IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój tez nigdy zadnych problemow nie robin, chodzil na wsyzystkie badania ktore mu zalatwilam i zaprowadzialam na nie... jak take male dziecko...
Co do transferu to pewnie sie skonczy ze bedzie ze mna kuzynka bo mieszka w londynie, moj M pewnie wolnego nie dostanie.. chyba ze przypadnie w jego wolne dni to pewnie wtedy pojedzie jesli mu o tym powie... bo sam z swojej woli to watpie...
Ja mam to szczescie ze nie palilam nigdy ani nie pilam kawy, ale bylaw uzalezniona od coli, a rzucenie bolo ciezkie...22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
14/09/2017 - transfer kropka B++
9/9/2017 - egg collection
27.08 - Merional 75ui + fostimon 75ui -
My rzuciliśmy palenie 3 lata temu, później trochę popalaliśmy przy okazji alkoholu, a od rozpoczęcia stymulacji zero alko czy fajek. U mnie też było napisane, że palaczy dyskwalifikują ale nikt tego nie sprawdzał, dopiero na pierwszej wizycie u położnej dmuchałam w takie urządzenie i to sprawdza nie nikotynę tylko tlenek węgla w wydychanym powietrzu.
Mój mąż jest ze mną na każdej wizycie i zawsze wyglada na przejętego ale nie widziałam go żeby czytał cokolwiek o in vitro czy ciąży. Sama z siebie sporo mu opowiadałam jak coś będzie wygladało, przebiegało, tworzyło i słuchał z zainteresowaniem ale sam z siebie raczej nie pytał i też mnie to wkurzało. Widocznie faceci tak już mają.
Stiffi na początku ciązy lepiej zrezygnować z dużej ilości kofeiny. Ja pijałam jedną, dwie kawki dziennie, a od początku stymulacji do teraz wypiłam może 5 słabych.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej!
Pisalam tutaj w styczniu, ale nic sie nie dzialo wiec tylko was podczytywalam. Teraz prawie maj, a moje dokumenty nadal w gp.. Od stycznia mialam zrobione usg, badania z krwi i wymazy. Dzisiaj dzwonilam i pani powiedziala, ze czekaja na wynik rozyczki i wysylaja dokumenty do Tunbridge wells. Sprawdzalam, ze czas oczekiwania jest 2 tygodnie. Jestem strasznie ciekawa jak to bedzie wszystko wygladalo!! -
Czesc dziewczyny jestem tu nowa i mam pytanie do was może wy cos więcej wiecie ze mna jest tak mieszkam w Anglii już 2 lata i 2 lata staramy się o drugie dziecko( bezskutecznie) ponieważ mamy już 5 letniego syna i tu moje pytanie z racji tego ze posiadamy już potomstwo czy przysługuje nam refundowane in vitro ?babies
-
nick nieaktualnyMeli dostalas skierowanie do szpitala w T Wells czy juz do kliniki? 4 tygodnie to krotko, zleci raz dwa.
Babies z tego co mi wiadomo to raczej nie ale zeby sie upewnic mozesz sprawdzic u GP albo u lokalnej Clinical Commissioning Group, bo to oni decyduja jakie sa kryteria przyznawania dofinansowania.
Milego weekendowania dziewczyny, ja to chce zeby bylo juz po weekendzieSissiAnn lubi tę wiadomość
-
Babies z tego co wiem to jeśli masz już potomstwo to nie należy się refundowane ivf
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 14:37
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Lilah wrote:Meli dostalas skierowanie do szpitala w T Wells czy juz do kliniki? 4 tygodnie to krotko, zleci raz dwa.
Babies z tego co mi wiadomo to raczej nie ale zeby sie upewnic mozesz sprawdzic u GP albo u lokalnej Clinical Commissioning Group, bo to oni decyduja jakie sa kryteria przyznawania dofinansowania.
Milego weekendowania dziewczyny, ja to chce zeby bylo juz po weekendzie
O to mnie zaskoczylas! Myslalam, ze do kliniki - musze sie dopytac. A jakby mnie wyslali do szpitala to co tam robia? -
CarPer Lilah ma pierwsze usg w czwartek, zresztą ja też tyle, że moje pewnie już ostatnie
Babies też mi się wydaje, że jeśli masz już potomstwo to refundacja nie przysługuje ale w każdym rejonie jest trochę inaczej dlatego popytaj. Z drugiej strony znam parę gdzie facet ma córkę w PL i tutaj normalnie podeszli do refundowanego in virtro, poprostu się nie przyznali.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
U mnie to raczej było by ciężko się nie przyznać do tego ze mam syna on tu z nami mieszka chodzi do szkoły itd. A jak tu jest z insyminacja może to akurat się uda. Jedna miałam robiona w Polsce rok temu ale nic się nie udało bo to do 3 x jest największe prawdopodobieństwo zajścia a ja nie mam możliwości 3 miesiące być w PL Dzieki dziewczynybabies
-
sisi wrote:CarPer Lilah ma pierwsze usg w czwartek, zresztą ja też tyle, że moje pewnie już ostatnie
Babies też mi się wydaje, że jeśli masz już potomstwo to refundacja nie przysługuje ale w każdym rejonie jest trochę inaczej dlatego popytaj. Z drugiej strony znam parę gdzie facet ma córkę w PL i tutaj normalnie podeszli do refundowanego in virtro, poprostu się nie przyznali.
Napisałam posta i mi go wcale nie wkleiło.
Tak wlasnei myslalam o pierwszym USG Lilah ale chciałam sie upewnić.
Sisi dokładnie pamietam kiedy Was podczytywałam i jeszcze nie udzielałam sie za bardzo. To było dokładnie wtedy kiedy miałas punkcję i transfer. A teraz juz Ci mija 27 tydzien ciazy .
sisi lubi tę wiadomość
-
sisi wrote:CarPer Lilah ma pierwsze usg w czwartek, zresztą ja też tyle, że moje pewnie już ostatnie
Babies też mi się wydaje, że jeśli masz już potomstwo to refundacja nie przysługuje ale w każdym rejonie jest trochę inaczej dlatego popytaj. Z drugiej strony znam parę gdzie facet ma córkę w PL i tutaj normalnie podeszli do refundowanego in virtro, poprostu się nie przyznali.
Napisałam posta i mi go wcale nie wkleiło.
Tak wlasnei myslalam o pierwszym USG Lilah ale chciałam sie upewnić.
Sisi dokładnie pamietam kiedy Was podczytywałam i jeszcze nie udzielałam sie za bardzo. To było dokładnie wtedy kiedy miałas punkcję i transfer. A teraz juz Ci mija 27 tydzien ciazy .
-
nick nieaktualny