X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF czerwiec 2020
Odpowiedz

IVF czerwiec 2020

Oceń ten wątek:
  • Pestka.powrot Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    szczególnie jak najpierw ta sama osoba trula d... Mówiąc "dlaczego jeszcze nie macie dzieci " lub "na co czekacie ".

To, to akurat nie ma sensu. Faktycznie dziwne

zrz63e5ezm18wy9r.png

ckai9jcgamrylp6c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka.powrot wrote:
    Hej, blaszka 4.2.1. Namawiali nas znowu na 2 ale nie mialam odwagi. No way
    No więc trafił się bardzo łady zarodek, kiedy masz zamiar betować? ja też bym już 2 na raz nie wzięła. WALCZYMY DALEJ!

Niki345 lubi tę wiadomość

• Tabolek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka.powrot wrote:
    Jestem. Trojaczkow nie ma.
    Blagam, tylko nie piszcie że bardzo Wam przykro, ze wspolczujecie. Oczywiscie swoje przeplakalam, ale w pewnych aspektach czuje ulgę ze ich nie będzie. Wiele razy pisałam jak bardzo mysl o 4 małych dzieci mnie przerazala. Moze moje nerwy przyczyniły się do tego. Nie wiem.

Powiem więcej, jestem jedna z tych matek które czasem trafia jasna cholera i gotowa jestem powiedzieć, ze wolałam moje zycie zanim mialam synka. Głównie w sytuacjach gdy porownuje Go do innych dzieci. Przykładowo siedzimy z koleżankami i ich dziećmi w parku, ich synkowie siedza po zajęciach z piłki zmeczeni i spokojnie jedza kanapkę i karmia gołąbki, a mój po calym dniu na dworze i godzinnym treningu dalej lata po placu zabaw jak opętany, a ja za nim. Czerwona, upocona, zmeczona po całym dniu.
    I mimo, ze teraz walcze o kolejne dziecko tak jak Wy to przychodzi moment, ze mam serdecznie dość tego, ktore juz posiadam. Oczywiste jest, ze to uczucie mija i jak odpocznę i uwielbiam młodego. Ale dziecko nawet to wyczekane, upragnione to nie sama słodycz jak z reklamy. I może spróbujcie pomyślcie ze te koleżanki ktore wypowiedział do Was takie slowa (ze wolałby zycie sprzed dziecka) moze poprostu miały fatalny dzien i padaja na twarz ze zmęczenia. Moze zamiast strzelić focha, ze tak mowia i nie doceniają tego co maja warto zapytać czy moze chcą odpocząć chwile, a Wy lukniecie na ich dziecko. Taka luzna myśl.

P.S. dzis 1 dpt

Kciuki za transfer 🙂 🤞🤞🤞

Pestka.powrot lubi tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Pestka przeszlas swoje. Oby teraz wszystko poszlo pieknie i gladko💝🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Ja prawde mówiąc nie daje dużych szans temu transferowi. To jest dopiero moj pierwszy cykl po poronieniu i to po łyzeczkowaniu.

zrz63e5ezm18wy9r.png

ckai9jcgamrylp6c.png
  • Hekate Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka - oby Twoja blastka dała zdrową, pojedynczą ciążę :)

Pestka.powrot, Jlod lubią tę wiadomość

obydwoje rocznik 87
    starania od 2018r., czynnik męski
    1 ICSI 01/02.2020 - 12 oocytów, 6 zapładnianych, 1 słaby zarodek
    ET 02.2020 - beta <0,2
    2 IMSI 05/06.2020
    12 oocytów, 9 zapłodnień, transfer świeży + 6 mrozaczków
    4.06.2020 - ET-biochem, beta doszła do 300
    22.07.2020 - FET- beta <0,1
    21.08.2020 - FET - wczesny biochem
    październik 2020- immunologia
    19.01.2021 - FET moruli
    7dpt - 31,7, 9dpt - 77,1, 13dpt - 630,3, 27dpt - beta 32707, zarodek 0,784 cm i serduszko, 13t2d - usg genet+pappa - wszystko ok; Nifty pro - zdrowa dziewczynka; połówkowe 20t3d - 451g
    39tc - 1.10.2021 g.10.00 CC - Sara 4280g 58 cm :)
    11.09.2023 - FET morula
    9.11.2023 - blastka padła przed transferem
    3 IMSI 12.2023/01.2024
    mamy 5.1.1, 4.1.1, 4.2.1, 4.2.2, 4.2.3
    202110014880.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka.powrot wrote:
    Ja prawde mówiąc nie daje dużych szans temu transferowi. To jest dopiero moj pierwszy cykl po poronieniu i to po łyzeczkowaniu.
    Kiedy byłam w szpitalu po pozamacicznej, lekarze móili żeby jak najszybciej walczyć póki organizm czuje faze ciążową, więc nie ma co się zastanawiać. Co ma być to będzie.

Makt lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    No więc trafił się bardzo łady zarodek, kiedy masz zamiar betować? ja też bym już 2 na raz nie wzięła. WALCZYMY DALEJ!

Szczęście w nieszczęściu, ale wszystkie takie całkiem fajne te zarodki mamy. Pomyśleć, ze pare miesięcy temu zastanawiałam sie co zrobic z tymi co zostały i chcialam je oddac.

Tylko lekarz wczoraj jako żarcik rzucił, ze te nasze zarodki to takie bardzo skoro do podziału, bo poprzednio oba sie podzieliły, to teraz tez pewnie będą bliźniaki. Az mnie zmrozilo. Wiem, ze to zart i ze maleńka szansa, ze wogole sie uda ale siedzi mi to od wczoraj w głowie....

zrz63e5ezm18wy9r.png

ckai9jcgamrylp6c.png

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Kiedy byłam w szpitalu po pozamacicznej, lekarze móili żeby jak najszybciej walczyć póki organizm czuje faze ciążową, więc nie ma co się zastanawiać. Co ma być to będzie.

Mój sie chyba zorientował, ze juz po ptachach bo włosy zaczęły wypadac na potęgę.
    Jednak przyswiecala mi mysl, ze moze przez to lyzeczkowanie to endometrium jest troszkę,,naruszone" i łatwiej sie zagniezdzi.

zrz63e5ezm18wy9r.png

ckai9jcgamrylp6c.png

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate wrote:
    Pestka - oby Twoja blastka dała zdrową, pojedynczą ciążę :)

Tak, tak. Tak mi mów :)

Makt lubi tę wiadomość

zrz63e5ezm18wy9r.png

ckai9jcgamrylp6c.png

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie wyplukiwania sie ovitrelle, pregnylu itp. To zachęcona Waszymi wpisami poszłam dzisiaj sprawdzic i 7 dzien po pregnylu na teście o czułości 10 nie było śladu leku.

ElfiaKsiężniczka, jaina_proudmoore, AANN, annatre, Makt, Borden lubią tę wiadomość

zrz63e5ezm18wy9r.png

ckai9jcgamrylp6c.png
  • Dianka Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem z kujawsko-pomorskie. Gdzie polecacie udać się do kliniki na ivf. Jestem po dwóch nie udanych inseminacja i rozmyślam już o in vitro i jak to wygląda cenowo
    Marta ja też jestem z Kujawsko Pomorskiego ale wybrałam Gamete w Rzgowie. Cennik znajdziesz na stronie. Ja korzystam jeszcze z rządowego programu więc nie do końca wiem jak to cenowo teraz wygląda.

• Anys Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsilna wrote:
    No prosze jak fajnie 🤩 czyzby tez dr Ś ? 😋
    Nie dr S :)

✔29.03 Punkcja pobrano 22 k.
    Transfer odroczony - hiperka
    ✔30.04 transfer
    Prog w dniu transferu 17.367 ng/ml
    Podano jednen kropek 4 AA
    Ah+ Embrioglue
    7dpt beta 12.8 prg 9dpt beta 12.8
    ✔4.06 transfer 4AA
    Prg w dniu transferu 25.757 ng
    7dpt test II
    8dpt test II
    9dpt beta 128,9
    13dpt beta 1035
    22dpt ❤
    6tc [*]😥
    ☀️2020 zaczynamy od nowa 💪💪
    24.01 histeroskopia
    Endometrium w stanie nierownowagi hormonalnej.
    Komorki nk 20%
    25dc beta 30
    27 dc beta 111.4
    32dc beta 1013
    40dc beta 17140
    41 dc jest groszek i serduszko ❤
    29.04.22 transfer
    5dpt cień cienia II ; 6dp II kreski
    10 dpt Beta 319 prg 20.10
    23, 26, 29 dpt - brak akcji serca
    6 tydzień [*]
    28.06 ostatni transfer 2 zarodków AH ,embroglue i intralipid
    5dpt ⏸️
    9dpt beta 132.49
    12 dpt 263.47
    19 dpt jest sam pecherzyk 0.66mm
    8t4d 👼
    The end...

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze mam pytanie, bo tym razem samo jak poprzednio wzięliśmy procedurę ah. Ale poprzednio zarodki były takimi koleczkami i tylko w pewnym miejscu ta obwodka byla nacieta, a tym razem w miejscu nacięcia tej otoczki zarodek wylazl. I to mocno. Było go prawie tyle samo poza tym koleczkiem co w środku. Tez tak mialyscie? To dobrze, ze wypelznal na zewnątrz?

zrz63e5ezm18wy9r.png

ckai9jcgamrylp6c.png
  • Dianka Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka.powrot wrote:
    Blagam, tylko nie piszcie że bardzo Wam przykro, ze wspolczujecie. Oczywiscie swoje przeplakalam, ale w pewnych aspektach czuje ulgę ze ich nie będzie. Wiele razy pisałam jak bardzo mysl o 4 małych dzieci mnie przerazala. Moze moje nerwy przyczyniły się do tego. Nie wiem.

Powiem więcej, jestem jedna z tych matek które czasem trafia jasna cholera i gotowa jestem powiedzieć, ze wolałam moje zycie zanim mialam synka. Głównie w sytuacjach gdy porownuje Go do innych dzieci. Przykładowo siedzimy z koleżankami i ich dziećmi w parku, ich synkowie siedza po zajęciach z piłki zmeczeni i spokojnie jedza kanapkę i karmia gołąbki, a mój po calym dniu na dworze i godzinnym treningu dalej lata po placu zabaw jak opętany, a ja za nim. Czerwona, upocona, zmeczona po całym dniu.
    I mimo, ze teraz walcze o kolejne dziecko tak jak Wy to przychodzi moment, ze mam serdecznie dość tego, ktore juz posiadam. Oczywiste jest, ze to uczucie mija i jak odpocznę i uwielbiam młodego. Ale dziecko nawet to wyczekane, upragnione to nie sama słodycz jak z reklamy. I może spróbujcie pomyślcie ze te koleżanki ktore wypowiedział do Was takie slowa (ze wolałby zycie sprzed dziecka) moze poprostu miały fatalny dzien i padaja na twarz ze zmęczenia. Moze zamiast strzelić focha, ze tak mowia i nie doceniają tego co maja warto zapytać czy moze chcą odpocząć chwile, a Wy lukniecie na ich dziecko. Taka luzna myśl.

P.S. dzis 1 dpt
    Powodzenia i niech się dzieje dużo i dobrze😊

Pestka.powrot lubi tę wiadomość

• Anys Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka witaj spowrotem.
    Dobrze że od razu podeszłas do transferu bo niby organizm jest jeszcze w trybie ,, ciąża " i ponoć jest łatwiej 🤷‍♀️
    Najważniejsze że u Ciebie wszystko dobrze.
    Wydaje Mi się że jeśli zarodek wyszedł z otoczki to dobrze .
    Co do Twojego wpisu o ciężkich dniach to ja mam też żywa córkę kiedyś nawet jak byłam u lekarza to mi powiedział że jej nie trzeba lekarza tylko egzorcysty 🤣
    Także wiem co to znaczy mega zmęczenie . Inne dzieci moich znajomych do dziś robią popołudniowe drzemki, a moja córka od skąd skończyła rok to popołudniu nie sypia.
    I każdej matce zdarza się gorszy dzień, ale tak jak ktoś wyżej mówił że robienie złego piaru macierzyństwo mówię nie ! Nikt nie mówił że będzie pięknie , łatwo i pachnaco.

Makt lubi tę wiadomość

✔29.03 Punkcja pobrano 22 k.
    Transfer odroczony - hiperka
    ✔30.04 transfer
    Prog w dniu transferu 17.367 ng/ml
    Podano jednen kropek 4 AA
    Ah+ Embrioglue
    7dpt beta 12.8 prg 9dpt beta 12.8
    ✔4.06 transfer 4AA
    Prg w dniu transferu 25.757 ng
    7dpt test II
    8dpt test II
    9dpt beta 128,9
    13dpt beta 1035
    22dpt ❤
    6tc [*]😥
    ☀️2020 zaczynamy od nowa 💪💪
    24.01 histeroskopia
    Endometrium w stanie nierownowagi hormonalnej.
    Komorki nk 20%
    25dc beta 30
    27 dc beta 111.4
    32dc beta 1013
    40dc beta 17140
    41 dc jest groszek i serduszko ❤
    29.04.22 transfer
    5dpt cień cienia II ; 6dp II kreski
    10 dpt Beta 319 prg 20.10
    23, 26, 29 dpt - brak akcji serca
    6 tydzień [*]
    28.06 ostatni transfer 2 zarodków AH ,embroglue i intralipid
    5dpt ⏸️
    9dpt beta 132.49
    12 dpt 263.47
    19 dpt jest sam pecherzyk 0.66mm
    8t4d 👼
    The end...
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka.powrot wrote:
    To jeszcze mam pytanie, bo tym razem samo jak poprzednio wzięliśmy procedurę ah. Ale poprzednio zarodki były takimi koleczkami i tylko w pewnym miejscu ta obwodka byla nacieta, a tym razem w miejscu nacięcia tej otoczki zarodek wylazl. I to mocno. Było go prawie tyle samo poza tym koleczkiem co w środku. Tez tak mialyscie? To dobrze, ze wypelznal na zewnątrz?

pisałaś, że twój zarodek miał klasyfikacje 5, więc nie potrzebował nacinania, bo on sobie już hatching zrobił samodzielnie

Edit : doczytałam, ze to.jednak 4 była. Po prostu mu się śpieszy do mamusi

Edit 2: może się szybciej zagniezdzic dzięki temu.
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 17:33

Makt lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianka wrote:
    Powodzenia i niech się dzieje dużo i dobrze😊

Bardzo dziękuję!

zrz63e5ezm18wy9r.png

ckai9jcgamrylp6c.png
  • Blondie81 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka.powrot wrote:

P.S. dzis 1 dpt

Dobrze że od razu walczysz, trzymam kciuki ! 👊👊🍀🍀🙏🙏💕💕
    Mądrze napisane.

jaina_proudmoore, Pestka.powrot lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I[/QUOTE]

O, to może jutro juz skoczę na betę! 2 dpt wyjdzie? 😄 oczywiscie żarcik... 🤣 choc ostatnio 4dpt wyszedł juz i sikaniec i beta byla 23,5, ale to były trojaczki

Makt lubi tę wiadomość

zrz63e5ezm18wy9r.png

ckai9jcgamrylp6c.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka.powrot wrote:
    I

O, to może jutro juz skoczę na betę! 2 dpt wyjdzie? 😄 oczywiscie żarcik... 🤣 choc ostatnio 4dpt wyszedł juz i sikaniec i beta byla 23,5, ale to były trojaczki[/QUOTE]

🤣

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ