IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
czarownica_tea wrote:A co do laparo warto podzwonić po prywatnych przychodniach/szpitalach one często mają podpisany kontrakt na różne zabiegi. Warunki o niebo lepsze niż w państwowych a terminy czasem bliskie bo ludzie nie wiedzą, że można w takich miejscach na NFZ.
Wlasnie Provita - moja klinika ma i te 4 miesiace czekania na takie warunki uwazan za niezbyt dlugi czas tak generalnie, choc wiem, ze w problem w tym, ze tu w tym czasie zbiega sie nie tylko czekanie na operacje ale i na dziecko... Na pocieszke - ta kolezanka robila w prywatnej klinice w Wawie na NFZ, bo tego chyba nie dopisalam wczesniej -
Różyczka wrote:W moim przypadku:
3xluteina dopochwowo( do oporu )
3xduphaston ( 10 dni )
1,5xencorton rano i w południe ( 11 dni )
1xestrofem ( na noc 10 dni )
1xzastrzyk przeciwzakrzepowy ( 10 dni )
zastrzyk gonapeptyl w 4i8 dpt
folik i magnez lub pregna plus
3mam bardzo mocno kciuki)
-
witam i ja
mam pytanko, prócz kwasu foliowego mogę brać cos jeszcze? Transfer będzie dopiero w kwietniu, no ale chciałabym się przygotować...
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Byłąm wczoraj w Provicie na wizycie. No i okazało się że mój mąż ma złe wyniki DNA plemników. Co prawdopodobnie było przyczyna nie udachy dwóch transferów w Novomedice bo takich badan mężowi nie zrobili.!!! Teraz 3 miesięczna kuracja tabletkami. I w maju zaczynamy krótkim protokołem.
a gdzie tam maj..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 10:57
Konwalia, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość
Mała Mi -
Różyczka no, ja siebie też dobiłam sikańcem w niedzielę.
A następnego dnia w klinice beta z krwi wyszła 7 i lekarz tylko powiedział że dalej liczy się tylko odpowiedni wzrost..bo zarodek walczy.
Tak więc może nie wszystko stracone - przy in-v ważny jest monitoring odpowiedniego wzrostu bety z krwi a nie testy sikane.
Zarodki różnie się implantują i ta pierwsza wartość nie zawsze jest powyżej 25 (czyli tak jak sikaniec wyczuwa). -
Różyczko jeszcze nic nie jest przesądzone.. mojej przyjaciółce dopiero po trzeciej becie test wyszedl pozytywny wiec to jeszcze o niczym nie swiadczy. Mnie tez kusilo zrobic ale u mnie wogole nie ma to sensu bo to 6 dpt:/ więc tylko bym się zdołowała..
Prawie wcale dziś nie spałam właśnie dużo o tobie mysłałam i twoim dzisiejszym testowaniu.. i o swoim..
Byłam dziś na małym shopingu ale jajniki zaczeły mi dokuczać i jakoś się skupić na zakupach nie mogłam:/Różyczka lubi tę wiadomość
-
Sansivieria bardzo mi przykro
Dotąd nie opuszcze tego forum dopóki Ty, Martusia, Beata D, Duza i Sky nie będą w ciąży!
Różyczka u Ciebie jeszcze nic nie przesadzone. Trzymam kciuki.
Mala Mi diagnoza to polowa sukcesu. Wierzę że teraz będzie z górki.Różyczka, Sky, duza, Sansivieria, Beata.D, Marta1986 lubią tę wiadomość
-
Mała Mi 1 wrote:Byłąm wczoraj w Provicie na wizycie. No i okazało się że mój mąż ma złe wyniki DNA plemników. Co prawdopodobnie było przyczyna nie udachy dwóch transferów w Novomedice bo takich badan mężowi nie zrobili.!!! Teraz 3 miesięczna kuracja tabletkami. I w maju zaczynamy krótkim protokołem.
a gdzie tam maj..
Robią fragmentacje DNA na pierwszej wizycie. Też mieliśmy zlecenie od razu. A w spermiogramie wyszło Wam coś niepokojącego? Nam nie, a mimo to dostaliśmy zlecenie na fragmentacje, żeby wykluczyć czynnik męski całkowicie,Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:22
-
nick nieaktualnyiga 79 wrote:jestem po punkcji 19 oocytów
dziewczyny proszę trzymać kciuki
No to fajnieŻeby tylko się teraz ładnie zapłodniły i dzieliły
U mnie pobrano 17. Masz transfer w środę?
Anatolka, iga 79, Mimbla, Tosia 1981, Sansivieria, Konwalia lubią tę wiadomość