IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydzieki piggy to nie długo czekałaś ,masz racje podejde do tego rządowego programu .od gina wemze zaświadczenie i jak piszesz że juz sie toba zajmuja to ciesze sie .dzieki dziewczynki pomogłyscie mi bardzo bylam sceptyczna obawialam sie ale da sie i to wcałkiem nie długim czasie
)))))
-
Kasia * wrote:dzieki piggy to nie długo czekałaś ,masz racje podejde do tego rządowego programu .od gina wemze zaświadczenie i jak piszesz że juz sie toba zajmuja to ciesze sie .dzieki dziewczynki pomogłyscie mi bardzo bylam sceptyczna obawialam sie ale da sie i to wcałkiem nie długim czasie
)))))
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualnypiggy ja ma niedrozny jajwód drugiego nie mam wyciaety ,wieć nie ma juz jakich badan robic hsg niedrożny i po zabawie .hormonalnie ok owulki sa wszytkie badania hormonalne ok ,wszytko jest ok poza połaczeniem miedzy macica a jajnikiem juz mialam jedna ciaze własnie pozamaciczna w prawym jajowodzie i przezkrwotok i peknieta ciaze lewy jajowd jest niedrozny ,sam moj gun mi pow ze tu nie ma czego leczyc .tylko invitro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 21:41
kuciak lubi tę wiadomość
-
Chyba nie wyraziłam się dość jasno....może też zależy od kliniki w jaki sposób podchodzi do składania dokumentacji, więc u mnie wygląda to tak. Pierwsze wizyty w klinice, łącznie z robieniem wszystkich badań, badania moje jako tako, ale męża źle, więc diagnoza lekarza brzmi in vitro. W związku z tym, że leczyłam się już wcześniej (od 2003 roku) wiek powyżej 35 lat, badania męża nie najlepsze, lekarz prosi odpis dokumentacji z poprzedniej kliniki, by zarejestrować nas do programu rządowego. Dokumentację zostawiam w rejestracji kliniki, lekarz odbiera i zapewne wysyła do ministerstwa, więc zastanawiam się kiedy dostanę informację. Zapomniałam zapytać, bo z wydostaniem dokumentów z poprzedniej kliniki miałam problemy i się trochę nachodziłam.
-
Kasia ja pod koniec listopada byłam na pierwszej wizycie a teraz jestem w trakcie stymulacji
wydaje mi się że nie musisz udowadniać że staracie się tyle czy tyle bo dla ciebie ivf to jedyna szansa więc nawet iui jest bez sensu, powinni cie bez problemu zakwalifikować jeśli spełniasz warunki na necie piesze jakie trzeba spełniać to sama możesz sprawdzić
-
nick nieaktualnyja eż starałam sie od grudnia 3013 ciaza usunieta pazdziernik 2013 i od tamtej pory sie starmy i nic hsg jajowod niedrozny ale kazal lekarz sie starac badania wszytkie zrobione ,stymulacje owu byly i powiodl sie za kazdym razem aciazy jka nie bylo tak nie ma jajowod mialam juz wtedy niedrozny w 2013 roku
-
Sol wrote:Chyba nie wyraziłam się dość jasno....może też zależy od kliniki w jaki sposób podchodzi do składania dokumentacji, więc u mnie wygląda to tak. Pierwsze wizyty w klinice, łącznie z robieniem wszystkich badań, badania moje jako tako, ale męża źle, więc diagnoza lekarza brzmi in vitro. W związku z tym, że leczyłam się już wcześniej (od 2003 roku) wiek powyżej 35 lat, badania męża nie najlepsze, lekarz prosi odpis dokumentacji z poprzedniej kliniki, by zarejestrować nas do programu rządowego. Dokumentację zostawiam w rejestracji kliniki, lekarz odbiera i zapewne wysyła do ministerstwa, więc zastanawiam się kiedy dostanę informację. Zapomniałam zapytać, bo z wydostaniem dokumentów z poprzedniej kliniki miałam problemy i się trochę nachodziłam.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnydziękuje roletka tsk czytałam na necie warunki przyjecia i spełniam je ,jak zapyalam o inseminacje to lekarz spojrzal na mnie jakbym z kosmosu spadla a po co to pani nic to nie da niedorozny jajowod tymbardzije ze w 1 ciaze zaszlam za 1 razem ,ciesze sie dziewczyny nawet nie wiecie jak dużo tal mi ten wątek mam sporo nadziei moj gin mi pow ze nie beda badan mi robic bo jej juz mam zdecyduja na podstawie opini i dokumentacji ,moim zmartwieniem ylo glownie to ze sie zgłosze ibede czkac pol rolu na wizyte albo rok to mnie przerazalo ale jak mowicie ze juz dzialacie a bylylscie na badaniach w listopadzie ,ide w poniedzialek do gina
-
nick nieaktualny
-
Sysiaaaaa... Hmm no właśnie, wszystko takie niejasne, dokumenty jakie obydwoje podpisywaliśmy z mężem, to regulaminy i zgody. Jedyne, co lekarz wspomniał na ostatniej wizycie to to, że zapisy są już na 2016 rok. Kurczę, może w tym zamieszaniu i żalu czegoś nie usłyszałam
-
A mogę spytać jaka klinika? Bardzo długi czas oczekiwania w kolejce macie. Zadzwon do kliniki najlepiej i dopytaj co i jak. Ja miałam wizytę kwalifikacyjną i za 3 dni ruszałam z krótkim protokołem, a najważniejsze, że decyzja była od rękiDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Kasia * wrote:aa zapomniałabym czy jak juz przeszlyscie wszytkie procesy doszlo do zaplodnienia ciaza jest to co dalej wracacie do swojego gina czy ciaze prowadzi ktos zkliniki ?
W rządowym programie trzeba klinikę i MZ informować jak ma się ciąża i tyle
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
nick nieaktualny
-
Sysiaaaaa wrote:A mogę spytać jaka klinika? Bardzo długi czas oczekiwania w kolejce macie. Zadzwon do kliniki najlepiej i dopytaj co i jak. Ja miałam wizytę kwalifikacyjną i za 3 dni ruszałam z krótkim protokołem, a najważniejsze, że decyzja była od ręki
Gameta
-
nick nieaktualnysysiaaa dzieki no ja wlasnie chce zeby moj ciaze prowadzil moj gin ufam mu
ja podzwonie po klinikach na gornym ślasku popytam ile wdanej klinice sie czeka
wole wiedziec gdzie mam sie kierowac.bo jak zadzwonie do najbardzije obleganej i polecanej to uslysze 2017 a czy ktoras z Was jest moze zkatowic albo okolic i korzystala z klinik w katowicach ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 22:24
-
Sysiaaaaa wrote:Pierwszy raz słyszę o takiej praktyce dlatego poradzę Ci zadzwonić i się dopytać. A w jakim mieście Gameta? Ten termin mnie przeraził
Mnie teżSzczerze, to już tracę nadzieję. W poniedziałek zadzwonię i zapytam.... Ciągle pod górkę, tak jakby wszystko było na nie
-
Z tego co mi się wydaje są tu na forum dziewczyny z Gamety i może coś podpowiedzą więcej. Może zastanów się nad innym realizatorem programu. Program trwa tylko do konca 2016, w ten sposób będziesz miała tylko rok na ewentualne próbyDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Kasia ja jestem z okolic i podchodzę w Gyncentrum, na pierwszą wizytę czekałam tydzień :)poszłam na nią z badaniami i kwalifikacja była, tylko amh na miejscu mi powtórzyli bo było juz za 'stare'
jak się uda to będę chodzić do tego samego gina który moje ivf prowadzi, chodzę do niego już trzeci rok, tylko że do prywatnego gabinetu w rudzie śląskiej ale jak potrzebowałam wizyty a akurat trafiło w inny dzień niż w gabinecie przyjmował to normalnie do kliniki jechałam
Kasia * lubi tę wiadomość