X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka- gonapeptyl nie ma wpływu na bete. A 10 dpt to dobry dzien na betowanie. Kciuki

niecierpliwa, Różyczka, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh mam juz wyniki... z 6u komorek zaplodnily się dwie. Nie wiem czy to dobry wynik? Oby byly zdrowiutkie i dobrze się rozwijały. Transfer w poniedziałek o 11.

Mimbla lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady.
    Jutro rano zrobię betę na własną rękę, a niezależnie od wyniku,
    w poniedziałek wstawię się w klinice tak jak mi kazali po 13 dniach, żeby powtórzyć badanie i obgadać kolejny krok .
    Aniesiack, masz dwa zarodki :)
    Do upragnionego dziecka potrzebny Ci jeden :)

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Życzę powodzenia po punkcjach i transferach:-)
    Ja w poniedziałek wizyta w klinice no i będę chciała złożyć te papiery o jej zmianę. Stresuje się!:-(
    Kariotypy dzięki Bogu wyszły nam prawidłowe. A tak strasznie się stresowalam.
    Dziś niby 2dc(choć te 4 plamki żywej krwi ciężko nazwać miesiączka,ale widać tak działa nowa antykoncepcja) wybrałam się więc na badania hormonów i tarczycy, no i przy okazji wyczytalam mega promocje na markery nowotworowe. Oczywiście ze je zrobiłam a teraz się wkurwiłam na siebie i swoją głupia naturę,która tak lubi żyć w stresie.
    Ja nie wiem po co mi to było. Weszłam do domu i się zestresowalam.....
    Czasami brak mi do siebie słów.

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W powyższej wiadomości użyłam 100 razy słowo zestresowalam:-)))
    Chyba na prawdę pisze dość roztrzesiona:-)!

Moniaa, Sansivieria, Mimbla, kapturnica, Beata.D, Konwalia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    i przypomnę że gorsze jest rwanie włosów z głowy niżeli sprawdzenie i pewna świadomość :)
    Tu się z Tobą nie zgodzę :)
    Ja napawam się faktem, że ciągle jest nadzieja i z dnia na dzień coraz bardziej czuję, że się uda. Jestem tak pozytywnie nastawiona i tak szczęśliwa, że nie chcę tego utracić. Jeśli mam cierpieć, że się nie udało, to wolę cierpieć od jutra...dziś mam dobry dzień :)

niecierpliwa, Ginger84, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ze na antykoncepcji nie ma sensu badac m.in. prolaktyny? Nie wiem jak z reszta hormonow, ale to nie sa Twoje poziomy przeciez... Mam watpliwosci.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Transfer miałam 10 lutego.
    Myślicie, że jak jutro ( 10 dpt )zrobię betę, wynik będzie wiarygodny?
    Brałam te zastrzyki Gonapeptyl ( ostatni w środę ) i zastanawiam się czy nie będą miały wpływu na wynik hcg we krwi.
    W klinice na badaniu mam być w poniedziałek ( 13dpt ).
    Zwariuję przez weekend :)
    Co radzicie?
    Aniesiack trzymam kciuki !

Spokojnie możesz robić mogłabyś nawet dziś.. ja robiłam w 9 dpt i beta byla juz ładna. Także trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści :))

Różyczka lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Tu się z Tobą nie zgodzę :)
    Ja napawam się faktem, że ciągle jest nadzieja i z dnia na dzień coraz bardziej czuję, że się uda. Jestem tak pozytywnie nastawiona i tak szczęśliwa, że nie chcę tego utracić. Jeśli mam cierpieć, że się nie udało, to wolę cierpieć od jutra...dziś mam dobry dzień :)

Zazdroszcze ci różyczko tego optymizmu:) mnie niestety opuścił i wrócić nie chce.. doła mam..
    Wczoraj przy aplikacji lutki pojawiło się kilka bardzo drobniutkich plamek krwi.. zastanawiam się czy to mogły sie malenstwa zagniezdzac ? (4dpt) poprzednim razem na wkladce zobaczylam brazowa wydzieline tym razem taka nie byla..
    Nie wiem już co myśleć.. wiem ze powiecie ze zamartwianie nic mi nie da doszukiwanie się czegokolwiek tez nie.. ja to wszystko wiem dziewczyny..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dzwonilam tez do kliniki apropos tej wizyty u dentysty. Powiedzieli ze spokojnie moge isc tylko mam zaznaczyc ze biore fragmin tak na wszelki wypadek. Tak więc zaraz zmykam do dentysty:/ mam nadzieje ze jesli malenstwa sie zadomowily to im to faktycznie nie zaszkodzi ..

Kava lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • klirka Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poczytuje Wad od kilku dni i postanowiłam dołączyć bo czeka mnie podobna droga do przebycia a w grupie zawsze raźniej. U nas nie ma jasnej przyczyny niepłodności, wyniki ok, 3 IUI bez rezultatu więc następny krok in viyro. . Ja podchodzę do in vitro w artemidzie w Białymstoku, od dziś jestem na gonapeptyl daily a od 4.03 dołącza do nas menopur. W klinice mam się stawić 10.03 i mam zostać w Białymstoku prze 10- 14 dni aż do transferu (mam 330 km w jedną stronę). Mam pytanie czy któraś z Was wynajmowała pokój nad artemidą lub też może w innym miejscu w Białymstoku, znacie jakieś miejscówki? Moje drugie pytanie odnośnie gonapeptylu, lekarz zalecił mi 0,5 ampułki dziennie, w ulotce wyraźnie jest napisane, że nie nalezy dzielić dawki, tzn można podzielić ale pozostałą połówke wyrzucić a mi powiedziano że mam trzymać w lodówce i wstrzyknąć drugiego dnia...nie wiem co mam o tym mysleć. Czy byłyście w podobnej sytuacji?

Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za testujące

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, już wiem na pewno, że mój realizm był uzasadniony...
    Beta = 1 :(
    Doradźcie, co tu teraz robić?? Mamy jeszcze 3 Mrożaczki w tej drugiej procedurze...
    Co mogę zaproponować mojemu ginowi, jeśli on mi nic innego nie zaproponuje??

age.png
    age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera :( ojej :(

a miałaś robioną histeroskopie, żeby sprawdzić czy jakies mechaniczne przeszkody nie utrudniają zagnieżdżenia?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Zazdroszcze ci różyczko tego optymizmu:) mnie niestety opuścił i wrócić nie chce.. doła mam..
    Wczoraj przy aplikacji lutki pojawiło się kilka bardzo drobniutkich plamek krwi.. zastanawiam się czy to mogły sie malenstwa zagniezdzac ? (4dpt) poprzednim razem na wkladce zobaczylam brazowa wydzieline tym razem taka nie byla..
    Nie wiem już co myśleć.. wiem ze powiecie ze zamartwianie nic mi nie da doszukiwanie się czegokolwiek tez nie.. ja to wszystko wiem dziewczyny..
    Ginger, ja dziś wyjątkowo tak się czuję, bo przez dwa ostatnie dni miałam te objawy jak na @ i byłam co chwilę pewna, że właśnie dostaję okres, te dwie doby były wyczerpujące...Dziś na te objawy nie zwracam uwagi.
    Też mam chwile zwątpienia i czasem bywam tym wszystkim przerażona.
    Słyszałam, że plamienia nie przesądzają o niczym, dlatego nie dołuj się bo tylko normalna @ jest dla nas wyrokiem.
    Głowa do góry!

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anatolka, no właśnie to mi przyszło do głowy, bo ani razu nie doszło nawet do zagnieżdżenia..:(

age.png
    age.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, pisze szybko z pracy... dzwonili... mamy 5 zarodkow, dzis ich 2doba. dwa klasy a, jeden b i dwa c... trzymajcie kciuki zeby dotrwaly do mrozenia i na nas poczekaly do kwietnia!! bardzo sie boje:(

Anatolka, Mimbla, iga 79, duza, Ginger84, Kava, Tosia 1981, renieczka, Różyczka, Justine, Beata.D lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dzięki Anatolka, no właśnie to mi przyszło do głowy, bo ani razu nie doszło nawet do zagnieżdżenia..:(

To szoruj po skierowanie, nawet do zwykłego gina i na NFZ nie ma raczej na histero długich terminów.

Pisz co Ci kazali badać do tej pory i jest nas tu tyle, że może wymyślimy czym tu gina przyszpilić :)

1) Histero nie było - już czas zrobić.
    2) Co z genetyką?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klirka wrote:
    Hej dziewczyny, poczytuje Wad od kilku dni i postanowiłam dołączyć bo czeka mnie podobna droga do przebycia a w grupie zawsze raźniej. U nas nie ma jasnej przyczyny niepłodności, wyniki ok, 3 IUI bez rezultatu więc następny krok in viyro. . Ja podchodzę do in vitro w artemidzie w Białymstoku, od dziś jestem na gonapeptyl daily a od 4.03 dołącza do nas menopur. W klinice mam się stawić 10.03 i mam zostać w Białymstoku prze 10- 14 dni aż do transferu (mam 330 km w jedną stronę). Mam pytanie czy któraś z Was wynajmowała pokój nad artemidą lub też może w innym miejscu w Białymstoku, znacie jakieś miejscówki? Moje drugie pytanie odnośnie gonapeptylu, lekarz zalecił mi 0,5 ampułki dziennie, w ulotce wyraźnie jest napisane, że nie nalezy dzielić dawki, tzn można podzielić ale pozostałą połówke wyrzucić a mi powiedziano że mam trzymać w lodówce i wstrzyknąć drugiego dnia...nie wiem co mam o tym mysleć. Czy byłyście w podobnej sytuacji?

Gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za testujące

Spokojnie mi też lekarz w połowie długiego protokołu zmniejszył dawke na pół ampulki ,kazał mi zużyc połowę na drugi dzień,dezynfekowalam igłę ...też nie byłam pewna więc napisałam do lekarza;) więc spokojnie możesz użyć :)

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • duza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja - 5 zarodków to super wynik. Dalej mocno trzymam kciuki. Na pewno będą się ładnie rozwijać. A Ty nie martw się tylko przesyłaj im dobre myśli. Jestem pewna że wyczują dobre wibracje i będą pięknie się dzielić.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz mi wczoraj powiedzial, ze jesli to jego dzieci i odziedzicza jego geny to jak juz te plemniki sie poloza w mojej komorce to cale zycie tam przeleza hehe. bo moj niestety z tych co potrafia cale dnie spac :P

duza, Beata.D lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ