X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie,też tak myślę. Skoro się okazuje, że ciężarówką tak łatwo nie dostanę, to mój móżdżek trzeba czymś zająć.

Swoją drogą, po 1. transferze ułożyłam puzzle (Ostatnia Wieczerza, 3000 kawałków) a teraz - ani na książce, ani na muzyce, ani na filmie skupić się nie umiem..

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Mikołów to za blisko, a poza tym chcę mieć na własność :), mój mąż już robi rysunki na komputerze, nawet dla psa budę zaprojektował.

Mikołów? Nieee...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy IWKA w końcu nam napisała w końcu czemu w Jej klinice nie pozwalają jeść po transferze surowych warzyw i owoców? Przegapiłam czy nie napisała?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-) ach no to jak masz coś fajnego do sprzedania w czystym środowisku to pogadajmy na priv. Flegmatyczne kijanki mojego męża, na starość muszą oddychać czystym powietrzem, wiesz.
    Myślałam o okolicach Częstochowy -poletko malin z widokiem na Jasną Górę na przykład. Do dłuższej kontemplacji.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po wizycie. Jajka rosną, ale już im wystarczy dopalaczy :-) Po prawej widać było 5 pęcherzyków takich większych, a po lewej 5 większych (gotowych - jak to określił doktor) i 3 młodzieży (pod znakiem zapytania). Tak więc na pierwszy rzut oka powinno być ok 10-13 komórek, zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistości.
    Po wyjściu z gabinetu dostałam jeszcze dodatkowe 50j menopuru (czyli dziś w sumie gonalu i menopuru było 275), a wieczorem mam zastrzyk kończący Ovitrelle. Punkcja w czwartek o 9:30, a transfer, w zależności od tego co będzie się dalej działo, od soboty do wtorku.

A powiem Wam jeszcze, że ujęło mnie jak mój doktor na ostatnim USG powiedział, że mam zgiętą macicę, więc na "PODANIE DZIECI" czyli transfer, powinnam mieć wypełniony pęcherz. Podanie dzieci - ładnie to powiedział :-)

Mimbla, Konwalia, Amelcia, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    ;-) ach no to jak masz coś fajnego do sprzedania w czystym środowisku to pogadajmy na priv. Flegmatyczne kijanki mojego męża, na starość muszą oddychać czystym powietrzem, wiesz.
    Myślałam o okolicach Częstochowy -poletko malin z widokiem na Jasną Górę na przykład. Do dłuższej kontemplacji.

Moje tereny się nie wpisują niestety w oddychanie czystym powietrzem ;)
    Ale z okolic Częstochowy to polecam poszukaj działek w okolicy miejscowości Lelów-Koniecpol-Gródek. To są okolice dzieciństwa mojej mamy i tam jest czym oddychać :) nawet popatrzyłam na olx i ciut ich jest :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to już niedaleko:) ja wczoraj miałam transfer i trzy inne kobietki ze mną...wszystkie musialysmy mieć pełne pęcherze...ja szłam jako ostatnia więc nie było łatwo z takim pęcherzem :D

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ja dzieciństwo spędzałam pod Częstochową właśnie, może Twoja mama kojarzy Krzepice, a obecna działka o której myślę, jest całkiem blisko tej miejscowości... Taki, dalszy rzut beretem.

Już wpłaciłam cosik, więc jest wstępnie przyklepana. Olx już nie dla mnie, nie chcę się dalej nakręcać... dzięki. Szukaliśmy długo.

Anatolka lubi tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    ...wszystkie musialysmy mieć pełne pęcherze...ja szłam jako ostatnia więc nie było łatwo z takim pęcherzem :D

No właśnie jak to jest z tym pęcherzem???
    Ja podchodziłam i z pustym i z pełnym - i nic
    Pytałam kiedyś w klinice, powiedzieli, że to niby nie ma znaczenia :/

A jak było u Was???

Ja mam transfer jutro rano

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelny pecherz na pewno nie zaszkodzi, a jak moze pomoc to dlaczego nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    No to jestem po wizycie. Jajka rosną, ale już im wystarczy dopalaczy :-) Po prawej widać było 5 pęcherzyków takich większych, a po lewej 5 większych (gotowych - jak to określił doktor) i 3 młodzieży (pod znakiem zapytania). Tak więc na pierwszy rzut oka powinno być ok 10-13 komórek, zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistości.
    Po wyjściu z gabinetu dostałam jeszcze dodatkowe 50j menopuru (czyli dziś w sumie gonalu i menopuru było 275), a wieczorem mam zastrzyk kończący Ovitrelle. Punkcja w czwartek o 9:30, a transfer, w zależności od tego co będzie się dalej działo, od soboty do wtorku.

A powiem Wam jeszcze, że ujęło mnie jak mój doktor na ostatnim USG powiedział, że mam zgiętą macicę, więc na "PODANIE DZIECI" czyli transfer, powinnam mieć wypełniony pęcherz. Podanie dzieci - ładnie to powiedział :-)

Powodzenia :)

duza lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kobiety mam w czwartek pierwsze usg poglądowe brrr aż się boję :-S mam nadzieję że jajeczka rosną. Jak ja już bym chciała mieć transfer i ujrzeć dwie kreseczki....

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:

A jak było u Was???

w dniu punkcji dostałam rozpiske jak się przygotować do transferu...
    NA GODZINĘ PRZED TRANSFEREM NALEŻY WYPIĆ O,5-1LITR NIEGAZOWANEGO PŁYNU .
    jedna z dziewczyn po przyjściu skorzystała z toalety i szybko kazali jej pić wodę:)widocznie zależy od kliniki..

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Witajcie

Niedługo szykuję sie do pierwszej wizyty refundowanego in vitro i chce sie dobrze do niej przygotowac.

Czy któraś z was jest może w inviccie gdańsk?? A jak tak to jakie tam sa obowiązkowe badania?? no oprócz amh i badania nasienia.

Tak tak ja właśnie z Gdańskiej invikty jestem :-) i na wizytę kwalifikacyjną musieliśmy mieć amh,fsh (i tu był wymóg że i jedno i drugie badanie wykonane w 2 lub 3dc) i nasienie no i oczywiście historia leczenia i to wszystko cała reszta hiv,hcv,hbs grupa krwi itd to już w klinice po kwalifikacji na MZ :-)

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam picia 1 litra wody. Potem będzie tylko problem większy niż pożytek z tego. Wystarczy góra pół litra tak na pół godziny przed transferem. Ja pije taką małą butelkę 250ml i już.

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:

A jak było u Was???

No ja mam wytyczne z kliniki: godz przed transferem się wysikać i w ciągu tej godziny wypić litr wody ale przed ostatnim crio dr. się spóźnił i myślałam że oczami mi wyjdzie bo na konsultacji przed transferem nie pozwolił powtórzyć czynności stwierdził że "konsultacje będą szybkie" i tak czekałam kolejną godzinę z pełnym pęcherzem :P

17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym transferze tyle wypiłam, że miałam problem z zejściem z fotela, a potem jak kazali przez 15 minut leżeć i dopiero się wysikać, to leżałam co do sekundy, a wymęczyłam się jak nie wiem co. Drugi raz byłam mądrzejsza i część odsikałam, ale miałam taki pełny pęcherz, że pani dwa razy pozwoliła mi sikać, bo ja bałam się, żeby nie przesadzić w drugą stronę. I za drugim jak już nie myślałam tylko o tym, żeby skorzystać z toalety, to komfort był o niebo lepszy.
    Tak więc nie warto przesadzać z piciem przed, ale ale jak już się tak zdarzy, że się przedobrzy, to nie wstydźcie się zapytać czy można trochę opróżnić pęcherz.

Mimbla lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:11

• monik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    Tak tak ja właśnie z Gdańskiej invikty jestem :-) i na wizytę kwalifikacyjną musieliśmy mieć amh,fsh (i tu był wymóg że i jedno i drugie badanie wykonane w 2 lub 3dc) i nasienie no i oczywiście historia leczenia i to wszystko cała reszta hiv,hcv,hbs grupa krwi itd to już w klinice po kwalifikacji na MZ :-)

Tosiu a mąż musi też mieć oznaczoną grupe krwi???

on nasienie ma bardzo dobre i pani z kliniki mówiła że wystarczy wziąść karte z przeprowadzonych u nich IUI i tam bedzie opis jego nasienia ale czy to wystarczy to nie wiem

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik nie mąż nie musiał mieć oznaczonej grupy ale musiał mieć hiv,hcv,hbs i wymaz z prącia ale to już po kwalifikacji też na MZ :-)

1usa20mmw64c3yjj.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ