Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki piggy to nie długo czekałaś ,masz racje podejde do tego rządowego programu .od gina wemze zaświadczenie i jak piszesz że juz sie toba zajmuja to ciesze sie .dzieki dziewczynki pomogłyscie mi bardzo bylam sceptyczna obawialam sie ale da sie i to wcałkiem nie długim czasie :))))))

• Piggy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    dzieki piggy to nie długo czekałaś ,masz racje podejde do tego rządowego programu .od gina wemze zaświadczenie i jak piszesz że juz sie toba zajmuja to ciesze sie .dzieki dziewczynki pomogłyscie mi bardzo bylam sceptyczna obawialam sie ale da sie i to wcałkiem nie długim czasie :))))))
    mój endo - gin napisał mi takie zaswiadczenie w ktorym napisane bylo jak dlugo sie staramy i jakie on stosował leczenie w tym czasie. w sumie to wystarczylo ale ja mialam jeszcze 9 lub 10 cykli leczenia w tej klinice w ktorej podchodze do ivf

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    przesyłam link : http://www.ipla.tv/Wiedza/5000947-Dokument/5003183-In-Vitro-Czekajac-Na-Dziecko
    dzialaaa przez fb sie udalo dzieki :-)

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piggy ja ma niedrozny jajwód drugiego nie mam wyciaety ,wieć nie ma juz jakich badan robic hsg niedrożny i po zabawie .hormonalnie ok owulki sa wszytkie badania hormonalne ok ,wszytko jest ok poza połaczeniem miedzy macica a jajnikiem juz mialam jedna ciaze własnie pozamaciczna w prawym jajowodzie i przezkrwotok i peknieta ciaze lewy jajowd jest niedrozny ,sam moj gun mi pow ze tu nie ma czego leczyc .tylko invitro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 21:41

kuciak lubi tę wiadomość

• Sol Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie wyraziłam się dość jasno....może też zależy od kliniki w jaki sposób podchodzi do składania dokumentacji, więc u mnie wygląda to tak. Pierwsze wizyty w klinice, łącznie z robieniem wszystkich badań, badania moje jako tako, ale męża źle, więc diagnoza lekarza brzmi in vitro. W związku z tym, że leczyłam się już wcześniej (od 2003 roku) wiek powyżej 35 lat, badania męża nie najlepsze, lekarz prosi odpis dokumentacji z poprzedniej kliniki, by zarejestrować nas do programu rządowego. Dokumentację zostawiam w rejestracji kliniki, lekarz odbiera i zapewne wysyła do ministerstwa, więc zastanawiam się kiedy dostanę informację. Zapomniałam zapytać, bo z wydostaniem dokumentów z poprzedniej kliniki miałam problemy i się trochę nachodziłam. :/

• roletka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja pod koniec listopada byłam na pierwszej wizycie a teraz jestem w trakcie stymulacji :) wydaje mi się że nie musisz udowadniać że staracie się tyle czy tyle bo dla ciebie ivf to jedyna szansa więc nawet iui jest bez sensu, powinni cie bez problemu zakwalifikować jeśli spełniasz warunki na necie piesze jakie trzeba spełniać to sama możesz sprawdzić :)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja eż starałam sie od grudnia 3013 ciaza usunieta pazdziernik 2013 i od tamtej pory sie starmy i nic hsg jajowod niedrozny ale kazal lekarz sie starac badania wszytkie zrobione ,stymulacje owu byly i powiodl sie za kazdym razem aciazy jka nie bylo tak nie ma jajowod mialam juz wtedy niedrozny w 2013 roku

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol wrote:
    Chyba nie wyraziłam się dość jasno....może też zależy od kliniki w jaki sposób podchodzi do składania dokumentacji, więc u mnie wygląda to tak. Pierwsze wizyty w klinice, łącznie z robieniem wszystkich badań, badania moje jako tako, ale męża źle, więc diagnoza lekarza brzmi in vitro. W związku z tym, że leczyłam się już wcześniej (od 2003 roku) wiek powyżej 35 lat, badania męża nie najlepsze, lekarz prosi odpis dokumentacji z poprzedniej kliniki, by zarejestrować nas do programu rządowego. Dokumentację zostawiam w rejestracji kliniki, lekarz odbiera i zapewne wysyła do ministerstwa, więc zastanawiam się kiedy dostanę informację. Zapomniałam zapytać, bo z wydostaniem dokumentów z poprzedniej kliniki miałam problemy i się trochę nachodziłam. :/
    Z MZ nie otrzymujesz odp, kwalifikują Cię w klinice na wizycie, na którą przynosisz wszystkie dokumenty i jesteś z partnerem, żeby podpisać umowy z MZ. Wizyta o której mówię, to wizyta kwalifikacyjna i każda z dziewczyn ją przechodzi w klinice. Stąd się dziwie, że kazali Ci czekac na odp i do tego zostawiłaś dokumentację, bez wizyty kwalifikacyjnej (za tą wizytę płaci już MZ)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje roletka tsk czytałam na necie warunki przyjecia i spełniam je ,jak zapyalam o inseminacje to lekarz spojrzal na mnie jakbym z kosmosu spadla a po co to pani nic to nie da niedorozny jajowod tymbardzije ze w 1 ciaze zaszlam za 1 razem ,ciesze sie dziewczyny nawet nie wiecie jak dużo tal mi ten wątek mam sporo nadziei moj gin mi pow ze nie beda badan mi robic bo jej juz mam zdecyduja na podstawie opini i dokumentacji ,moim zmartwieniem ylo glownie to ze sie zgłosze ibede czkac pol rolu na wizyte albo rok to mnie przerazalo ale jak mowicie ze juz dzialacie a bylylscie na badaniach w listopadzie ,ide w poniedzialek do gina

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa zapomniałabym czy jak juz przeszlyscie wszytkie procesy doszlo do zaplodnienia ciaza jest to co dalej wracacie do swojego gina czy ciaze prowadzi ktos zkliniki ?

Anna255 lubi tę wiadomość

• Sol Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa... Hmm no właśnie, wszystko takie niejasne, dokumenty jakie obydwoje podpisywaliśmy z mężem, to regulaminy i zgody. Jedyne, co lekarz wspomniał na ostatniej wizycie to to, że zapisy są już na 2016 rok. Kurczę, może w tym zamieszaniu i żalu czegoś nie usłyszałam :(

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę spytać jaka klinika? Bardzo długi czas oczekiwania w kolejce macie. Zadzwon do kliniki najlepiej i dopytaj co i jak. Ja miałam wizytę kwalifikacyjną i za 3 dni ruszałam z krótkim protokołem, a najważniejsze, że decyzja była od ręki

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    aa zapomniałabym czy jak juz przeszlyscie wszytkie procesy doszlo do zaplodnienia ciaza jest to co dalej wracacie do swojego gina czy ciaze prowadzi ktos zkliniki ?
    Klinika zajmuje się leczeniem niepłodności i ciąż nie prowadzi raczej, no chyba, ze to jest wyjątkowa klinika :) W rządowym programie trzeba klinikę i MZ informować jak ma się ciąża i tyle

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sol a z jakiego miasta jestes?

• Sol Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    A mogę spytać jaka klinika? Bardzo długi czas oczekiwania w kolejce macie. Zadzwon do kliniki najlepiej i dopytaj co i jak. Ja miałam wizytę kwalifikacyjną i za 3 dni ruszałam z krótkim protokołem, a najważniejsze, że decyzja była od ręki

Gameta

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz słyszę o takiej praktyce dlatego poradzę Ci zadzwonić i się dopytać. A w jakim mieście Gameta? Ten termin mnie przeraził

Anatolka lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sysiaaa dzieki no ja wlasnie chce zeby moj ciaze prowadzil moj gin ufam mu :) ja podzwonie po klinikach na gornym ślasku popytam ile wdanej klinice sie czeka
    wole wiedziec gdzie mam sie kierowac.bo jak zadzwonie do najbardzije obleganej i polecanej to uslysze 2017 a czy ktoras z Was jest moze zkatowic albo okolic i korzystala z klinik w katowicach ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 22:24

• Sol Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Pierwszy raz słyszę o takiej praktyce dlatego poradzę Ci zadzwonić i się dopytać. A w jakim mieście Gameta? Ten termin mnie przeraził

Mnie też :( Szczerze, to już tracę nadzieję. W poniedziałek zadzwonię i zapytam.... Ciągle pod górkę, tak jakby wszystko było na nie :(

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi się wydaje są tu na forum dziewczyny z Gamety i może coś podpowiedzą więcej. Może zastanów się nad innym realizatorem programu. Program trwa tylko do konca 2016, w ten sposób będziesz miała tylko rok na ewentualne próby

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • roletka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja jestem z okolic i podchodzę w Gyncentrum, na pierwszą wizytę czekałam tydzień :)poszłam na nią z badaniami i kwalifikacja była, tylko amh na miejscu mi powtórzyli bo było juz za 'stare' :) jak się uda to będę chodzić do tego samego gina który moje ivf prowadzi, chodzę do niego już trzeci rok, tylko że do prywatnego gabinetu w rudzie śląskiej ale jak potrzebowałam wizyty a akurat trafiło w inny dzień niż w gabinecie przyjmował to normalnie do kliniki jechałam :)

Kasia * lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ