X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • klirka Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odpowiedzi widać, że zestawy leków po części się pokrywają zobaczymy jak mój lekarz podejdzie do tego, pozdrawiam

renieczka już ci napisałam wiadomośc na priv :-)

renieczka lubi tę wiadomość

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kochane, już wiem na pewno, że mój realizm był uzasadniony...
    Beta = 1 :(
    Doradźcie, co tu teraz robić?? Mamy jeszcze 3 Mrożaczki w tej drugiej procedurze...
    Co mogę zaproponować mojemu ginowi, jeśli on mi nic innego nie zaproponuje??
    Przykro mi :( Tulę mocno i nie poddawaj się kochana.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502, ale wspaniale, piękny wynik!!! Gratuluję :)

Szukając przyczyny niepowodzenia...
    Robiłam badania: morfologia krwi, badanie ogólne moczu, glukoza, CRP, FSH, AMH, anty HBS, anty HCV, IGm, IGg, CMV, HIV, TSH, PRL, Testosteron - wszystko w normach.
    Po transferze brałam: acard, encorton, duphaston, luteinę, femibion, magnez, fraxiparine.
    Badania genetyczne: ok.
    Badanie nasienia: ok.
    Myślę, że tropem jest moja macica czyli histero i ten schratching.

age.png
    age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę AntyTPO i AntyTG - kontrolowałaś kiedykolwiek?

Tu niech się Hashi-starczki wypowiedzą czy warto to sprawdzić, mimo że TSH w normie... Tea?

Miałaś kiedykolwiek laparoskopie? Tylko rzucam hasło skoro szukamy, bo wiem, że endometrioza uprzykrza życie i utrudnia zagnieżdżenie, a nie zawsze jest widoczna w USG... W sensie nie każda z dziewczyn musi mieć torbiel (wtedy widać na USG i wiadomo, że coś nie gra), żeby endo siedziała w organizmie. Nie każda musi mieć też koszmarnie bolesne okresy. Na endo z badań może wskazywać marker Ca 125.

Sansivieria lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Nie wiem Ginger, chyba rano...to moje pierwsze testowanie w życiu ( nawet sikańca nie robiłam bo jestem tchórzem :)) Do tego nie mam ani jednego Eskimoska :(
    Dziś ostatni piękny dzień złudzeń.
    Jurto albo fruwam, albo będzie bolało...
    A TY kiedy???

Sansivieria...przykro mi :(
    Mam nadzieję, że następnym razem się uda.

Podziwiam za wytrwałość ja bym pewnie zrobiła sikańca nie wytrzymałabym..
    Będzie dobrze.. Będziesz fruwać :)
    No ja dopiero w poniedziałek najwcześniej bo to bedzie dopiero 9dpt..
    Nie zostaje mi nic innego jak czekać..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak mam hashi, zanim zostało wykryte to badałam tsh raz na kwartał ze względu na to, że moje siostry też mają i sprawdzałam czy też mi grozi, tsh zawsze wychodziło w normie, ale gdyby ktoś mi powiedział o przeciwciałach przeciwtarczycowych to też bym sprawdziła i może ta choroba nie rozwinęłaby się taK.cztery lata temu moje tsh wynosiło 37! Anty tpo było tylko ok 600 ( choć norma to 60), pisze tylko, ponieważ dwa lata temu pomimo brania leków wynik był ponad 3000 u\ml. Tak więc warto zrobić cały pakiet tarczycowy.Moja endokrynolog twierdzi, że przeciwciał nie da się obniżyć. Ale znalazłam artykuły w necie o działaniu selenu z wit e, po kilku miesiącach miałam już anty tpo 1800 u/ml. Lekarze nie kierują na dodatkowe badania niestety, trzeba to wykonać odpłatnie.

Sansivieria, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te przeciwciała anty TG 2,54IU/mL i anty TPO 0,66IU/mL (to ze szpitala i nie mam "widełek" czy to norma czy nie???)
    Można połączyć laparo i histero??

age.png
    age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

Można, są histero-laparoskopie. Na NFZ również.

Sansivieria, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Mam te przeciwciała anty TG 2,54IU/mL i anty TPO 0,66IU/mL (to ze szpitala i nie mam "widełek" czy to norma czy nie???)

antyTG 0-115
    antyTPO 0-34

więc wygladają zupełnie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 21:45

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Klirko, jeśli lekarz widzi wskazania (w przypadku Acardu, jeśli dobrze kojarzę, konkretne przeciwciała we krwi, w dużej ilości) to przepisuje salicylany ale na własną rękę niczego lepiej nie brać. Rozrzedzanie krwi jeśli Ci to niepotrzebne, może tylko wywołać niechcący poronienie.

Jeśli plotę bzdury to proszę koleżanki o korektę.

Mimbla ja dwa razy poroniłam i teraz właśnie mam brać Acard po transferze..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Mimbla ja dwa razy poroniłam i teraz właśnie mam brać Acard po transferze..

Ja po poprzednim transferze brałam acard.. poroniłam.. teraz znów biore.. więc o co chodzi z tym acardem jeśli już biore fragmin przeciwzakrzepowo???

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • klirka Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc właśnie o to mi chodziło, ze jedne dziewczyny biorą accard drugie accard + zastrzyki przeciwzakrzepowe a następne nie dostają nic i nie wiem od czego to zależy???

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spotkałam się z tym że ginekolog w szpitalu nie uznał biochemicznej jako ciąży. A genetyk podczas badania kariotypu uznał jako ciążę. Jesli miało by mnie zdyskwalifikować przy starcie do in vitro na nfz w ogóle bym o tym nie wspominała, jesli byłoby to zapisane gdzieś w historii leczenia wdałabym sie w dyskusję... Ale czasami w pewnych kwestiach jest lepiej się nie odzywać :)

Anatolka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivier cholernie mi przykro, ze sie nie udalo.

Zgadzam sie z Anatolka odnosnie laparoskopii, choc to jest juz zabieg bardziej inwazyjny i wymaga troche dluzszej rekonwalescencji, ale u mnie na usg tez bylo czysto, a po laparo okazalo sie, ze mam'endometrioze 3 stopnia! Mysle wiec, ze warto ta kwestie przedyskutowac z lekarzem, tylko na laparo na nfz czeka sie pare miesiecy

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria przykro mi niezmiernie :(
    Tule <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Provicie na NFZ termin, ktory mi podali z wczoraj to koncowka czerwca, wiec na takie warunki 4miesiace czekania to niewiele uwazam. W szpitalu mialam zorganizowana w ciagu3 tygodni moze-na NFZ. Trzeba podzwonic i popytac. Moja kolezanka miala histero-laparo w Wawie niedawno i czekania bylo miesiac. Warto zadzwonic w rozne miejsca, albo dobrze zyc z ginem nie z kliniki ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria- tulę mocno, mocno :(

co do Twoich aTPO i aTG są jak najbardziej w normie co wyklucza immunologiczną tarczycę. Myślę, że masz rację z oglądaniem macicy. Może tam leży przyczyna. Trzymam mocno kciuki :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do laparo warto podzwonić po prywatnych przychodniach/szpitalach one często mają podpisany kontrakt na różne zabiegi. Warunki o niebo lepsze niż w państwowych a terminy czasem bliskie bo ludzie nie wiedzą, że można w takich miejscach na NFZ.

dxomcwa16q3sloop.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Ja po poprzednim transferze brałam acard.. poroniłam.. teraz znów biore.. więc o co chodzi z tym acardem jeśli już biore fragmin przeciwzakrzepowo???

Ja wyczytałam właśnie że acard lekarze dają po poronieniach..Także żeby nie robiły się żadne skrzepy z krwi w macicy..
    Także myślę że lekarze wiedzą co robią :)

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laparoskopii to zależy od lekarza jak ja byłam u gina to miałam mieć zaraz w następnym cyklu po miesiączce..

czarownica_tea to zależy też gdzie trafisz ja byłam mega zadowolona a i opiekę miałam fantastyczną :D

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ