🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸
-
WIADOMOŚĆ
-
Valletta wrote:Dietę stosuje dosłownie na 100% bez ustępstw, od 3 l dzień w dzień - mam od dietetyk Doroty Olanin (endometrioza) plus miksuję to z jakimiś ebookami akademia płodności etc.
Suple brałam koenzym q10 (ten ubichinon), melatonina, omega3, plus kompleksy wit od dietetyka.
We wrześniu w rezonansie nie miałam aktywnych zmian endometrialnych. Mój prawy jajnik po operacji przetrwał, ale nie pracuje albo bardzo słabo. Po pierwszej procedurze w Gyncentrum lekarz namawiał nas już na KD, gdyby nie program rządowy to nie wiem czy bym się zdecydowała na swoją stymulację
Koenzym Q10 tylko w aktywnej formie, czyli Ubichinol, w dawce przy koksowaniu 🥚 400-600. Przy endometriozie dobrze włączyć dodatkowo coś (lub wszystko) z grona: NAC, resweratrol, kurkumina (dr Janowiec często zapisuje wszystkie te suplementy). Dawki omega3 też powinny być spore. No i tak jak Alittle pisze - warto rozważyć mezoterapie jajników, czy któryś z lekarzy wspominał Ci coś o tym?
Przede wszystkim spróbuj popatrzeć na to z innej strony - 4 pobrane komórki to potencjalnie 4 szanse na ciążę. A tak naprawdę wiadomo - wystarczy jedna szczęśliwa blastka i to może być TA jedyna. I mówię Ci to jako osoba po 3 stymulacjach z rezultatem BARDZO dalekim od oczekiwanego, i która po 1,5 roku jest w punkcie wyjścia (choć bogatsza o doświadczenie). Trzeba mieć nadzieję! 🤍evcix84, Karolaaas, Valletta lubią tę wiadomość
👩🏻37l
Początki endometriozy 🚩
genetyka i immunologia ✅
histeroskopia, droznosc jajowodów, biopsja endometrium✅
AMH: 3,4 po 3 stymulacjach IVF: 2,9✅
Słaba jakość komórek jajowych🚩
🧔🏻♂️35l.
Zdrowy jak ryba, nasienie💪 ✅
06.21 ⏸️ ciąza naturalna, 1cs
07.21 nasze 30 mm szczęscia, jest ❤️
29.08.21 10tc poronienie samoistne - zaśniad groniasty częściowy 💔
05.22 Starania od nowa
06.23, 09.23, 11.23 trzy razy IVF - stymulacja, protokół długi. Dobra odpowiedź (kolejno 11, 7 i 8 dojrzałych pęcherzyków). Słaba jakość komórek jajowych.
1x❄️3BB, 1x❄️ 5BC, 1x❄️ 5CC (nie dało się pobrać materiału do badania).
30.07.24 FET ❄️ 3BB, CB 💔
02.09.24 FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
07.10.24 FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3
08.11 Mezoterapia jajników osoczem
⏳01.2025: zaczynamy wszystko od początku.
"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍 -
Verudandi wrote:Nie mam dobrych wiadomości.
Niestety, pozostałe zarodki zdegenerowały i znowu zostaliśmy z niczym. Dwa w stadium moruli, jeden w stadium wczesnej blastocysty (
Dzisiaj 4dpt, tego trzydniowego, czuje się chujowo (jeszcze zanim dostałam wieści od embriologów), brzuch mnie dziwnie dzisiaj trzyma koleżanka w pracy mówi, że może to dobrze i nadal trzyma kciuki. Ja się trochę załamuję
Veru strasznie mi przykro. Ale tak jak dziewczyny piszą - turbo mocne kciuki za tego kropka, który wylądował u mamusi 🤞🤞🍀🍀
Te zarodki dobrze rokowały wg tego jaką informację dostałaś wcześniej. Dziewczyny, wy wiecie wszystko więc teraz mnie nurtuje - jesli zarodki przestaja się rozwijać po 3 dobie wskazuje to na czynnik męski czy to raczej po prostu wady w podziale/DNA? Czy jeszcze coś innego lub nie da się wskazać?Verudandi lubi tę wiadomość
👩🏻37l
Początki endometriozy 🚩
genetyka i immunologia ✅
🧔🏻♂️35l.
05.22 Starania od nowa
06.23, 09.23, 11.23 trzy razy IVF - stymulacja, protokół długi. Dobra odpowiedź (kolejno 11, 7 i 8 dojrzałych pęcherzyków). Słaba jakość komórek jajowych.
"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍 -
Puszkina wrote:Veru strasznie mi przykro. Ale tak jak dziewczyny piszą - turbo mocne kciuki za tego kropka, który wylądował u mamusi 🤞🤞🍀🍀
Te zarodki dobrze rokowały wg tego jaką informację dostałaś wcześniej. Dziewczyny, wy wiecie wszystko więc teraz mnie nurtuje - jesli zarodki przestaja się rozwijać po 3 dobie wskazuje to na czynnik męski czy to raczej po prostu wady w podziale/DNA? Czy jeszcze coś innego lub nie da się wskazać?43👩 AMH 0,38 (08.23) 0,86 (06.24)
Kariotypy prawidłowe. Bx. KIR obecne: 2DS1, 2DS5, 3DS1; KIR nieobecne: 2DS2, 2DS3
NOVUM WARSZAWA 2024
Protokół długi, Start: 13.07 Decapeptyl; 02.08 Gonal 225, Menopur 150, Decapeptyl 2/3 ampułkostrzykawki; 10.08 Gonal 150, Menopur 225, Decapeptyl 2/3 ampułkostrzykawki; 18.08 Ovitrelle wyzwolenie; 20.08 Punkcja 2🥚, 1 zarodek; 23.08 Transfer 3 dniowego zarodka; 31.08 betaHCG 0,9 mIU/ml (8dpt); 02.09 betaHCG 0,3 mIU/ml (10dpt)
24.10 Ministymulacja: Clostibegyt 100mg (2-6 dzień cyklu), Menopur 75 (3 i 5 dzień cyklu), Menopur 150 (7 -13 dzień cyklu).
4.11 Ovitrelle wyzwolenie; 6.11 punkcja 4🥚, zapłodnione 4; 9.11 transfer 3 dniowego zarodka, brak innych zarodków -
Verudandi wrote:U mnie wygląda na to że w okolicach 4 i 5 doby zdegebnerowały, jeszcze dzisiaj rano tego jednego obserwowali, ale niestety.
Woczekiwaniu, Verudandi lubią tę wiadomość
7 lat starań
💉06.2022 punkcja: 8 komórek zapłodnionych
ET: 4AA 💔 8tc
❄️ 08.2022 FET: 4BB 😞 nieudany
❄️09.2022 FET: 4BB 💔 6tc
09.2024 zaczynamy od nowa🍀
💉10.2024 punkcja: ❄️❄️❄️❄️
🔬 po PGT-A 2 zdrowe ❄️4AA ❄️3AA
⏳️transfer w grudniu?? -
Przychodzę po poradę… W zeszłym tygodniu miałam wizytę po nieudanym transferze. Lekarka prowadząca wzięła pod uwagę dotychczasowe próby i zaproponowała nowe podejście (w razie jego niepowodzenia - dalsze badania immunologiczne / badanie zarodków). Dziś miałam zgłosić się na USG i jeśli endometrium będzie ok, mieć rozpisany accofil, kroplówki i jakiś jeszcze lek wspomagający, a transfer miał być ok. 16-17 dc (18-19.11) i miały być podane dwa ❄️. Dzisiejszy lekarz miał tylko sprawdzić endometrium i rozpisać recepty. I tu zaczyna się long story short: nasza pani doktor się nie zna, tak się nie robi, on jest immunologiem i jest z Ostrawy. Odmówił wypisania leków. Według niego mam znów podchodzić w 22-25 dc, w dodatku tylko na estrofemie i lenzetto. Żadnych dodatkowych wyjaśnień. „Tak się nie robi” i „jestem lekarzem z Ostrawy”. Nerwy mi puściły, rozpłakałam się na rejestracji, ale inny lekarz przyjmuje dopiero w piątek, kiedy - zgodnie z zaakceptowanym przez nas planem - już powinnam być od kilku dni na wspomagaczach. Mam ochotę roznieść tę klinikę, a brak jakiegokolwiek dialogu umocnił we mnie tylko poczucie, że ten transfer już jest skazany na porażkę.
Co mogę zrobić? Zgłosiłam już na miejscu, że to niewyobrażalnie niedopuszczalna dla mnie sytuacja, będę rozmawiać z szefową kliniki… Tymczasem… Bezsilność. Plan wziął w łeb i nie wiem, co robić. Na pewno nie zgodzę się w tej sytuacji na podwójny transferAMH 22.96
PCOS atypowo
niedoczynność tarczycy
kariotypy prawidłowe
NK: cd56 bright 88, cd56 dim 12
07.24 - punkcja: 5❄️
26.08.24 - transfer ❄️, beta ujemna
21.09.24 - biopsja endometrium + immunolog
21.10.24 - transfer ❄️ (accofil, intralipid), beta ujemna
11.24 - przygotowujemy się do 3. transferu (2x❄️) -
Puszkina wrote:Koenzym Q10 tylko w aktywnej formie, czyli Ubichinol, w dawce przy koksowaniu 🥚 400-600. Przy endometriozie dobrze włączyć dodatkowo coś (lub wszystko) z grona: NAC, resweratrol, kurkumina (dr Janowiec często zapisuje wszystkie te suplementy). Dawki omega3 też powinny być spore. No i tak jak Alittle pisze - warto rozważyć mezoterapie jajników, czy któryś z lekarzy wspominał Ci coś o tym?
Przede wszystkim spróbuj popatrzeć na to z innej strony - 4 pobrane komórki to potencjalnie 4 szanse na ciążę. A tak naprawdę wiadomo - wystarczy jedna szczęśliwa blastka i to może być TA jedyna. I mówię Ci to jako osoba po 3 stymulacjach z rezultatem BARDZO dalekim od oczekiwanego, i która po 1,5 roku jest w punkcie wyjścia (choć bogatsza o doświadczenie). Trzeba mieć nadzieję! 🤍
Dam sobie dzisiaj czas na ochłonięcie i czekam do czwartkowej wizyty..
O mezoterapii słyszałam - z forum, z artukułów, lekarze sami z siebie tego nie proponowali.
Dziękuję! biorę zastrzyki i idę spać, czas nabrać sił na jutro..Puszkina lubi tę wiadomość
👩 89'
endometrioza IVst, niedoczynność tarczycy, niskie AMH - 0,90
2021 - 2023 II operacja endo
KIR BX
🧔♂️ 90'
zdrowy jak 🐟
Kariotypy ✅
Start Invitro - Lipiec 2023
- długi protokół, 7 komórek, tylko jeden ☃️, przebadany
transfer 5.03.2024
2dpt prog. 22
6dpt prog 20, beta HCG 7,3
8dpt prog 24, beta HCG 31,3 - CB 💔
X 2024 - start II procedura, długi protokół -
ezra wrote:Mam wyniki 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml 😵 chyba muszę coś odstawić bo przesada 🥺 co myślicie?
Ogromne gratki i czekam na Twoje USGWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 20:57
ezra, Verudandi, Filiżanka8 lubią tę wiadomość
IUI ❌❌❌❌❌
INV #1
Pick up 08.24 ( menopur 150)
FET #1 09.24❌ (cyclogest 3x2, prolutex 2x1, luteina 3x1, encorton 10)
FET #2 ❓
Kariotypy✅
Kir ✅
Cross match 20,4%
NK 8,8%
Homocysteina 4,6 -
kami wrote:Przychodzę po poradę… W zeszłym tygodniu miałam wizytę po nieudanym transferze. Lekarka prowadząca wzięła pod uwagę dotychczasowe próby i zaproponowała nowe podejście (w razie jego niepowodzenia - dalsze badania immunologiczne / badanie zarodków). Dziś miałam zgłosić się na USG i jeśli endometrium będzie ok, mieć rozpisany accofil, kroplówki i jakiś jeszcze lek wspomagający, a transfer miał być ok. 16-17 dc (18-19.11) i miały być podane dwa ❄️. Dzisiejszy lekarz miał tylko sprawdzić endometrium i rozpisać recepty. I tu zaczyna się long story short: nasza pani doktor się nie zna, tak się nie robi, on jest immunologiem i jest z Ostrawy. Odmówił wypisania leków. Według niego mam znów podchodzić w 22-25 dc, w dodatku tylko na estrofemie i lenzetto. Żadnych dodatkowych wyjaśnień. „Tak się nie robi” i „jestem lekarzem z Ostrawy”. Nerwy mi puściły, rozpłakałam się na rejestracji, ale inny lekarz przyjmuje dopiero w piątek, kiedy - zgodnie z zaakceptowanym przez nas planem - już powinnam być od kilku dni na wspomagaczach. Mam ochotę roznieść tę klinikę, a brak jakiegokolwiek dialogu umocnił we mnie tylko poczucie, że ten transfer już jest skazany na porażkę.
Co mogę zrobić? Zgłosiłam już na miejscu, że to niewyobrażalnie niedopuszczalna dla mnie sytuacja, będę rozmawiać z szefową kliniki… Tymczasem… Bezsilność. Plan wziął w łeb i nie wiem, co robić. Na pewno nie zgodzę się w tej sytuacji na podwójny transfer
Trudno to sobie wyobrazić;( tylko nie rozumiem jednego-ta lekarka jest z tej samej kliniki?
Ja bałam się, że mój gin nie zaakceptuje tego co wypisał immunolog, ale o dziwo wystawił receptę. Ma tylko zastrzeżenie co do intralipidu twierdząc, że nie podaje się go w takich ilościach jak sugerują immunolodzy.
Trudno tutaj coś poradzić, ale pewnie wstrzymałabym się z transferem. Musisz chyba sama czuć co może być dla Ciebie dobre, a co nie.
Nie możesz skontaktować się z lekarka prowadzącą?
-
Muczylando wrote:Dobrze zrobiłaś moim zdaniem, ja też jestem za odstawianiem leków jak najszybciej po nieudanym, dlatego też badam betę wcześnie. Bardziej chodzi żeby nie skracać fazy lutealnej za bardzo, ale od włączenia progesteronu do badania bet mija wystarczająco dużo czasu.ToJaa
-
Dziewczyny jak idziecie na kontrol podczas stymulacji to przed wizyta dokladnie jakie badania wam robia? Bo ja zauwazylam ze teraz jak jest refundacja to nie robia tylu badan jak wczesniej, jak sie placilo za te badania.👩🦰 91
Niedoczynność Euthyrox 100
07.2020 histero ok
Prolaktyna 23.98 w 2020r a 17.90 w 2021r a 28.28 2024r
AMH 1.96 w 2020r a 1.26 w 2024
LH 8.43
FSH 9.73
DHEA-S 308
Testosteron 0.34
4 nie udane inseminacje w Czechach
ANA ujemny
MLR 26,3%
Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
Zalecenia od dr Sydor
5dni przed transferem 1 amp accofil domacicznie, potem1/2 co 3 dni
5dni przed transferem encorton 7.5
I intralipid i clexane 40mg
1procedura wrzesien 2021
Pobranych 7, 3dojrzale i tylko jeden 3BB podany w 5 dobie.
Beta pozytywa ale nie stety poronienie
2 procedura maj 2022
Pobranych 7, 4 dojrzale przestaly sie rozwijac
Lipiec 2023
Zaszlam naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni
Styczen 2024 3 procedura
7pobrane 4 dojrzale w 3 dobie przestaly sie rozwijać
Listopad 2024 4 procedura
gonal 300 i orgalutran
🙋88
Morfologia 5 w 2018r
Kariotyp prawidlowy -
Valletta wrote:u mnie udało się na chwilę, miałam przed transferem jedną dawkę accofilu, do ew następnego mam jeszcze acard i encorton
Dzięki kochana za odpowiedź u mnie ten zestaw leków niestety nie pomógł, beta 0.Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
tika32 wrote:Dziewczyny jak idziecie na kontrol podczas stymulacji to przed wizyta dokladnie jakie badania wam robia? Bo ja zauwazylam ze teraz jak jest refundacja to nie robia tylu badan jak wczesniej, jak sie placilo za te badania.
Ja miałam badany estriadol i progesteron przed każdą wizytą monitorującą podczas stymulację. Jestem w programie.Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
DarKa35 wrote:Dziękuję. Łezka mi poleciała po jego słowach (coś gadał o procedurach i ze niektórym rusza 9 dpt , ale potem przemyślałam ,że kazał odstawić ,a wcale nie zaproponowal drugiej weryfikacji) , dodam że ten dzień , ci dostałam krwawienia , to wypadł w ten sam ,co naturalny w kalendarzyku.
Niektórzy po prostu nie lubią jak się pacjent rządzi, mój na szczęście wysłuchuje moich mądrości i porad z forum bez złości, ale są tacy co nie mogą tego przetrawić
Nie zawsze trafi się na lekarza z którym ma się dobry flow. Oczywiście my lekarzami nie jesteśmy i trzeba słuchać zaleceń, ale trzeba też mieć swój rozum i gdyby nie to forum to bym zginęła z ilością wiedzy, a raczej niewiedzy gdybym słuchała tylko lekarzy. Nie tylko w kwestii ivf
Lekarz pobrzdąka, a ty zaoszczędziłaś sobie kilka dni nerwów, działaj dalej, nie dręcz się, bo w całym życiu trafimy na różnych lekarzy, nie zawsze fajnychWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 21:17
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
07/31 - I FET, cykl sztuczny, 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
09/04 - II FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6, cb 3+6
10/30 - III FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy ok
"Tylko spokój może nas uratować" -
Valie05 wrote:Ja miałam badany estriadol i progesteron przed każdą wizytą monitorującą podczas stymulację. Jestem w programie.
No ja tez tylko to mialam na pierwszej wizycie. A wcześniej jak placilam za wizyty i badania to jeszcze na pierwszej wizycie musialam robic wit d, fsh, lh, tsh i tf4 bo mam tarczyce, testosteron. A teraz nagle one noe byly potrzebne.
No zobaczymy jak mi ta stymulacja wyjdzie...
Powodzenia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 21:19
👩🦰 91
Niedoczynność Euthyrox 100
07.2020 histero ok
Prolaktyna 23.98 w 2020r a 17.90 w 2021r a 28.28 2024r
AMH 1.96 w 2020r a 1.26 w 2024
LH 8.43
FSH 9.73
DHEA-S 308
Testosteron 0.34
4 nie udane inseminacje w Czechach
ANA ujemny
MLR 26,3%
Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
Zalecenia od dr Sydor
5dni przed transferem 1 amp accofil domacicznie, potem1/2 co 3 dni
5dni przed transferem encorton 7.5
I intralipid i clexane 40mg
1procedura wrzesien 2021
Pobranych 7, 3dojrzale i tylko jeden 3BB podany w 5 dobie.
Beta pozytywa ale nie stety poronienie
2 procedura maj 2022
Pobranych 7, 4 dojrzale przestaly sie rozwijac
Lipiec 2023
Zaszlam naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni
Styczen 2024 3 procedura
7pobrane 4 dojrzale w 3 dobie przestaly sie rozwijać
Listopad 2024 4 procedura
gonal 300 i orgalutran
🙋88
Morfologia 5 w 2018r
Kariotyp prawidlowy -
Valletta wrote:Genetyk rekomendowała transfer zarodka-mozaiki. Nawet powiedziała,że to wszystko zależy od miejsca pobrania materiału do badań, gdyby pobrać z innego miejsca mogłoby nie być żadnych wątpliwości. Z tym,że żeby robić transfer mozaiki konieczna jest zgoda genetyka, a nie tylko lekarza prowadzącego , przynajmniej tak to wyglądało w Gyncentrum.
Odszukałam wynik, ale tak to jest napisane ze lepiej Ciebie zrozumiałam.
„Nieprawidłowy
Stwierdzono, że znormalizowana zawartość materiału genetycznego chromosomów w badanej próbce w stosunku do DNA referencyjnego, o diploidalnym kariotypie 46,XX lub 46,XY, jest nieprawidlowa. W badanej próbce stwierdzono częściową monosomię ramienia krótkiego chromosomu 3 ([GRCh37] 3p26.3p14.3(614560_56288676)x1) w układzie mozaikowym (ok.60%). Opisana zmiana może ale nie musi, występować tylko w trofoektodermie. Liczba chromosomów płci jest prawidłowa.”*Starania 2017
*Punkcja 4 zarodki przebadane PGTA
*Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
*Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
*06.2024 stymulacja pierwsza- 0 zarodków
*09.2024Stymulacja druga: 3 zarodki, po PGTA zero:(
*listopad24 mial być transfer:moze zarodek warunkowy? Albo 3 stymulacja -
Valletta wrote:Dam sobie dzisiaj czas na ochłonięcie i czekam do czwartkowej wizyty..
O mezoterapii słyszałam - z forum, z artukułów, lekarze sami z siebie tego nie proponowali.
Dziękuję! biorę zastrzyki i idę spać, czas nabrać sił na jutro..
Trzymam mocno za Ciebie kciuki i w razie czego pisz tu do nas, zawsze postaramy się podnieść na duchu i pomóc na tyle na ile się da na forum!👩🏻37l
Początki endometriozy 🚩
genetyka i immunologia ✅
🧔🏻♂️35l.
05.22 Starania od nowa
Ketsi wrote:Ja tam myślę że jesteś w ciąży, a próg kosmos!
Ogromne gratki i czekam na Twoje USG
Jutro idę sprawdzić ale jeszcze nic nie będzie pewnie widać 🥹Ewellinka30 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml 😵 -
Lili@ wrote:Trudno to sobie wyobrazić;( tylko nie rozumiem jednego-ta lekarka jest z tej samej kliniki?
Ja bałam się, że mój gin nie zaakceptuje tego co wypisał immunolog, ale o dziwo wystawił receptę. Ma tylko zastrzeżenie co do intralipidu twierdząc, że nie podaje się go w takich ilościach jak sugerują immunolodzy.
Trudno tutaj coś poradzić, ale pewnie wstrzymałabym się z transferem. Musisz chyba sama czuć co może być dla Ciebie dobre, a co nie.