X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🏵🌸🪻IVF KWIECIEŃ 2025🪻🌸🏵
Odpowiedz

🏵🌸🪻IVF KWIECIEŃ 2025🪻🌸🏵

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Dzięki, zaakceptowałam:)
    Wysłałam :)

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Robiłaś już wcześniej biopsję endometrium czy to będzie pierwszy raz?
    Ja robiłam w grudniu 2024 - brak stanu zapalnego, podwyzszone NK. Zastanawiam się czy powtarzać przed kolejną procedurą.
    Robiłam w sierpniu 2024 (wyniki jak u Ciebie, bez stanu zapalnego, ale cd56 podwyższone) i teraz też powtarzam🙂

Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8:
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Morfologia 2%
    2 x IUI (06-07.23)
    IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2

Chapter 2, AMH 0.6:
    IMSI (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
    W międzyczasie dalsza diagnostyka:
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    cross match 33%, allo 26%, podwyższone CD56
    rezonans w kierunku endometriozy, CD138, ANA✅
    6 x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%, zmiana immunologa
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
    biopsja, cross match, cytokiny, IMK⏳
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi30 wrote:
    Dziś dostałam okres,także przygotowuje się do kolejnego transferu 😊
    Życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych! 😊🥰 dużo sił i wytrwałości 🫂🤗
    Ja również dzisiaj dostałam okres, ale u mnie ostatni transfer penie dopiero z początkiem Czerwca.

• magnife Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych Świąt i oby piękne🥚 rosły dla każdej! 🍀

Dzisiaj dostałam raport z pierwszej punkcji. Zmiótł mnie z planszy. Dzisiaj 6 doba hodowli a efektów brak. Zamiast siedzieć z rodziną przeszukuję fora, szukam odpowiedzi co jeszcze możemy zrobić 🥹

Nowa1990_ lubi tę wiadomość

🙍🏾‍♀️28 🧔🏽‍♂️34

starania od 2022
    ja: niedoczynność tarczycy, amh 3,6, kariotyp ✔️

06.2024 hsg - jajowody drożne ✔️

on: morfologia 2022 - 4%, 2024- 0%
    SCDA - 28%, HbA - 92%, kariotyp ✔️
    2025 - suplementacja, wg protokołu Ben Tells’a

10.2024-2.2025 - stymulacja letrozolem bez efektów
    04.2025 - I IVF, ICSI - nie wykonano planowanego FertileChip’a, pobrano 9, zapłodniono 6, w 4 dobie zostały 4, 6 doba - zatrzymane ze względu na klasy 4cc, 2x 3cc, 4dd -> 0 ❄️

???
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnife wrote:

Dzisiaj dostałam raport z pierwszej punkcji. Zmiótł mnie z planszy. Dzisiaj 6 doba hodowli a efektów brak. Zamiast siedzieć z rodziną przeszukuję fora, szukam odpowiedzi co jeszcze możemy zrobić 🥹
    Magnife widziałam stopkę, przykro mi bardzo😥
    A czemu nie wykonali fertilchipa?

Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8:
    Morfologia 2%
    2 x IUI (06-07.23)

Chapter 2, AMH 0.6:
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    6 x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
  • Sisi30 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Widzę, że dziś dzień okresów:D Zsynchronizowałyśmy się.
    Dziewczyny z 07.04, które mają jeszcze zarodki - będę trzymać kciuki przy następnych transferach 🤞

Ja sobie chyba zrobię 2 miesiące przerwy na koksowanie i żeby głowa miała kilka tygodni na ochłonięcie po tych emocjach. Jeśli dobrze liczę to punkcja byłaby pod koniec czerwca, transfer sierpień/wrzesień. Szybko zleci:)
    Czuję, że przez te pół roku od kiedy zaczęłam transfery to bardzo się zmieniłam. Dopiero teraz widzę jak mi zależy i jestem zdeterminowana. Znalazłam tu też wiele inspiracji i jest mi lżej niż gdybym była w tym sama.
    tak mnie boli brzuch przez okres, nospa nie pomaga, dziś się chyba wykrwawie 😞😭
    krakowiankq trzymam kciuki 🤗🫂 niech kolejna procedura i transfer będzie tym szczęśliwym 🥰🤗

Starania rok.
    👱‍♀️31 🧔30 oligozospermia, poprzednio 1mln/ml, teraz 7 mln/1 ml✅️, operacja zylakow ✅️
    AMH 3,8 hormony ok ✅️
    Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
    23.09 ET, 2.10 wynik bhcg 8,3 CB 🙁
    zmiana kliniki
    6.03.25 -poczatek stymulacji
    15.03 punkcja , 🥚-24, 14❄️?
    FET 7.04 5BA. 4dpt Bhcg 0,8. 9dpt-38,7. 10dpt 31,5
    FET maj ? ✅️
  • magnife Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Magnife widziałam stopkę, przykro mi bardzo😥
    A czemu nie wykonali fertilchipa?
    Lekarz po punkcji poinformował, że jakość nasienia była bardzo słaba. Prawdopodobnie w tym będzie lekarz upatrywać niepowodzenie w hodowli. 😔

🙍🏾‍♀️28 🧔🏽‍♂️34

starania od 2022
    ja: niedoczynność tarczycy, amh 3,6, kariotyp ✔️

06.2024 hsg - jajowody drożne ✔️

on: morfologia 2022 - 4%, 2024- 0%
    SCDA - 28%, HbA - 92%, kariotyp ✔️
    2025 - suplementacja, wg protokołu Ben Tells’a

10.2024-2.2025 - stymulacja letrozolem bez efektów
    04.2025 - I IVF, ICSI - nie wykonano planowanego FertileChip’a, pobrano 9, zapłodniono 6, w 4 dobie zostały 4, 6 doba - zatrzymane ze względu na klasy 4cc, 2x 3cc, 4dd -> 0 ❄️

???
  • Wilga27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi30 wrote:
    tak mnie boli brzuch przez okres, nospa nie pomaga, dziś się chyba wykrwawie 😞😭
    krakowiankq trzymam kciuki 🤗🫂 niech kolejna procedura i transfer będzie tym szczęśliwym 🥰🤗

Ja po nieudanym transferze ale gdy beta ruszyła też miałam straszny ból na okres :( a normalnie prawie nic ..

🌞🌿

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    To ja myślę podobnie jak Ty, że jestem beznadziejnym przypadkiem gdzie nawet AZ nie rusza.
    Jeszcze cytokiny nie przyszły.
    Wlasnie działam teraz z Diphereline póki co na miesiąc ale potem coś lekarka mówiła że na 3 miesiące od razu.

Tak zgadza się wiary czasami ubywa ale trzeba wstać i działać dalej. W międzyczasie ureplasma zbadana oraz histeroskopia z cd138.

Jeszcze ostatnio lekarka mówi że mam za mało przeciwciał na różyczkę prawdopodobnie jakieś szczepienie będzie żeby były większe przeciwciała.

Fajnie ze u Ciebie się coś zadziało na zaleceniach profesora.
    Teraz musi się udać z tym zarodkiem. Walczymy dalej 🍀🍀❤️
    Wiesz - ja uważam, że AZ czy KD to nie magiczny sposób, że nagle się uda. Oczywiście, są przypadki że nie szło i nagle się z adopcją gamet udało. Jednak jak inne rzeczy szwankują to nie będzie to złoty środek.
    Także absolutnie sobie tak nie wmawiaj, ze jesteś beznadziejny przypadek, że nawet AZ nie dała rady !

🍀🍀🍀

Jeśli chodzi o mnie - dziękuję za wszystkie kciuki 🥰 Potrzebuje bardziej niż kiedykolwiek! Cieszę się każdym dniem i tym co mam, choć boję się tego co mam przed sobą…Praca zajmuje głowę, obecnie jestem na Fuerteventurze, w marcu byłam na Malcie. Decyzja i papiery złożone na obronę awansu w wakacje. Odblokowałam zawieszoną podyplomówkę.
    A zobaczymy co los dorzuci od siebie 🥹

magnife, Milagro ❤️‍🩹, alittle, Linka89, Yahu, PoskromionaZłośnica, Kingus 1, domi_, Thoruviel, _mm__, Dariana, Żabka🐸, Woczekiwaniu, Puszkina lubią tę wiadomość

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/heliko/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg-owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️5CB💔leki jw.+AH cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3/16,7/23,7/15/13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton A👼7tc
    11/24➡️5AA❌ leki jw.+prograf
    12/24➡️5AA💔leki jw. 5tc cb
    01/25 minihistero❌CD138✓USG 3D/z kontrastem✓

diphereline->FET🌈🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Wiesz - ja uważam, że AZ czy KD to nie magiczny sposób, że nagle się uda. Oczywiście, są przypadki że nie szło i nagle się z adopcją gamet udało. Jednak jak inne rzeczy szwankują to nie będzie to złoty środek.
    Także absolutnie sobie tak nie wmawiaj, ze jesteś beznadziejny przypadek, że nawet AZ nie dała rady !

🍀🍀🍀

Jeśli chodzi o mnie - dziękuję za wszystkie kciuki 🥰 Potrzebuje bardziej niż kiedykolwiek! Cieszę się każdym dniem i tym co mam, choć boję się tego co mam przed sobą…Praca zajmuje głowę, obecnie jestem na Fuerteventurze, w marcu byłam na Malcie. Decyzja i papiery złożone na obronę awansu w wakacje. Odblokowałam zawieszoną podyplomówkę.
    Mocne kciuki 🤞 nadal podziwiam Ciebie za wiedzę, walkę, pomoc jaką wnosisz tutaj.
    Oby los w końcu spełnił Wasze marzenie.

Yahu, Rakieta_P🚀, Linka89 lubią tę wiadomość

2007 naturals 11 tydz 💔
    2022 start w klinice
    2023 1IUI 6 tydz 💔 / 2-4IUI 👎👎👎
    Decyzja o IVF:
    I IVF ❄️❄️❄️❄️ -> po PGT-A ❄️❄️
    FET 5.1.1👎
    FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 1❄️
    11.24 histeroskopia - adenomioza głęboko naciekająca, liczne zrosty, przewlekłe zapalenie endometrium🤯
    💉diphereline
    🔜FET 🌈
    ✖️Adenomioza, MTHFR hetero, PAI hetero, przesunięte okno implantacyjne, KIR AA (brak wszystkich DS 🤦‍♀️)
    ✔️CD138 / powtórne CD138 +5/10 (antybiotyki), CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter (nieobecny), CA125
  • PoskromionaZłośnica Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:

🍀🍀🍀

Mi się wydaje, że przy problemach immunologicxnych z własnymi zarodkami, tym większe będą przy kd i az. To całkowicie obcy materiał genetyczny. Plus zarodki do adopcji są od par leczących się. Nie muszą być super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 20:58

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca
  • PoskromionaZłośnica Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ma któraś z Was pomysł, co zrobić z siniakami i krwiakami od neoparin/clexane??? Wyglądają na serio paskudnie i lekko niepokojąco... 😞

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:

🍀🍀🍀

Zgadza się AZ czy KD to nie jest złoty środek. Coś szwankuje i muszę zdiagnozować co nie gra w moim organizmie. 😀

Fajnie że teraz wypoczywacie, awans zawodowy super praca w szkole, podyplomowka. Fajnie ze masz tyle planów, zawsze trochę się oderwiesz do innych zadan. 🥰🥰

Kciuki na pewno będę trzymała za dalszy rozwój sytuacji i za happy end z zarodkiem. 🤞🍀🍀❤️

Rakieta_P🚀 lubi tę wiadomość

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌
    09. 2024 - KET (AZ) - ❌
    10. 2024 - KET (AZ) - ❌
    03.2025 - KET (AZ) - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
    Diphereline

Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
    cd. nastąpi 🍀
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:
    Czy ma któraś z Was pomysł, co zrobić z siniakami i krwiakami od neoparin/clexane??? Wyglądają na serio paskudnie i lekko niepokojąco... 😞
    Spróbuj przed zastrzykiem schłodzić miejsce wkłucia kompresem żelowym z zamrażarki przez 1-2 minuty. U mnie się sprawdza i nie ma w ogóle siniaków albo są niewielkie.

Jak pojawia się siniak to smaruję arniką albo lotionem, ale ostatecznie i tak długo się wchłania (koło 10 dni).

Valletta, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość

Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8:
    Morfologia 2%
    2 x IUI (06-07.23)

Chapter 2, AMH 0.6:
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    6 x szczepienia pulowane

Chapter 3, AMH 0.42
  • Lilithgirl Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dopiero po 11 zastrzykach clexane, więc mój level w temacie to totalny amator. Na początku pojawiały się siniaki, ale potem wprowadziłam kilka modyfikacji i teraz zostają mi co najwyżej czerwone kropki:
    1. Podaje lek powoli,
    2 Po podaniu zanim wyciągnę igłę to czekam kilka sekund - ok. 5 s,
    3. Po wyciągnięciu igły od razu przypkladam świeży wacik nasączony alkoholem i dociskam jednym palcem przez kilkanaście sekund - ok. 15 s., nie pocieram tego miejsca po wyjęciu igły.
    Na razie pomaga

Na te istniejace to maść z armiki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 21:51

Ona: 87' kariotyp ok, PCOS, AMH=5,07 (01.24), niedrożny lewy jajowód, hipoglikemia reaktywna, tarczyca ok, MTHFR i PAI-1 hetero, KIR AA, NK 19,3%, cross match 15,8%, ANA1 dodatnie, ANA3 ujemne

On 82' kariotyp ok, słaba jakość nasienia

03/04/05.23 - 3 x IUI nieudane (Aromek, Ovitrelle, Duphaston)

03.24 - stymulacja (Gonal F, Ganirelix, Ovitrelle) -> hiperstymulacja
    Pobrano 21 oocytów -> zapłodniono 14 -> 10 (3 doba) -> 4 (5 doba) -> PGT-A -> 3BB, 4AA, 5AB

04.24 scratching endometrium + biopsja -> wysokie CD56, antybiotykoterapia

07.24 FET 4AA (cykl sztuczny, acard, encorton, EG) 10 dpt bHCG <2,5

09.24 biopsja -> antybiotykoterapia
    01.25 histeroskopia (usunięcie polipa i mikropolipów, polipowate endometrium) -> antybiotykoterapia, Provera

14.04 FET 3BB (cykl naturalny, intralipid, accofil, encorton, clexane, acard)
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Mogę na priv?:) Wysłałam zaproszenie.

Pewka, zaakceptowane 😉
    Rakieta_P🚀 wrote:

Podziwiam Cię, silna babka jesteś i i inspirujesz 💪 Będę trzymać kciuki za Waszą historię 🤞🍀🍀🍀
    Jestem ciekawa efektu u Ciebie, my jesteśmy u Docenta, zobaczymy co on wymyśli. Na razie tylko cross-match i allo-MLR mamy do powtórzenia... w przyszłym tygodniu idziemy do naszej kliniki, zobaczymy co tam lekarz powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 21:54

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

Stymulacja nr 5 październik 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, 1 nieprzebadany
    - cross- match 39%, po antybiotyku 61% --> styczeń '25: Equoral 50 + encorton
    - allo-MLR 38%, komórki NK 9%
    - KIR AA
    - transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - beta 10dpt 0.156 💔cleaxane
    - transfer IX ❄️ 5.2.3 05.04 beta 10dpt <0.2 💔encorton, accofil, clexane

Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
    - transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
    - sierpień - poronienie 6t 💔

Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa PGT-A 👍
    - transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
    - wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔

Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - PGT-A 👎

Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki bez PGT-A
    - 4 x ET sierpień 2021- marzec 2022 ❌, raz cb
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie

IUI 05.2021 - 💔
  • Linka89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schładzam przed i po lodem i jest całkiem spoko, tylko male kropeczki sine (neoparin).

Start 2017
    2018 clo - puste jajo [*] x2
    06.2020 - IUI :(
    08.2020 - IUI :(
    01.2021 - start IVF
    23.01.21 transfer 4.1.1
    7 dpt beta 52,4
    9 dpt beta 97,7
    12 dpt beta 330
    14 dpt beta 978
    18 dpt beta 3823
    25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
    7t3d 1,3 cm ❤️
    9t6d 3 cm ❤️
    12t6d 7 cm ❤️
    20t0d 350g ❤️♀️

02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
    07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
    04.25 3.2.2 -> encorton, intralipid, neoparin, prolutex, accofil ✊️

Mamy jeszcze ❄️
    NK⬆️
    Histero - ok
    Kariotypy - ok
    Nasienie - ok
  • Nowa1990_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnife wrote:

Przez pomyłkę polubiłam, a chciałam Ci napisać, że patrząc po swoim przypadku przede wszystkim trzeba znaleźć przyczynę, bo u mnie pierwsze procedury były katastrofalne, a teraz sytuacja jest zupełnie inna. Trafiłam na dietetyka zajmującego się płodnością, który znalazł problem u mojego męża i go pomógł rozwiązać, a wyniki poszybowały w górę i mamy teraz zarodki najlepszej klasy. Więc przede wszystkim trzeba znaleźć przyczynę - dlaczego morfologia spadła i jest niska.

U nas np. Było to obciążenie organizmu arsenem. Zrobiliśmy chelatacje wątroby i z 1 mln/ml zrobiło się 16 mln/ml. A z zera zarodków zrobiło się 6.

• Nowa1990_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam jeszcze pytanie. Transfer zapowiada mi się na koniec maja. Czy sądzicie, że przed rozpoczęciem cyklu transferowego mogę jeszcze wyrwać dwie ósemki? Dentysta mi powiedział, że mogą niedługo zacząć stan zapalny i znając moje szczęście stanie się to po transferze… więc zastanawiam się czy tego nie uprzedzić i od razu nie wyrwać.

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1990_ wrote:
    Dziewczyny, a mam jeszcze pytanie. Transfer zapowiada mi się na koniec maja. Czy sądzicie, że przed rozpoczęciem cyklu transferowego mogę jeszcze wyrwać dwie ósemki? Dentysta mi powiedział, że mogą niedługo zacząć stan zapalny i znając moje szczęście stanie się to po transferze… więc zastanawiam się czy tego nie uprzedzić i od razu nie wyrwać.

Wyrwałabym przed cyklem transferowym. Tylko musisz mieć na uwadze, że po wyrwaniu ósemek mogą dziać się różne rzeczy np niektórzy po ósemkach mają spuchnięta twarz itd. Miałam wyrywane 4 ósemki, ale to kilka lat temu i po wyrwaniu 3 nic mi nie było, natomiast jedna ósemka była zatrzymana i zrobiono się suchy zębodół, więc było z tym trochę problemów, ale uważam że warto to ogarnąć przed transferem, bo każdy stan zapalny może mieć różne skutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 23:25

Nowa1990_ lubi tę wiadomość

Starania od 2019
    On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA ❌Cross-match 30,1%

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
    II FET 28/01/2025 BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163 😥 14dpt-115 😥
‹‹ 183 184 185 186 187
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ