X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś bierze Lutinus? Bo ja biore 3*2 tabl więc opakowanie starcza mi na 3 dni:/ a jest dosyć drogi bo 170 zł. I zastanawiam się nad zmiana na Luteine? Co myślicie działanie przecież maja takie same a Luteina chyba tańsza jest?
    Jeśli trzba to oczywiście będę brała ale jeśli Luteina też działa to po co mam tyle płacić?
    Niecierpliwa ty pisałaś o Lutinusie i Luteinie że nie ma różnicy? Wizyte mam dopiero 9 marca ale chce też pogadać z moim prywatnym ginem na ten temat więc jeśli możecie to proszę o opinie:)

Jeśli chodzi o wypełniony pęcherz to ja też miałam. Wypiłam ok 0,5 wody i w moim przypadku wystarczyło a i tak miałam problem z leżeniem po transferze bo tak mi się siku chciało..

Miłej nocki ja zmykam spać..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja miałam właśnie prawie 2 miesiące bez leków i okazało się, że super ten cykl, organizm odpoczął od leków, endometrium dobre, pęcherzyk 18mm, wzięłam w sobotę ovitrelle na pęknięcie i w niedziele albo wczoraj miałam owulacje, bo miałam śluz i kuł mnie ten jajnik i się kochaliśmy, a w sobotę mam transfer, od dziś biorę luteinę dopochwowo, ciekawe czy nie będzie bliźniaków :D[/QUOTE]

Stars nie chce Cie "straszyc" ale byla juz taka sytuacja-ale w USA ;) Babka urodzila czworaczki dwa byly z jej naturalnej owulki a dwa z transferu ;) Takze wiesz rozne przypadki chodza po ludziach :P
    Kochana zycze Ci udanego transferu i wysokiej bety :D <3

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej... lenuś gratuluje dwóch pięknych serduch!!!

Ja się martwię o mojego jednego jedynego eskimoska... przykro mi, że inne nie dały rady... za to jest 4AA, to dobrze????

Wiem że u mnie tez trzeba miec pełen pęcherz. Z tego co wiem, to jeśli usg jest brzuszne to lepiej widac. Wiem jak jeszcze dziewicą byłam heh i mialam usg bo krwawiłam miesiąc to musialam miec pełen pęcherz bo gin mówił, że lepiej widać :)

Lenuś lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    W takim razie dziwne. Stwierdzili, że mało, a Ty musiałaś szybko lecieć do toalety.
    W mojej klinice chwilę się leży po transferze. W tym czasie pielęgniarki nie pozwalają głowy podnieść, ani rąk, a gdzie tam do pójścia do toalety.
    Przy pierwszym transferze wypiłam ten litr wody i musiałam troszkę się opróżnić bezpośrednio przed zabiegiem. Potem leżałam te 20 min i zaciskałam nogi. No po prostu nie mogłam się na niczym skupić. Marzyłam o pójściu do toalety.

Bo u mnie ciężko się było wstrzelić. Taki mój urok. Przy inseminacji też był wielki problem...

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś bierze Lutinus? Bo ja biore 3*2 tabl więc opakowanie starcza mi na 3 dni:/ a jest dosyć drogi bo 170 zł. I zastanawiam się nad zmiana na Luteine? Co myślicie działanie przecież maja takie same a Luteina chyba tańsza jest?
    Jeśli trzba to oczywiście będę brała ale jeśli Luteina też działa to po co mam tyle płacić?
    Niecierpliwa ty pisałaś o Lutinusie i Luteinie że nie ma różnicy? Wizyte mam dopiero 9 marca ale chce też pogadać z moim prywatnym ginem na ten temat więc jeśli możecie to proszę o opinie:)

Jeśli chodzi o wypełniony pęcherz to ja też miałam. Wypiłam ok 0,5 wody i w moim przypadku wystarczyło a i tak miałam problem z leżeniem po transferze bo tak mi się siku chciało..

Ja teraz biorę Luteinę 100 mg 3*1 przed crio zaczęłam brać od środy i w niedzielę miałam badany progesteron wyszedł super więc zostaliśmy przy niej :)
    A różnica w cenie jest kolosalna :) W moim przypadku nie widzę różnicy między Lutinusem a Luteiną jedynia różnica cenowa :P

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:12

• Kava Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:06

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:

Ja biorę Lutinus i rzeczywiście jest cholernie drogi. Też myślę, żeby go zastąpić luteiną. Poza tym mam wrazenie, że po jakimś czasie wszystko wylatuje i część białego proszku jest na majtkach:/ Więc szkoda kasy...

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Ja się martwię o mojego jednego jedynego eskimoska... przykro mi, że inne nie dały rady... za to jest 4AA, to dobrze????
    Kochana i ze slabszych sa tu ciaze! taki,jak masz to najlepszy w swojej klasie!teraz zadanie dla Ciebie jest takie:odpoczywac,relaksowac sie,doprowadzic organizm i fizycznie i psychicznie do jak najlepszej formy,zeby za nieco ponad miesiac przyjac Twojego Sniezka,a jemu sie bardzo u Ciebie spodobalo:)

Konwalia lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jadę na betę i będę właśnie też badała PRG.. ze zmianą i tak muszę zaczekać do wizyty i zobaczę co mi powiedzą lekarze. Jeśli zmienią to po tyg zrobię znowu badania żeby być spokojniejsza że ta luteina jednak też jest ok..
    Dziś czeka mnie wykupienie leków na 2 tyg 800 zł :// masakra wy też tyle płacicie za leki? Bo kurcze coś mi się te ceny nie podobają! Biorę lutinus, duphaston, fragmin i encorton.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziś jadę na betę i będę właśnie też badała PRG.. ze zmianą i tak muszę zaczekać do wizyty i zobaczę co mi powiedzą lekarze. Jeśli zmienią to po tyg zrobię znowu badania żeby być spokojniejsza że ta luteina jednak też jest ok..
    Dziś czeka mnie wykupienie leków na 2 tyg 800 zł :// masakra wy też tyle płacicie za leki? Bo kurcze coś mi się te ceny nie podobają! Biorę lutinus, duphaston, fragmin i encorton.

Kochana to czekamy z niecierpliwością na piękny przyrost bety! Co do leków to cena Lutinusa też mnie przeraziła, bo bez przesady żeby luteina kosztowała ok 10zł a ten cały Lutinus aż 170zł! Lekkie przegięcie... Ja w tym miesiącu na leki i na dojazdy do kliniki wydałam chyba ze 2 tysiące:/

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.nasz-bocian.pl/bb/viewtopic.php?f=21&t=89958&e=0
    Dostalam odwiedź na bocianie... widac ze klinika nie zrobiła wszystkiego :/

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przychodnia POZ. Rozmowa telefoniczna. Godz. 9.10

Ja: Dzień dobry, chciałabym zarejestrować siebie i męża na popołudnie do jakiegoś lekarza (nawet nie wymagałam swojego zadeklarowanego, tylko obojętnie).
    Pani Rejestratorka: Na 13.
    Ja: Na 13 nie damy rady, zależy mi, żeby było później.
    PR: NA PÓŹNIEJ NIE MA NUMERKÓW!
    JA (nadal grzecznie): Proszę nas umówić na jutro w takim razie.
    PR: Nie umawiamy z wyprzedzeniem. Tylko na konkretny dzień w konkretnym dniu.
    Ja: W Rozporządzeniu MZ jest mowa o możliwości, aby pacjent został umówiony wcześniej gdy jest taka potrzeba, więc proszę o umówienie.
    PR: My mamy SWOJE przepisy w przychodni i nie umawiamy w ten sposób.
    JA (nieco zdenerwowania): Przepisy przychodni nie mogą stać w hierarchii wyżej niż prawo ogólnopolskie.
    PR: Jakbym umawiała z wyprzedzeniem to Ci, którzy przyszliby jutro rano pod okienko się zarejestrować nie mogliby iść do lekarza.
    JA: A w tej chwili ja nie mogę, bo pracuję.
    PR: No to trudno.

Podziękowałam za rozmowę, poprosiłam, żeby Pani mi się przepstawiła. Zanotowałam nazwisko. Zastanawiam się co teraz zrobić? Napisać sobie znów do Śląskiego Oddziału NFZ drugie pismo w identycznej sprawie? Czy macie inne pomysły? ;) Ja jeszcze myślałam o podłożeniu bomby pod tę przychodnie ;) Dodam, że jest dość spora. 4 lekarzy rodzinnych dla dorosłych i 3 pediatrów chyba... Wiecznie cyrk o 9 rano już. A wcześniej zajęte albo wcale nie odbierają, bo obsługują ludzi przy okienku.

niecierpliwa, renieczka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:

Ginger, ja dopiero zmieniłam Lutinus na Luteinę kiedy na USG widoczne były serduszka, bałam się wcześniej, ale teraz uważam, że szkoda było mojej kasy. Zapytałam lekarza z GC, czy możemy zmienić, a ten odpowiedział, że na takim etapie już tak i wypisał receptę na luteinę (niestety bez refundacji).
    Ja też wydawałam tyle pieniędzy na leki, brałam to samo co Ty - Lutinus 3x2, Fragmin 5000, Duphaston 3x1. Do kliniki chodziłam tylko w pierwszych tygodniach, teraz ciążę prowadzi inny lekarz. Na chwilę obecną wypisywaną mam luteinę refundowaną (3,50zł), Fragmin również (ok. 7 zł zamiast 120), z droższych leków został tylko Duphaston. Teraz dopiero odpoczywam finansowo od tych wszystkich kosztów, które ponosiłam przez ostatnie 2 lata. Co do Luteiny, to dla mnie też są plusy i minusy. Największy plus to taki, że nie wypływa jak Lutinus, tabletka jest 4x mniejsza. Minusem natomiast jest to, że mnie podrażnia, już raz miałam stan zapalny i grzybicę. Tak czy inaczej wolę to i leczenie przeciwgrzybicze od czasu do czasu, niż uczucie po wypływającym Lutinusie, nie mówiąc już o zaoszczędzonych kosztach. Badałam progesteron podczas przyjmowania Lutinusa, a później Luteiny i w moim przypadku wynik jest bardzo podobny.

• triss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    mam do Was serdeczna prośbę o odpowiedź w temacie stymulacji przy długim protokole.
    Wczoraj byliśmy na kwalifikacji do programu rządowego, udało się nam zakwalifikować. Lekarz powiedział ze to będzie długi, klasyczny protokół.
    Mam brać od 1dc antykoncepcję i w 13dc zgłosić się, z tego co zrozumiałam - na kontrolę i recepte na gonal.
    Jak przy takim protokole wygląda stymulacja dalej, ile trwa? z tego całego stresu i przejęcia zapomniałam dopytać ;)

• kuciak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka - pisać do skutku, az zmienia zasady!!!

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było.
    Rzadko proszę o pomoc, ale w tej wyjątkowej sytuacji prosiłabym o wsparcie.
    Czy mogłybyście polubić moje pytanie " Badania hormonalne po poronieniu "?
    Zależy mi na odpowiedzi doktora, pozwoli mi to podjąć dalsze decyzje.

Będę wdzięczna.

yomegi lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    hej
    mam do Was serdeczna prośbę o odpowiedź w temacie stymulacji przy długim protokole.
    Wczoraj byliśmy na kwalifikacji do programu rządowego, udało się nam zakwalifikować. Lekarz powiedział ze to będzie długi, klasyczny protokół.
    Mam brać od 1dc antykoncepcję i w 13dc zgłosić się, z tego co zrozumiałam - na kontrolę i recepte na gonal.
    Jak przy takim protokole wygląda stymulacja dalej, ile trwa? z tego całego stresu i przejęcia zapomniałam dopytać ;)

Jeśli ma być długi to raczej stawiałabym na gonapeptyl niż gonal na początku. Antykoncepcja nie jest równoznaczna z tym, że protokół jest długi. Przed krótkim też dziewczyny brały.

Jak klasyczny długi to stawiam tak: z 10-12 dni tylko gonapapetylu, a później do niego dołączone zostaną leki na stymulacje na kolejne dni, pewnie też koło 10-14 dni. W tym czasie zaczną się juz podglądania. Jak pęcherzyki będą duże to dostaje się zastrzyk jeszcze na dojrzewanie - Pregnyl, Ovitrelle i niecałe 2 doby czeka sie na punkcję. Poźniej szkiełko i do 5 dni transfer.

triss lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Anatolka - pisać do skutku, az zmienia zasady!!!

Weź daj spokój, żeby o 9 rano nie móc się dostać do lekarza. Sytuacja powtarza się notorycznie. Na litość boską ludzie pracują i nie każdy ma czas, żeby od punkt 8 rano wisieć na telefonie do przychodni i nie mieć nadal gwarancji, że bedzie numerek choć na przybliżoną porę, która pasuje...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy krótkim brałam 21 dni Logest, potem odstawiałam i stymulację miałam od 3 dc, chyba zmienił mi protokół ze względu na niewielką torbielkę.

triss lubi tę wiadomość

‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ