IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Wanna mi lekarz powiedzial, ze po zabiegu z wartosci ponad 9000 bede schodzic ok 2 tygodnie i tak jakos bedzie.
A powiedz mi jeszcze raz ile krwawilas?
Mialas bole @?
Ja jakies 10 dni lacznie z plamieniami. Dzisiaj juz taka resztka zostala, ale jednak
Ja dzis dostalam tabletki na 12 dni, potem @ i plastry z estradiolu i do kontroli. Ech znowu czekanie. Caly rok juz czekam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 13:50
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
To wszystko jest takie dziwne od razu po zabiegu tylko plamienie na czwarty dzien po krwawienie dość mocne I bóle. Później znowu plamienie ale to jest takie przerywane pół dnia nic nie ma później coś na papierze np wczoraj nic nie miałam a dziś trochę czerwono znowu. Nie ma ciągłości. A w ogóle to wiesz może czy najpierw ma być owulka a okres dopiero potem czy najpierw okres będzie? A na co dostałaś te tabletki i plastry? Doczekamy się w końcu... Ja w styczniu chyba będę mogła podchodzić do trf a Ty?
-
CarPer wrote:Sama jestem dziś na transfer. Każą decydować czy dpodac dwa czy jeden. Na taka ewentualność nie byłam przygotowana...
&& -
wannahaveababy wrote:To wszystko jest takie dziwne od razu po zabiegu tylko plamienie na czwarty dzien po krwawienie dość mocne I bóle. Później znowu plamienie ale to jest takie przerywane pół dnia nic nie ma później coś na papierze np wczoraj nic nie miałam a dziś trochę czerwono znowu. Nie ma ciągłości. A w ogóle to wiesz może czy najpierw ma być owulka a okres dopiero potem czy najpierw okres będzie? A na co dostałaś te tabletki i plastry? Doczekamy się w końcu... Ja w styczniu chyba będę mogła podchodzić do trf a Ty?
To ja mialam dokladnie to samo!
W dzien zabiegu krwawienie, ale takie sredniomocne, powiedzialabym 2-3 dzien @.
Potem spokoj i zadnych boli i 5 dni pozniej mocne krwawienie i mocne bole.
I tak 3 dni, ale tez przedpoludniem spokoj, a wieczorem krew. a teraz troche plamie, potem czysto, potem znowu itp.
Moj lekarz chce to uspokoic i dal mi na 12 dni po 2 tabl visanne.
Potem mam odstawic i czekac na okres i 1dc zaczac przyklejac plastry z estradiolu czyli szykuja mnie do transferu na cyklu sztucznym, ktory pewnie jakos w grudniu.
Z owulka niestety nie wiem
CarPer kurcze ciezka decyzja. Ja mialam 3 x 2 zarodki i 3 x 1 i nie wiem co lepsze. Tylko ze ja bym chciala blizniaki...
Ale teraz wezme moje ostatnie dwie blastki pojedynczo.
A jakiej jakosci sa? Bo z tego co pamietam mowilas ze lekarz zdecyduje, jesli beda gorszej jakosci to dwa, dobre po 1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 14:53
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Bardzo Wam wszystkim Dziekuje za wsparcie!!! jesteście niezastąpione! Rozważaliśmy Wszytskie argumenty za i przeciw i juz miało byc na jedna blastke. Jednak po rozmowie z embriologiem jeszcze chwile podyskutowalismu I zdecydowaliśmy ze nie chcemy zostawiać jednego samego, poza tym nie wiadomo jak po rozmrożeniu itd.
Tz wyjął monetę 2 pensy i każdy z nas rzucił. W obu przypadkach pokazało liczbę 2 a wiec sa dwa. Monetę oczywiscie zachowałam na szczescie. Ciesze sie bardzo za taka decyzje. Mielismy wystarczajaco duzo czasu na dyskusje. Wasze komentarze bardzo pomogły! Jesli ma cos z tego byc to bedzie i bedziemy mieli wystarczajaco duzo czas sie przygotować do tego, a jesli nie to nie bedzie.
Niezapominajka tak wlasnie lekarz mi powiedział. Ale dzis embriolog mówił ze jesli nie osiągną jakiegoś optymalnego stadium to pacjent ma prawo jeszcze zdecydować. Dlatego te moje dwa chyba nie osiągnęły tego stadium dlatego nie zamroIliby tego na NHS, mogliby to zrobic na nasz koszt ale to dlatego nie chciałam zostawiać jednego samego (nie chodziło tutaj absolutnie o koszty a jedynie o ryzyko przy rozmnażaniu). Podobno u nas mrożą jedynie blastki w jakims optymalnym stadium. Nie wiem co to znaczy...
Teraz ide gotować pomidorowa .Bella93 lubi tę wiadomość
-
CarPer cudowne wieści bliźniaki już sobie w domku buszuja powodzenia i mega mocno trzymam kciuki kochana
Trojaczki mamy i teraz kolej na bliźniaki
Nasze trojaczki coś się do nas nie odzywaja i świeżo upieczone mamusieCarPer, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Stiffi wrote:Niezapominajka robiłaś Helicobacter IgG i IgM ? Na bolerioze też robilyscie badania?
Stiffi lubi tę wiadomość
-
Meli swietnie ze @ juz jest, tez czekałam z niecierpliwoscią. Pamietam ze była raczej tak samo bolesna ale trwała tylko 1,5 dnia. PoNiej jedynie długi czas plamilam ale krwawiłam autentycznie jedynie 1,5 dnia i boli nie było dluzej.
Kciukasy za rozpoczęcie. Kiedy pierwszy skan? -
Hej sorry że ja dalej o tym samym ale dzisiaj jest 17 dzień po zabiegu a krwawienie od wczoraj dosyć mocne aż musiałam podpaske użyć.. już myślałam ze to @.
Mam nadzieję że to już długo nie potrwa ile kurcze można czekac. chciałabym żeby wrócił mój normalny cykl. Od wczoraj pije dużo wody i tak się zastanawiam czy to mnie tak przeczyszcza... albo dziwny zbieg okoliczności. Do szpitala nie mam co dzwonić do poniedziałku i to tylko jak wyjdzie pozytywny test.