądający jak płodny albo taki biały rozciągliwy też miewam regularnie zaraz przed okresem, na lekach po transferze też. W ciąży akurat nie było takiegoef36 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny :* ruszam do Warszawy
mar2śka, Bea77, japonka, KarenMillen, Evaa, Flowwer, Ewee, magda_31, lipcowka86, ef36, Erl, sylwia80, Kotowa, Cala, gosia81 lubią tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
nick nieaktualny
-
Madagaskar wrote:Dzięki dziewczyny :* ruszam do Warszawy
-
Dani za Ciebie tez trzymam mocne kciuki &&&
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Dziewczyny, 3 dni do transferu a ja infekcja... pimafucort w maści i w globulkach, lacibios doustnie od 2 dni i... nic lub niewiele... a od FET dostanę luteinę dowcipnie więc pewnie jeszcze się pogorszy co robić...
Zazwyczaj po zastosowaniu leków objawy ustepowały a teraz nic... -
Mysza1986 wrote:Dziewczyny, 3 dni do transferu a ja infekcja... pimafucort w maści i w globulkach, lacibios doustnie od 2 dni i... nic lub niewiele... a od FET dostanę luteinę dowcipnie więc pewnie jeszcze się pogorszy co robić...
Zazwyczaj po zastosowaniu leków objawy ustepowały a teraz nic... -
Mysza1986 wrote:Lekarz ani słowem się nie zająknął aby to miało wpływać... szlag...
a luteiny nie można doustnie stosowac ?
Grzybek jeszcze spoko, ale bakteria niekoniecznie.
Nie ma jakiegos super wielkego wplywu, ale z doswiadczenia wiem, ze nie ma nic przyjemnego w et podczas infekcji, wlasnie ze wzgledu na leki a po drugie na ciagle rozkminki czy to na 100% nie ma wplywu.
Doustne leki dzialaja troche inaczej niz te stosowane dopochwowo, ale mozna.
-
Bella93 wrote:A jaka masz infekcje?
Grzybek jeszcze spoko, ale bakteria niekoniecznie.
Nie ma jakiegos super wielkego wplywu, ale z doswiadczenia wiem, ze nie ma nic przyjemnego w et podczas infekcji, wlasnie ze wzgledu na leki a po drugie na ciagle rozkminki czy to na 100% nie ma wplywu.
Doustne leki dzialaja troche inaczej niz te stosowane dopochwowo, ale mozna.
Niby grzybek - nie robiłam posiewu, bo lekarz stwierdził że to raczej zewnętrzne wargi sromowe niż srodek i że pimafucort wystarczy.
Podano mi już accofil 5 dni przed FET, brałam też intralipid... teraz gdybym odwołała wszystko na amrne ale wiadomo co jest na szali..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 11:39
-
A sprawdzał chociaz pasek ph?
Jak nie masz objawow w srodku to inna bajka, ale lutki dopochwowej napewno nie bierz, bo sie zaczochrasz na smierc
Moze zastrzyki?
Jak wynik stymulacji?Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:A sprawdzał chociaz pasek ph?
Jak nie masz objawow w srodku to inna bajka, ale lutki dopochwowej napewno nie bierz, bo sie zaczochrasz na smierc
Moze zastrzyki?
Jak wynik stymulacji?
Bardzo źle: z 22 komórek tylko 3 blastki w tym 2 na jednej słomce więc mam tylko 2 próby FET. Trochę się podłamałam. Ostatnio bez problemu 6 zarodków usyskano... lekarz twierdzi że z 17 uzyskanych 14 padło w 3 dobie, a te są naprawdę dobre (budowa morfologiczna). zastanawiam się czy zmiana kliniki to był dobry pomysl.
Świezy transfer był odwołany bo ryzyko hiperki a teraz to... prolutex w zastrzykach już włączył, lutka ma wejść od dnia FET. -
To faktycznie duza roznica w wynikach.
Eee, jak bierzesz prolutex to luteina podjezykowa/duphaston i bedzie ok
Niech bedzie z tego dzidziaMysza1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jakie badania zrobić pod kątem zespołu antyfosfolipidowego ?
- antykoagulant toczniowy
- przeciwciała antykardiolipinowe (antykardiolipidowe) IgG, IgM
- oznaczenie przeciwciał przeciw beta 2-glikoproteinie
białko S i C
Co jeszcze ?
Wiem że temat poruszany wielokrotnie ale zaginęły mi notatki więc proszę o pomoc