IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
dot123 wrote:Ja też u niego jestem. Teraz przez covid dawke sterydu mi zalecil zredukować, ale dodał inny lek. Zanim ten wirus się zaczął to planowałam na własną rękę zwiększyć. Teraz mam dylemat.
A czy heparynę 0.8 brałaś całą ciążę?
Dobrze się czyta wiadomości że niektórym z nas w końcu się udaje. Mam nadzieję że niedługo i ja wejdę do tego grona.18’córka❤️ -
One wrote:Ile zalecił Ci Paśnik sterydu i na ile chciałaś go sama zwiększyć? I czy masz na myśli Encorton czy Calcort, często zapisywany przez Pasnika?
Przy wirusie 5mg od 10dc i od 8dpt jeszcze plaquenil codziennie.
-
dot123 wrote:Przed wirusem 10mg od 2dc, chcialam zwiększyć do 15mg. On zamiennie encorton czy Calcort. Chciałam brać pod Calcort.
Przy wirusie 5mg od 10dc i od 8dpt jeszcze plaquenil codziennie.18’córka❤️ -
One wrote:Ja brałam 10 od 1 dc i 20 od et. Teraz będąc w ciąży musiałam odstawić szybciej bo takie były obostrzenia dot kobiet w ciąży. Z założenia (prof. wilczyńskiego) miałam brać do końca 8 tc. W ciąży z córką odstawiłam jednak w 10tc, teraz wbrew mojemu gin, przeciagnelam jednak do 8. W 10 tc ciąża zatrzymała się. Powodów mogło być x ale zakładam, że mogłam brać jak wtedy 2 tyg dłużej..
-
dot123 wrote:Przykro mi. Przerażające jest to jak dużo par ma kłopoty. Widzę że masz jednego maluszka, powodzenia w staraniu o rodzeństwo. Ja też marzę o 2-3 dzieciaczków, póki co przez ponad 7 lat żaden nie zdecydował się na zostanie z nami. Liczę na to że mimo przeciwności losu w tym roku się uda! W tym cyklu dałam szansę mojemu organizmowi na cyklu naturalnym za sugestią gin. Dziś pierwsza wizyta... Zobaczymy jakie mój organizm ma wobec mnie plany...
dot123, sylvuś lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
dot123 wrote:Ja też u niego jestem. Teraz przez covid dawke sterydu mi zalecil zredukować, ale dodał inny lek. Zanim ten wirus się zaczął to planowałam na własną rękę zwiększyć. Teraz mam dylemat.
A czy heparynę 0.8 brałaś całą ciążę?
Dobrze się czyta wiadomości że niektórym z nas w końcu się udaje. Mam nadzieję że niedługo i ja wejdę do tego grona.
POWODZENIA!!!
Wiara w sukces czyni cuda:)W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
sylvuś wrote:Tak całą ciąże i w połogu.
POWODZENIA!!!
Wiara w sukces czyni cuda:)
Dzięki za odpowiedź. Mi Paśnik sugerował heparynę zwiększyć z 0,4 na 0,6 - do decyzji ginekologa - i nie całą ciążę u mnie. Cały czas gin mi dawał 40mg. W tym cyklu powiedzialam gin by dał mi sugerowane 60mg. Jedyne co to Paśnik mówił coś że przy wyższych dawkach jest ryzyko odklejenia kosmowki. Ty miałaś 80mh całą ciążę i masz córcię, więc to daje nadzieję.
Też poza immuno w tym cyklu będę chciała Relanium którego moja klinika nie praktykuje i nie wierzy w jego pomoc. Ja czuję że warto spróbować, by stres wyłączyć.
Pytanie mam jeszcze do wszystkich. Pytalam gin o Scratching endometrium. Mówiła że robi się to czasem ale w cyklu bez transferu i w kolejnym transfer. Mi coś świta że tu czytałam że dziewczyny miały w tym samym. Ktoś coś wie? -
Życzę wszystkim Wam szczęścia bez względu na to jak skończy się Wasza droga do macierzyństwa i tym, które mają swoje maluchy przy sobie.
Nasze drogi w tym miejscu się rozchodzą. Już nic więcej nie jesteśmy w stanie zrobić, zwłaszcza że po badaniu genetycznym dowiedzieliśmy, iż nasza córeczka była zdrowa genetycznie.
W razie gdybym mogła Wam w czymś pomóc - priv. -
Zastanawiamy sie nad IVF , sa w pakiecie w gyncentrum 2plus1 zabieg . Koszt 13500 jesli uda sie za pierwszym razem zwracaja 5500.
Z tym ze pewnie trzeba jeszcze doliczyc jakies 5000 na inne badania i leki.
Czy mozecie mi powiedziec bo pisza ze skutecznosc to 90 % czy to rzeczywiscie moze byc realne ?? Inseminacja ma slaba skutecznosc natomoast invitro ??
Dziekuje -
nick nieaktualny
-
ana167 wrote:Bella duzo siły, mam nadzieję, ze życie zaskoczy Cie jeszcze pozytywnie.
-
Miska92 wrote:Zastanawiamy sie nad IVF , sa w pakiecie w gyncentrum 2plus1 zabieg . Koszt 13500 jesli uda sie za pierwszym razem zwracaja 5500.
Z tym ze pewnie trzeba jeszcze doliczyc jakies 5000 na inne badania i leki.
Czy mozecie mi powiedziec bo pisza ze skutecznosc to 90 % czy to rzeczywiscie moze byc realne ?? Inseminacja ma slaba skutecznosc natomoast invitro ??
Dziekuje
Ja o inseminacji nie myslam, ale znam dziewczyny, ktorym sie udalo wlasnie po inseminacji. No i koszt zdecydowanie nizszy. Natomiast te 90 % to chyba zsumowane z trzec prob in vitro i moim zdaniem taki troche chwyt marketingowy;). Wiem, bo sama skorzystalam. Jesli chodzi o koszty lekow i badania, to wszystko zalezy od lekow do stymulacji, jakie Ci dobierze lekarz. Ja mialam refundowane, wiec koszt byl nizszy. -
nick nieaktualny
-
Bella życzę Ci duzo siły dla mnie jesteś najwieksza fajterką tutaj :*
Bella93 lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Ana, jeszcze jakby granice otworzyli...
Dziękuję Wam wszystkim :-*Asia2000, ana167 lubią tę wiadomość
-
Bella-oby otworzyli granice i zaczął sie inny,nowy rozdział.Tak jak Mum, nie znam Cie ale często o Tobie myśle. Przed oczami mam Twoją fotkę jak jedziesz na randke odstrzelona, pamiętam zdjęcia Twoich kociaków...i jak miałyśmy "starcie" bo napisałam że miałam badanie pgd a Ty mnie dość stanowczo sprostowałaś że pgs:). Kibicuje Ci w tym na co sie zdecydujesz. Ciesz się małżeństwem(gratuluje pierwszej rocznicy) i urządzaj mieszkanie. Trzymaj sie!
Dobrze wiedzieć że jesteś na priv:), Ty to zawsze tyle wiedziałaś...dużo od Ciebie wiem, w sumie te pierwsze chwile na forum miło wspominam, jesteś ich częścią.Bella93, sisi lubią tę wiadomość
-
Bella, bardzo ci kibicuje i mam nadzieje, ze jeszcze kiedys bedziesz mogla nam tutaj obwiescic, ze masz upragnione dzieciatko, niezaleznie od tego jakim sposobem uda wam sie ten cel osiagnac :*
Bella93 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700