🏵🌸🪻IVF KWIECIEŃ 2025🪻🌸🏵
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, chciałam Wam się wyżalić, bo nikt tego nie zrozumie jak Wy. Jestem po 5 stymulacjach-dluga historia.
Przez rok czeka na mnie 1 zdrowy zarodek, bo lekarze nie radzą sobie z moim zapaleniem enfometrium. Z uwagi na mój wiek 40 stwierdziłam, że może trzeba zrobić procedurę, żeby mieć choć o jedną więcej nadzieję. Niestety 2 nowe zarodki okazały się chore. Serce mi pęka. Teraz stres co to będzie. Transfer nie wcześniej niż w czerwcu. Już nie mam siły nawet mieć nadzieję.😪, czekanie mnie zabija. -
MlecznaKawa wrote:Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na forum, chociaż tak naprawdę podczytuję je od początku mojej walki z niepłodnością - w tym roku będzie to już 10 lat. Zaczerpnęłam stąd wiele dobrych rad co do suplementacji i badań, ale czuję, że sytuacja wymyka mi się z rąk i potrzebuję prosić o pomoc bezpośrednio.
Zdaję sobie sprawę, że jestem w uprzywilejowanej sytuacji, bo los raz się już do nas uśmiechnął i mamy cudownego synka. Ale dwóch lat staramy się dla niego o rodzeństwo i marzymy o drugim dziecku, ale spotyka nas tylko porażka za porażką. Do napisania tego posta zachęciła nas zerowa beta kolejnego, piątego już w tych drugich staraniach kriotransferu blastocysty. Zostały nam dwa mrozaki, ale nie mam wobec nich wielkich nadziei - to blastka 2 i 3.2.3 - i powoli zaczynam się oswajać z myślą, że czeka mnie kolejna stymulacja i boję się, jakie da wyniki, bo od poprzedniej mija 5 lat, a ja kończę w tym roku 36. Czuję, że największym problemem jest jakość moich komórek (wyniki męża zawsze były wzorowe) i o ile blastki nie są wyższej klasy i jakości, to nic z tego nie wychodzi (historia naszych prób jest w stopce).
Doradźcie mi, czego jeszcze mogę się chwycić. Na razie mam w planach:
- Zrobienie testu IPLE. Polecał mi go dr Sydor, ale sam mówi, że dodawanie mi immunoglobin przy nieprzebadanych zarodkach gorszej klasy to niepotrzebnie wysokie koszta, ale myślę o tym już w kontekście następnej stymulacji. Zresztą całe moje leczenie immunologiczne to zawsze było „na wszelki wypadek”. Mam KIR Bx, brakuje mi dwóch implantacyjnych, więc moje wyniki tutaj nigdy nie były jakieś fatalne, ale dostałam accofil, intralipid, heparynę i encorton (przed pierwszą ciążą leczyłam się u Paśnika)
- Po wykorzystaniu ostatnich zarodków do nowej stymulacji zmiana kliniki na taką, w której robią badania PGT-A. Lubię mojego lekarza w Novum, ale po dziesięciu transferach i w moim wieku, nie stać mnie już czasowo na to, żeby z kolejnymi strzelać w ciemno. Zastanawiam się nad InviMedem i dr Rawskim, czy ktoś wie coś na jego temat (zwłaszcza czy akceptuje immunologię)?
- Podanie dwóch ostatnich zarodków razem? Mój obecny lekarz już tak bardzo nie ma na mnie pomysłu, że czuję, że zgodzi się na wszystko, co zaproponuję.
- Czy to ma sens, żeby już teraz, kiedy jeszcze mamy dwa zarodki, zaczynać suplementację z myślą o następnej stymulacji? Bardzo nie chcę potem robić kilkumiesięcznej przerwy tylko na same suple, w tym wieku bardzo zależy mi na czasie. Na diecie jestem praktycznie od zawsze (z ruchem trochę gorzej, ale czasem robię jogę), ale nic propłodnościowego nie suplementowałam od poprzedniej stymulacji. Chcę zrobić badania i wrócić do brania DHEA i Ubichinolu (czy warto brać coś jeszcze poza foliantami, b12 i d3? Inozytol?) i ewentualnie przerwać transferami. Czy to ma sens?
Co o tym myślicie? Czy mogę zrobić coś jeszcze?
Z góry dziękuję za wszystkie porady. Teraz będę się odzywać częściej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 16:26
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
31👩 33🧔
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D -> jest poprawa, ale dalej walczę.
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
◽ Wczesne wygasanie jajników
📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran
21.01.25 punkcja - 🥚pobrane 3, zapłodnione 2, są 2: 4AA i i 3BB
20.02.25 - ❄️4AA - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
24.03.25 -❄️3BB - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌ -
Valyrin wrote:Moim zdaniem ZAWSZE warto suplementowac, to na pewno nie zaszkodzi - życzę Wam powodzenia.
Ja dziś po punkcji (to moja trzecia), 15 komórek pobranych, 12 dojrzałych, czekam na info co będzie z zarodkami. Boję się, że nam znowu padną, ale jeśli nie, to planowany jest świeży transfer na poniedziałek.
W ogóle ku radości odkryłam, że mam WSZYSTKIE leki z poprzedniej procedury i nic nie muszę kupować, bo zapas jest ogromny 😁 cieszę się, że ich nie wywaliłam kiedy miałam fazę na rzucenie tego wszystkiego w cholerę
Trzymamy kciuki!
Jak się czujesz ?😘💁♀️31
Amh - 3,01
👨💼32
Morfologia nasienia 2%
2014 - 👧 naturalnie
Listopad 2024 - pierwsza wizyta w klinice
10 marca - wizyta kwalifikacyjna do in vitro 👌
25.03.2025 - zaczynamy stymulację 💉
29.03.2025 - pierwszy podgląd 🥚🥚
01.04.2025 - drugi podkład 🥚
04.04.2025 - kolejny podgląd 🥚🥚
08.04.2025 - punkcja
„Twoja droga może być inna niż innych, ale to nie znaczy, że nie prowadzi do celu.” -
Yenne wrote:Dziewczyny może podpowiecie, jutro jedziemy do kliniki na kwalifikacje do II procedury i będziemy robić badania, które straciły ważność itp. Mąż musi zrobić ten wymaz z cewki moczowej... i teraz tu jest problem, przy ostatnim razie mówił, że nie szło tego zrobić (no jakoś zrobił, ale bolało go i wgl)
czy wasi faceci mają jakieś tipy na to? żeby zrobić ten wymaz tak, żeby nie bolało jak wetknie ten patyczek tam?
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobakter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg - owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️5AA❌EG
02/23➡️5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
09/23➡️5CB💔leki jw.+AH cb?
ALLO 0->33,2
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138✓
09/24➡️5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton A👼7tc
11/24➡️5AA❌ leki jw.+prograf
12/24➡️5AA💔leki jw. 5tc cb
01/25 minihistero❌CD138✓USG 3D✓z kontrastem✓
diphereline->FET🌈🍀
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Cavarathiel wrote:Dziewczyny dużo bardziej doświadczone przy takiej ilości zer zawsze doradzają najpierw obejrzeć i sprawdzić macicę. Miałaś biopsję endo w kierunku stanu zapalnego?
Tak, miałam w październiku - histeroskopia z badaniami CD-138, CD-56. Na histero wycięli mi małego mięśniaka, o którym mój lekarz powiedział, że raczej nie miał nic wspólnego z implantacją. 138 nie wyszło, a 56 wyszło w ilościach normalnych (według immunologa), na które powinien pomóc encorton. I tak wygląda w sumie całe moje leczenie - niby w badaniach nie wychodzi jakaś tragedia, a jak się nie udawało, tak się nie udaje. Dlatego chcę się umówić na IPLE. Czasami myślę, że ja chyba jestem tym przypadkiem dla lekarzy, którym nie chce się drążyć, tylko robią transfery taśmowo, licząc, że któryś w końcu się przyklei. Tylko, że u mnie zarodki się kończą i jakościowo niedomagająStarania od 2015 roku
Ona - '89, On - '87
2018 - trzy nieudane IVF (świeże transfery trzydniowców), słaba odpowiedź na stymulację
2019 - zmiana kliniki, trzy nieudane podejścia na własnym cyklu (tylko jeden zarodek i transfer)
2020 - zmiana lekarza, dieta, suplementy > 8 blastocyst
08.2020 - 1 FET 4.1.1. - synek
Powrót po rodzeństwo:
12.2023 - 2 FET 4.1.1. - poronienie 6t.
04.2024 - 3 FET 4.1.1 - beta 0
08.2024 - 4 FET 3.1.1 - beta 0
01.2025 - 5 FET bl. 2 > 4.2.2 po rozmrożeniu - biochem
03.2025 - 6 FET bl. 2 > 3.2.2 po rozmrożeniu - beta 0
Accofil, Encorton, intralipid, atosiban
Immunologia zbadana, laparoskopia (2015), trzy histeroskopie (ostatnia 10.2024)
niskie AMH (0,7), niedrożne jajowody, KIR Bx -
MlecznaKawa wrote:Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na forum, chociaż tak naprawdę podczytuję je od początku mojej walki z niepłodnością - w tym roku będzie to już 10 lat. Zaczerpnęłam stąd wiele dobrych rad co do suplementacji i badań, ale czuję, że sytuacja wymyka mi się z rąk i potrzebuję prosić o pomoc bezpośrednio.
Zdaję sobie sprawę, że jestem w uprzywilejowanej sytuacji, bo los raz się już do nas uśmiechnął i mamy cudownego synka. Ale dwóch lat staramy się dla niego o rodzeństwo i marzymy o drugim dziecku, ale spotyka nas tylko porażka za porażką. Do napisania tego posta zachęciła nas zerowa beta kolejnego, piątego już w tych drugich staraniach kriotransferu blastocysty. Zostały nam dwa mrozaki, ale nie mam wobec nich wielkich nadziei - to blastka 2 i 3.2.3 - i powoli zaczynam się oswajać z myślą, że czeka mnie kolejna stymulacja i boję się, jakie da wyniki, bo od poprzedniej mija 5 lat, a ja kończę w tym roku 36. Czuję, że największym problemem jest jakość moich komórek (wyniki męża zawsze były wzorowe) i o ile blastki nie są wyższej klasy i jakości, to nic z tego nie wychodzi (historia naszych prób jest w stopce).
Doradźcie mi, czego jeszcze mogę się chwycić. Na razie mam w planach:
- Zrobienie testu IPLE. Polecał mi go dr Sydor, ale sam mówi, że dodawanie mi immunoglobin przy nieprzebadanych zarodkach gorszej klasy to niepotrzebnie wysokie koszta, ale myślę o tym już w kontekście następnej stymulacji. Zresztą całe moje leczenie immunologiczne to zawsze było „na wszelki wypadek”. Mam KIR Bx, brakuje mi dwóch implantacyjnych, więc moje wyniki tutaj nigdy nie były jakieś fatalne, ale dostałam accofil, intralipid, heparynę i encorton (przed pierwszą ciążą leczyłam się u Paśnika)
- Po wykorzystaniu ostatnich zarodków do nowej stymulacji zmiana kliniki na taką, w której robią badania PGT-A. Lubię mojego lekarza w Novum, ale po dziesięciu transferach i w moim wieku, nie stać mnie już czasowo na to, żeby z kolejnymi strzelać w ciemno. Zastanawiam się nad InviMedem i dr Rawskim, czy ktoś wie coś na jego temat (zwłaszcza czy akceptuje immunologię)?
- Podanie dwóch ostatnich zarodków razem? Mój obecny lekarz już tak bardzo nie ma na mnie pomysłu, że czuję, że zgodzi się na wszystko, co zaproponuję.
- Czy to ma sens, żeby już teraz, kiedy jeszcze mamy dwa zarodki, zaczynać suplementację z myślą o następnej stymulacji? Bardzo nie chcę potem robić kilkumiesięcznej przerwy tylko na same suple, w tym wieku bardzo zależy mi na czasie. Na diecie jestem praktycznie od zawsze (z ruchem trochę gorzej, ale czasem robię jogę), ale nic propłodnościowego nie suplementowałam od poprzedniej stymulacji. Chcę zrobić badania i wrócić do brania DHEA i Ubichinolu (czy warto brać coś jeszcze poza foliantami, b12 i d3? Inozytol?) i ewentualnie przerwać transferami. Czy to ma sens?
Co o tym myślicie? Czy mogę zrobić coś jeszcze?
Z góry dziękuję za wszystkie porady. Teraz będę się odzywać częściej.37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
-14kg - owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
01/23➡️5AA❌EG
02/23➡️5BB❌EG
ALLO 0->33,2
CD138✓
encorton A👼7tc
diphereline->FET🌈🍀
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Rakieta_P🚀 wrote:Jeśli wystąpiły same zera, w tych drugich staraniach to pierwsza kwestia sprawdzić ureoplasma i mycoplasma. Druga kwestia macica - stan zapalany, stan macicy po ciąży, nie wiem czy sn czy cc był poród, jeśli to drugie to może coś z blizną (nisza). Ale histero u specjalisty zdecydowanie. Nie h ktoś kto to po prostu robi.
Czy ureoplasma i mycoplasma wychodzi w czymś innym niż posiew z pochwy i szyjki? Bo mam badanie przed każdym transferem i nigdy to nie wyszło. A histeroskopię dwa razy robił mi Doniec, nie wiem, czy jest ktoś lepszy. Ale jak zmienię klinikę, będę jeszcze pytać nowego lekarza o opinię.Starania od 2015 roku
Ona - '89, On - '87
2018 - trzy nieudane IVF (świeże transfery trzydniowców), słaba odpowiedź na stymulację
2019 - zmiana kliniki, trzy nieudane podejścia na własnym cyklu (tylko jeden zarodek i transfer)
2020 - zmiana lekarza, dieta, suplementy > 8 blastocyst
08.2020 - 1 FET 4.1.1. - synek
Powrót po rodzeństwo:
12.2023 - 2 FET 4.1.1. - poronienie 6t.
04.2024 - 3 FET 4.1.1 - beta 0
08.2024 - 4 FET 3.1.1 - beta 0
01.2025 - 5 FET bl. 2 > 4.2.2 po rozmrożeniu - biochem
03.2025 - 6 FET bl. 2 > 3.2.2 po rozmrożeniu - beta 0
Accofil, Encorton, intralipid, atosiban
Immunologia zbadana, laparoskopia (2015), trzy histeroskopie (ostatnia 10.2024)
niskie AMH (0,7), niedrożne jajowody, KIR Bx -
MlecznaKawa wrote:Czy ureoplasma i mycoplasma wychodzi w czymś innym niż posiew z pochwy i szyjki? Bo mam badanie przed każdym transferem i nigdy to nie wyszło. A histeroskopię dwa razy robił mi Doniec, nie wiem, czy jest ktoś lepszy. Ale jak zmienię klinikę, będę jeszcze pytać nowego lekarza o opinię.
To jest wymaz celowany na ureo i myco. Dosłownie tak się to nazywa.
Dla mnie najlepsi od macicy to Zaczyk i Janowiec - Barska Clinic, pod kątem stanów zapalanych, adenomiozy, endometriozy.
Może potrzebujesz wyciszenia macicy tzw. sztuczna menopauza, zastrzyki z diphereline.alittle, Woczekiwaniu, Milagro ❤️🩹 lubią tę wiadomość
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
-14kg - owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
01/23➡️5AA❌EG
02/23➡️5BB❌EG
ALLO 0->33,2
CD138✓
encorton A👼7tc
diphereline->FET🌈🍀
Nowa31 wrote:Trzymamy kciuki!
Jak się czujesz ?😘
Wszystko git, dzięki. Najbardziej się chyba cieszę z tego, że zamkniemy pewien etap - tak jak pisałam wcześniej to moja ostatnia procedura i niezależnie od wyniku na tym kończymy. Więc jestem w jakiś sposób spokojniejsza -
Valyrin wrote:Wszystko git, dzięki. Najbardziej się chyba cieszę z tego, że zamkniemy pewien etap - tak jak pisałam wcześniej to moja ostatnia procedura i niezależnie od wyniku na tym kończymy. Więc jestem w jakiś sposób spokojniejsza
I to może być klucz do sukcesu 😘😘😘 tego wam życzę !😘💁♀️31
Amh - 3,01
👨💼32
Morfologia nasienia 2%
2014 - 👧 naturalnie
Listopad 2024 - pierwsza wizyta w klinice
10 marca - wizyta kwalifikacyjna do in vitro 👌
25.03.2025 - zaczynamy stymulację 💉
29.03.2025 - pierwszy podgląd 🥚🥚
01.04.2025 - drugi podkład 🥚
04.04.2025 - kolejny podgląd 🥚🥚
08.04.2025 - punkcja
„Twoja droga może być inna niż innych, ale to nie znaczy, że nie prowadzi do celu.” -
Lili@ wrote:Cześć, chciałam Wam się wyżalić, bo nikt tego nie zrozumie jak Wy. Jestem po 5 stymulacjach-dluga historia.
Przez rok czeka na mnie 1 zdrowy zarodek, bo lekarze nie radzą sobie z moim zapaleniem enfometrium. Z uwagi na mój wiek 40 stwierdziłam, że może trzeba zrobić procedurę, żeby mieć choć o jedną więcej nadzieję. Niestety 2 nowe zarodki okazały się chore. Serce mi pęka. Teraz stres co to będzie. Transfer nie wcześniej niż w czerwcu. Już nie mam siły nawet mieć nadzieję.😪, czekanie mnie zabija.
Jak dla mnie potrzebna kontrola u specjalisty, widać Twoja klinika nie daje sobie rady. Rakieta wyżej dała polecajkę, gdzie się udać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 17:10
Starania od 2019
👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
Nifty OK 💙
-
alittle wrote:Jak dla mnie potrzebna kontrola u specjalisty, widać Twoja klinika nie daje sobie rady. Rakieta wyżej dała polecajkę, gdzie się udać.
Czas leci nie wiem co robić jestem skołowana.
Kolejna stymulacja->ile organizm jeszcze wytrzyma? Zarodek z 6 doby- czy on da rade? Teraz mam mieć miesiąc sztucznej menopauzy i potem transfer.
Obstawa immuno. Nie mam sily
-
Konstruktorka93 wrote:Valletta, na pewno dla nas zaświeci słoneczko. Jaki u Ciebie plan? Odpoczywasz na razie, czy juz zaczęliście coś działać?
Od lutowego transferu nawet nie wiem kiedy minął mi ten czas..
Wybraliśmy nową dawczynię - to druga i ostatnia procedura w ramach programu, jak nic z tego nie wyjdzie to moim planem B są też Czechy, Ostrawa.
Potrzebuje mieć w głowie szalupę ratunkową i świadomość, że to nie koniec daje mi minimalne poczucie komfortu..
W międzyczasie czekamy na badania męża, ja też zaliczyłam wizytę u Sydora i rzucił nowym zestawem leków. Zobaczymy co dalej będzie..
W pracy kosmos i ciężko to wszystko łączyć, te dwa światy.
Mam nadzieję, że z każdym dniem dojdziesz do siebie i poczujesz się choć trochę lepiej fizycznie i psychicznie 😘sylstaa lubi tę wiadomość
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Cześć kochane, wracam po przerwie bo już mi ręce opadają. Jesteśmy po 2 invitro za każdym razem mieliśmy po tylko jednym zarodku, pierwszy raz się nie zagniezdzil, za drugim razem od początku było z nim coś nie tak i w koncu serduszko się zatrzymało. Od grudnia robimy same badania i wszystko wychodzi prawidłowe. Nasz lekarz mam wrażenie już celuje kulą w płot i zleca te badania bez zastanowienia a wszystko kosztuje niestety masę pieniędzy. Część badań mam wypisane w stopce, poza tymi była jeszcze chlamydia, przeciwciała, badania ogólne krwi, moczu, glukoza, insulina, próby wątrobowe, cholesterol, fsh, testosteron, estradiol, grupy krwi zgodne i wszystko jest w normie. Co jeszcze możemy zrobić? Co może być przyczyną że zarodki umierają do tej 5 doby?
Mąż w wieku 5 lat był operowany na nie zastąpienie jąder. Lekarz mówił że to późno na takie operacje. Czy to może być powodem małej ilości zarodków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 18:14
👸AMH:2.56✅, Kariotyp✅, mikromacierz✅, tarczyca ✅, trombofilia wrodzona Mthfr - heterozygotyczny, pai-1 - heterozygotyczny❌, tarczyca✅,
🤴Oligospermia, Kariotyp✅, mikromacierz✅, bakterie/grzyby brak✅, tarczyca ✅,
I procedura in vitro:
Punkcja 14.08.2024 - jeden blastek ❄️
Transfer 11.09.2024 - 3.2.3
Beta 9dpt 20.09.2024 - <0.2
II procedura in vitro:
Punkcja 09.10.2024 - jeden blastek ❄️
Transfer 08.11.2024 - 3.1.2
Beta 8dpt 16.11.2024 -108,5
Beta 10 dpt 18.11.2024 - 291,0
29.11.2024 - Ciąża potwierdzona, jest sersuszko
10.12.2024 - 8+0 serduszko zatrzymane, ciąża obumarła
17.12.2024 - poronienie -
Lili@ wrote:Cześć, chciałam Wam się wyżalić, bo nikt tego nie zrozumie jak Wy. Jestem po 5 stymulacjach-dluga historia.
Przez rok czeka na mnie 1 zdrowy zarodek, bo lekarze nie radzą sobie z moim zapaleniem enfometrium. Z uwagi na mój wiek 40 stwierdziłam, że może trzeba zrobić procedurę, żeby mieć choć o jedną więcej nadzieję. Niestety 2 nowe zarodki okazały się chore. Serce mi pęka. Teraz stres co to będzie. Transfer nie wcześniej niż w czerwcu. Już nie mam siły nawet mieć nadzieję.😪, czekanie mnie zabija.
Samo napisanie tutaj swoich emocji i oddanie je na ekran forum, to minimalne ale ZAWSZE upuszczenie emocji ❤️
Doskonale każda z nas rozumie co czujesz.. to czekanie jest najgorsze. Jesteśmy przeciorane doświadczeniami starań i chyba każda staraczka, ma słabszą tolerancję „niepewności”.. Nie wiemy co nas spotka. Komu i czy się uda.. Ale staraj się skupić na kolejnym kroku, a nie tym co będzie lub nie będzie w dłuższej perspektywie. Jesteśmy z Tobą ❤️
Lili@, sylstaa, Karolidu, Hania2010, Yenne lubią tę wiadomość
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Miwka wrote:Puszkina ❤️❤️❤️Tak, zrobiłam biopsję i nie mam stanu zapalnego❤️❤️Jarosz dała zielone światło
)
Badaliśmy oba: jeden jest zdrowy, a drugi źle pobrali materiał i jeśli wyrazimy zgodę to ponowie go zbadają za darmo.
Widzę, że Ty też czekasz na transfer i jesteś po antybiotykach ? Jak się czujesz ? @ jeszcze nie nadeszła ? W planach naturalny czy sztuczny ?) Cały czas ciągniemy jak siostry, to i w ciąży musimy być razem ❤️❤️💪💪
Dokładnie, w ciąży razem, najlepiej już w kwietniu! 🤭 Skonczylam antybiotyki, kontynuuje intensywna probiotykotetapie i czekam na okres, który coś nie chce mnie zaszczycić. Jak w końcu mnie uraczy, to do kliniki na kontrolne USG i jeśli wszystko ok to przygotowanie do transferu. Sztuczny, bo w perspektywie dużo dni świątecznych, więc nie chce ryzykować odwołanego transferu bo wypadnie w Wielkanoc 🙄 strasznie mi się dluzy ten czas i już bym chciała, żeby coś się zaczęło dziać!Miwka, Yahu lubią tę wiadomość
👩🏻38l
AMH: 3,4 po 3 stymulacjach IVF: 2,9
KIR Bx (4/5, brak 2DS3), cross-match ✅ Białko S i C ✅ homocysteina 5,97 ✅ ANA1, ANA2, ANA3 ujemne ✅ ASA ujemne ✅
🧔🏻♂️37l
Zdrowy jak ryba, nasienie💪 ✅
06.21 ciąza naturalna, 30 mm szczęscia z bijacym ❤️
08.21 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
07.23, 09.23, 11.23 trzy stymulacje IVF. Łącznie 3 ❄️ bez PGTA
07.24 FET ❄️ 3BB, CB 💔
09.24 FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
10.24 FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3
11.24 mezoterapia jajników 💉
01.25 IVF nr 4. Pobranych 12🥚 -> dojrzałych 8 -> zaplodnionych 6 -> mamy 4 ❄️ -> PGTA 3 zdrowe ❄️🥹
02.25 Histeroskopia, biopsja endometrium, konsultacja innuno
03.25 Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
04.25 transfer? 🤞⏳
Czekają: ❄️4AB ❄️ 5AB ❄️ 5BB
"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍 -
Valletta wrote:Od lutowego transferu nawet nie wiem kiedy minął mi ten czas..
Wybraliśmy nową dawczynię - to druga i ostatnia procedura w ramach programu, jak nic z tego nie wyjdzie to moim planem B są też Czechy, Ostrawa.
Potrzebuje mieć w głowie szalupę ratunkową i świadomość, że to nie koniec daje mi minimalne poczucie komfortu..
W międzyczasie czekamy na badania męża, ja też zaliczyłam wizytę u Sydora i rzucił nowym zestawem leków. Zobaczymy co dalej będzie..
W pracy kosmos i ciężko to wszystko łączyć, te dwa światy.
Mam nadzieję, że z każdym dniem dojdziesz do siebie i poczujesz się choć trochę lepiej fizycznie i psychicznie 😘
Ja jestem ogólnie trochę zła na Czechy... I jak teraz ostatni zarodek się nie przyjmie to podchodzimy do programu z komórkami dawczyni.
U was komórki były świeże czy mrożone?
Co do mnie, tak dochodzę do siebie, jest mega smutno, aczkolwiek jak to mówią, trzeba poprawić koronę i walczyć dalej. 🥰😘sylstaa lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💃93
🤵91
2018-2020: 3x CB❌❌❌
2021: 3x IUI ❌❌❌
2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024:
°4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
°11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
°Badania po nieudanym transferze:
--> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
--> Cytokiny rozjechane 🆘
--> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
--> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
--> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
--> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢 -
Valletta wrote:Samo napisanie tutaj swoich emocji i oddanie je na ekran forum, to minimalne ale ZAWSZE upuszczenie emocji ❤️
Doskonale każda z nas rozumie co czujesz.. to czekanie jest najgorsze. Jesteśmy przeciorane doświadczeniami starań i chyba każda staraczka, ma słabszą tolerancję „niepewności”.. Nie wiemy co nas spotka. Komu i czy się uda.. Ale staraj się skupić na kolejnym kroku, a nie tym co będzie lub nie będzie w dłuższej perspektywie. Jesteśmy z Tobą ❤️
Dziękuję, dziś nastał ten dzień kiedy to z wielkiej wojowniczki stałam się bezsilnym człowiekiem.
Nikt poza nami nie ma pojęcia co przeżywamy. Jakie to wszystko trudne i bolesne. Do tego jak wierzyć w sukces, kiedy to tak mocno zostałyśmy przetargane.
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej chociaż dziś rozpadłam się na 100 kawałków.
-
Dinaaa wrote:Cześć kochane, wracam po przerwie bo już mi ręce opadają. Jesteśmy po 2 invitro za każdym razem mieliśmy po tylko jednym zarodku, pierwszy raz się nie zagniezdzil, za drugim razem od początku było z nim coś nie tak i w koncu serduszko się zatrzymało. Od grudnia robimy same badania i wszystko wychodzi prawidłowe. Nasz lekarz mam wrażenie już celuje kulą w płot i zleca te badania bez zastanowienia a wszystko kosztuje niestety masę pieniędzy. Część badań mam wypisane w stopce, poza tymi była jeszcze chlamydia, przeciwciała, badania ogólne krwi, moczu, glukoza, insulina, próby wątrobowe, cholesterol, fsh, testosteron, estradiol, grupy krwi zgodne i wszystko jest w normie. Co jeszcze możemy zrobić? Co może być przyczyną że zarodki umierają do tej 5 doby?
Mąż w wieku 5 lat był operowany na nie zastąpienie jąder. Lekarz mówił że to późno na takie operacje. Czy to może być powodem małej ilości zarodków?
1) zła klinika, nie potrafi robić zarodków
2) słabe komorki-> ubichinol 600mg /dziennie przez 3 mies przed punkcją
3) słabe plemniki-> pytanie jak wychodzą badania
Dinaaa lubi tę wiadomość
-
Lili@ wrote:1) zła klinika, nie potrafi robić zarodków
2) słabe komorki-> ubichinol 600mg /dziennie przez 3 mies przed punkcją
3) słabe plemniki-> pytanie jak wychodzą badania
Oligospermia i morfologia słaba. Co badanie coraz gorsza... Klinika bocian Łódź.👸AMH:2.56✅, Kariotyp✅, mikromacierz✅, tarczyca ✅, trombofilia wrodzona Mthfr - heterozygotyczny, pai-1 - heterozygotyczny❌, tarczyca✅,
🤴Oligospermia, Kariotyp✅, mikromacierz✅, bakterie/grzyby brak✅, tarczyca ✅,
I procedura in vitro:
Punkcja 14.08.2024 - jeden blastek ❄️
Transfer 11.09.2024 - 3.2.3
Beta 9dpt 20.09.2024 - <0.2
II procedura in vitro:
Punkcja 09.10.2024 - jeden blastek ❄️
Transfer 08.11.2024 - 3.1.2
Beta 8dpt 16.11.2024 -108,5
Beta 10 dpt 18.11.2024 - 291,0
29.11.2024 - Ciąża potwierdzona, jest sersuszko
10.12.2024 - 8+0 serduszko zatrzymane, ciąża obumarła