IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Danae wrote:Ja do dzisiaj nie wiem jak moja ginekolog wywróżyła, że mogę mieć endometriozę. Miałam co prawda bolące @ ale po tabletkach zwykłych przechodziło. Za to były mega skąpe, więc mi to do mendy nie pasowało. A na laparo wyszło, że mam...
Ja tez mam raczej skape miesiaczki... Okres boli tylko pierwszego dnia i po saszetce, dwoch Nimesilu przechodzi... -
Różyczka wrote:Duza
Wierzę w moje Kropki ( były dwie podane ), posyłałam im całuski jak jeszcze były na szkiełu
Wierzę nadal, ale cieszę się tak po cichu, żeby nie zapeszyć.
Dołączam do poniedziałkowej grupy dziewczyn robiących betę
Mega kciukasy za przyrostbędzie dobrze zobaczysz:)
Różyczka lubi tę wiadomość
-
aniesiack wrote:Myślicie, że blastocysty podawane w 5 dobie mają mniejsze szanse? Kurczę, u mnie nie było innej opcji, bo powiedzieli, że albo w 5dobie albo dopiero w następnym cyklu ze względu na ryzyko hiperki:/
Większość lekarzy uważa, że właśnie te podawane w piątej dobie są silniejsze, skoro przetrwały warunki laboratoryjne. Mój lekarz twierdzi inaczej, powiedział mi, że z jego doświadczenia wynika, ze zarodki mają lepsze warunki do rozwoju właśnie u mamy, dlatego podaje zarodki w 2, lub w 3 dobie. Ja miałam podawane 2 w drugiej dobie, a pozostałe 4 (dobrze rokujące) miały sobie rosnąc do piątej. Niestety tak jak wspomniała Anatolka, nie dotrwały do tego czasu, co podłamało mnie strasznie i nie było mowy o pozytywnym nastawieniu aż do dnia testowania. Okazało się, że oba zarodeczki się przyjęły, więc może coś jest w tym podawaniu wczesnych zarodków. W moim przypadku mogło być tak, że żaden z sześciu nie dotrwałby do piątej doby w laboratorium, a u mnie było im lepiej. Nie dowiem się tego, tylko 'gdybam'.Mimbla, duza, Beata.D, GabiK lubią tę wiadomość
-
Ginger 84 - korzystasz z rządowego programu in vitro? Widzę, że podano Ci 2 blastusie, nasz lekarz powiedział, że wg programu mogą podać tylko jedną, zastanawiam się czy tak rzeczywiście jest, czy to tylko ich widzimisię... W którym dniu podano Ci te zarodki? U nas podają w 5 dobie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 01:30
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
yomegi wrote:Ginger 84 - korzystasz z rządowego programu in vitro? Widzę, że podano Ci 2 blastusie, nasz lekarz powiedział, że wg programu mogą podać tylko jedną, zastanawiam się czy tak rzeczywiście jest, czy to tylko ich widzimisię... W którym dniu podano Ci te zarodki? U nas podają w 5 dobie...
-
nick nieaktualny
-
yomegi wrote:Ginger 84 - korzystasz z rządowego programu in vitro? Widzę, że podano Ci 2 blastusie, nasz lekarz powiedział, że wg programu mogą podać tylko jedną, zastanawiam się czy tak rzeczywiście jest, czy to tylko ich widzimisię... W którym dniu podano Ci te zarodki? U nas podają w 5 dobie...
Oficjalnie jest tak, ze decyduje lekarz. Musi znalezc wskazanie u kobiet ponizej 35. Tak mnie oficjalnie odpisalo MZ. -
Różyczka gratuluje! Oby pięknie rosła!
Sansiviera w jakiej Gamecie jesteś???Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Mam dziewczyny do Was pytanie. Jakie badania hormonalne powinnam sobie zrobić? Chcę skorzystac, ze do trzeciego podejścia jeszcze sporo czasu i zrobić sobie wszystkie badania na świeżoDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
sysiaaa zrob wszystkie tarczycowe tsh ft3 ft4 przeciwciala atpo atg, ja bym zrobiła jeszcze krzywą cukrową i insulinową trzypunktową.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB