IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
NewAgeMissK wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie - czy któraś z Was ma może linka gdzie sprawdzić jak długo czeka się na ivf w danym regionie w Anglii??? Mam wrażenie ze gdzieś ktoś na tym poście wspominał o takiej możliwości. Wczoraj lekarz w szpitalu potwierdził nam ze tylko ivf może dać nam szanse na dziecko i wyskoczył ze trzeba czekać od 8-24 miesięcy w West Midlands.
Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi.
na tej stronie mazesz spr. My dzieki temu omineliśmy oczekiwanie ale zawsze dla pewności zadzwoń do wybranej kliniki - nr tez sa na tej stronie- i dopytaj czy sie nic nie zminielo.
Eliza bardzo mi przykro22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
14/09/2017 - transfer kropka B++
9/9/2017 - egg collection
27.08 - Merional 75ui + fostimon 75ui -
Tak leżę odpoczywam. Czuje się dobrze. Oby tak zostało
Meli - trnaselfer miałam wczoraj
Dziś dzwonili z kliniki ze mamy jednego mrozaczka ... oby to było dobre rodzeństwo dla kropka w brzusioMeli92 lubi tę wiadomość
22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
Dzięki dziewczyny. Nie biorę nospy bo nir mam żadnych boli po transferze. Wiec nie ma do się truć kolejnymi tabletkami których i tak już mam sporo22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
Pusiak wielkie dzieki za podsuniecie stronki. Jak tylko dostaniemy list z dezycja o refundacji bede dzownic do kliniki i dopytywac. Dzis sekretarka w szpitalu uprzedzila nas ze musimy poczekac kilka tygodni na dezycje a po przyznaniu refundacji min 6 miesiecy na rozpoczecie procedury IVF w klinice w Birmingham.
Trzeba sie uzbroic w cierpliwosc zatem.
Tobie zycze powodzenia z kropeczka i oby juz tam zostala na najblizsze 9 miesiecy!!! -
Pusiak kciukasy za maluszka! Jest mroaczek to świetnie!
NewAgeMiss u mnie w klinice od otrzymania refundacji ma się max 10 miesięcy na wykorzystanie jej. Licząc na to ze punkcją odbędzie się tak jak mam planowana to wychodzi u mnie dokładnie 6 miesięcy ale to od refundacji do samej punkcji -
NewAgeMissK wrote:Pusiak wielkie dzieki za podsuniecie stronki. Jak tylko dostaniemy list z dezycja o refundacji bede dzownic do kliniki i dopytywac. Dzis sekretarka w szpitalu uprzedzila nas ze musimy poczekac kilka tygodni na dezycje a po przyznaniu refundacji min 6 miesiecy na rozpoczecie procedury IVF w klinice w Birmingham.
Trzeba sie uzbroic w cierpliwosc zatem.
Tobie zycze powodzenia z kropeczka i oby juz tam zostala na najblizsze 9 miesiecy!!!22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
CarPer wrote:Pusiak kciukasy za maluszka! Jest mroaczek to świetnie!
NewAgeMiss u mnie w klinice od otrzymania refundacji ma się max 10 miesięcy na wykorzystanie jej. Licząc na to ze punkcją odbędzie się tak jak mam planowana to wychodzi u mnie dokładnie 6 miesięcy ale to od refundacji do samej punkcji
Przekazano mi ze to 6 miesiecy to musimy czekac na rozpoczecie i wizyte w klinice bo taka dluga jest lista oczekujacych. -
Hej dziewczyny sorry ze taka przyczajona ostatnio jestem (czytam was czaly czas) no ale wiecie tydzien testowania emocje byly nie powiem musialam troche ochlonac.
No wiec niesmialo donosze ze we wtorek juz zobaczylam bladziocha, potem w czwartek i dzisiaj juz wyrazne dwie krechy
Jakos boje sie cieszyc, zdaje sobie sprawe ze jeszcze duzo przede mna i rowniez duzo moze sie zdarzyc tak wiec dopoki nie zobacze na skanie ze wszystko jest ok to nie chce sobie robic jakichs wielkich nadziei.
Eliza.. przykro mi kochana .. sciskam Cie mocno mam nadzieje ze dajesz rade..
Carper i jak rozwiazalas problem tesciowej?
Stiffi nie mozesz miec negatywnych mysli bo nasze mysli maja moc sprawcza. Bedzie dobrze
Pusiak teraz ty w kolejce do testowania .. kciuki caly czas zacisnsiete, jak samopoczucie po transferze?
Niezapominajka Powodzenia, musie sie udac tym razem.
NewAgeMissK kurcze to troche poczekacie, u mnie tez nie ma zadnej kolejki. Wykorzystajcie ten czas na odpoczynek moze wakacje i zdrowe jedzonko:)
Hope i co dzwonili z kliniki? Jaki plan na dalsze starania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 09:49
CarPer lubi tę wiadomość
-
Wannahaveababy cudownie!!!! Gratuluje! Bardzo sie ciesze. Przeszliscie Bardzo dluga I trudna drogę, podziwiam. Mału cud!
Z tesciowa jeszcze nie rozmawialiśmy. Co tydzien w niedziele dzwoni. Na razie nic nie ustalone. W zawieszeniu.
Słuchajcie zadzwoniła do mnie pielęgniarka jeszcze z czwartek dopytać czy ja miałam ten test na bakterie. Nic takiego nie miałam ale czy to nie chodzi o zwykła cytologię? To jescze inne badanie???
Weekend spędzimy na studiowaniu dokumentów bo musimy je we wtorek wsyztsko podpisać osobiscie. -
Dzieki Carper no cud i to calkiem spory
Nie wiem o jakie bakterie moze chodzic ale to oni nie wiedza tego? Ja mialam wszystkie potrzebne badania robione w klinice i zadnego balaganu nie bylo. A tak to tylko Cie stresuja bo skad Ty tak naprawde masz wiedziec co oni Ci tam badaja, to oni maja twoja historie badan i leczenia.
No dokumentow troche jest ale ja tez nie pamietam zeby to jakies skomplikowane bylo, raczej podpisac trzeba bylo w kilku miejscach tylko.. Co kraj to obyczaj.. -
wannahaveababy wrote:Dzieki Carper no cud i to calkiem spory
Nie wiem o jakie bakterie moze chodzic ale to oni nie wiedza tego? Ja mialam wszystkie potrzebne badania robione w klinice i zadnego balaganu nie bylo. A tak to tylko Cie stresuja bo skad Ty tak naprawde masz wiedziec co oni Ci tam badaja, to oni maja twoja historie badan i leczenia.
No dokumentow troche jest ale ja tez nie pamietam zeby to jakies skomplikowane bylo, raczej podpisac trzeba bylo w kilku miejscach tylko.. Co kraj to obyczaj..
U mnie to sytuacja jest znacznie skomplikowana bo leczenie rozpoczelam kiedy mieszkałam we Francji wiec cześciowo dokumentacje mam po francusku a tutaj leczę sie dopiero od dwoch lat. Cześciowo mi badania kazali powtórzyć a niektorych nie musiałam. Cytologię, różyczkę, grupe krwi, chlamydie mam po fr i oni to tutaj zaakceptowali. Ale wlasnie msyle czy te bakterie to jest wlasnie cytologia?
Oj Ja mam documenty co zrobic z jajkami, z embryo pozostalymi w przypadku smierci nas obu czy jednego z nas...
A gdzie Ty mieszkasz? -
wannahaveababy wrote:Aha no to troche komplkuje sprawy.. Ale jakos nie chce mi wie wierzyc w to ze cytologia to badanie na bakterie? Hmm no nie wiem..
Cytologia to jest badanie na raka szyjki macicy ale tak sie zastanawiam czy podczas tego badania sprawdzają cos jeszcze...
Juz wiem o co jej chodziło.
Vaginal swab test. Miałyście to robione? Oni chyba pobierają jakos wydzielinę i sprawdzają na obecność bakterii. Ona mówiła ze jelsi nie miałam to moge to zrobic przy pierwszym skanie u nich. Tylko ze jesli cos wtedy mi wyjdzie ze jest nie tak to jak ja mam to wyleczyć zeby transfer miec na czas... -
Carper aż dziwne ze zaakceptowali cinwyniki na chlamydie z przed dwóch lat ! U nas ro musiało mieć 3msc ważności ! I u mnie i i im. Tak samo vagina swab. WaNisc 3msc. W ogole to co kazali nam powtarzać to dla nas ibu bulo chlamydia HIV hep C i B a dla mnie vaginal swab i witamina D - bo my mieliśmy badania z maja tego roku a ze transfer we wrześniu to już 4msc wiec za stare by były. Wiec aż mi ciężko uwierzyć ze na chlamydie zborze dwóch lat zaakceptowali
Wannahaveababy gratulacje !!! Ile dni po transferze ilu dniowego zarodka byłaś jak Ci pierwsza kreska wyszła ?? Mi klinika kazała testować 30.09 ale chyba zacznę za tydzień. Wtedy będzie 9dpt 5dniowego zarodka.22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
27.08 - Merional 75ui + fostimon 75ui