🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸
-
WIADOMOŚĆ
-
Woczekiwaniu wrote:Wcześniej do transferów podchodziłaś bez accofilu? Ile dni przed transferem musisz zrobić zastrzyk? Też jestem do niej umówiona, mam kir AA, wizytę mam dokładnie za tydzień i jestem ciekawa jako będzie miała na mnie pomysł.
Muczylando lubi tę wiadomość
Ona, On 31 lat
Starania od 2019, w klinice od 2021
3 x nieudane IUI
Punkcja 07.2023
I ET 07.2023 - ❄️ hiperka, 19 tydzień ciąży [*]
II FET 03.2024 - ❄️ CB
Beta: 9dpt 16, 11dpt 32, 13dpt 50, 17dpt 134, 25dpt 58, nowy cykl: 2dc 49.9, 10dc 46, 16dc 17, 23dc 2
III FET 05.2024 - ❄️ beta <0,2
IV FET 06.2024 - ❄️❄️ CB
Beta: 6dpt-⏸️, 7-55, 9-78, 12-31, 14-9
V FET 10.2024 - ❄️ 4BC, CS
Encorton, Clexane 0,6, Accofil
12 dpt - 763
14 dpt - 1851
19 dpt - 7320 🚀
28 dpt - USG 🍀🤞🏼 -
LokaDesigner wrote:To jest właśnie to, że nie zrozumią Ci którzy tego nie doświadczyli. Moja teściowa np. wiedząc, że mamy problemy i staramy się za pomocą in vitro ostatnio wypaliła "byłam z koleżankami na wieczorku i pokazywały mi swoje wnuczki, jedna to nawet 4 miała. Ludzie to teraz późno się zabierają za robienie dzieci, albo nawet wcale. Nawet po ślubie, prawda?". Jedyne na co było mnie wstać to wybałuszenie oczu ... dodam, że jesteśmy dopiero rok po ślubie... na początku jak jej powiedzieliśmy to standardowo poleciała "e tam młodzi jesteście odpuścicie to samo wyjdzie, znajoma znajomej zapisała się na in vitro i zaszła w ciążę naturalnie". Można by tomik napisać o tych tekstach, jak to pisze to już się wkurzam na samą myśl... ludzie są po prostu ograniczeni, ale z jednej strony ciężko się dziwić skoro nie mieli z leczeniem niepłodności nigdy do czynienia i nie mają wyobraźni ile to kosztuje nerwów, stresów i lat cierpienia.
Oj tak... Kazda z nas moglaby do tego tomiku jakies smaczki dorzucic. To ze „chcecie za bardzo, spinacie sie i jak odpuscicie to samo wyjdzie jak u nas” to klasyka plus moja kiedys „przyjaciolka” zwykla mawiac „Stara nie oraj sie” xD To nic ze laska kazda ciaze miala nieplanowana, palila cale 9 miesiescy a jedno swoje dziecko kiedys usunela i radosnie mi sie do tego przyznala…
Moja tesciowa ostatnio „Tylko jak sie tym razem uda to nie mowcie mi od razu bo jakby mialo byc tak jak poprzednio to ja nie chce wiedziec bo to bardzo przezylam”
Pal licho z tymi, ktorzy nie znaja naszego polozenia. Ludowe madrosci lubia i powtarzaja. Ich sprawa. Zawsze jednak wierze ze Ci ludzi, ktorzy znaja nasza sytuacje nie chca celowo przykrosci ale zeby az tam glupim byc i nie myslec co sie plecie? 😅Ona: 35l AMH: 2,34 On: 33l
Starania od 06.2022
09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
05.2023: I wizyta w Gyncentrum
Jajowody drożne, kariotyp prawidłowy, cykle regularne
11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
04, 05. 2024: 2x cykl monitorowany stymulowany
06, 07. 2024: 2x IUI
08. 2024: stymulacja Gonal F 225j/d + Orgalutran 12/6/1 ❄️blastka AB
09.2024: cykl sztuczny
10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 -
Hej, ile dni po becie odstawilyscie leki?
Ja 8 dpt gdzie beta 0.7 już następnego dnia rano nie brałam. Potem było święto, lekarz dzwonił dziś 12 dpt i mówi proszę odstawić leki. Ja na to że w sobotę odstawiłam i już mam krwawienie, to mnie z....ł ...a prawda jest taka ,że jeśli bym mu nie powiedziała to i tak kazał dzisiaj odstawić bez ponownej weryfikacji i tylko bym się truła kolejne 4 dni. Czy za szybko odstawiłam?ToJaa -
Katline wrote:Ja mam kir Bx ale z 4 brakami, więc prawie AA. Dostałam accofil: 8 dni przed transferem cała ampułka, 1 dzień przed transferem cała ampułka, a od 2dpt co 2 dni po 1/3 ampułce do odwolania. Morfologia pod kontrolą co 3-4 dawki
Dziękuję za informację. 🙂On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR??? -
Ja też moim rodzicom nie mówię o ivf. Moja mama jak kiedyś rozmawiałyśmy na ten temat przy okazji jakichś dyskusji politycznych, to powtarzała tylko te wszystkie propagandowe i kościelne bzdury i nic co ja mówiłam do niej nie trafiało, no bo przecież ksiądz wie lepiej 😉 więc stwierdziłam że nie będę jej nic mówić żze względu na własny spokój ale też i nie chce żeby w przyszłości moje dzieci jakoś inaczej traktowała wiedząc że są z ivf.. jeszcze by im jakieś egzorcyzmy odprawiała 🤣🤣
Karolaaas, Anulek84, Dzoana88 lubią tę wiadomość
7 lat starań
💉06.2022 punkcja: 8 komórek zapłodnionych
ET: 4AA 💔 8tc
❄️ 08.2022 FET: 4BB 😞 nieudany
❄️09.2022 FET: 4BB 💔 6tc
09.2024 zaczynamy od nowa🍀
💉10.2024 punkcja: ❄️❄️❄️❄️
🔬 po PGT-A 2 zdrowe ❄️4AA ❄️3AA
⏳️transfer w grudniu?? -
Muczylando wrote:Właśnie jestem po teleporadzie, zagrożenie widzi tutaj tylko w kirach czyli ich braku, bo ten mój Bx z jednym obecnym to prawie AA, dostałam accofil jako wlew i zastrzyki, plus trochę inaczej encorton (5mg przed transferem, potem od transferu 10 mg w dwóch dawkach po 5 mg). Acard mam brać w cyklu transferowym od początku cyklu i heparyna nie jest potrzebna wg niej. I to tyle na razie 🙂
Generalnie fajna babeczka na pierwsze wrażenie
Hej, ja mam a raczej nie mam tych samych kir-ów co Ty. Czy wiesz czy jeśli kobieta urodziła już jedno dziecko (z innym mężczyzną) to teraz przy takich kir-ach i tak musi brać Accofil?
Starania od lutego 2024.
39 lat, AMH 2, 84
czynnik męski oligospermia
Kariotypy ✅
03.2024 stymulacja Menopur + Ganirelix
03.2024 punkcja, 8 🥚, zapłodniło się 6 🥚.
Przetrwały 2 ❄️❄️4BC i 5BC. Nieprzebadane.
Polip w macicy po stymulacji, wizyty u kilku lekarzy.
Lekarz prowadzący radzi robić transfer na polip...
06.2024 Histeroskopia w Novum z usunięciem polipa.
Biopsja endometrium - brak stanu zapalnego.
07.2024 transfer 2 zarodów, nieudany, brak implantacji.
07.2024 zmiana lekarza, nowa stymulacja.
Rekovelle + Oraglutran.
31.07.2024 Punkcja. Pobrano 18 🥚, dojrzałych 18 🥚. Lekarz kazał zapłodnić wszystkie, zapłodniło się 11 🥚.
Przetrwało 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 4AB, 4AC, 4BB,4BB,4BB, 4CB.
Badanie PGT: 1 zdrowa ❄️ 4AB.
1 nieprzebadana ❄️4AC (nie dało się przebadać).
Transfer 6.09 - nieudany.
Lekarz sugeruje zbadać immunologię.
27.09. - pierwsza wizyta u immunologa. -
kitsune wrote:Ja też moim rodzicom nie mówię o ivf. Moja mama jak kiedyś rozmawiałyśmy na ten temat przy okazji jakichś dyskusji politycznych, to powtarzała tylko te wszystkie propagandowe i kościelne bzdury i nic co ja mówiłam do niej nie trafiało, no bo przecież ksiądz wie lepiej 😉 więc stwierdziłam że nie będę jej nic mówić żze względu na własny spokój ale też i nie chce żeby w przyszłości moje dzieci jakoś inaczej traktowała wiedząc że są z ivf.. jeszcze by im jakieś egzorcyzmy odprawiała 🤣🤣
Ja moim też nie mówię. Moja mama uważa aby „próbować naturalnie”.Starania od lutego 2024.
39 lat, AMH 2, 84
Kariotypy ✅
Rekovelle + Oraglutran.
31.07.2024 Punkcja. Pobrano 18 🥚, dojrzałych 18 🥚. Lekarz kazał zapłodnić wszystkie, zapłodniło się 11 🥚.
Woczekiwaniu wrote:Wcześniej do transferów podchodziłaś bez accofilu? Ile dni przed transferem musisz zrobić zastrzyk? Też jestem do niej umówiona, mam kir AA, wizytę mam dokładnie za tydzień i jestem ciekawa jako będzie miała na mnie pomysł.
Tak, bez accofilu miałam 3 transfery.
Pierwsza dawka 8 dni przed transferem 1 ampułka (lub 5 dni przed transferem ale domacicznie wlew), druga dawka 1 dzień przed transferem też cała ampułka i po transferze 1/3 ampułki co 2 dni od 2dpt.Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
07/31 - I FET, cykl sztuczny, 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
09/04 - II FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6, cb 3+6
10/30 - III FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy ok
"Tylko spokój może nas uratować" -
DarKa35 wrote:Hej, ile dni po becie odstawilyscie leki?
Ja 8 dpt gdzie beta 0.7 już następnego dnia rano nie brałam. Potem było święto, lekarz dzwonił dziś 12 dpt i mówi proszę odstawić leki. Ja na to że w sobotę odstawiłam i już mam krwawienie, to mnie z....ł ...a prawda jest taka ,że jeśli bym mu nie powiedziała to i tak kazał dzisiaj odstawić bez ponownej weryfikacji i tylko bym się truła kolejne 4 dni. Czy za szybko odstawiłam?
Dobrze zrobiłaś moim zdaniem, ja też jestem za odstawianiem leków jak najszybciej po nieudanym, dlatego też badam betę wcześnie. Bardziej chodzi żeby nie skracać fazy lutealnej za bardzo, ale od włączenia progesteronu do badania bet mija wystarczająco dużo czasu.Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy ok
DarKa35 wrote:Hej, ile dni po becie odstawilyscie leki?
Ja 8 dpt gdzie beta 0.7 już następnego dnia rano nie brałam. Potem było święto, lekarz dzwonił dziś 12 dpt i mówi proszę odstawić leki. Ja na to że w sobotę odstawiłam i już mam krwawienie, to mnie z....ł ...a prawda jest taka ,że jeśli bym mu nie powiedziała to i tak kazał dzisiaj odstawić bez ponownej weryfikacji i tylko bym się truła kolejne 4 dni. Czy za szybko odstawiłam?1 procedura - 2 próby 💔
2 procedura - 14 pobranych komórek, 7 zapłodnionych ❄️
III Transfer 27.03.24
Cb💔💔💔
IV Transfer 04.07
Puste jajo🖤
20.08 poronienie samoistne
30.09 histeroskopia, łyżeczkowanie..
V transfer 31.10🤞🥹🍀
2x 4.2.2
6dpt- 39mlU/ml
8dpt- 119mlU/ml (197.4%)
9dpt- 204mlU/ml
12dpt- 834,0 mIU/ml
„Nie możesz stracić nadziei – bo jeśli utrzymasz ją przy życiu, ona odwdzięczy się tym samym” -
Dzisiaj moja workbestie powiedziala, ze jakas dziwna jestem. Dziewcze zna mnie na wylot a do tego studiuje juz kolejny rok psychologie, wiec nie pomylila sie wcale.
Czuje jakis taki niepokoj zwiazany ze zblizajacym sie (mam nadzieje) transferem i tymi wszystkimi lekami od immunologa ktore mnie czekaja jako akompaniament.
Lubie byc przygotowana na to, ze moze mnie czekac.
Accofil, encorton i spoflipid. Jak bardzo zle moge sie czuc?
Jakie macie doswiadczenia? Czy moze to nie bedzie taka tragedia a ja sie martwie na zapas?
Lekarz smieszek zapytany o to powiedzial, ze nikogo nie zabili tym zestawem xDOna: 35l AMH: 2,34 On: 33l
Starania od 06.2022
09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
05.2023: I wizyta w Gyncentrum
Jajowody drożne, kariotyp prawidłowy, cykle regularne
11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
04, 05. 2024: 2x cykl monitorowany stymulowany
06, 07. 2024: 2x IUI
08. 2024: stymulacja Gonal F 225j/d + Orgalutran 12/6/1 ❄️blastka AB
09.2024: cykl sztuczny
10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 -
Ketsi wrote:No więc i ja jestem po konsultacji u dr Jarosz.
Zalecenia equoral 2x1 przez 25 dni , następnie encorton.
Potwierdzam że Pani dr mega sympatyczna.
No i tu prośba do Was o rozplanowanie kiedy zacząć brać te leki.
Liczyłam na transfer w listopadzie jestem na estrofemie.
Dziś 7dc.
No z racji że equoral mam brać w cyklu przedtransferowym listopad odpada, więc tu pytanie mogę od tak odstawić estrofem czy brać jeszcze chwilę ??
Grudzień może być różnie z transferem przez święta, najrozsądniej jest w takim razie brać equoral w nowym cyklu- czyli w grudniu.11.2021 - rozpoczęcie starań
09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d
05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
- niedoczynność tarczycy - Euthyrox
- hipoglikemia na czczo - metformina
✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
✅zespół antyfosfolipidowy
✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
✅AMH -3,24
✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
✅HLA-C męski C1/C1
✅allo MLR - 44,7%
✅test IMK - NK 12%
❌rozjechane cytokiny
❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
❌ brak kirów implantacyjnych
I IVF
• stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
• 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
• 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
• 1 zdrowy ❄️ po pgt-a -
Maria_Christina wrote:Hej, ja mam a raczej nie mam tych samych kir-ów co Ty. Czy wiesz czy jeśli kobieta urodziła już jedno dziecko (z innym mężczyzną) to teraz przy takich kir-ach i tak musi brać Accofil?
Ciężko jednoznacznie powiedzieć czy musi czy nie musi. Zależy co zarodek odziedziczy, jeśli będzie C1 to jest mniejsza szansa na atakowanie go. Jeśli będzie miał C2 to bardziej aktywuje to nasze kiry do walki. Ale to tylko mały % tego co może wpływać na powodzenie lub nie. Warto żeby ocenił to też immunolog patrząc na wszystkie wyniki jakie macie. Jeśli istnieje choć cień szansy że jakiś lek wspomoże to będę go brać w ciemno 🙂Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy ok
Muczylando wrote:Ciężko jednoznacznie powiedzieć czy musi czy nie musi. Zależy co zarodek odziedziczy, jeśli będzie C1 to jest mniejsza szansa na atakowanie go. Jeśli będzie miał C2 to bardziej aktywuje to nasze kiry do walki. Ale to tylko mały % tego co może wpływać na powodzenie lub nie. Warto żeby ocenił to też immunolog patrząc na wszystkie wyniki jakie macie. Jeśli istnieje choć cień szansy że jakiś lek wspomoże to będę go brać w ciemno 🙂
Aha. Ja nie będę brać w ciemno, najważniejsze moje zdrowie i boję się AccofiluStarania od lutego 2024.
39 lat, AMH 2, 84
Kariotypy ✅
Rekovelle + Oraglutran.
Siuleczka. wrote:Dzisiaj moja workbestie powiedziala, ze jakas dziwna jestem. Dziewcze zna mnie na wylot a do tego studiuje juz kolejny rok psychologie, wiec nie pomylila sie wcale.
Czuje jakis taki niepokoj zwiazany ze zblizajacym sie (mam nadzieje) transferem i tymi wszystkimi lekami od immunologa ktore mnie czekaja jako akompaniament.
Lubie byc przygotowana na to, ze moze mnie czekac.
Accofil, encorton i spoflipid. Jak bardzo zle moge sie czuc?
Jakie macie doswiadczenia? Czy moze to nie bedzie taka tragedia a ja sie martwie na zapas?
Lekarz smieszek zapytany o to powiedzial, ze nikogo nie zabili tym zestawem xD11.2021 - rozpoczęcie starań
09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d
05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
- niedoczynność tarczycy - Euthyrox
- hipoglikemia na czczo - metformina
✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
✅zespół antyfosfolipidowy
✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
✅AMH -3,24
✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
✅HLA-C męski C1/C1
✅allo MLR - 44,7%
✅test IMK - NK 12%
❌rozjechane cytokiny
❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
❌ brak kirów implantacyjnych
I IVF
• stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
• 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
• 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
• 1 zdrowy ❄️ po pgt-a -
Lwica_Lewka wrote:Chyba lepiej zrobić kurację w grudniu od następnego cyklu. Ja miałam equoral + encorton w cyklu październikowym, teraz w listopadzie podchodzę do transferu. Zalecenie immunosupresji miałam od 2 dnia cyklu, a u Ciebie już 7 dc.
Dokładnie chyba muszę popracować nad cierpliwością. Czekam na cud 7 lat więc kolejne dwa cykle muszę jakoś przeżyć.
Czy z racji tego że teraz jestem na cyklu sztucznym mogę od razu odstawić estrofem ? Dziś 6 dzień dowcipnego przyjmowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 10:48
IUI ❌❌❌❌❌
INV #1
Pick up 08.24 ( menopur 150)
FET #1 09.24❌ (cyclogest 3x2, prolutex 2x1, luteina 3x1, encorton 10)
FET #2 ❓
Kariotypy✅
Kir ✅
Cross match 20,4%
NK 8,8%
Homocysteina 4,6 -
Siuleczka. wrote:Oj tak... Kazda z nas moglaby do tego tomiku jakies smaczki dorzucic. To ze „chcecie za bardzo, spinacie sie i jak odpuscicie to samo wyjdzie jak u nas” to klasyka plus moja kiedys „przyjaciolka” zwykla mawiac „Stara nie oraj sie” xD To nic ze laska kazda ciaze miala nieplanowana, palila cale 9 miesiescy a jedno swoje dziecko kiedys usunela i radosnie mi sie do tego przyznala…
Moja tesciowa ostatnio „Tylko jak sie tym razem uda to nie mowcie mi od razu bo jakby mialo byc tak jak poprzednio to ja nie chce wiedziec bo to bardzo przezylam”
Pal licho z tymi, ktorzy nie znaja naszego polozenia. Ludowe madrosci lubia i powtarzaja. Ich sprawa. Zawsze jednak wierze ze Ci ludzi, ktorzy znaja nasza sytuacje nie chca celowo przykrosci ale zeby az tam glupim byc i nie myslec co sie plecie? 😅
Oj tak, te teksty spinacie się za bardzo, wyluzjcie, wyjedźcie gdzieś to klasyk. Tylko w ciągu ostatnich 2,5 roku byliśmy w wielu miejscach, a ciąży brak 😊
Jedynie nie mogę złego słowa powiedzieć o rodzicach i teściach. Tylko oni wiedzą o ivf i bardzo wspierają, dopytują czy coś potrzeba, jak się czuję, czy mam na coś ochotę żeby mi ugotowali 😀 oczywiście sama gotuję i wszystko ogarniam, ale jest to bardzo urocze 😊evcix84, Dzoana88 lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022
Ona 28 lat👱♀️
✔️Hormony w normie
✔️Regularne owulacje
On 31 lat🙋
✔️Badania w normie
08.2023 r. Histeroskopia (usunięcie polipa)
09.2024 r. Laparoskopia (endometrioza, niedrożny prawy jajowód)
19.09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro -
Trzymajcie kciuki za nas, mam nadzieję, że za około tydzień ruszę ze stymulacją. Po moich perypetiach od września już powinno być cacy, ale zawsze może się coś wykrzaczyć😂 o 12 siedzę pod gabinetem🫣
Co do IVF to postanowiliśmy nie mówić nikomu.. chciałabym z jednej strony komuś powiedzieć ale z drugiej strony obawiam się głupich reakcji i piętnowania potem dziecka..
evcix84, kitsune, LokaDesigner lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie 😘🤗 Endometrium 12mm 🤩🤩😱😱jestem przeszczęśliwa! Zawsze było max 8 mm🙈🙉 viagra działa cuda ! Jeśli ktoś z was ma problemy ze wzrostem Endometrium to z całego ♥️ polecam ! Proszę o wpis do kalendarzyka 📅 18.11 Transfer 🥰💪💕🍍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 10:53
sailor89, Milagro ❤️🩹, Maria_Christina, Ketsi, Muczylando, Nadziejka92, Karolaaas, Werka96, Lola93, Optymistka90, LokaDesigner, Filiżanka8, kitsune, fleur, Katline, Bambi28!, Yahu, Jadzia19, Mira1234, Iwkaaa, rozalaa, domi_, alittle, Agas, Ewela1986, Dzoana88, Hania2010, Puszkina, Andzia, ezra, Dariana, Tinka8.7, Musk, krakowiankq, xMagda, Verudandi, Anulek84, Cavarathiel, GeNiOlKaa92 lubią tę wiadomość
Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Ja jestem po konsultacji po nieudanym transferze. I mam mieszane uczucia. Generalnie wszystko mi się przedłuży bo zrobiła mi się torbiel na jajniku. Okazało się też że z racji tego że jestem w programie nie mogę w swojej klinice robić płatnych badań. Niepotrzebnie tylko zmarnowałam 2 tygodnie w oczekiwaniu na wizytę bo nikt mi tego nie powiedział. Moja lekarka prowadząca powiedziała w sumie że ona nie widzi potrzeby poszerzania diagnostyki bo 2 nieudany transfer to wciąż statystyka a nie informacja że jest coś nie tak. I że musimy iść za ciosem i próbować ostatni zarodek. Ja jej powiedziałam że takie czekanie to dla mnie strata czasu i badania i tak zrobię. Trochę bardziej mi rozjaśniła kierowniczka tej placówki bo akurat dopadłam ją na recepcji 😅 nie wiem dla mnie takie próbowanie jak na królikach bez kolejnych badań jest bezsensu ale lekarka twierdzi inaczej...Starania od 2020
On lat 30 ok
Ona lat 33
Podwyższone tsh i prolaktyna - leki Letrox 75 i 50, Bromocorn 1/2 tabletki
AMH 2,89
Hormony w normie, jajowody w porządku, nie stwierdzono niedrożności
12.08.24 punkcja - uzyskano 12 komórek, zapłodnionych 6, przetrwały 3, po punkcji Neoparin i Cyclogest
17.08.24 pierwszy transfer na naturalnym cyklu
10 dbt beta ani drgnęła, progesteron 14,3
14.10.24 drugi transfer
Leki Neoparin 1x1
Esteofem 2x1
Progesteron Besins 100mg 3x1
Cyclogest 2x1
Lenzetto 2x1
2dpt progesteron 19,6. Zwiekszona dawka progesteron besins na 2x3
4dpt progesteron 22
10dpt progesteron 24,2
beta nie drgnęła