IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Czy po punkcji już można dostać zwolnienie czy dopiero po transferze? Bo za sam dzien punkcji to pewnie dostane? Nie spytałam wczoraj z tego wszystkiego... A czy recepte na "uspokajacz" dadzą mi po prostu czy muszę powiedzieć, że chce takowy? Mam stresa, bo nie będzie mojego lekarza raczej, bo w środy nie pracuje w klinice akurat
edit: Może się którejś przyda - na provitowej pieczątce jest napis "Angelius Szpital" - nie ma nic o klinice leczenia niepłodności.
Ja receptę na relanium dostawałam po punkcji przed transferami. Nie musiałam prosić bo lekarz zawsze o tym pamiętał. Z drugiej strony trzeba pamiętać, że nie wszystkie kliniki preferują uspakajacze. Niektóre mają to w standardzie, inne kompletnie nie. Proponuję zatem o to zapytać. Pierwszą tabletę bierze się przed transferem. -
Ja gadałam dziś ze swoim przez tel i powiedział, że raczej uspokajaczy nie zapisują, bo nie widzą takiej potrzeby na ogół. Ja widzę u siebie i jutro ponegocjuje z kimś (szkoda, że mojego nie będzie
), żeby jednak zobaczyli potrzebę, bo mój organizm na duży stres reaguje wymiotami od zawsze tak miałam... Nie sądze, żeby tym razem było inaczej...
Z pieczątką nie ma co wyjaśniać, bo dostanę jutro L4. Może nie powiedzieli mi dokładnie, ale na pewno nie ma napisu "klinika leczenia niepłodności", a o to mi chodziło. U mnie to dużo nie zmienia, bo pracuje w firmie rodzinnej, więc to żadna tajemnica raczej, ale księgowością i kardami zajmuje się osoba z zewnątrz (nikt z rodziny) i po co ma sobie coś myśleć - mniej wie to lepiej śpitylko o to chodzi
MisiaMisia - zaglądaj częściej, bo Ty uspokajasz mnie najbardziejaaaa Neutrale sa super. Balsam
- dzięki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 15:50
-
zadzwonili w końcu. trzecia beta 190 kilka. powoli ale ladnie rosnie. za tydzien sie na usg umowilam. moze byc troche za wczesnie przy tak niskiej becie, ale zobaczymy. na razie "pozwolili mi" sie troszeczke cieszyc
dziekuje za trzymane kciuki napewno pomogly.Anatolka, czarownica_tea, MisiaMisia, Ginger84, Viki26, Tosia 1981, Sansivieria, Lenuś, GabiK, kis, martusia1986, libellula83 lubią tę wiadomość
-
kuciak wrote:zadzwonili w końcu. trzecia beta 190 kilka. powoli ale ladnie rosnie. za tydzien sie na usg umowilam. moze byc troche za wczesnie przy tak niskiej becie, ale zobaczymy. na razie "pozwolili mi" sie troszeczke cieszyc
dziekuje za trzymane kciuki napewno pomogly.
Lubie to, Lubie to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kuciak lubi tę wiadomość
-
Aga- tak mi przykro, tulę mocno
Sysia- mi cykl po nieudanym transferze wydłużył się do 36 dni a powinien trwać 28. Dlatego ja na wizytę umawiałam się dopiero kiedy potwierdziłam owu i doliczyłam do tego 14 dni.Idę na wizytę w sobotę i to się mieści w tym co powiedział dr. Jak nie dostałaś @ to Ci nie włączą leków i nie obejrzą jajników. Powinnaś wizytę przełożyć na inny termin, bo szkoda Twojego czasu
-
Aga17070 wrote:Dziewczyny, przepraszam że nie pisałam kilka dni. Ale mam ciężki czas...w 36 dpt byłam na usg serduszkowym, lekarz stwierdził pusty pęcherzyk. Nie mogąc w to uwierzyć pojechałam do drugiego lekarza na drugi dzień, który odnalazł zarodek, jednak zbyt mały jak na ten wiek ciąży. Ciąża opóźniona o 2 tyg...zrobiłam betę w ciągu dwóch dni przyrosła o 13%, mimo że na początku rosła i podwajała się idealnie. Odstawiłam leki w niedziele, czekam na poronienie. Jak do piątku się nie pojawi to szpital. Dziewczyny nie sugerujcie się betami, ich wzrostem, wiadomo jak rośnie prawidłowo, jest idealnie- ale jak widać o niczym to nie świadczy. Nikomu nie życzę tych przeżyć. Płaczę i czekam na poronienie swojego dziecka- to straszne...
Bardzo ci współczuję i z całego serca życzę żebyś w końcu doznała tego pełnego wymarzonego szczescia.. -
Trochę się zdołowałam tym negatywnym testem ale jutro pojade i zrobie bete. Bedę już coś wiedziała. Ale na nic się nie nastawiam.transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
Lenuś wrote:Dziewczęta, nie wiem czy ta informacja znalazła się już na forum, ale wklejam link jakby co:
Prolutex, stosowany w leczeniu niepłodności, wstrzymany w obrocie i stosowaniu
http://www.zdrowie.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/prolutex-stosowany-w-leczeniu-nieplodnosci-wstrzymany-w-obrocie-i-stosowaniu?refererPlid=5227699
Usłyszałam o tym dzisiaj w informacjach radiowych.
I super bo ja mam właśnie ta serięcholera jasna nie dość że tyle kasy to kosztuje to teraz się jeszcze musze martwić że coś z tymi zastrzykami jest nie tak:/// dzwonilam do apteki i posylam zaraz meza zeby to wymienil ale juz od jakiegoś czasu je wstrzykuje:(((
-
Kala 1980 wrote:Trochę się zdołowałam tym negatywnym testem ale jutro pojade i zrobie bete. Bedę już coś wiedziała. Ale na nic się nie nastawiam.
Trzymam jutro kciuki:-) myśl pozytywnie! Ja tez jutro z samego rano jadę na betę05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na
28.11 beta 25280; jest
09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu(8 tydz. 2 dzień ciąży)
15.12 Szkrab mierzy 20 mm,bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
-
czesc
zrobiłam dzis test czułości 10 i negatywnyodstawiłam dupka bo po co się dalej szprycować ;/
mamy juz wyniki męża i zaswiadczenie od gina że mnie leczył
tsh mam z października a ma byc nie starsze niz 3 miesiace i czekam na wyniki amh
no to do przodu
Agniesia i Aga przykro miprzytulam :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 19:36
-
Nie mamy wyjscia... Kiedy decyduja o tym czy bedzie ivf czy icsi? ;> w rzadowym jakis regulaminie czy jakis tam zaleceniach tego programu czytalam, ze przy endometriozie zaleca sie icsi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 19:53
-
Sysia- w sobotę wizyta i decyzja co i jak. Z tego co wstępnie wiem to termin crio zależy od grubości i jakości endometrium. Dr P. nie upiera się, że ma być owu. Także wizyta w 5 dc, dostanę estrofem na porost endo (na mnie dobrze działa, bo po transferze strasznie krwawiłam więc endo urosło)potem gdzieś koło 11 dc i decyzja kiedy transfer
. Mam nadzieję, że wyrobimy się do końca listopada albo zaraz na początku grudnia
Anatolka- z tego co wiem to o metodzie decyduje lekarz z embriologiem -
czarownica_tea wrote:Sysia- w sobotę wizyta i decyzja co i jak. Z tego co wstępnie wiem to termin crio zależy od grubości i jakości endometrium. Dr P. nie upiera się, że ma być owu. Także wizyta w 5 dc, dostanę estrofem na porost endo (na mnie dobrze działa, bo po transferze strasznie krwawiłam więc endo urosło)potem gdzieś koło 11 dc i decyzja kiedy transfer
. Mam nadzieję, że wyrobimy się do końca listopada albo zaraz na początku grudnia
)
czarownica_tea lubi tę wiadomość
-
agniesia2569 wrote:beta z 14dpt poniżej 1,2 to by było na tyle....
Aga, ogromnie Ci współczuję, to musi być straszny czas... już nie wiem, co gorsze: od razu wiedzieć, że nic z tego, czy żywić nadzieje i być zmuszoną je porzucić...chyba to drugie... przytulam Cię mocno.agniesia2569 lubi tę wiadomość