X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • duza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klirka witaj. Mi lekarz zmniejszył dawkę Gonapeptylu z całej na 2/3,ale przy takiej ilości jaka pozostaje to bez sensu trzymać na kolejny raz, wiec ja wyrzucam tą resztkę. Ale jeśli lekarz Ci tak zalecił, to myślę, że nie masz się co przejmować - przypuszczam, że nie Ty pierwsza dostałaś takie zalecenia.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To szoruj po skierowanie, nawet do zwykłego gina i na NFZ nie ma raczej na histero długich terminów.

Pisz co Ci kazali badać do tej pory i jest nas tu tyle, że może wymyślimy czym tu gina przyszpilić :)

1) Histero nie było - już czas zrobić.
    2) Co z genetyką?

U mnie jednym z podejrzeń braku zagnieżdżenia było słabe ukrwienie macicy lub niedostatecznie odżywione endometrium. Jak czekałam na histero i byłam na naturalnych cyklach to gin mi zleciła Acard i witaminę PP. Teraz co prawda jak juz zaczęłam procedurę to mi kazali Acard odstawić, ale może o to też warto gina zapytać.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_pi, przypomnij pliz kto Ciebie prowadzi i kiedy jedziesz do kliniki. Chyba że wolisz żebym Cię pomęczyła na priva?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klirka wrote:
    Hej dziewczyny, poczytuje Wad od kilku dni i postanowiłam dołączyć bo czeka mnie podobna droga do przebycia a w grupie zawsze raźniej. U nas nie ma jasnej przyczyny niepłodności, wyniki ok, 3 IUI bez rezultatu więc następny krok in viyro. . Ja podchodzę do in vitro w artemidzie w Białymstoku, od dziś jestem na gonapeptyl daily a od 4.03 dołącza do nas menopur. W klinice mam się stawić 10.03 i mam zostać w Białymstoku prze 10- 14 dni aż do transferu (mam 330 km w jedną stronę). Mam pytanie czy któraś z Was wynajmowała pokój nad artemidą lub też może w innym miejscu w Białymstoku, znacie jakieś miejscówki? Moje drugie pytanie odnośnie gonapeptylu, lekarz zalecił mi 0,5 ampułki dziennie, w ulotce wyraźnie jest napisane, że nie nalezy dzielić dawki, tzn można podzielić ale pozostałą połówke wyrzucić a mi powiedziano że mam trzymać w lodówce i wstrzyknąć drugiego dnia...nie wiem co mam o tym mysleć. Czy byłyście w podobnej sytuacji?

Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za testujące

Witaj :) jasne ze w grupie raźniej.. czasem ciężko ogarnąć cały temat in vitro a my tu wzajemnie się wspieramy "kopiemy" w 4 litery kiedy trzeba:) jak masz pytania to pytaj.. sama jeszcze niedawno wdrażałam się w ten temat i byłam przerażona a nadal jeszcze tylu rzeczy nie wiem.. w takim razie krotkiej drogi ci zycze:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • klirka Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź. nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz dlaczego niektórzy lekarze dają leki przeciwzakrzepowe a inni nie? Czy np taki accard można brać "na własną rękę"? Czytam, że jedni nakazują branie po transferze nospy, magnezu i przeciwzakrzepowy lek a inni nic? Co wy bierzecie?

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    hej kochane, pisze szybko z pracy... dzwonili... mamy 5 zarodkow, dzis ich 2doba. dwa klasy a, jeden b i dwa c... trzymajcie kciuki zeby dotrwaly do mrozenia i na nas poczekaly do kwietnia!! bardzo sie boje:(

Super:) napewno dotrwają!! to teraz byle do kwietnia :)))

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klirko, jeśli lekarz widzi wskazania (w przypadku Acardu, jeśli dobrze kojarzę, konkretne przeciwciała we krwi, w dużej ilości) to przepisuje salicylany ale na własną rękę niczego lepiej nie brać. Rozrzedzanie krwi jeśli Ci to niepotrzebne, może tylko wywołać niechcący poronienie.

Jeśli plotę bzdury to proszę koleżanki o korektę.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kochane, już wiem na pewno, że mój realizm był uzasadniony...
    Beta = 1 :(
    Doradźcie, co tu teraz robić?? Mamy jeszcze 3 Mrożaczki w tej drugiej procedurze...
    Co mogę zaproponować mojemu ginowi, jeśli on mi nic innego nie zaproponuje??

Tule kochana..
    Też już bym chciała wiedzieć bo czekanie mnie dobija..
    Macie jeszcze mrozaczki więc głowa do góry pierś do przodu i działajcie dalej..
    A może porozmawiaj o schratchingu przed następnym podejściem w moim przypadku ułatwiło to zagnieżdzenie więc myśle że warto spróbować..

Mimbla lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • duza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja to mam pecha :( Mam stresująca sytuację prywatną, więc chciałam zrobić sobie przyjemność i zrelaksować się u kosmetyczki:masaż relaksacyjny całego ciała, masaż z maską na twarz i paznokcie. Przed 17 zadzwoniła do mnie pani pytając czy na pewno będę, przyjeżdżam na miejsce czekam a nikt się nie interesuje, wiec pytam co się dzieje, a dowiedziałam się, że pani która miała robić masaż jest w ciąży i dostała krwawienia i pojechała do szpitala :( Przykro mi z powodu tego co jej się stało, no i dodatkowo moje plany się rozpadły... A tak chciałam się zrelaksować tym masażem, a tu ani ja nie będę go miała, a jeszcze mam takie dziwne uczucie w związku z tą panią...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 17:39

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klirka wrote:
    Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź. nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz dlaczego niektórzy lekarze dają leki przeciwzakrzepowe a inni nie? Czy np taki accard można brać "na własną rękę"? Czytam, że jedni nakazują branie po transferze nospy, magnezu i przeciwzakrzepowy lek a inni nic? Co wy bierzecie?

Jeśli chodzi o leki po transferze to u mnie wygląda to tak:
    lutinus 3x2 tabl
    duphaston 3x1 tabl
    fragmin 2500
    acard 1x1
    encorton 10mg
    oczywiście kwas foliowy i ja biore jeszcze magnez
    i przez 3 dni po transferze brałam relanium

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acardu samodzielnie tez nie polecam. Ja mam uczulenie na salicylany np i jakbym sie o tym wczesniej nie przekonala to mogloby to byc kiepskie posuniecie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • klirka Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wezmę na pewno, po prostu nurtowało mnie dlaczego jedne dziewczyny dostają a inne nie i czy to zalecenie lekarza czy same sie decydują bo taki accard jest lekiem bez recepty- wiem bo moja babcia zażywa :-)

Mimbla lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach no jak babcia zażywa to wszystko jasne czemu zapytałaś:-)

Oczywiście potraktuj to jako żart, wcale nie uważam żeby jakieś pytanie było bez sensu :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 18:03

kuciak, klirka lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • klirka Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    ach no jak babcia zażywa to wszystko jasne czemu zapytałaś:-)

Oczywiście potraktuj to jako żart, wcale nie uważam żeby jakieś pytanie było bez sensu :)))

hmmmm, dobrze ze przynajmniej ktoś sie ubawił :-)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klirka wrote:

W moim przypadku:

3xluteina dopochwowo( do oporu )
    3xduphaston ( 10 dni )
    1,5xencorton rano i w południe ( 11 dni )
    1xestrofem ( na noc 10 dni )
    1xzastrzyk przeciwzakrzepowy ( 10 dni )
    zastrzyk gonapeptyl w 4i8 dpt
    folik i magnez lub pregna plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:32

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko o której jutro biegniesz na betę? Liczę że będzie to twój bardzo szczęśliwy dzień :)

Różyczka, Iwka, Mimbla lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Ma_pi, przypomnij pliz kto Ciebie prowadzi i kiedy jedziesz do kliniki. Chyba że wolisz żebym Cię pomęczyła na priva?

Może lepiej nie zaśmiecać tu prywatnymi sprawami. Już wysyłam zaproszenie.

Iwka lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Ginger, chyba rano...to moje pierwsze testowanie w życiu ( nawet sikańca nie robiłam bo jestem tchórzem :)) Do tego nie mam ani jednego Eskimoska :(
    Dziś ostatni piękny dzień złudzeń.
    Jurto albo fruwam, albo będzie bolało...
    A TY kiedy???

Sansivieria...przykro mi :(
    Mam nadzieję, że następnym razem się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:48

Iwka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klirka wrote:
    Hej dziewczyny, poczytuje Wad od kilku dni i postanowiłam dołączyć bo czeka mnie podobna droga do przebycia a w grupie zawsze raźniej. U nas nie ma jasnej przyczyny niepłodności, wyniki ok, 3 IUI bez rezultatu więc następny krok in viyro. . Ja podchodzę do in vitro w artemidzie w Białymstoku, od dziś jestem na gonapeptyl daily a od 4.03 dołącza do nas menopur. W klinice mam się stawić 10.03 i mam zostać w Białymstoku prze 10- 14 dni aż do transferu (mam 330 km w jedną stronę). Mam pytanie czy któraś z Was wynajmowała pokój nad artemidą lub też może w innym miejscu w Białymstoku, znacie jakieś miejscówki? Moje drugie pytanie odnośnie gonapeptylu, lekarz zalecił mi 0,5 ampułki dziennie, w ulotce wyraźnie jest napisane, że nie nalezy dzielić dawki, tzn można podzielić ale pozostałą połówke wyrzucić a mi powiedziano że mam trzymać w lodówce i wstrzyknąć drugiego dnia...nie wiem co mam o tym mysleć. Czy byłyście w podobnej sytuacji?

Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za testujące

Hej ja też będę podchodzić do IVF w Artemidzie. Wysyłam ci zaproszenie do przyjaciółek bo chciałabym o kilka rzeczy zapytać o ile nie masz nic przeciwko.

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki proszę o kciuki za ładny przyrost bety, w sobotę powtórka :)

Różyczka trzymam kciuki za pozytyw &&&&

renieczka, Różyczka, iga 79, Mani, Anko:-), Mimbla, Iwka, niecierpliwa, Tosia 1981, Beata.D, Betty Boop, czarownica_tea lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ