X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie, wasze rady są nie ocenione. Dzis mam 30 dc, według kkalendarzya wczoraj powinna być @@, ale jej nie mam :( jutro mam wizytę w klinice, na którą mialam się zgłosić na początku nowego cyklu, a tu mój organizm mnie rozczarował :( wiem ze będzie problem z przepisaniem sie na inny dzień. W tym cyklu stymulacji jeszcze nie będzie, to będzie długi protokół i miesiąc z antykami. Jak myślicie iść jutro na ta wizytę mimo, ze @ nie przyszła???

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jestem w stanie przekopac sie przez caly wątek..Mam pytanie do dziewczyn , które lecza sie w parensie w krakowie i lekarzem prowadzącym jest dr janeczko..Jak długi jest czas oczekiwania na zakwalifikowanie sie do procedury in vitro rządowego od 1szej wizyty ???
    Moze inaczej ile mniej wiecej uplywa czasu kiedy zostałyście poinformowane??Jestem ciekawa jak to wygląda nie ze stronek klinik tylko z punktu widzenia Was..Sama zastanawiam sie właśnie nad podejsciem do kwalifikacji.Pierwszy krok juz zrobiłam umawiając mnie i małza na wizyte na 2stycznia...

Z góry wielkie dzięki

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątek 14.11. beta 313 wczoraj 17.11 956 czy nie za wolno rośnie niby wg wykresu jest w normie ale jakos taki maly przyrost mi się wydaje?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, nie wymyslaj - jest cudownie :D

Anatolka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    w piątek 14.11. beta 313 wczoraj 17.11 956 czy nie za wolno rośnie niby wg wykresu jest w normie ale jakos taki maly przyrost mi się wydaje?

Jest dooobrze;-)

05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
    22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na <3
    28.11 beta 25280; jest <3
    09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu <3 (8 tydz. 2 dzień ciąży)
    15.12 Szkrab mierzy 20 mm, <3 bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, nie wiem czy ta informacja znalazła się już na forum, ale wklejam link jakby co:

Prolutex, stosowany w leczeniu niepłodności, wstrzymany w obrocie i stosowaniu

http://www.zdrowie.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/prolutex-stosowany-w-leczeniu-nieplodnosci-wstrzymany-w-obrocie-i-stosowaniu?refererPlid=5227699

Usłyszałam o tym dzisiaj w informacjach radiowych.

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agness.aa24 wrote:
    Jest dooobrze;-)

My jesteśmy dobre ty marudzisz że za dużo wiec trzeba cie stawiac do pionu po czym ja znowu się martwię ze za mało. ehh zwariować można ..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam że nie pisałam kilka dni. Ale mam ciężki czas...w 36 dpt byłam na usg serduszkowym, lekarz stwierdził pusty pęcherzyk. Nie mogąc w to uwierzyć pojechałam do drugiego lekarza na drugi dzień, który odnalazł zarodek, jednak zbyt mały jak na ten wiek ciąży. Ciąża opóźniona o 2 tyg...zrobiłam betę w ciągu dwóch dni przyrosła o 13%, mimo że na początku rosła i podwajała się idealnie. Odstawiłam leki w niedziele, czekam na poronienie. Jak do piątku się nie pojawi to szpital. Dziewczyny nie sugerujcie się betami, ich wzrostem, wiadomo jak rośnie prawidłowo, jest idealnie- ale jak widać o niczym to nie świadczy. Nikomu nie życzę tych przeżyć. Płaczę i czekam na poronienie swojego dziecka- to straszne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam że nie pisałam kilka dni. Ale mam ciężki czas...w 36 dpt byłam na usg serduszkowym, lekarz stwierdził pusty pęcherzyk. Nie mogąc w to uwierzyć pojechałam do drugiego lekarza na drugi dzień, który odnalazł zarodek, jednak zbyt mały jak na ten wiek ciąży. Ciąża opóźniona o 2 tyg...zrobiłam betę w ciągu dwóch dni przyrosła o 13%, mimo że na początku rosła i podwajała się idealnie. Odstawiłam leki w niedziele, czekam na poronienie. Jak do piątku się nie pojawi to szpital. Dziewczyny nie sugerujcie się betami, ich wzrostem, wiadomo jak rośnie prawidłowo, jest idealnie- ale jak widać o niczym to nie świadczy. Nikomu nie życzę tych przeżyć. Płaczę i czekam na poronienie swojego dziecka- to straszne...

Znam to uczucie i wiem jakie to trudne. Niestety ok. 90% ciąż jest ronionych do 9 tc. TO smutne co cię spotkało. Musisz to sobie jakoś poukładać. Płacz do woli i oporu. Przytulam mocno do serca i bardzo mocno Ci współczuję. Gdybyś chciała pogadać zapraszam. Sama przez to niedawno przeszłam :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh kurczę...bardzo mi przykro Aga... :( Trzymaj się dzielnie chociaż wiem że to jest cholernie trudne :( :(

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, bardzo, bardzo mi przykro :(

No forum to jedna wielka karuzela... w jednej chwili wzruszam się ze szczęścia, żeby za chwilę zrobiło się bardzo smutno :( . Bardzo chciałabym czytać tutaj o samych szczęśliwych momentach.

Kochane, trzymam kciuki za każdą z Was, sama za jakiś czas będę ich potrzebowała.

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo mi przykro :-(

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie, wasze rady są nie ocenione. Dzis mam 30 dc, według kkalendarzya wczoraj powinna być @@, ale jej nie mam :( jutro mam wizytę w klinice, na którą mialam się zgłosić na początku nowego cyklu, a tu mój organizm mnie rozczarował :( wiem ze będzie problem z przepisaniem sie na inny dzień. W tym cyklu stymulacji jeszcze nie będzie, to będzie długi protokół i miesiąc z antykami. Jak myślicie iść jutro na ta wizytę mimo, ze @ nie przyszła???

Myślę, że trzeba poczekać do @. Jak tylko dostaniesz to dzwonisz do kliniki i umawiasz wizytę w celu przygotowania do IVF. Muszą Ciebie przyjąć bo tak się robi i już. Możesz zadzwonić do rejestracji i powiedzieć, że jest taka sytuacja. Umówić się na ewentualny termin późniejszy, który może będzie ok a może nie i znowu trzeba będzie przekładać. Jednocześnie zwolnisz termin na jutro. Najwyżej Ciebie gdzieś wcisną na koniec albo między pacjentki.
    Klinika zawsze przewiduje takie sytuacje i ma jakieś wolne 5-minutówki :)
    Jak będą marudzić, to użyj wszelkich argumentów .... i że tak się z lekarzem umawiałaś.
    Ja zawsze umawiałam się w 1 dc na dzień drugi albo trzeci i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:21

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też lekarz powiedział, że mam mówić, że on tak sobie życzy i mam być w ten dzień i miejsce ma się znaleźć. Kropka. :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    My jesteśmy dobre ty marudzisz że za dużo wiec trzeba cie stawiac do pionu po czym ja znowu się martwię ze za mało. ehh zwariować można ..

Mozna mozna dlatego musimy sie ogarnąć :-D ja jade w sobotę oglądać pecherzyk (o ile juz tam bedzie widoczny;-)

05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
    22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na <3
    28.11 beta 25280; jest <3
    09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu <3 (8 tydz. 2 dzień ciąży)
    15.12 Szkrab mierzy 20 mm, <3 bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po punkcji już można dostać zwolnienie czy dopiero po transferze? Bo za sam dzien punkcji to pewnie dostane? Nie spytałam wczoraj z tego wszystkiego... A czy recepte na "uspokajacz" dadzą mi po prostu czy muszę powiedzieć, że chce takowy? Mam stresa, bo nie będzie mojego lekarza raczej, bo w środy nie pracuje w klinice akurat :/

edit: Może się którejś przyda - na provitowej pieczątce jest napis "Angelius Szpital" - nie ma nic o klinice leczenia niepłodności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:20

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta z 14dpt poniżej 1,2 to by było na tyle....

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:

ochhhh :(

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:

sciskam mozno ;-(

bhywanlil4ktaodk.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

edit: Może się którejś przyda - na provitowej pieczątce jest napis "Angelius Szpital" - nie ma nic o klinice leczenia niepłodności.

Nie jestem specjalistą prawa medycyny ale z tego co wiem, to jeśli realizatorem programu jest spółka handlowa Provita Sp. z o.o., jako strona Twojej umowy, to jej dane powinny być widoczne na Twojej dokumentacji
    w tym na receptach, dokumentach pisanych z zabiegów typu histero, punkcje etc.

Może powinnaś to z kimś wyjaśnić.
    A mogłabyś przypomnieć który lekarz Cię prowadzi?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ