Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌳 IVF LIPIEC 2026 🌳
Odpowiedz

🌳 IVF LIPIEC 2026 🌳

Oceń ten wątek:
  • Zula18 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już wszystko wiem! Wszystkie 9 zapłodnionych komórek - dobrze się zapłodniło i zaczynają 1 dobę!

Dostałam kroplówkę Gelaspan na 2 godzinki. Przy takiej ilości pobranych komórek zalecana jest taka kroplówka.

Ze skutków ubocznych to pełny brzuch i lekkie pieczenie przy sikaniu. Ale w nocy taki bezdech senny, że spałam na siedząco 🫣🫣

W domu przyjmuje: Encorton, Dostinex, Neoparin, cetrotide oraz dziś ostatnia dawka sumammed

Remedios, Claire 👩‍👦, Butterfly_84, Xena89, Piękno, Mela lubią tę wiadomość

• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81|

• starania od stycznia 2025

• mąż - 29 lat | astenospermia| morfo 2%| HBA 87%| DFI 3%| HDS 10%

• kariotypy ✔️| wymazy ✔️| krew✔️

• maj podchodzimy do In Vitro

• lipiec stymulacja|punkcja 12 komórek

• 9 MII | 9 ICSI ⏳

• transfer odroczony | ryzyko OHSS
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Dobra już wszystko wiem! Wszystkie 9 zapłodnionych komórek - dobrze się zapłodniło i zaczynają 1 dobę!

Dostałam kroplówkę Gelaspan na 2 godzinki. Przy takiej ilości pobranych komórek zalecana jest taka kroplówka.

Ze skutków ubocznych to pełny brzuch i lekkie pieczenie przy sikaniu. Ale w nocy taki bezdech senny, że spałam na siedząco 🫣🫣

W domu przyjmuje: Encorton, Dostinex, Neoparin, cetrotide oraz dziś ostatnia dawka sumammed
    Super wiadomość 😍
    Niech sie ładnie teraz rozwijają 🥹
    Kiedy będziesz wiedziała jakieś nowe informacje?
    U mnie dzwonili dopiero w 6 dniu po zakończeniu hodowli

Zula18 lubi tę wiadomość

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
    🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
    💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
    🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
    🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
    ❄️ Mrozaczki 5:
    5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
    6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
    📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
    🤍 5 blastek czeka na transfer 🍀👶
  • Remedios Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula super informacje, trzymamy kciuki za kropeczki 🍀

Od mniej więcej ilu pęcherzyków/komorek jest ryzyko hiperki? Ciekawa jestem czy mi to grozi, trochę nastawiałam się na świeży transfer

Zula18 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran) ⏳
  • Zula18 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam sobie siniaka Gonal F 🫣 a już mi nawet dobrze szlo.

Kiedy zaczęłyście odczuwać jakieś skutki uboczne stymulacji? U mnie dopiero 3 dzień i na razie nic się dzieje, w sobotę mam wesele więc mam nadzieję że się utrzyma.

Ja po truggerze czyli 2-3 dni przed punkcja (u mnie na usg było 21 pęcherzyków )

• 9 MII | 9 ICSI ⏳

• Patka68 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly Bardzo mi przykro :( podziwiam Cię że Ty tak dobrze się w tym wszystkim orientujesz, że masz siłę weryfikować te wszystkie info od lekarzy. Ja mam za sobą „dopiero” niecale 2 lata leczenia niepłodności a już mam dość tego ciągłego sprawdzania lekarzy…

Czy mogłabyś mi powiedzieć gdzie można dostać się do tego doktora, gdzie on przyjmuje? Ja ogólnie mieszkam na Śląsku od niedawna, czuję się tu obca… nie znam żadnych lekarzy i już przy prowadzeniu poprzedniej ciąży nie wiedziałam gdzie się udać i do kogo… finalnie źle trafiłam na lekarza prowadzącego i nie chcę tego powtórzyć. A może macie kogoś do polecenia z okolic Świętochłowic? Dodam, że było by super gdyby ten ktoś przyjmował też w ramach NFZ

Bardzo ci współczuję tej sytuacji i trzymam mocno kciuki za happy end ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:25

Butterfly_84 lubi tę wiadomość

👩🏻97👱🏻‍♂️98

2021 r. poronienie -> chlamydia

Starania od maja 2024 r.
    Lipiec 2025 poronienie w 8 tyg -> trisomia 22
    Amh 1,3 👩🏻
    Morfologia 👱🏻‍♂️ z 1% do 5!🌺

2026 maj -> badanie drożności, prawy jajowód niedrożny

2026 czerwiec -> kwalifikacja do IVF
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:

Od mniej więcej ilu pęcherzyków/komorek jest ryzyko hiperki? Ciekawa jestem czy mi to grozi, trochę nastawiałam się na świeży transfer
    Ja mialam pobranych 20 i mialam ryzyko,ale to lekarz wiedzial juz wcześniej bo mialam do tego wysoki estradiol przed punkcja jak badałam

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
    🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
    💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
    🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
    🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
    ❄️ Mrozaczki 5:
    5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
    6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
    📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
    🤍 5 blastek czeka na transfer 🍀👶
  • Butterfly_84 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka68 wrote:
    Butterfly Bardzo mi przykro :( podziwiam Cię że Ty tak dobrze się w tym wszystkim orientujesz, że masz siłę weryfikować te wszystkie info od lekarzy. Ja mam za sobą „dopiero” niecale 2 lata leczenia niepłodności a już mam dość tego ciągłego sprawdzania lekarzy…

Czy mogłabyś mi powiedzieć gdzie można dostać się do tego doktora, gdzie on przyjmuje? Ja ogólnie mieszkam na Śląsku od niedawna, czuję się tu obca… nie znam żadnych lekarzy i już przy prowadzeniu poprzedniej ciąży nie wiedziałam gdzie się udać i do kogo… finalnie źle trafiłam na lekarza prowadzącego i nie chcę tego powtórzyć. A może macie kogoś do polecenia z okolic Świętochłowic? Dodam, że było by super gdyby ten ktoś przyjmował też w ramach NFZ

Bardzo ci współczuję tej sytuacji i trzymam mocno kciuki za happy end ♥️

Mi ciąże poprzednie prowadził prywatnie dr Zubik z Gliwic, ale pracuje w szpitalu jest w Rudzie Śląskiej , może tez jest
    tam tez jakaś poradnia przyszpitalna w której jest - trzeba by sprawdzić.

Nie orientuje się, po prostu wczoraj w panice przypomniałam sobie że mam jego numer telefonu z poprzednich ciąż i to on mnie poprowadził i wyedukował w temacie.

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '84 & '84
    👧 2015 & 2021,
    😭6 x💔 8-13 tydzień

08.2025 👧🏻 AMH - 2,75ng/ml, FSH - 6,61 IU/l, LH - 4,41 IU/l, Prolaktyna - 648,9 mU/l (norma 127-637), TSH - 2,26, D3 - 35
    09.2025 👦🏻 Morfologia 6%, MSOME I 0%, II 14%, III 31%, IV 55%

I procedura ❌
    Gonal F, Menopur, Otrivelle
    01.11.2025 12🥚, 8 MII, 5 💉, 0 wszystkie padły po trzecim dniu 😓

II piCSI 🙏
    Estrofem, Recovell, Menopur, Otrivelle
    22.12.2025 11🥚,8MII, 8 💉, ❄️4AB, ❄️4AB, ❄️3AB, ❄️3BB, ❄️3BB,

22.01.2026 transfer ❄️4AB 9dpt 15,18 11dpt 7,55 ❌

02.2026 nieprawidłowa biocenoza
    03.2026 Histeroskopia, wycięcie polipa, NK i CD138 ok
    05.2026 nieudane podejście do transferu ❌
    19.06.2026 transfer ❄️4AB 6dpt 18,5, 8dpt 46,1 10dpt 132, 12dpt 383, 17dpt 1409, 19dpt 1988
  • Patka68 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly_84 wrote:
    Mi ciąże poprzednie prowadził prywatnie dr Zubik z Gliwic, ale pracuje w szpitalu jest w Rudzie Śląskiej , może tez jest
    tam tez jakaś poradnia przyszpitalna w której jest - trzeba by sprawdzić.

Nie orientuje się, po prostu wczoraj w panice przypomniałam sobie że mam jego numer telefonu z poprzednich ciąż i to on mnie poprowadził i wyedukował w temacie.

Jasne, dzięki za odpowiedź🥰

👩🏻97👱🏻‍♂️98

Starania od maja 2024 r.
    Amh 1,3 👩🏻

• Zula18 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:

U mnie wpływ miał Amh 5,8 dużo pęcherzyków mimo że większość była pusta i powiedziały, ze 12 pobranych to już dużo, ale ciężko mi porównać bo po pierwsza punkcja. Obok mnie są dziewczyny które miały pobrane 6/7 pęcherzyków a skarżyły się na ból i duże dolegliwości po punkcji. Do mnie w sumie sami dzwonili w szoku , że jest ok

• 9 MII | 9 ICSI ⏳

• Zula18 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Super wiadomość 😍
    Niech sie ładnie teraz rozwijają 🥹
    Kiedy będziesz wiedziała jakieś nowe informacje?
    U mnie dzwonili dopiero w 6 dniu po zakończeniu hodowli

W poniedziałek czyli 5 doba mam wizytę czy wszystko się ładnie goi i omówienie zarodków aczkolwiek nie wiem czy hodowla i tak nie trwa do 6 doby

• 9 MII | 9 ICSI ⏳

• Cynamonka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, co za zwroty akcji 🤯 fajnie by było, gdyby to była historia z happy endem, ale jak rozumiem, małe szanse na to, skoro na super sprzęcie nic nie widać?
    W takim razie kciuki za Ciebie, Twoje zdrowie i siłę...

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 29dpt - jest ❤️
    age.png

2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem

Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)
    histero - obraz niejednoznaczny 🤨
    cd138 ✅ eBiom ✅
    4 Transfer (3bb) ❌ beta 0
  • Xena89 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już dziś po kwalifikacji. Zostaliśmy zakwalifikowani, ale… oczywiście nie ma już pieniędzy. A w poniedziałek dzwoniłam się upewnić, bo miałam na oku jeszcze inną klinikę, w której środki niby jeszcze są, chociaż może zostałabym oszukana przez telefon w ten sam sposób.

Co ciekawsze, z wizyty u Pani Dr wyszłam z receptami na leki wyciszajace i poprawiajace jakosc komorek i zapowiedzią, że jutro będzie telefon celem umówienia wlaściwej wizyty startowej do stymulacji. Dopiero na rejestracji przy podpisywaniu dokumentów Pani powiedziała, że nie ma pieniedzy i żadnej wizyty w tym ani może nawet w nastepnym miesiacu nie bedzie. Biorac pod uwage, ze bede szla ultradlugim protokolem a nastepnie 2-3 miesiace dipherline oraz cykl modifikowany, szansa na transfer w tym roku jest prawie zerowa… Wiem, że przy in vitro trzeba sie uzbroić w cierpliwość, ale wydaje mi się, że same trudy leczenia to już sporo, żeby jeszcze dokładać komplikacje natury niemedycznej. 😔

Patka68 lubi tę wiadomość

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 3%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

6-7.2026 ostatni cykl starań naturalnych z encorton, clexane, progesteron, acard i accofil.
    8.2026 planowany start symulacji i punkcja.
  • Patka68 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:
    Dziewczyny ja już dziś po kwalifikacji. Zostaliśmy zakwalifikowani, ale… oczywiście nie ma już pieniędzy. A w poniedziałek dzwoniłam się upewnić, bo miałam na oku jeszcze inną klinikę, w której środki niby jeszcze są, chociaż może zostałabym oszukana przez telefon w ten sam sposób.

Co ciekawsze, z wizyty u Pani Dr wyszłam z receptami na leki wyciszajace i poprawiajace jakosc komorek i zapowiedzią, że jutro będzie telefon celem umówienia wlaściwej wizyty startowej do stymulacji. Dopiero na rejestracji przy podpisywaniu dokumentów Pani powiedziała, że nie ma pieniedzy i żadnej wizyty w tym ani może nawet w nastepnym miesiacu nie bedzie. Biorac pod uwage, ze bede szla ultradlugim protokolem a nastepnie 2-3 miesiace dipherline oraz cykl modifikowany, szansa na transfer w tym roku jest prawie zerowa… Wiem, że przy in vitro trzeba sie uzbroić w cierpliwość, ale wydaje mi się, że same trudy leczenia to już sporo, żeby jeszcze dokładać komplikacje natury niemedycznej. 😔

Bardzo współczuję :( kompletnie nie wiem z czego to wynika. Myślałam że kliniki otrzymują pieniądze na danego pacjenta, a nie że mają jakąś pulę. A jeśli mają jakąś pulę - to po co przyjmują nowych pacjentów skoro wiedzą że kasa się kończy. Brzmi to jakby przyjmowali byle złapać „klienta” a kasa jak będzie to będzie … nie liczy się w tym w ogóle człowiek

👩🏻97👱🏻‍♂️98

Starania od maja 2024 r.
    Amh 1,3 👩🏻

• Piękno Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly_84 Przykro mi bardzo, dobrze, że w tym wszystkim zachowałaś przytomność umysłu, żeby nie brać tego leku i skontaktować się ze swoim poprzednim lekarzem. Jeśli jednak jest jeszcze jakaś szansa na powodzenie tej ciąży, to bardzo na nią liczę. Faktycznie w Twojej historii są jakieś niesamowite znaki zapytania, mam nadzieję, że to nadchodzące usg na super sprzęcie je wyjaśni.

Butterfly_84, Xena89 lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 8 tydzień (szpital) 💔
    04.2025 9 tydzień 💔
    07.2025 8 tydzień 💔
    09.2025 5 tydzień cb 💔

Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień. Tylko raz bicie serca. Przyczyna: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI) = kłopoty z tworzeniem się połączeń krwionośnych i łożyska między zarodkiem i macicą, zahamowany wzrost płodu. Występuje w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD.

06.2026 4 tydzień cb IVF 💔

Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% lactobacillus ✅.

02.2025 punkcja
    Dwa ❄️ 2AA i 4AA

03.26 histeroskopia dr Janowiec
    3 zastrzyki Diphereline
    08.06.2026 ❄️ 4AA ❌ biochem beta 8dpt 24 -> beta 11dpt 2
  • Mela Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:

Mi w klinice mówiono, że po wizycie kwalifikacyjnej w ciągu 30 dni ma sie odbyć wizyta z ustaleniem planu leczenia...

♀️ 37
    ♂️ 38

AMH 1,02 (03.2023 r.) -> 1,89 (08.2023 r.) -> 1,07 (09.2023 r.) -> 1,37 (01.2024 r.) -> 1,05 (09.2024) -> 0,91 (04.2025) -> 1,13 (08.2025) -> 1,25 (04.2026)
    Homocysteina 16,3 -> 12,2 -> 10,7 -> 10,5 -> 9,2 (01.2024 r.) -> 8,2 (03.2024 r.) -> 10, 2 (09.2024) -> 10,7 (04.2026) -> 8,78 (08.2025)
    Kariotypy OK
    Teratozoospermia
    HSG - niedrożny lewy jajowód, prawy szczelinowato-zwężający
    Mutacje genu MTHFR: 665C>T (hetero), 1286A>C (hetero)
    PAI-1 4g/4g (homo)
    Czynnik V Leiden hetero
    PPJ (ANA1) dodatni
    PPJ (ANA2) dodatni
    PPJ (ANA3): centromer B (+++), AMA-M2 (+), reszta ujemne -> zdiagnozowana twardzina ograniczona
    24.11.2023 - punkcja, 6 komórek, 1 dojrzała, hodowla zakończona po 1. dniu ❌️ (stymulacja Menopur 300 j. + Ganirelix)
    12.04.2024 - punkcja, 3 komórki, 1 dojrzała, hodowla zakończona po 1. dniu (Gonal F 300j + Menopur 75j + Orgalutran)
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... dzis bylam na usg 21 dpt jest tylko pecherzyk ciazowy ... oczywiscie przychodza mi czarne mysli o ciazy bezzarodkowej. Niby dr mowila ze na tym etapie to calkiem normalne.. jakie sa wasze doswiadczenia ?

Tylko wiecie co zastanawiam sie czy na powiekszeniu nie byloby widac pecherzyka zoltkowego... porownalam usg z 1 ciazy a z teraz i w pierwszej mialam bardzo powiekszony obraz

https://zapodaj.net/plik-iTzgF4acM4

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:15

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

age.png

7dpt 78,40
    9dpt 260,80
    11 dpt 532,60
    13 dpt 1077,50

preg.png[/url]
  • Ishildur Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MałaMk @Butterfly, coś jest na rzeczy z jakością sprzętów do USG. Robiłam USG w 23dpt w gabinecie 3 w GC i powiększenie było 10:1, ultraHD, było widac b. wyraźnie kręcące się przepływanie krwi / migotanie zarodka, który miał 0,1cm, a na ekranie był spory!. Tydzień później byłam w gabinecie nr 1 i g... było widać, a wydruk był jak z komórki z 2006 roku. Także tyle w temacie jednej kliniki i różnych sprzętów...

👩🏻38 👦🏻38
    06.2024 💔 poronienie 6+4
    ✔️kariotypy, morfologia krwi
    ja: amh 2,47-2,76, IBS
    ✔️protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
    ❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
    on:✔️fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
    I IV ICSI 09.2025
    punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
    11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
    II IV IMSI 01.2026
    punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
    III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
    punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
    03.06.2026 transfer ❄️4AB
    8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀
    preg.png
  • Emi14 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela wrote:
    Mi w klinice mówiono, że po wizycie kwalifikacyjnej w ciągu 30 dni ma sie odbyć wizyta z ustaleniem planu leczenia...

U nas tak samo. Takie są zalecenia Ministerstwa, że stymulacja powinna zostać rozpoczęta w ciągu miesiąca od kwalifikacji, chyba że są przeciwwskazania medyczne. My podczas kwalifikacji mieliśmy juz ostalony plan leczenia i nawet nas troche nastraszono, że jeśli nie rozpoczniemy stymulacji w ciagu miesiąca to klinika może mieć problemy, bo nie realizuje zaleceń Ministerstwa. Widzę jednak, że co klinika to inna praktyka

💁‍♀️32💁‍♂️34🐕🐈‍⬛

Ona:
    endometrioza III stopnia, adenomioza
    Hormony w 3dc:
    FSH 9,84
    LH 6,1
    Estradiol 33,70
    Prolaktyna 16,00
    AMH 1.6
    TSH 2.2

On:
    Oligoteratozoospermia
    Podwyższony wynik oceny stresu oksydacyjnego
    Zaburzona integralność chromatyny 33%
    Test HBA 63%
    Usg prawidlowe👍
    Hormony w normie👍

05.26 - kwalifikacja do in vitro
    06.26 - stymulacja - mensinorm, bemfola, orgalutran
    18.06.26 - punkcja 🥚8 pobranych
    - >7 dojrzałych ->💉5 zapłodnionych -> 🌼4 blastki
    23.06.26 ET 4.1.1. --> 5dpt ⏸️ --> 9 dpt beta 27,4 --> ⬇️ cb 😢
‹‹ 24 25 26 27 28
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ