IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, jutro zaczynamy swoją drogę z in vitro. Jesteśmy po 3 inseminacjach, prawie 3 latach starań - dzieje się coś, o czym nie śniłam w najgorszych koszmarach, ale o zgrozo! obawiałam się całe moje dorosłe życie... Boje się nowego, mimo, że już trochę przeszłam.Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Ginger84 wrote:Amelcia, Iga super wynik:) oby tak dalej trzymam kciuki za was dziewczynki:)
Różyczko jak samopoczucie? O której jutro masz wyniki?
Wynik bety będzie dzisiaj bo jadę do takiego " ekspresowego " laboratorium
Pewnie wieczorem dam znać.
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Samopoczucie jeszcze nie tragiczne bo ciągle mam nadzieję, że test za szybko zrobiłam.
Wynik bety będzie dzisiaj bo jadę do takiego " ekspresowego " laboratorium
Pewnie wieczorem dam znać.
To super czekamy na wieści:))
Czy któreś dziewczyny testują jeszcze na dniach? -
yomegi wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, jutro zaczynamy swoją drogę z in vitro. Jesteśmy po 3 inseminacjach, prawie 3 latach starań - dzieje się coś, o czym nie śniłam w najgorszych koszmarach, ale o zgrozo! obawiałam się całe moje dorosłe życie... Boje się nowego, mimo, że już trochę przeszłam.
Witaj, w jakiej klinice się leczycie? I jaki macie problem? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj oczywiście:)
-
Dziewczynki, jak Was tak ładnie stymulowali, to na każdej wizycie sprawdzali poziom E2 i LH?
Przypomnijcie co wkłuwałyście, może pamiętacie dawki.
Zapiszę sobie w moim dzienniku pokładowym!
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:Dziewczynki, jak Was tak ładnie stymulowali, to na każdej wizycie sprawdzali poziom E2 i LH?
od 1dc do 13dc:
Encorton 0,1 2x1
od 3dc do 9dc:
Gonal-f 175j.m.
od 10dc do 11dc"
Ganal-f 25 j.m.
Pergoveris 150 j.m.
12 dc:
Pregnyl 2 ampułki
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Można, są histero-laparoskopie. Na NFZ również.
Anatolka, Sansivieria, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Witaj, w jakiej klinice się leczycie? I jaki macie problem? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj oczywiście:)
Leczymy się w Artvimedzie w Krakowie. Chciałabym aby był jakiś problem, ale go po porostu nie ma, a jaśniej mówiąc, nic nie znaleźli. Mieliśmy miliony badań i wszystko jest w idealnym porządku. Być może medycyna nie jest jeszcze na takim poziomie w kwestii niepłodności, i nie odkryła jeszcze wszystkich kart. Wierzę, że in vitro będzie panaceum.
PozdrawiamDiagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Anatolka wrote:Duża, to Ty teraz nówka sztuka jesteś
:*
A jak
nówka sztuka, nie śmigana
dlatego nie ma innej opcji jak sukces
A tak BTW. to właśnie jestem w drodze na pierwsze podglądanie. O 16 badanie Estradiolu i LH, a o 17 wizyta. Mam trochę stresa i ciekawa jestem jak tam sobie te moje jajka rosną. -
Mimbla wrote:Dziewczynki, jak Was tak ładnie stymulowali, to na każdej wizycie sprawdzali poziom E2 i LH?
ja miałam długi protokół i w trakcie stymulacji była @ więc to skomplikowane trochę.może na priv napiszę Ci szczegółowo
27 zastrzyków z gonapeptyluMimbla lubi tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Ja testuje w na poczatku przyszlego tygodnia jak @ nie przyjdzie w poniedzialek. Ginger84, Rozyczka: kciukam za was!
Ginger84 wrote:To super czekamy na wieści:))
Czy któreś dziewczyny testują jeszcze na dniach?2-e nieudane IUI
10.2014 - IVF nieudane
02.2015 - IVF nieudane
12. 2015- IVF + -
Wy Dziewczyny to jesteście mega debeściary!!! Jestem aż wzruszona, że tyle pomysłów mi podsunęłyście, przytulam każdą z osobna z ogromną wdzięcznością!!!
Konwalia, jesteś kochana :*
Dzwoniłam dziś do Gamety, no i mam standardowo odstawić leki i czekać na @, i od razu się umawiać na wizytę, że by obmyślić plan, prawdopodobnie będzie histero z bruzdowaniem macicy w nowym cyklu.
Różyczko, bardzo mocno Ci kibicuję!!!
Ginger, już niedługo odetchniesz z ulgą, kciuki zaciśnięte!!!
Mani, jak się trzymasz, chyba na dniach beta...??
Amelcia i Iga79 - teraz Wy jesteście na tapecieżyczę Wam owocnych transferów w najbliższych dniach