IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz w pakiecie +2:)
Dostalam 2 zarodki na ktore sie zdecydowalismy bo nie byly tak mocne jak powinny byc w 5 dobie,nie byly blastusiami. Jutro dowiemy sie czy jest cos do mrozenia.
Sama procedura jest bardzo szybka 5 min, Nie uzywaja nazw do embroyo jak w polsce i nie pokazuja zdjecia. Jedynie co to myslama,ze obsikam pania doctor ale dalm rade,dostalam pochwale za dobrze wypelniony pecherz:)
Nie bolalo prawie wcale ta sam pani ktora pobierala robila transfer.
Nie przezylam tego jakos bardzo wyniosle bo sie zasmucilam,ze nie sa takie mocne,ale pozniej stwierdzilam jak to Sisi powiedziala ,ze przetrwaly do dzis to dadza rade:)
Po tym bylam na aku ktore mi naprawde pomoglo,czulam sie tam jak bym odleciala na chwilke:)
Teraz wypoczywam anans zjedzony i nie jakos nie dociera do mnie ze juz sa w srodku:)
Po fakcie stwierdzam,ze dzien transferu jest naistotniejszy nie wazne ile masz jajek itp,wazny jest final:)
Powodzenia jutro dziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 17:00
sisi, Lilah, Niezapominajka30 lubią tę wiadomość
-
Evcik bliźniaki na pewno z Tobą zostaną. Oszczędzaj się i staraj nie stresować bo to na pewno ma wpływ. Będziesz wypatrywać jakiś objawów czy bierzesz to na chłodno i czekasz do daty testowania?
Ja mam chyba z 50 testów ciążowych w domu, zakupiłam mega pakę z amazona i nie wiem czy będę mogła się powstrzymać do wyznaczonej daty.
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnyEvcik to dbaj teraz o siebie i te dwa maluchy, mam nadzieje, ze juz z Toba zostana.
Stiffi przydatna stronka:
http://www.infertilitynetworkuk.com/
Ja biore wolne na czas punkcja - test. Nie chce miec zadnych stresow zwiazanych z praca, a wiem ze takie beda.
Powodzenia na podgladanku jutro dziewczyny.
-
Dzieki dziewczyny za dobre slowa. Teraz bede czekac tydzien na wiadomosci kiedy moge zaczac .
Sisi i Betka powodzenia jutro, trzymam kciuki.
Evcik odpoczywaj teraz spokojnie, jedz cieple posilki, jakies cieple skarpetki. Mam nadzieje ze Wam sie uda, oby czas teraz szybko zlecial. -
nick nieaktualnyDziewczyny kciuki za dzisiejsze podgladanie, dajcie znac jak sie jajeczka maja
Moje drogie czy ktoras z Was ma jakas rozpiske albo w jednym miejscu zebrane zalecenia dot punkcji i transferu, tzn co jesc i robic zeby wspomoc, tak wlasnie jak jest z tym anansem po albo zeby nie uzywac perfum na transfer. -
Lilah wszystko ci napisza przed punkcja a na transfer nie ma jakos duzo zalecen,tylko ten anananas
No czekamy na wiadomosci:)
Ja wypoczywam staram sie jakos ciezko mi dzis nie robic nic przy tak pieknej pogodzie,troche ogarelam mieszkanie a teraz film i lezymy:) -
Zarodki 2-3 dniowe`
1dpt Embrion się dzieli
2dpt Embrion staje się blastocystą
3dpt Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
5dpt Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywać” się w endometrium
6dpt Proces implantacji jest kontynuawny gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
7dpt Zarodekjest już zaimplantowana
8dpt Zaczyna być produkowane HCG
11dpt HCG jest na tyle wysoki, że można spokojnie zrobić sikańca
Jeżeli tansferowany 5 dniowa blastocyste:
1dpt Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywać” się w endometrium
4dpt Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt Zaczyna być produkowane HCG
9dpt HCG jest na tyle wysokie, że można spokojnie zrobić sikańca
Mala sciagawka wydaje mi sie ze sie przydaStiffi lubi tę wiadomość
-
Hej, jestem po i jest niezaciekawie
Jajka nie chca rosnąć, na prawym jajniku mam już gotowy pęcherzyk 22,5mm reszta jest nadal mniejsza niż 10mm.
Na lewym mam 16,5mm, 13mm, 11mm i mniejsze. Pani doktor dała mi jeszcze 2 dawki menopuru 150 na dziś i jutro żeby dać szansę temu 13mm, ale żeby ten 22 nie zrobił się przerośnięty bo nic z niego nie będzie. Ogólnie mówiła, że nie wygląda to za dobrze i może się skończyć tak, że nie będę miała ani jednej komórki
Ovitrelle mam wziąć jutro o 21 30, a punkcja jest w czwartek o 9 30.
Oby reszta z was miała lepsze wiadomości na tym etapie!20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi potrzebny jest jeden mocny, nie doluj sie. Wiadomo takie informacje wkurza,uciekaj na akupunkture i rob to co Ci sprawia najwiecej przyjemnosci. Czwartek bedzie Twoj:*
Ja dzis mialam scan i mam 12 jajek, wielkosci nie znam, dwa sa wieksze reszta maluszki, czekam na info co z moimi dawkami czy zwiekszamy czy zostaje jak jest.
16.12.2016 Serduszko bije :* -
No i to mi sie bardzo podoba Sisi:)Tak trzymac:)
No pani ktora robila scan miala ubaw ze mnie, bylam gotowa na fotelu w sekunde i jej mowie ze sie juz doczekac nie moge, jakby to dwuznacznie nie zabrzmialo:)
Ale byla wyrozumiala:)
16.12.2016 Serduszko bije :* -
Sisi kochana ja wierze ze Ci sie uda, wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki, przesylamy pozytywne fluidki .
sisi lubi tę wiadomość
-
Ja przygotowalam full cukierkow dla dzieci na haloween, nawet lampiony zapalilam, i nikogo nie ma, rok temu wydalam wszystkie cukierki. wy tez uczestniczycie?
-
nick nieaktualnySisi wierzymy do konca w swoje komoreczki i potem zarodeczki!
Czwartek wielki dzien, juz teraz trzymam kciuki
Betka ladnie sie zaczyna
Niezapominajka, ja pierwszy raz wycielam dynie z siostrzencem i siostrzenica.
Ale nigdy zadne dziecko do nas nie zapukalo po cukierki.
Tylko w pierwszym roku tutaj mialam na halloween mase slodyczy, nikt nie przyszedl to sami zjedlismy. Ale raczej nie obchodzimy tego swieta