IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
japonka wrote:To jedno, a po drugie się połknąć tego nie da... ale Paśnik w przypadku ciąży też kazał schodzic mi z 10 na 5 a z 5 na 2,5...
Ja od Wilka mialam 30mg - 20mg i 10mg na raz.
Zejscie z dawki 5mg co 3dni, wiec bralam 20mg i 5mg, pozniej 20mg, pozniej 10mg i 5mg, 10mg i na koniec 5mg.
Specjalnie przepisal mi 3rozne dawki, po kilka opakowań. -
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Dziewczyny w jakim celu robi sie biopsje endometrium? Czy na tej podstawie można stwierdzić endometrioze ?
-
Berbeć wrote:Dziewczyny w jakim celu robi sie biopsje endometrium? Czy na tej podstawie można stwierdzić endometrioze ?
Mogę się mylić, ale endometrioza to komórki endometrium poza jama macicy, więc biopsja samego endometrium tego raczej nie wykryje. Tu potrzebna jest laparoskopia. Ja miałam teraz robiona biopsje z powodu grubego endometrium i krwawien srodmiesiecznych w celu wykluczenia nowotworu. Stwierdzono "rozrost bez atypii" , czyli jak mniemam brak komórek nowotworowych, dzięki czemu będzie można zwyczajnie je zedrzec mechanicznie podczas planowanej histeroskopii i, mam nadzieję, zapomnieć o problemie.Bardolka, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Wyczytałam, ze raczej endometriozy nie stwierdza się poprzez biopsje. Zrobili mi biopsje endometriozy podczas punkcji i nie wiem dlaczego
A może zrobili ci raczej biopsje endometrium właśnie, czyli scratching, czyli celowe uszkodzenie śluzówki w celu ułatwienia wszczepienia się zarodkowi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 16:11
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:A może zrobili ci raczej biopsje endometrium właśnie, czyli scratching, czyli celowe uszkodzenie śluzówki w celu ułatwienia wszczepienia się zarodkowi?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to pewnie pobrali wycinek przy okazji z powodu za wysokiego proga, żeby wykluczyc choroby śluzówki macicy. Nie martw się w takim razie, to pewnie tylko rutynowe działanie i nic nie bedzie, tak jak u mnie. Jeśli zaś chciałabyś sprawdzić, czy masz endometrioze, to tak jak mówię, tylko laparoskopowo (choć niektórzy twierdzą, że wystarczy dobre USG, ale raczej nigdy nie jest stuprocentową diagnoza).
Berbeć lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Dzięki dziewczyny za odp.
A nie wiecie czemu kaze mi.brać aspiryne cardio ?
aspiryna cardio to inaczej acard, z tym ze aspiryna ma wieksza dawke bo 100 mg a acard moze miec dawke 75 i 150 a jest to na lepsze ukrwienie macicy, zeby nie bylo zakrzepow itpWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 17:44
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:aspiryna cardio to inaczej acard, z tym ze aspiryna ma wieksza dawke bo 100 mg a acard moze miec dawke 75 i 150 a jest to na lepsze ukrwienie macicy, zeby nie bylo zakrzepow itp
-
Hej.Dziewczyny
Ile kosztuje in vitro w Novum?
chodzi mi o cały przebieg , ile Was to wyniosło
Mój dr. gin. jest ośrodkiem współpracującym z Novum poza Wawa i mówił ze szła bym krótkim protokołem. Wizyty , stymulacje u niego a pare wizyt w Novum.
prosze Was o podpowiedzi
Wizyta u mojego dr. dopiero 19.09 -
Zależy oficjalnie od 6500 do 8500 mniej więcej za samą procedurę, krio osobno 2000, plus wizyty 90-200 zł, leki, badania krwi itp. Tu jest cennik: https://www.novum.com.pl/pl/o-novum/cennik/. Ja teraz 3 podejścia robię z dofinansowaniem więc jest zdecydowanie taniej (w granicach 5000 że wszystkim
za 1 procedurę wyszło z czego połowa to leki). Zapraszam na wątek Novum też -
Dziewczyny, ratunku, czy któraś z Was brała Crinone? Nie wiem czy mam na to uczulenie czy mi się grzyb po antybiotyku przyplątał, objawy są nie do odróżnienia bo ten krem jest biały i podobno może się zbrylać ale do tego piecze itp (to też napisali w ulotce że może tak być)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 09:21
migotka_83 lubi tę wiadomość