IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Stiffi wrote:Wanna ja jak z kranu mialam teraz 9 dni potem normalny okres 2 dni
Clexane nie wiem czy do mnie czy Wanna. Ale ja nie bralam
Bella Yoselyn82 dziekuje:) zrobie kariotypy i trombofilie
do ciebie to bylo... bo mysle ze powinnas brac clexane i encorton
ale wiadomo badania trzeba zrobic.. jeszcze homocysteina by sie przydalaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ciekawe czy daja encorton w uk . Kurcze ale nie pójdę do dr i nie powiem mu ze moze powinnam to brac z gabinetu mnie wyrzuci.
Homocysteine zapisalam zrobie rowniez. Dziekuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 22:25
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Stiffi wrote:Nie wiem czy czekac do kolejnej procedury i czekac z jakim skutkiem czy teraz robic te badania. Z reszta nawet jak bede miec te badania oni tutaj i tak nie zareaguja na nie. Z drugiej strony wszystko bardzo rozwlecze sie w czasie . Robienke badan, potem kilka miesiecy czekac na wizyte u Dr w Lodzi ... Nie wiem co robic:(
Z doktorem sie dogadasz Napewno pojdzie Ci na reke. A jedziesz na swieta do Pl? Moglabys ogarnac wizyte i badania w jednym. A jakby czesc wynikow zeszla (90% badan mialam w dwa tygodnie) to mozesz od razu pojechac na konsultacje. Moze tez ktos w Twoim imieniu, jak mu dasz upowaznienie. Dr wystawia taka kartke z zaleceniami dla kliniki.
Ale w Anglii moga olac badania immuno, w mojej klinice machneli reka, powiedzieli, ze nie ma potwierdzenia, ze leki na immunologie dzialaja i ze jak chce to sobie moge robic, ale oni nie beda w tym uczestniczyc
No to sobie robie na wlasna reke. Z tymze bedziesz musiala sie zaopatrzyc w leki, one sa 100% platne dla nas w pl. Tak tylko pisze w razie co.
Ja poszlam do lekarza Polaka internisty w DE pokazalam mu zalecenia dr Pasnika i on mi na tej podstawie wypisuje na niemieckie recepty acard, clexane, calcort, prolutex itp.
Bella a jesli chodzi o kariotypy to co mozna zrobic? Bo mi sie wydawalo, ze nic...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Niezapominajka, jak kariotyp wyjdzie zle, to genetyk "wylicza" prawdopodobienstwo urodzenia zdrowego dziecka i wtedy zostaje PGD.
-
Słuchajcie autentycznie zaczelam sie troche martwić. Czy to normalne ze ja nic nie czuje. Ani zadnych boli brzucha, ani jajników, ani wzdęć. Nic, zupełnie. Czy ja powinnam cos czuc? Jak Wy przechodzilyscie stymulacje? Jedyne co to odczuwam delikatnie te zmiany hormonalne jedynie.
I jeszcze jedno pytanie... ze zmiana czasu. Jelsi robie zawsze zastrzyki o 20 to dzis powinnam o 19czy nadal o 20tak jak do tej pory? -
CarPer wrote:Słuchajcie autentycznie zaczelam sie troche martwić. Czy to normalne ze ja nic nie czuje. Ani zadnych boli brzucha, ani jajników, ani wzdęć. Nic, zupełnie. Czy ja powinnam cos czuc? Jak Wy przechodzilyscie stymulacje? Jedyne co to odczuwam delikatnie te zmiany hormonalne jedynie.
I jeszcze jedno pytanie... ze zmiana czasu. Jelsi robie zawsze zastrzyki o 20 to dzis powinnam o 19czy nadal o 20tak jak do tej pory?
Ale sa kobiety, ktore nic nie czuja i maja ladne jajkozbiory
Edit: tak, zeby brac leki o tej samej porze, powinnas robic godzine wczesniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 12:04
CarPer lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Wanna!
Skan jutro o 11. Mam wielka nadzieje ze juz jutro dostanę ten trigger na wieczor. No troche sie boje ze mi nie wystarczy urlopu.
Dziekuje Bella! Czyli bede robic o 19.
Na pęcherz to faktycznie cos mi naciska bo w nocy musze wstawać po dwa trzy razy na siku ale poza tym to raczej zadnych innych symptomów nie mam. Boje sie dlatego ze u mnie jest tak ze jesli klinika dobrała mi za mała dawkę leków to Przepada mi cała refundacja. Oni to traktują jako wykorzystana refundację jesli nie bedzie czego pobierać na punkcji...
Myślicie za dadzą mi zwolnienie na kilka dni jesli sie transfer przesunie? Nie chce brać wolnego an piątek bo mam bardzo ważne spotkanie ale jesli transfer bedzie pozniej to bede musiała to odwołać.
Stiffi co miałas napisane na zwolnieniu??? Oni bede wiedzieli z jakiej to kliniki??? -
Carper A ile masz refundowanych podejść? To w ogóle nie miałaś skanu jeszcze żeby podglądnać? Ja mialam jakos w połowie stymulacji ale to było żeby spr czy już antagoniste mozna dołączać. A później już na sam koniec przed triggerem. Nie bój się jak jajka nie będą rosły to najwyżej przedłuża ci stymulacje i zwiększa dawke. Na pewno ci nie przepadnie szansa.
CarPer lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie a jeszcze mam jedno pytanie... Tz mowi ze pielęgniarka ostatnio na skanie mówiła ze jak komórki beda miały więcej niz 16 mm jutro to podają wtedy ten trigger czy to prawda czy maja byc większe? Ile mm musza miec zeby miec zielone światło na trigger???
-
Dziewczyny czy badanie kariotypu ma datę ważności jakas ? Trzeba je po jakimś czasie na przykład powtarzać czy nie?
16.01.18 FET, 27.01.18- pozytywny
30.09.17 transfer blastocysty- negatywnie :... (
09.09.2017 start stymulacja, mamy 6 blastocyst -
CarPer powiedzieli ze na zwolnieniu nie mogą napisac ivf. Bylo napisane "problemy ginekologiczne"
CarPer lubi tę wiadomość
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Misi13 wrote:Dziewczyny czy badanie kariotypu ma datę ważności jakas ? Trzeba je po jakimś czasie na przykład powtarzać czy nie?
-
CarPer ja zwolnienia bralam od mojego rodzinnego, bo nie chcialam zeby personalny mial zwolnienia z pieczatka kliniki.
Oni juz dobrze wiedza o co chodziStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Ja tez prosiłam o zwolnienia mojego gp bo z klinii niestety nic nie dostałam fakt, że też zwolnienia z kliniki bym nie dała w pracy bo na pewno byłaby tam pieczątka kliniki ale przynajmniej gp bym pokazała a tak to musiałam prosić... bo w klinice po egg collection i po transferze powiedzieli mi, że zwolnienia nie potrzeba tylko tej jeden dzień zwolnić i odpoczywać.
16.01.18 FET, 27.01.18- pozytywny
30.09.17 transfer blastocysty- negatywnie :... (
09.09.2017 start stymulacja, mamy 6 blastocyst -
Dzięki dziewczyny! Jeśli się opóźni to pójdę do gp po zwolnienie.
Jestem po skanie. Na stymulację podobno odpowiedziałam bardzo dobrze. Są trzy pecherzyki odpowiedniej wielkości reszta troszkę mniejsza. Oczywiście, co było do przewidzenia, prawy jajnik wyprodukował tylko trzy... najwiecej jest z lewego
Punkcją prawdopodobnie w środę ale jeszcze dziś popołudniu potwierdza telefonicznie.
Nadal niewiele czuje ale jak dziś kichnęłam to aż minie zabolało po prawej stronie.Bella93 lubi tę wiadomość
-
A jeszcze mam jedno pytanie. Kobieta powiedziała ze 48h mamy się wstrzymać od przytulanek czyli kazała się przytulać dziś wieczoram. Ale jeśli punkcja ma być w środę to będzie 36h. Ostatni raz przytulalismu się w sobotę. To dziś tez czy już nie??? Jak myślicie???
-
CarPer a ile masz ich ogolnie?
No i dobrze, ze juz po scanie, to chyba juz sie tak nie denerwujeszCarPer lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
22.03.2019 IMSI 13.07.2019