X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🏵🌸🪻IVF KWIECIEŃ 2025🪻🌸🏵
Odpowiedz

🏵🌸🪻IVF KWIECIEŃ 2025🪻🌸🏵

Oceń ten wątek:
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:
    Mi się wydaje, że przy problemach immunologicxnych z własnymi zarodkami, tym większe będą przy kd i az. To całkowicie obcy materiał genetyczny. Plus zarodki do adopcji są od par leczących się. Nie muszą być super.
    Niekoniecznie. To może też skutecznie ominąć niektóre wyniki nieprawidłowe. Wysoki cross może wychodzić na mix krwi naszej i partnera. Z dawcą może być niższy na tyle, że nie będzie zagrożeniem dla ciąży. Może też być lepsza kombinacja genetyczna hla. Mąż c2c2 i nasze c2 i zarodek już na wstępie będzie się „gryzł”. Dawca będzie miał c1c1 i już tą opcje wyeliminuje.

Natomiast nie jest to takie zero-jedynkowe. Aczkolwiek jeśli ogólnie wyniki są nieprawidłowe - atak/NK/czynnik poronny/przeciwciała albo czynnik maciczny to tu nie ma zmiłuj adopcja jakakolwiek nie pomoże. Dlatego nigdy to nie będzie złoty środek na udany FET, bo na gametach własnych się nie udawało. Po prostu trzeba zrobić porządek i ocenić własne gamety obiektywnie pod kątem tylko jakości. No i druga kwestia - mieć na uwadze, że w większości przypadków adopcja jest od par, które właśnie też miały problemy z płodnością.

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/heliko/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg-owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️5CB💔leki jw.+AH cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3/16,7/23,7/15/13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton A👼7tc
    11/24➡️5AA❌ leki jw.+prograf
    12/24➡️5AA💔leki jw. 5tc cb
    01/25 minihistero❌CD138✓USG 3D/z kontrastem✓

diphereline->FET🌈🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Wilga27 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie bardzo ciężko, wczoraj zmarła mi Babcia więc płaczu i stresu jest bardzo dużo.
    Dodatkowo jeszcze bardziej stresuje się tym, że mogło to wpłynąć na ciąże..
    Jutro polecę z samego rana zobaczyć jak sytuacja, ale bezstresowe oszczędzanie się u mnie już nie wchodzie w grę 💔

🌞🌿

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
  • Valletta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie bardzo ciężko, wczoraj zmarła mi Babcia więc płaczu i stresu jest bardzo dużo.
    Jutro polecę z samego rana zobaczyć jak sytuacja, ale bezstresowe oszczędzanie się u mnie już nie wchodzie w grę 💔

Bardzo mi przykro :(
    W trakcie naszej procedury, oddawania nasienia, zmarł mój teść.. organizowaliśmy pogrzeb, zagryzając estrofem i biegając na podglądy endometrium.. Dziwne jest to życie.. Ale pamiętaj, że babcia chciałaby dla Ciebie (dla Was 😍) jak najlepiej. Nie jestem bardzo religijna, raczej uduchowiona i wierzę, że nasi bliscy nas wspierają - gdziekolwiek teraz są ❤️ Zapewne spacerują nad pięknymi wodami i trzymają za nas kciuki :)

👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔‍♂️ 90'
    ☘️ 03/2024 - I IVF - I transfer- cb 💔
    ☘️ 11/2024 - II IVF - II transfer - beta 0
    🍀KD - 02/2025 -III IVF - III transfer - beta 0
  • Pat87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:

Bardzo mi przykro 🫂
    Ja swą ukochaną babcię straciłam przed swoim ślubem i było mi strasznie ciężko.😢
    Moja bratowa straciła matkę, gdy była w 6 miesięcy ciąży. Byli akurat w trakcie remontu, więc mój brat zlecał jej różne zajęcia, żeby po prostu zająć jej czas, by nie pogrążyła się w żałobie. No i miała dla kogo wstawać codziennie silniejsza.
    I jak pisała Valetta, babcia chciałaby dla Ciebie jak najlepiej.❤️

🧔‍♂️82r. 👩‍🦰87r.
    Starania od 2016r.
    2018-2019 7 IUI 💔
    Laparoskopia - lewy jajowód niedrożny.
    In vitro🍀
    Gyncentrum
    I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
    Histeroskopia ok.
    Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
    Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
    Klinika Bocian
    II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
    III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
    2023 Transfer 6 💔
    IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
    Brak ❄️, decyzja o AZ
    2024 Angelius drGM❤️🍀
    18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
    28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
    23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔
    25.11.2024 - laparoskopia & laparotomia - usunięcie mięśniaka
    04.03.2025 - histeroskopia- usunięcie zrostów👍
    14.04.2025 - Transfer 10 - AZ(3) 5AA❤️🍀

Nie poddajemy się, walczymy🍀
    "W momentach trudnych miej zawsze nadzieję dni pogodnych."
  • Wilga27 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤️
    Jest strasznie ciężko to była najkochańsza Babcia 💔 i bardzo żałuje że nie zdążyła doczekać się prawnuków …
    Mam nadzieję, że gdziekolwiek teraz jest, będzie już niedługo prababcią…

🌞🌿

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
  • Natka:) Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:

Wyrazy współczucia :( trzymaj się kochana.

👩🏽30 🧔🏼‍♂️ 35

Starania od 31.12.2023 z pełnym monitoringiem owulacji ✔️
    Badania w normie, nasienie w normie ✔️

3.01.2025 rozpoczęcie stymulacji do in vitro w REPROFIT Ostrawa.

15.01. Punkcja ✊🏻🙏🏼
    34🥚 12 zapłodnionych 🙏🏼
    2x 5BB 🥹

31.03.25 - FET 5BB 5-dniowa
    3dpt- beta 3.1, 4 dpt- cień cienia na kilku testach, 5 dpt beta 15.20, 7 dpt beta 69.70, 9 dpt beta 162,4, 11 dpt beta 377,80, 14 dpt beta 1330,70, 17dpt beta 3310,
  • Natka:) Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Ja wczoraj wieczorem odstawiłam leki i już dziś przyszedł okres. Ucieszyło mnie to nawet. Pewnie jeszcze w kwietniu będzie wizyta kwalifikacyjna do kolejnej procedury:)
    Oczywiście suple ponownie wjechały w ilościach hurtowych.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki kochana 🙏🏼

👩🏽30 🧔🏼‍♂️ 35

Starania od 31.12.2023 z pełnym monitoringiem owulacji ✔️
    Badania w normie, nasienie w normie ✔️

3.01.2025 rozpoczęcie stymulacji do in vitro w REPROFIT Ostrawa.

15.01. Punkcja ✊🏻🙏🏼
    34🥚 12 zapłodnionych 🙏🏼
    2x 5BB 🥹

31.03.25 - FET 5BB 5-dniowa
    3dpt- beta 3.1, 4 dpt- cień cienia na kilku testach, 5 dpt beta 15.20, 7 dpt beta 69.70, 9 dpt beta 162,4, 11 dpt beta 377,80, 14 dpt beta 1330,70, 17dpt beta 3310,
  • Natha Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1990_ wrote:
    Dziewczyny, a mam jeszcze pytanie. Transfer zapowiada mi się na koniec maja. Czy sądzicie, że przed rozpoczęciem cyklu transferowego mogę jeszcze wyrwać dwie ósemki? Dentysta mi powiedział, że mogą niedługo zacząć stan zapalny i znając moje szczęście stanie się to po transferze… więc zastanawiam się czy tego nie uprzedzić i od razu nie wyrwać.
    Miałam transfer 20.02, a 29.01, po wizycie pierwszej przedtransferowej, jak lekarz mi powiedział, że mam zap***dalać za przeproszeniem do dentysty w trybie natychmiastowym usunąć ósemkę , to znalazłam termin na pół godziny później i ledwo dojechałam uberem. Prawie tam zeszłam ale przeżyłam. Wszystko się zagoiło do tego 20.02, nawet tydzień później już samolotem na ostatni przedciązowy urlop leciałam.

Jak masz miesiąc marginesu to się nie zastanawiaj nawet. Opowiem Ci z aktualnej perspektywy - jestem w trakcie kończenia kanałowego ze stycznia również, i dentystka sceptycznie podchodzi nawet do tematu znieczulania miejscowego. W potencjalnej ciąży najmocniejszym lekiem przeciwbólowym i przeciwzapalnym jest paracetamol, więc pomyśl, co się stanie, jak ósemka postanowi zaskoczyć Cię po udanym transferze. To będzie krwawa masakra bez znieczulenia, nie mówiąc o stresie dla kropka.

Nie chcę straszyć , ale błogosławię dzień, w którym wyrwałam moje nieproszone uzębienie i to była najlepsza decyzja ever 😅

• Nadzieja_95 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:

Bardzo mi przykro 💔 u mnie na samym początku ciąży miałam też bardzo dużo stresu, a za chwilkę zaczynam 13 tc ❤️ czasami są sytuacje w których nie jesteśmy w stanie panować nad emocjami, po prostu się nie da.
    Moja babcia zmarła w styczniu, była to od kilku lat osoba leżąca po udarze z demencją i z mamą się nią opiekowałyśmy. Zawsze byłam jej ukochaną wnuczką, 2 tygodnie po pogrzebie miałam transfer, rano jeszcze podjechałam na cmentarz i ten transfer się udał. Wierzę, że ona mnie bardzo wspiera i pomaga gdziekolwiek jest ❤️

Starania od 05/2022

Ona 29 lat👱‍♀️
    ✔️Hormony w normie
    ✔️Regularne owulacje
    ❌️MTHFR hetero
    ❌️PAI-homo
    Kir BX (1/5 kirów implantacyjnych)

On 31 lat🙋
    ✔️Badania w normie

08.2023 r. Histeroskopia (usunięcie polipa)
    09.2024 r. Laparoskopia (endometrioza, niedrożny prawy jajowód)

09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
    11.2024 r. Punkcja

11/2024 r. Transfer ❌️
    01/2025 r. Transfer cb 💔❌️
    02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
    (Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
    5 dpt - 28,3
    7 dpt - 103
    9 dpt - 340
    12 dpt - 1230
    23 dpt - jest ❤️
    Prenatalne - ryzyka niskie 🥳 prawdopodobnie dziewczynka 💗

Czeka ❄️

preg.png
‹‹ 183 184 185 186 187
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ