IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Piggy wrote:mysle ze przy dobrych wiatrach punkcja bedzie w poniedzialek 26 stycznia.
Miałam biocenoze przed HSG, własnie jakieś poł roku temu, jak nie więcej. Potem już mi nie kazali nić robić oprócz wymazu na chlamydie.
A co sie dzieje jesli sie tfu tfu zlapie jakas infekcje??
profilaktycznie aplikuje sobie Laktovaginal ale sama nie wiem czy to dobry pomysł
Dobry.
Co sie dzieje? Moga przeniesc Ci glebiej bakterie np. A jak wyjdzie to pewnie jakies globulki na wyleczenie.
Zrob sobie dla swietego spokoju. Ja w diagnostyce placilam 40zlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 22:06
-
Hej:)
ja czekam teraz na miesiączkę i potem od 5ego dnia cyklu zaczynam zastrzyki z Gonalu. Mam protokół łagodny. Moje AMH >20 dlatego dostałam 125jednostek Gonalu.
Czy któraś z Was wie, alebo spotkała się z tą hiperstymulacją? Wiem, że mi to grozi...
I czy możliwe jest, żeby podczas punkcji okazało się, że w płynie pęcherzykowym nie ma komórek jajowycj?
Z góry dziękuję z odpowiedź :* -
Anatolka wrote:Dobry.
Co sie dzieje? Moga przeniesc Ci glebiej bakterie np. A jak wyjdzie to pewnie jakies globulki na wyleczenie.
Zrob sobie dla swietego spokoju. Ja w diagnostyce placilam 40zlDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:A jak dlugo czeka się na wyniki? Nie pamiętam zupełnie
W diagnostyce tydzien jakos czekalam, ale to w Kato. Moze w Wawie inaczej. A przed histero miesiac pozniej robilam druga, swieza i mialam na drugi dzien w duzym labie przyszpitalnym i placilam 20zl. Wiec warto podzwonic i spytac gdzie i jak. Moze w klinice tez by bylo szybko. -
ale to chyba na posiew sie tyle czeka. Ja robiłam sama biocenoze tego samego dnia co zabieg, wynik był po 1,5 godziny2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy wrote:ale to chyba na posiew sie tyle czeka. Ja robiłam sama biocenoze tego samego dnia co zabieg, wynik był po 1,5 godziny
Nie, ja oba razy robilam biocenoze. No to widzisz, jak masz mozliwosc zrobic szybciutko to ja tym bardzij bym zrobila dla swietego spokoju.
A posiew to cos innego - zgadza sie. -
Piggy wrote:ja sie tak przygotowalam że nawet nie miałby możliwosci mnie nie zakwalifikowac. (120 stron dokumentacji medycznej i dodatkowo zaswiadczenie z poprzedniej poradni z dokladnym opisem zastosowanego leczenia)
Oczywiście, wierzę w moc przekonywania Twoją Piggy, oraz wiem że nie jestem tak przebojowa jak Anatolka. Chyba nawet nie chciałabym. Mam pewnie inną osobowość i oczekuję od lekarza minimum zrozumienia (empatii). Dlatego nigdy nie nastawiałam się na konkretną klinikę tylko szukałam lekarza któremu zaufam.
Ja pierwszą rozmowę kwalifikacyjną jak wiecie, oblałam (bez adnotacji w systemie komputerowym na szczęście) a drugą - w innej klinice, zaliczyliśmy z mężem koncertowo.
Dokumenty, wyniczki, nasze historie leczenia - na obydwu rozmowach okazywaliśmy te same.
Sky lubi tę wiadomość
-
Sky-ja Cię bardzo popieram w walce o swoje i to nie Ty powinnaś mieć wyrzuty sumienia że walczysz tylko ten ktoś z czyjego powodu walczysz! Niestety w Polsce w wielu instytuacjach jest tak, że dostaje się na coś dotacje a potem i tak oszukuje się ludzi, żeby zarobić. Myślę, że masz dużą szansę coś zdziałać w swojej sprawie. Obecny program IVF z MZ jest cały czas na świeczniku. Dlatego że a)przyrost naturalny jest nadal ujemny b) w ten program władowano bardzo dużo pieniędzy z MZ a opozycja była mu przeciwna. Myślę, że kontrole które będą robione będą dość skrupulatne. Poza tym myślę, że niestety osób takich jak Ty jest więcej. Może i jednego głosu nikt nie usłyszy ale jak będzie Was więcej??
Sky, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki. Mam pytanie... czy clotrimazolin mogl mi zatrzymac owulacje? Tempka rowna, nic nie wzroslo... sluz owu mialam kilka dni temu. Szyjka wysoko, az jej nie siegam. Eh? Od kiedy badam sobie od ponad roku tempke to zawsze mialam owu.
Iwka lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Dodam ze 12 dc w gamecie mialam usg i mialam 18mm pecherzyk.
Iwka lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
takasobieja wrote:Witam dziewczynki. Mam pytanie... czy clotrimazolin mogl mi zatrzymac owulacje? Tempka rowna, nic nie wzroslo... sluz owu mialam kilka dni temu. Szyjka wysoko, az jej nie siegam. Eh? Od kiedy badam sobie od ponad roku tempke to zawsze mialam owu.
Nie sadze. Ten lek jest na tyle Bezpieczny, ze stosuje sie go u kobiet w ciazy, a ostatnio widzialam go u mojej 3letniej chrzesnicy jak chodzila i marudzila, ze ja "dziurka drapie" -
Mimbla, co do Twojej rozmowy w Provicie to ja (Justine tez potwierdzila taka kolej rzeczy) nie jestem przekonana czy Wy byliscie na rozmowie kwalifikacyjnej, mimo ze na taka sie probowalas umowic. My obie (nawet bedac pacjentakmi) wpisywalysmy sie na liste oczekujacych - ja w lipcu, Justine chyba w czerwcu nawet i CZEKALYSMY, bo dostalysmy informacje, ze zalatwiaja to w ten sposob, ze dzwonia po kolei do par z listy i ONI WYZNACZAJA termin rozmowy. Nie dalo sie tak z czapy zadzwonic i umowic na rozmowe kwalifikacyjna do in vitro rzadowego. Mnie przy wpisie na liste powiedziano, ze rozmowy moge sie spodziewac za okolo 5miesiecy do 6. W praktyce wyszla to polowa pazdziernika. U Justine jakos podobnie... Wiec nieco dziwne by mi sie wydawalo, gdyby osoby, ktore wpisaly sie na liste zgodnie z porzadkiem zarzadzonym w klinice i czekaja mialy pozniej rozmowe niez osoba od tak dzwoniaca i chcaca sie zapisac na już... Inna kwestia jest to, ze powinna Ci ten fakt wyjasnic pani odbierajaca telefon.
Tak czy siak, wazne, ze znalazlas miesjce, w ktorym czujesz sie dobrzei my z Justine tez nie narzekamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 09:50
-
Hej dziewyczyny
Może Wy znacie odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Czy można pomiedzy pierwszymy, a drugim podejściem do IVF rządowego skorzystać i z IVF komercyjnego, po wykorzystaniu wszystkich zarodków z pierwszej próby?
Nie potrafię się zdecydować pomiędzy podejściem komercyjnym a rządowym, z kolei pierwszego nie chciałabym komercyjnego bo i tak nie wiadomo jak się będę stymulować, a po pierwszej próbie rządowej już łatwiej podjąć decyzję o właściwej stymulacji.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
zielinka_97 wrote:Hej dziewyczyny
Może Wy znacie odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Czy można pomiedzy pierwszymy, a drugim podejściem do IVF rządowego skorzystać i z IVF komercyjnego, po wykorzystaniu wszystkich zarodków z pierwszej próby?
Nie potrafię się zdecydować pomiędzy podejściem komercyjnym a rządowym, z kolei pierwszego nie chciałabym komercyjnego bo i tak nie wiadomo jak się będę stymulować, a po pierwszej próbie rządowej już łatwiej podjąć decyzję o właściwej stymulacji.
A po co? Skoro druga rzadowa probe mozna miec jak tylko organizm odpocznie. Musi uplynac 3-6 miesiecy zazwyczaj miedzy jednymi zastrzykami a drugimi, wliczaja sie w to ET ewentualne. Teoretycznie chyba mozna, ale sens w tym zaden...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 10:24
MisiaMisia, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
ja jestem z moją niedrożnością chyba " uprzywilejowana ".
Kiedy okazało się, że nie udało się podczas laparoskopii udrożnić jajowodów poszłam na wizytę do lekarza, żeby zapytać co dalej, on na to , czy chce podejść do in vitro w tym samym miesiącu?! Byliśmy z mężem mile zaskoczeni, ale zdecydowaliśmy się na miesiąc później. Potem Pan doktor zaprosił nas do recepcji w celu podpisania umowy. To wszystko nie trwało dłużej niż pół godziny. Oczywiście wymagane były badania, ale ponieważ musiałam je zrobić przed laparoskopią, a nawet wcześniej przed HSG miałam komplet, również badania podstawowe typu FSH czy AMH ( te były wymagane na pierwszą wizytę w klinice niepłodności z którą miałam styczność ) . Mąż miał seminogram bo wiadomo, że od tego się zaczyna oraz podstawowe badania na HIV, choroby weneryczne, żółtaczkę itp. Przed stymulacją umówiłam się na USG. Obecnie czekam na @ i zaczynam stymulację w drugim dniu cyklu. Klinika jest mała, "przyjazna", ma krótkie terminy i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona.
Jak zwykle trzymam za Was kciuki!
Powodzenia!Sky, czarownica_tea, Iwka lubią tę wiadomość
-
A czemu chcesz placic za komercyjne jak mozesz miec rzadowe? Z tego co czytalam to nie mozna tak zrobic, ale nie wiem. Kurde w zyciu nie mialam takiej rozbieznosci pomiedzy sluzem owu a owu. Ide na szybkie usg do gina mojego na 11.15 to sie okaze.
Iwka lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
Anatolka wrote:A po co? Skoro druga rzadowa probe mozna miec jak tylko organizm odpocznie. Teoretycznie chyba mozna, ale sens w tym zaden...
Chcę tylko w przypadku gdy okazałoby się że stymuluje się dobrze i miałabym dużo dojrzałych komórek. Przykładowo, robisz stymulację, masz 10 dojrzałych komórek. W programie 4 z nich trzeba odrzucić i zapłodnić 6, ale nigdy nie ma pewności, czy z tych wybranych 6 będzie ciąża, czy w tych 4, których nie zapłodniono nie byłoby takiej, która mogłaby dać silny zarodek.
Tylko właśnie nie chce komercji przed 1 podejściem rządowym, bo właśnie nie wiadomo jak się będę stymulować.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
zielinka_97 wrote:Chcę tylko w przypadku gdy okazałoby się że stymuluje się dobrze i miałabym dużo dojrzałych komórek. Przykładowo, robisz stymulację, masz 10 dojrzałych komórek. W programie 4 z nich trzeba odrzucić i zapłodnić 6, ale nigdy nie ma pewności, czy z tych wybranych 6 będzie ciąża, czy w tych 4, których nie zapłodniono nie byłoby takiej, która mogłaby dać silny zarodek.
Tylko właśnie nie chce komercji przed 1 podejściem rządowym, bo właśnie nie wiadomo jak się będę stymulować.
Nie widze w tym sensu. Zadnego. Przy rzadowym masz przy 3 probach szanse na 18 zarodkow, transferow, jesli mrozenie i rozmrazanie pojdzie dobrze tyle samo teoretycznie. W praktyce rzadko jest ich az 6, ale tez wczesniej raczej dochodzi do ciazy.
Poza tym chyba jednak Takasobieja ma racje, ze nie wolno, bo teraz mi sie skojarzyl zapis w regulaminie, ze zadna osoba z pary nie moze sie poddac gdzies indziej innej procedurze leczenia pozaustrojowego. Takasobieja, dobrze, ze czuwalas nad moim "chyba mozna"...MisiaMisia lubi tę wiadomość