IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam 25 lat, prowadzi mnie gin do którego 3 lata już chodzę, zaprosił mnie do sali i pierwsze jego pytanie ile podajemy, stałam jak wmurowana i mówię że myślałam że tylko jeden może podać, to zapytał czy chcieli byśmy dwa, jak najbardziej, to pogadam z embrilogiem, weszłam do zabiegowego i nie wiedzialam do końca ile podadzą dopiero jak gin powiedział ze jestesmy gotowi to zza okienka dobieglo mnie dwa zarodki dla i moje dane, później gin mówił mi że juz tyle sie znamy i z sympatii najwyżej bliźniacza prowadzić będzie
jestem mu wdzięczna za taką decyzję bo ja nie miałam czego się złapać żeby namawiać go na dwa
niecierpliwa, Anna255, Beata.D, Lenuś, Libra, Iwka lubią tę wiadomość
-
Żeby udało ci się przegadac gina i niech dwa poda
Iwka lubi tę wiadomość
-
roletka wrote:Żeby udało ci się przegadac gina i niech dwa poda
Ja mam 27, wiec teoretycznie do 35+ gdzie podaja 2 zarodki mi sporo nadal brakuje, ale mam odpowiedz z MZ, ze to gin decyduje w zaleznosci od wskazannawet jakby nie byl przekonany to wmowie mu, ze endometrioza jest wskazaniem
-
Ale dowiedzialam sie czegos dobrego wczoraj (poza beznadziejna info, ze pecherzyk ani jeden bez stymulacji nie urosl i wszystkie sa malutkie i nic z nich nie bedzie
) otoz ta sztuczna menopauza, ktora chce mi zrobic na 3 miesiace nie bedzie powodowac takich odczuc jak u babek, ktore przechodza to rzeczywiscie, bo inaczej to dziala na organizm
mam nadzieje, ze nie sciemnial, zeby mnie uspokoic
-
kuciak wrote:dziewczyny ja po transferze bralam luteine 3 x dziennie dwie tabletki 100 aplikatorem oraz dupka 3 razy dziennie doustnie.
Ja tak samo.. Myslałam że tylko ja jedna miałam takie duże dawki.
Brałam też Encorton 1,5 tabletki na dobę. -
Anatolka mi też 10 lat brakuje do 35
a nawet w umowie która dostałam pisze ze lekarz decyduje ile zarodków podać to jak dostaniesz umowę to będzie czarne na białym że może inaczej zdecydować
-
Mimbla wrote:Ja tak samo.. Myslałam że tylko ja jedna miałam takie duże dawki
.
Brałam też Encorton 1,5 tabletki na dobę.
Ja mam zalecone tak: lutinus 3x2 i dupka 3x1 do tego antybiotyk na 5 dni dostałam i zastrzyki p. Zakrzepowe -
Piggy wrote:Szkoda tylko że doktor Łukaszuk jest może jeden dzień w tygodniu w każdej z klinik, no może w Gdańsku jest 3 dni. I niestety nie ma możliwości żeby to on prowadził leczenie. Trzeba sie zdać na lekarzy pracujacych stale w klinice
profesor jest raz w miesiącu, ostatnie soboty miesiaca
zapisałam sie do niego na 28 lutego
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
roletka wrote:Anatolka mi też 10 lat brakuje do 35
a nawet w umowie która dostałam pisze ze lekarz decyduje ile zarodków podać to jak dostaniesz umowę to będzie czarne na białym że może inaczej zdecydować
Zapytam o nia jak bedebo mam tylko zgloszenie i regulamin. A info od MZ to nawet powazniej wyglada ;p
Sylwia, dopisz ekspertowi jednostke w wyniku, ktory podalas. Zawsze zwraca uwage na ich brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 17:13
-
Sysiaaaaa wrote:Piggy przeliczylas sie ciut
profesor jest raz w miesiącu, ostatnie soboty miesiaca
zapisałam sie do niego na 28 lutego
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Anatolka wrote:Zapytam o nia jak bede
bo mam tylko zgloszenie i regulamin. A info od MZ to nawet powazniej wyglada ;p
Sylwia, dopisz ekspertowi jednostke w wyniku, ktory podalas. Zawsze zwraca uwage na ich brak.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
roletka wrote:Mam 25 lat, prowadzi mnie gin do którego 3 lata już chodzę, zaprosił mnie do sali i pierwsze jego pytanie ile podajemy, stałam jak wmurowana i mówię że myślałam że tylko jeden może podać, to zapytał czy chcieli byśmy dwa, jak najbardziej, to pogadam z embrilogiem, weszłam do zabiegowego i nie wiedzialam do końca ile podadzą dopiero jak gin powiedział ze jestesmy gotowi to zza okienka dobieglo mnie dwa zarodki dla i moje dane, później gin mówił mi że juz tyle sie znamy i z sympatii najwyżej bliźniacza prowadzić będzie
jestem mu wdzięczna za taką decyzję bo ja nie miałam czego się złapać żeby namawiać go na dwa
My chyba mamy tego samego lekarza, u mnie również nie było problemu z podaniem dwóch zarodków.
Roletka, ja też byłam dzisiaj w GC, ale musiałyśmy się minąć, bo wychodziłam kilkanaście minut po 11.
W związku z tym, że dostałam opierdziel od jednej z Was że się nie chwalę, no to się chwalę... Moje dzieci mają 9,8mm i 10,3mmWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 22:15
Kasia *, agniesia2569, Piggy, Sysiaaaaa, zai2014, martusia1986, kuciak, Kava, Tosia 1981, Beata.D, niecierpliwa, Libra, GabiK, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lenus super wieści
ja chodzę do dr M
musialysmy się minąć
Kasia *, Lenuś, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasia * wrote:ja tez chce do tego lekarza jak tam trafie on ma dobra reke do takich rzeczy chyba i podejmuje wlasciwe decyzje ma super opinie a dowodem jestescie wy roletka i lenuś
Jeszcze chyba nie byłam na 100% zadowolona jeśli chodzi o lekarzy, może spodziewam się nieosiągalnych rzeczy, także mnie nie słuchaj
Kasia * lubi tę wiadomość