X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my sie w kwietniu będziemy kawalifikować na rządówkę i do tego czasu muszę podjąć decyzję, z tym, że jeśli nie można w ten sposób to na pierwsze komercyjne raczej się nie zdecyduje, chyba, że przyszłoby nam długo czekać na podejście. Póki co realizują procedury na bieżąco, ale do kwietnia to wiele się może zmienić.

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do dziewczyn z długim protokołem od dziś mam brać medrol (16mg) i gonapeptyl 0,1ml do kontroli mam się zgłosić 4lutego..tak długo mam te zastrzyki robić?:)

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam gonapeptyl tez dosc dlugo przed sama konkretna stymulacja :) tak ma byc widocznie :)

Edit: sprawdzilam Ci dokladnie, gonapeptyl bralam 10dni przed wlasciwa stymulacja i od 11dnia zaczelab brac go wspolnie z gonalem i menopurem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:24

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka, nawet wiecej niz 18 w teorii moze byc, bo przy 3 podejsciu nie ograniczaja liczby zapladnianych komorek.

Te, ktore mieliby odrzucic w pierwszych dwoch probach ewentualnie mozna zamrozic. Choc mowi sie roznie o skutecznosci mrozenia, a wlasciwie pozniejszego rozmrazania jajeczek.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Rozyczka, przy niedroznosci chyba wlasnie nie obowiazuje czas leczenia, w sensie te 2lata wymagane. Niedrozne to niedrozne i final. Nie ma na co czekac :)

Zaraz zaczynasz?
    Tak ;)
    W lodówce czeka już puregon ;)
    W drugim dniu cyklu zaczynam stymulację. Biorę Estrofem, który może wydłużyć cykl więc nie wiem czego się spodziewać. Obecnie 28 dać więc @ powinna przyjść lada dzień.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dać więc = dc
    Mój nowy telefon niepotrzebnie mnie poprawia ;)

Anatolka lubi tę wiadomość

• kuciak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    aaaa i pytanko czy przed punkcja robią biocenoze pochwy? I co jak wyjdzie coś nie tak?

ja dostalam antybiotyk przed punkcja i bralam go przed dzien transferu. tak na wszelki wypadek zeby sie nic nie przypałętało.

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas daja dopiero po punkcji... Co klinika to obyczaj...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączę się do wątku. My w Novum byliśmy pierwszys raz pod koniec listopada 2014 i już wtedy dostaliśmy informację, że przy niedrożnych jajowodach możemy mić in vitro już za miesiać. Niestety okazało się po drodze, że mam polipa, którego trzeba było wyciąć podczas histeroskopii. Potem już tyko podpisanie kokumentów i posiewy.

Teraz czekam na miesiączkę, a Gonal chłodzi się w lodówce:)

Anatolka, Iwka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy medrol bralyscie o tej samej porze co gonapeptyl ?dziewczyny wiem że was męcze -wybaczcie ;)
    kurcze dziś pierwszy zastrzyk mam zrobić o 19 i do tego w pracy...trochę panikuje :D

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mimbla, co do Twojej rozmowy w Provicie to ja (Justine tez potwierdzila taka kolej rzeczy) nie jestem przekonana czy Wy byliscie na rozmowie kwalifikacyjnej, mimo ze na taka sie probowalas umowic. My obie (nawet bedac pacjentakmi) wpisywalysmy sie na liste oczekujacych - ja w lipcu, Justine chyba w czerwcu nawet i CZEKALYSMY, bo dostalysmy informacje, ze zalatwiaja to w ten sposob, ze dzwonia po kolei do par z listy i ONI WYZNACZAJA termin rozmowy. Nie dalo sie tak z czapy zadzwonic i umowic na rozmowe kwalifikacyjna do in vitro rzadowego. Mnie przy wpisie na liste powiedziano, ze rozmowy moge sie spodziewac za okolo 5miesiecy do 6. W praktyce wyszla to polowa pazdziernika. U Justine jakos podobnie... Wiec nieco dziwne by mi sie wydawalo, gdyby osoby, ktore wpisaly sie na liste zgodnie z porzadkiem zarzadzonym w klinice i czekaja mialy pozniej rozmowe niez osoba od tak dzwoniaca i chcaca sie zapisac na już... Inna kwestia jest to, ze powinna Ci ten fakt wyjasnic pani odbierajaca telefon.

Tak czy siak, wazne, ze znalazlas miesjce, w ktorym czujesz sie dobrze :) i my z Justine tez nie narzekamy :)

Anatolka swoją drogą to ciekawe. Powiedzmy robisz badania, umawiasz się na wizytę którą masz za 6 miesięcy, a np. FSH jest ważne 3 miesiące (do wizyty traci ważność) i co wtedy? Jak oni to rozwiązują?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Hej dziewyczyny

Może Wy znacie odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Czy można pomiedzy pierwszymy, a drugim podejściem do IVF rządowego skorzystać i z IVF komercyjnego, po wykorzystaniu wszystkich zarodków z pierwszej próby?

Nie potrafię się zdecydować pomiędzy podejściem komercyjnym a rządowym, z kolei pierwszego nie chciałabym komercyjnego bo i tak nie wiadomo jak się będę stymulować, a po pierwszej próbie rządowej już łatwiej podjąć decyzję o właściwej stymulacji.

W regulaminie chyba jest napisane, że nie można jednocześnie korzystać z kilku programów.

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Anatolka swoją drogą to ciekawe. Powiedzmy robisz badania, umawiasz się na wizytę którą masz za 6 miesięcy, a np. FSH jest ważne 3 miesiące (do wizyty traci ważność) i co wtedy? Jak oni to rozwiązują?

Zapisujac sie na liste nikt nie chcial zadnych badan. Dopiero jak dzwonili z wyprzedzeniem ustalic termin wizyty-kwalifikacji to mowili o tych 3 badaniach (AMH, FSH, spermiogram). Po co ktos mialby to ogladac przy wpisie na liste oczekujacych na rozmowe. Ja nic nie pokazywalam zadnym pielegniarkom itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 12:12

kuciak lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    W regulaminie chyba jest napisane, że nie można jednocześnie korzystać z kilku programów.

Zgadza sie, poprawilam sie tez po chwili :)

Sky lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zapisujac sie na liste nikt nie chcial zadnych badan. Dopiero jak dzwonili z wyprzedzeniem ustalic termin wizyty-kwalifikacji to mowili o tych 3 badaniach (AMH, FSH, spermiogram). Po co ktos mialby to ogladac przy wpisie na liste oczekujacych na rozmowe. Ja nic nie pokazywalam zadnym pielegniarkom itp.

zgadzam sie w dniu kwalifikacji trzeba miec wszystkie aktualne badania.

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Ja nie podważam tych działań. W Invimedzie nie można umówić się na wizytę kwalifikującą jeśli nie masz ważnych badań wymaganych przez klinikę (i bynajmniej nie chodzi tu tylko o te 3 które wymieniłaś).
    To dla mnie nawet logiczne i sensowne co piszesz. :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Ja nie podważam tych działań. W Invimedzie nie można umówić się na wizytę kwalifikującą jeśli nie masz ważnych badań wymaganych przez klinikę (i bynajmniej nie chodzi tu tylko o te 3 które wymieniłaś).
    To dla mnie nawet logiczne i sensowne co piszesz. :)

Ja uwazam, ze u nas to jest zorganizowane fajnie. Wymagania sa ogolnie dostepne na stronie o rzadowym in vitro, wiec zapisujac sie na liste wiedzialam jakie wymagania musze spelnic. Zadna pielegniarka nie jest potrzeba do przejrzenia dokumentow, bo wystarczy umiec czytac ;) a wiedzialam, ze bede spelnione te wymagania, bo AMH badalam jak zaczynalam leczenie w klinice, na samym poczatku. FSH robilam przez lata staran wielkokrotnie, wiec tez mniej wiecej wiedzialam jak sie ksztaltuje i ze nie bedzie wyzsze niz to wymagane 15... :) spermiogram tez robilismy kilkukrotnie :) u nas pigulki nie zagladaja raczej do kart pacjentow, chyba, ze potajemnie jak zanosza do gabinetu ;) hehe

Sky lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja uwazam, ze u nas to jest zorganizowane fajnie. Wymagania sa ogolnie dostepne na stronie o rzadowym in vitro, wiec zapisujac sie na liste wiedzialam jakie wymagania musze spelnic. Zadna pielegniarka nie jest potrzeba do przejrzenia dokumentow, bo wystarczy umiec czytac ;) a wiedzialam, ze bede spelnione te wymagania, bo AMH badalam jak zaczynalam leczenie w klinice, na samym poczatku. FSH robilam przez lata staran wielkokrotnie, wiec tez mniej wiecej wiedzialam jak sie ksztaltuje i ze nie bedzie wyzsze niz to wymagane 15... :) spermiogram tez robilismy kilkukrotnie :) u nas pigulki nie zagladaja raczej do kart pacjentow, chyba, ze potajemnie jak zanosza do gabinetu ;) hehe

I tak to powinno wyglądać. Uwierz mi, że ja też byłam świetnie przygotowana do rozmowy, miałam wszystko co potrzebne + to co sobie zażyczyli. Zrobiłam awanturę w gabinecie, że przecież to jest wskazaniem do refundacji, ale nic mi to nie dało. To była jej wola. Smutne jest to, że lekarzem kwalifikującym była Pani, która nic o mnie nie wiedziała, a lekarzem prowadzącym był zupełnie kto inny. Ta rozmowa to jeden wielki skandal, a potem dzwonienie do mnie jak byłam w ciąży, żebym zrezygnowała z programu. Na skargę którą złożyłam składa się szereg zaniedbań.
    Jestem po rozmowie z Invictą i tam czekają na mnie z otwartymi rękoma. Tyle, że w tej chwili nic nie mogę zrobić, bo jestem zablokowana do momentu wyjaśnienia całości mojego leczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przyjemniejszych rzeczy, która teraz testuje? :)

• Piggy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    No właśnie my sie w kwietniu będziemy kawalifikować na rządówkę i do tego czasu muszę podjąć decyzję, z tym, że jeśli nie można w ten sposób to na pierwsze komercyjne raczej się nie zdecyduje, chyba, że przyszłoby nam długo czekać na podejście. Póki co realizują procedury na bieżąco, ale do kwietnia to wiele się może zmienić.
    a nie lepiej podejsc poprostu do rzadówki i ewentualnie jak sie tfu tfu nie uda to do komercyjnego?

Anatolka, Sky lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ