X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha wrote:
    Witam was kobietki chcę ogłosić że żyje :)) i mam się dobrze jeszcze nie swiruje
    Mam tylko pytanko do was kobitki
    Bo nic mnie nie boli troszkę tylko kręgosłup czy to normalne?
    Któraś z was też tak miała po transferze?

Mnie akurat kręgosłup nie bolał więc się nie wypowiem ale może któraś z dziewczyn tak miała..

Mnie z kolei coraz bardziej jajniki kłują i zaczynają krzyże boleć.. nie wiem co myśleć..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z endometriozą to jest tak, że do końca nic nie wiadomo. Objawy, ich natężenie, występowanie i lokalizacja zależą od tego gdzie są ogniska endometriozy. Endomenda utrudnia: owulację- jeśli jest na jajnikach, transport komórki jajowej- jeśli jest w jajowaodach, implantację i prawidłowy rozwój zarodka jeśli zajęła mięśniówkę macicy. Daje silne bóle jeśli nacieka więzadła maciczno-krzyżowe, może być w szyjce macicy i równie dobrze w bliźnie po np. wyciętym wyrostku. Inaczej się nie da jej określić jak wredne ku..stwo (sorry za dosadność). Czasem na początku dziewczyny mają nikłe objawy np. bolesne miesiączki (ja mam bolesne a endo nie mam) a czasem przy nasileniu endo objawy są takie, że przy @ się mdleje i krwawi z blizny. Jak pisze Anatolka tylko dokładne obejrzenie np. laparo pokaże czy endomenda jest czy nie ma. Ca 125 jest niespecyficzny bo jest dedykowany do nowotwórów.
    Moja ciocia ma endometriozę bo w wieku 16 lat rodzice zmusili ją do aborcji, została źle wykonana (to był rok 90) i lekarz rozwlekł jej endometrium macicy na zewnątrz i niestety powstały ogniska. Nie doczekała się dziecka nawet IVF nie pomogło ale u niej był IV stopień. Ale nie poddała się i ma 6 letnią córkę- przysposobioną :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Piggy, nie swiruj! ;) masz zapas mrozaków na najblizszy rok w końcu :D a luty to zawsze krótszy miesiąc ;)
    ja wiem ale to silniejsze ode mnie. Moze jak bym juz jakis transfer miala za soba to byloby inaczej. Jestem jak dziecko, ktore czeka na urodziny i prezenty :P

Kava lubi tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziewczyny dzisiaj jest mój 5 dzień stymulacji, a na USG widoczne tylko 2 pęcherzyki... czy jest szansa że jeszcze inne urosną?

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np rozkminiałam ostatnio sobie, ale nie gadałam jeszcze z ginem, czy by transferu kolejnego nie zrobić w 3 dobie... Tak dla odmiany. Po 3 dobie stanęły w rozwoju moje 2 zarodki, w piątej dali mi jedną blastocystę - ok. Nie udało się, no trudno. Ale po tym co się stało z zarodkami Lenuś, które miały czekać i się rozwijać, a tymi,które dostała do brzuszka... Wszystkie stanęły, a dwa z 3 doby zostały w brzuszku... I tak sobie rozkminiałam to ostatnio czy w brzuszku im nie jest lepiej jednak... choć z drugiej strony ja mam endo-brzuszek... Echhh kiedy się te rozkminy skończą ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Mnie akurat kręgosłup nie bolał więc się nie wypowiem ale może któraś z dziewczyn tak miała..

Mnie z kolei coraz bardziej jajniki kłują i zaczynają krzyże boleć.. nie wiem co myśleć..

O jajnikach to właśnie przed chwilą przeczytałam ale to podobno normalnie
    Trzeba być dobrej myśli :) ja wiem że to czekanie to najgorszy okres

201510287051.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    mam wynik 10
    ( 5-25 może wskazywać wczesną ciążę, mam powtórzyć badanie za min 48h )
    Mam mętlik w głowie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 19:06

Anatolka, niecierpliwa, aniacicha, iga 79, Sansivieria, Beata.D, duza, Moniaa, renieczka, Mimbla, sisi, Mani, Konwalia lubią tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli ciąża jest :) teraz tylko czekać na kolejny wynik :) i przyrosty

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam 11 w 11dpt i ladnie miarowo rosla. wiec odpoczywaj i w pon powtorka :-) narazie gratuluje jestes w ciazy!

Różyczka lubi tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę jakoś w to uwierzyć.
    Cieszę się umiarkowanie, skakać z radości będę w poniedziałek jeśli ładnie wzrośnie.
    Dzięki za wsparcie i kciukasy!
    Jestem z Wami!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Nie mogę jakoś w to uwierzyć.
    Cieszę się umiarkowanie, skakać z radości będę w poniedziałek jeśli ładnie wzrośnie.
    Dzięki za wsparcie i kciukasy!
    Jestem z Wami!

No to już nieśmiało GRATULUJĘ kochana <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać i poznać jakieś bratnie dusze w tej skomplikowanej drodze:) krótko opiszę naszą sytuację: mamy już synka, poczętego naturalnie, niestety kilka miesięcy temu mąż miał zdiagnozowany nowotwór złośliwy jądra, po operacji parametry nasienia okazały się tragiczne i nie pozwalają nam na kolejną naturalną ciążę (wyniki od 0 do 0,6mln/ml). Podchodzimy do ivf w invikcie w gdańsku, czy któraś z Was jest może z tej Kliniki?? cieszę się że jesteście, pewnie niedługo będę Was zarzucać mnóstwem pytań, wybaczcie, ale jestem zielona w temacie, dopiero się orientuję, póki co trzymam za wszystkie i każdą z osobna kciuki:)

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać i poznać jakieś bratnie dusze w tej skomplikowanej drodze:) krótko opiszę naszą sytuację: mamy już synka, poczętego naturalnie, niestety kilka miesięcy temu mąż miał zdiagnozowany nowotwór złośliwy jądra, po operacji parametry nasienia okazały się tragiczne i nie pozwalają nam na kolejną naturalną ciążę (wyniki od 0 do 0,6mln/ml). Podchodzimy do ivf w invikcie w gdańsku, czy któraś z Was jest może z tej Kliniki?? cieszę się że jesteście, pewnie niedługo będę Was zarzucać mnóstwem pytań, wybaczcie, ale jestem zielona w temacie, dopiero się orientuję, póki co trzymam za wszystkie i każdą z osobna kciuki:)

Kornelia777 witamy:)

kornelia777 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że blastocysty podawane w 5 dobie mają mniejsze szanse? Kurczę, u mnie nie było innej opcji, bo powiedzieli, że albo w 5dobie albo dopiero w następnym cyklu ze względu na ryzyko hiperki:/

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Cześć Kornelia777 :-) ja podchodzę w Gdańskiej invikcie :-)

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Duza, cos tam wyhodowala? ;)
    No to u mnie jest tak:ładna śluzówka 8mm w 16dc (6 dzień stymulacji Menopurem i Gonalem), do tego mam póki co 8 pęcherzyków: 9, 8, 7, 7 z prawej i 12, 11, 10-11, 7 z lewej.
    Do tego Estradiol 1122, Progesteron 0,7.
    Kolejna wizyta z podglądaniem w poniedziałek i do tego czasu dalej te same dawki leków (Gonapeptyl + Menopur 150j + Gonal 75j). Z racji tego, że w poprzedniej klinice w obu próbach nie wszystkie komórki były dojrzałe, to prawdopodobnie zrobimy dłuższą stymulację, ale to się okaże na wizycie w poniedziałek. Wstępnie punkcja planowana jest na czwartek - piątek za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 20:07

iga 79, kuciak, Różyczka, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Powiem Wam, że analizując dziś swój przyznajmy, żenujący stan dokonań w kwestii ciąży zastanawiam się:

-czy mogę mieć endometriozę a nic o tym nie wiedzieć?

Ja do dzisiaj nie wiem jak moja ginekolog wywróżyła, że mogę mieć endometriozę. Miałam co prawda bolące @ ale po tabletkach zwykłych przechodziło. Za to były mega skąpe, więc mi to do mendy nie pasowało. A na laparo wyszło, że mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziewczyny,
    mam wynik 10
    Mam mętlik w głowie...

Kciuki za przyrost :*

• duza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziewczyny,
    mam wynik 10
    Mam mętlik w głowie...
    Różyczka jest dobrze, kciuki nadal trzymam i bardzo Ci kibicuję - czekam na poniedziałkowy przyrost. Teraz spinaj poślady i zakaz zmartwienia się :-) - kropek się zadomowił i Ty musisz mu pomóc swoim spokojem i pozytywnym myśleniem. Przecież dobrze wiesz jak to teraz ważne. Zaczyna się weekend, wiec gorąca herbatka w garść, a do niej jakaś komedia, albo książka, albo serial (np Masza polecana przez Anatolkę - sama jeszcze nie widziałam, ale dziewczyny chwaliły) i oderwij się od myślenia i martwienia się. Będzie dobrze, ja w to wierzę i Ty też powinnaś.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza :)
    Wierzę w moje Kropki ( były dwie podane ), posyłałam im całuski jak jeszcze były na szkiełu :)
    Wierzę nadal, ale cieszę się tak po cichu, żeby nie zapeszyć.
    Dołączam do poniedziałkowej grupy dziewczyn robiących betę :)

duza, czarownica_tea, Mimbla lubią tę wiadomość

‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ