IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, wasze kciuki chyba pomogły bo zamaist dwóch pobrali mi aż 5 komórek
Jutro będą dzwonić ile było dojrzałych i czy się zapłodniły.
Samą punkcję przeszłam bardzo dobrze, brzuch nawet nie boli ale ile stresu się najadłam przed to moje. Były takie korki, że prawie się spóźniliśmy. Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło.
Idę teraz na drzemkę bo śnięta jestem po tej narkozię20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Piekne wiadomosci Sisi!!! Super ze az 5 sie udalo pobrac , oby tak dalej, jutro czekam na dalsze dobre wiadomosci .
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No idziemy jak burza w listopadzie maja byc 3 ciaze,a pozniej jeszce 2 i wiecej.
Mi zostal rowno tydzien do testowania:)))))))
Brzuch troche popbolewa i jajniki wiec lykam nospe czasami a tak to wszystko ok,no i moge spac i spac:
Ale mowie wam mozna osiwiec czy cos sie dzieje czy nie dzieje i tak nie wiadomo co myslec,za to mozna wymyslac niestworzone rzeczy:)
Kciukasy za jutro mamuski:)
Lilah a co tam u Ciebie ty wiesz juz kiedy zaczynasz i jaki protokol?
Niezapominajka jak ci sie podobal wieczorek zapoznawczy,ja bylam zadowolona bo duzo mi wyjasnilo. -
nick nieaktualnyEvcik a jak powrot do pracy?
Tak wlasnie sobie myslalam o Tobie dzisiaj, jak Ty wytrzymujesz to czekanie i ze tylko tydzien zostal
Ja mam za tydzien w srode wizyte w klinice na badania krwi i nauke zastrzykow. I jescze jakies papiery mamy podpisac.
Plan jest taki, ze 19stego odstawiam antyki, czekam tydzien i jade na scan na ktorym maja mi powiedziec czy jestem gotowa do stymulacji.
Idziemy ladnie, jedna za druga, mam nadzieje, ze za jakies 9 miesiecy wszystkie bedziemy razem przezywac porody
Dziewczyny a pilyscie albo pijecie jakies nutridrinki czy izotoniki podczas stymulacji?
Sisi uspili Cie calkiem?
-
Betka powodzenia jutro, jak zwykle kciuki mocno zaciskam.
Evcik niech szybko mija czas Wam, staraj sie za duzo nie myslec, chociaz wiem ze to nielatwe, ale juz niewiele Ci zostalo, najtrudniejsze za Toba, trzymaj sie cieplo.
Wieczorek rzeczywiscie byl przyjemny, wszyscy usmiechnieci, duzo informacji, sporo nawet nowych rzeczy sie dowiedzialam. Na pewno pozytywnym zaskoczeniem byly informacje na temat ilosci osiaganych procentowo ciaz, te dane byly duzo wyzsze niz wczesniej myslalam. Wszystko wyglada pozytywnie . -
Lilah czyli przed swietami powinnas byc zaciazona:)Pic mozesz co chcesz to nie zaszkodzi tylko, zebys uwazala nie za duzo owocow bo cukier,moja aku mi to mowila.
Niezapominajka to wszystko co bylo to pikus,najtrudniejsze dopiero przedemna:)
Tak a jaki procent powiedzieli bo ja juz nie pamietam.
Mi tez mowili ze sie nie wyrobia w tym cyklu a jednak dali rade takze glow do gory,takze pewnie bedziesz szla rowno z Lilah -
No to jest prawda, czekanie na wynik jest bardzo trudne, oby czas zlecial szybciutko, bardzo dobrze ze mozesz spac, to moze byc pomocne zeby czas szybciej plynal.
Z tymi procentami bylam przekonana ze jest ponizej 30%, a na prezentacji o ile dobrze pamietam bylo 37% .
Zobaczymy czy sie wyrobia, ciekawi mnie jak szybko mogliby mi przyslac leki bo wychodzi mi ze mialabym jakies 4 dni od wizyty do rozpoczecia protokolu w tym samym cyklu :p.
Wczoraj zachod slonca nad Londynem widoczny z 30 pietra, zwalil mnie z nog, pieknie i pozytywnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 20:39
-
Aa jeszcze mi sie przypomnialy 2 informacje ktore byly dla mnie zaskoczeniem, 1 ze rzadko wychodza mrozaczki ii tez ze zazwyczaj w 2/3 przypadkow stosuje sie metode isci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:02
-
Ja już jestem po drugiej aplikacji progeteronu, czekam na męża aż wróci z pracy żeby mi jakieś kanapki zrobił bo mam lenia okropnego no i brzuch trochę pobolewa.
Lilah uśpili mnie całkowicie, pamiętam, że śniło mi się coś bardzo realistycznego i nie chciałam się obudzić.
Nie wiem też jaką metodą zapładniali moje komórki, mam nadzieję, że icsi!!! Muszę pamiętać żeby zapytać o to jak będą dzwonić.
Lilah to Ty będziesz miała badaną krew w trakcie brania tabletek anty? Ciekawe w jakim celu, hmmm...
Betka ogromne kciuki za Twój scan jutrzejszy, wszystko się wyjaśni, ciekawe czy będziesz gonić Evcik w ilości komórek?
Niezapominajka maszyna ruszyła, teraz pójdzie szybko, zobaczysz
Ewa z Tobą się nagadałam przez telefon dzisiaj ale Ty wiesz, że kciuków od Twojej punkcji nie puszczam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Miłej nocki laski i do jutra20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
nick nieaktualnyEvcik mam punkcje w okolicach 7 grudnia wiec do swiat na pewno bedzie wiadomo, albo w jedna albo w druga strone
Ja z wizyty pamietam, ze tez teraz duzo wiecej robia icsi niz tradycyjne ivf, ale na procenty mojej kliniki wole nie patrzec
Sisi bede miala badania na wirus hiv, zoltaczki itp
Trzymam kcuki za zarodeczki
Betka powodzenia na skanie, czekamy na wiesci
Milego piateczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 08:24
-
Dzień dobry!!!
Już po telefonie, myślałam, że serce wyskoczy mi z piersi, jeszcze te wszystkie angielskie uprzejmości na początku, chciałam krzyczeć: Mów mi już kobieto!!!
Ale do rzeczy, na 5 komórek zapłodniły się 3 i są ładne zarodki Moje kochane trojaczki :*
Transfer wstępnie ustalony na jutro na 10 40, jeśli będą się super dzielić to mogą zadzwonić z rana i przesunąć transfer na wtorek (piąta doba).
Myślałam, że po dobrych wieściach trochę się uspokoję i zrelaksuję ale jeszcze bardziej przeżywam... oby do jutra
Betka kciuki za Ciebie, daj znać zaraz po wizycie!Lilah, evcikm81 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny za trzymanie kciukow, jeszcze nie mam konkretnych wiadomosci, czekam na telefon od nich.
Pani na skanie powiedziala ze w poniedzialek bede miec punkcje, a potem pielegniarka ze jednak nie i trzeba zamowic wiecej lekow, ale szczegoly powiedza po konsultacji z lekarzem.
Troche bylam zla, juz sie zaczelam cieszyc ze to juz. Musze uzbroic sie w wiecej cierpliwosci i czekac.
Jajka gotowe sa 2.
Sisi cudne wiesci, wymarzony wynik, oby tak dalej:)Kciuki za jutro
16.12.2016 Serduszko bije :* -
Betka to powiedzą Ci wszystko dzisiaj przez telefon? Pamiętaj, że ja miałam tylko jedno jajko gotowe, a skończyło się na pięciu. Po podaniu ovitrelle komórki szybciej dojrzewają. Może jednak zrobią tą punkcję w poniedziałek?
Najważniejsze żeby były gotowe, bez pośpiechu20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860