X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸
Odpowiedz

🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸

Oceń ten wątek:
  • ad_ku Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:
    Miała któraś z Was tak że bolał Was pęcherz jak na infekcje jednak ogólne badanie moczu, posiew moczu i crp wyszły dobrze? 😅

Tak, ja tak często mam i badanie moczu zawsze jest w normach. Zawsze ratowałam się furaginą i gorącą kąpielą i przechodziło bardzo szybko, ale teraz czekam do wizyty usg i zapytam czym mogę sobie pomagać. :)

🙋‍♀️ 🙋🏻‍♂️ 29 l.
    starania od początku 2023
    I IVF 03.2024: dwa zarodeczki

❌ endometrioza IV st., niski progesteron, heterozygoty V R2, MTHFR (C677 i A1298), AMH 0,7, brak 2DS3 i 2DS4 norm, teratozoospermia (1%)
    ✅drożność jajowodów, KIR Bx, biopsja endometrium, przeleczony helicobacter

06.24 I FET ❄️ 5.2.1 🙏 💔❌
    2x diphereline➡️ 31.10.24 II FET ❄️ 3.1.2 💪 ⏸️ 6 dpt, beta: 7 dpt - 46,6; 10 dpt - 157,2; 12 dpt - 414; 15 dpt - 1829
  • Nadzieja25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ad_ku wrote:
    Tak, ja tak często mam i badanie moczu zawsze jest w normach. Zawsze ratowałam się furaginą i gorącą kąpielą i przechodziło bardzo szybko, ale teraz czekam do wizyty usg i zapytam czym mogę sobie pomagać. :)

Też będę miała wizytę to zapytam bo już wstępnie leki po badaniach dostałam i pomogły, bo aż chodzić nie mogłam 😅
    Ale wyniki mnie zdziwiły 😅

KrakOvi
    Punkcja 20 x 🥚
    5x ❄️
    I FET
    7dpt 4.9
    9dpt 14.6
    11 dpt 2.8 💔

II FET
    5dpt 10 (II)
    7dpt 65
    9dpt 130
    11dpt 233
    13dpt 490
    15dpt 1291
    20dpt 10976
    23dpt 💙

Zostały 3x ❄️

preg.png
  • Ewellinka30 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dinaaa wrote:
    Pomocy! Jestem w 8dpt, dziś byłam na becie i czekam na wyniki, w 6 i 7 dpt były 2 kreski na sikańcach, ale dzis czuję się źle, kręci mi się w głowie, na zmianę się pocę i marzne. Brzuch nie boli, od czasu do czasu jajnik zakłuje ale to normalne, gorączki też nie mam. Czy któraś miała podobnie? Biorę estrofem 3x1
    Progesteron besins 2 x 1 (200)
    Prolutex jedna ampulka
    Ponadto nospa jak jest potrzeba, wit. C1000, kwas foliowy 400, femibion 1, elektrolity i magnez w tabletkach musujacych.

Ja tak miałam z tym poceniem się. Myślałam, że jakaś choroba mnie bierze. Jednak to były pierwsze objawy ciąży ;)

Dinaaa lubi tę wiadomość

👩🏻
    32 lata- AMH 2,97
    Kariotyp ok
    jajowody drożne
    Owulacje potwierdzone
    👦🏼
    33 lata
    Kariotyp ok
    Obniżone wartości nasienia
    Morfologia 2%
    ❄️❄️❄️❄️ zamrożone
    Transfer 🗓️ 29 października
    5dpt ⏸️
    10dpt 103 mIU/ml
    14dpt 1335 mIU/ml
  • Mira1234 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:
    Miała któraś z Was tak że bolał Was pęcherz jak na infekcje jednak ogólne badanie moczu, posiew moczu i crp wyszły dobrze? 😅

Ja mam podobnie, ogólne badanie moczu pokazuje niby jakieś bakterie, ale w posiewie juz drugi raz nic nie wyszlo. Doszłam do wniosku, że objawy nasilają się po cyclogescie. Walczę z tym już 4 tydzień za chwilę, nawet miałam antybiotyk bo objawy były silne. Od poniedziałku zmieniam cyclogest na utrogestan i zobaczę czy coś się zmieni a na razie zaczęłam się podmywać provagiem i smaruje podraznienia bepanthenem.. Mam dzisiaj juz receptę, ale dopiero w poniedziałek wieczorem apteka jest mi go w stanie dostarczyć 😐

Starania od 2019r.
    Endometrioza III stopień
    2022 laparo woreczka żółciowego
    2023 laparo endomendy
    Niedoczynnosc tarczycy
    Oligospermia
    Punkcja 08.24. 7 zarodków
    I FET - 09.09.24 - beta 9dpt 0,32, prog 14.
    II FET 15.10. 24
    Beta 6dpt 17 Prog 16.
    Beta 8dpt 53,14 prog 14.
    Beta 10dpt 123, 18 prog 11,95
    Beta 13 dpt 703,17
    Beta 16dpt 2444,0
    23dpt CRL 2,4mm ❤️112u/m
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ad_ku wrote:
    Gorące kąpiele w ciąży są niewskazane można wziąść ciepła kąpiel prysznic nic więcej...

Cari09 lubi tę wiadomość

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    A to z tym odpoczywaniem też tak mam. Nawet na spacerze z psem muszę zwolnić chwilkę a po czymś co robię w domu to usiąść na chwilkę i odpocząć bo czuję to lekkie kłucie.

No co, to już zryty łeb staraczki 🙈 jak poszlam do WC na siku i akurat tak ten śluz wyleciał do WC że było słychać plumpniecie (sorry za opis ale tu sami swoi 😂😂) to zawału prawie dostałam że to mój kropek 😂😂😂

Ja to zawsze boję się iść siku od razu po transferze 😜 bo pęcherz pełny więc trzeba iść i zawsze staram się jak najdłużej wytrzymać bo boję się że wypadnie 🙈

W poniedziałek transfer, nasz wielki dzień także weekend pełny relaks... Jutro wieczorem przygotowania z mężem 🤪🤪

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira1234 wrote:
    Ja mam podobnie, ogólne badanie moczu pokazuje niby jakieś bakterie, ale w posiewie juz drugi raz nic nie wyszlo. Doszłam do wniosku, że objawy nasilają się po cyclogescie. Walczę z tym już 4 tydzień za chwilę, nawet miałam antybiotyk bo objawy były silne. Od poniedziałku zmieniam cyclogest na utrogestan i zobaczę czy coś się zmieni a na razie zaczęłam się podmywać provagiem i smaruje podraznienia bepanthenem.. Mam dzisiaj juz receptę, ale dopiero w poniedziałek wieczorem apteka jest mi go w stanie dostarczyć 😐
    Czy prawidłowo oddajesz mocz do badania. Zanim oddasz podmyj się sama wodę i wytrzyj ręcznikiem papierowym. I drugi sik oddajemy do badania.u mnie raz też kwiatki wyszły raz i wyszło że niestosowalam powyższej zasady...wiem że banalne zasady ale kilka dziewczyn juz miało także błędnie mocz pobierały...jedyne co mogę poradzić jeśli swędzi może kup żel do podmywania z korą dębu ona zabija zarazki i podrażnienia..Mi pomagała po operacji torbieli i gruczula bartolina...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:12

Mira1234 lubi tę wiadomość

• krakowiankq Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupie pytanie ale proszę o poradę w poniższej sprawie. Kto jak nie Wy 🙂
    Za 2 dni mam transfer. Zbadałam progesteron 💉 i wynosi 37.
    Zastanawiam się czy w dniu transferu nie okaże się z kolei, że jest za wysoki.. w sumie nawet nie wiem jako powinien być. Od lekarza usłyszałam, że min. 20.
    Miesiąc temu w dniu transferu mialam 21.

Oba transfery na cyklu sztucznym.
    Cyclogest 2x1,p.besins 3x1, estrofem 3x1, encorton10mg 1x1

03.2024 IVF 0️⃣❄
    08.2024 IVF 4️⃣❄
    10.2024 FET 5.1.1 beta 0 ❌
    11.2024 FET 18.11
  • Lunkaaway Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    U nas w pierwszej procedurze, która byka rok temu też niestety udało się uzyskać jeden zarodek. Niby jedna z lepszych klinika, zastosowano selekcję plemników MACS, a wynik słaby.
    Do drugiej procedury podeszłam trochę inaczej, zaczęłam suplementację długo przed stymulacja, udało mi się wyrównać niektóre niedobory i w związku z możliwością skorzystania z refundacji zmieniliśmy klinikę. Nasienie męża można powiedzieć, że było ciągle na takim samym poziomie. Mąż przez pół roku nie brał suplementów, bo pół roku przygotowywałam się do transferu, więc gdy zbadał nasienie, po pół roku to za wiele się nie pogorszyło. W drugiej klinice stymulacja poszła lepiej, jednak ilość dojrzałych komórek była podobna do poprzedniego wynikiu. Do zapłodnienia użyto selekcję plemników fertil chip z którego można skorzystać w ramach refundacji, my sami zapytaliśmy lekarza czy u nas można zastosować taka metodę selekcji. Wynik hodowli był lepszy niż ostatnio, bo udało się uzyskać 3 zarodki, klasy 4aa i 5aa, wtedy zarodek był klasy 6bb, więc nie powiedziane, że w każdej stymulacji będziecie uzyskiwać tylko jeden zarodek.
    Właśnie widzę po stopce,że dużo lepsze wyniki tej drugiej stymulacji. Czy były zastosowane inne leki?

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia

09.2024- start IVF,
    09.10.2024- punkcja→ 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    ? 11.2024- I transfer 4BB
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie 4BB
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmarta wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też jest tak niedobrze po tych wszystkich hormonach?
    Mnie tak mdli ok 2 godzin po wzięciu że nic jeść nie mogę. W poniedziałek transfer. Mam nadzieję ze wszystko jest ok…
    Mi ogólnie jest niedobrze jak wezmę za dużo z metformax - mam mdłości straszne. Z plaquenilem znów metka to stany hipoglikemii. I sam estrofem mnie mdli jak zaczynam brać, potem przechodzi.
    Teraz już mam to inaczej rozpracowane i jest git 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:22

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?

ALLO 0->33,2 szczepienia
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

II PROCEDURA
    07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138+diphereline
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane

diphereline->FET🌈
    "Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • ad_ku Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Gorące kąpiele w ciąży są niewskazane można wziąść ciepła kąpiel prysznic nic więcej...

Wiem, dlatego napisałam że kiedyś się tym ratowałam, a teraz zapytam lekarza co zaleca. 😉

🙋‍♀️ 🙋🏻‍♂️ 29 l.
    starania od początku 2023
    I IVF 03.2024: dwa zarodeczki

❌ endometrioza IV st., niski progesteron, heterozygoty V R2, MTHFR (C677 i A1298), AMH 0,7, brak 2DS3 i 2DS4 norm, teratozoospermia (1%)
    ✅drożność jajowodów, KIR Bx, biopsja endometrium, przeleczony helicobacter

06.24 I FET ❄️ 5.2.1 🙏 💔❌
    2x diphereline➡️ 31.10.24 II FET ❄️ 3.1.2 💪 ⏸️ 6 dpt, beta: 7 dpt - 46,6; 10 dpt - 157,2; 12 dpt - 414; 15 dpt - 1829
  • KasiaWitaminka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Może to głupie pytanie ale proszę o poradę w poniższej sprawie. Kto jak nie Wy 🙂
    Za 2 dni mam transfer. Zbadałam progesteron 💉 i wynosi 37.
    Zastanawiam się czy w dniu transferu nie okaże się z kolei, że jest za wysoki.. w sumie nawet nie wiem jako powinien być. Od lekarza usłyszałam, że min. 20.
    Miesiąc temu w dniu transferu mialam 21.

Oba transfery na cyklu sztucznym.
    Cyclogest 2x1,p.besins 3x1, estrofem 3x1, encorton10mg 1x1

Hej! U mnie w dzień transferu progesteron wynosił ponad 40 i tez sie zapytałam czy nie jest moze za wysoki? Lekarka opowiedziała ze „nie ma czegos takiego jak za wysoki progesteron” i mam dalej kontynuować ten progesteron ktory biore 😊 a mam takie dawki: 2x cyclogest, 2xduphaston i 2xprogesterone besins

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:26

👩🏻 (37)
    Amh - 0,58
    hipoglikemia reaktywna
    naturalna owulacja ✅
    Tsh - 1.61 ✅
    LH:FSH - 0,5 Fsh - 11, wit D - 36,7

👨🏻 (40)
    nasienie - morfologia 4%

🍇 🥑 start diety płodnościowej maj 2024r
    💊 Folian, Nac, Koenzym Q10, laktoferyna, jod, tran, wit D+K, magnez, dhea, mleczko pszczele

kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
    26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
    07.11. Punkcja 🥚🥚🥚🥚 > jedno zapłodnione
    12.11 transfer 1 świeżej blastocytki 🐣
  • krakowiankq Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaWitaminka wrote:
    Hej! U mnie w dzień transferu progesteron wynosił ponad 40 i tez sie zapytałam czy nie jest moze za wysoki? Lekarka opowiedziała ze „nie ma czegos takiego jak za wysoki progesteron” i mam dalej kontynuować ten progesteron ktory biore 😊 a mam takie dawki: 2x cyclogest, 2xduphaston i 2xprogesterone besins

Dzięki :) Trzymam kciuki za Ciebie.

Ja do pierwszego transferu podeszłam na spontanie, teraz jak jestem bardziej świadoma to analizuję wszystko.

KasiaWitaminka lubi tę wiadomość

03.2024 IVF 0️⃣❄
    08.2024 IVF 4️⃣❄
    10.2024 FET 5.1.1 beta 0 ❌
    11.2024 FET 18.11
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Właśnie widzę po stopce,że dużo lepsze wyniki tej drugiej stymulacji. Czy były zastosowane inne leki?

Tak, lekarz dał inne leki do stymulacji, częściej byłam też na USG, więc po każdej wizycie korygował dawki, ale myślę że to zależy od wielu czynników. Może to był ten cykl, może też przyczynili się do tego embrioldzy, może moje podstawowe suplementy coś dały, może faktycznie ta selekcja plemników pomogła, bo jak sprawdzaliśmy raport to przed zastosowaniem tej selekcji w próbce było 50% ruchliwych plemników, a po zastosowaniu selekcji było ich aż 99%. Ciężko stwierdzić co tak naprawdę się do tego przyczyniło.
    A jeszcze dwa tygodnie przed tą drugą stymulacja mąż miał infekcje gardła, bez gorączki, ale byliśmy bardzo przestraszeni.
    Pamiętaj, że każdy zarodek ma szansę, więc teraz nie ma co się zastanawiać nad kolejnym podejściem, bo nadal dla Was są szanse na powodzenie. 🙂 Jednak wiem co czujesz, nikt się nie spodziewa, że będzie miał jeden lub zero zarodków, tym bardziej czytając, że niektórzy mają ich całkiem sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:26

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR???
  • Mira1234 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Czy prawidłowo oddajesz mocz do badania. Zanim oddasz podmyj się sama wodę i wytrzyj ręcznikiem papierowym. I drugi sik oddajemy do badania.u mnie raz też kwiatki wyszły raz i wyszło że niestosowalam powyższej zasady...wiem że banalne zasady ale kilka dziewczyn juz miało także błędnie mocz pobierały...jedyne co mogę poradzić jeśli swędzi może kup żel do podmywania z korą dębu ona zabija zarazki i podrażnienia..Mi pomagała po operacji torbieli i gruczula bartolina...

Być może zrobiłam to badanie źle, bo właśnie to byl taki poranny mocz i pierwszy po włożeniu cyclo.. Żel z korą zbytnio nie pomógł, dopiero ten provag dla kobiet w ciąży.

Starania od 2019r.
    Endometrioza III stopień
    2022 laparo woreczka żółciowego
    2023 laparo endomendy
    Niedoczynnosc tarczycy
    Oligospermia
    Punkcja 08.24. 7 zarodków
    I FET - 09.09.24 - beta 9dpt 0,32, prog 14.
    II FET 15.10. 24
    Beta 6dpt 17 Prog 16.
    Beta 8dpt 53,14 prog 14.
    Beta 10dpt 123, 18 prog 11,95
    Beta 13 dpt 703,17
    Beta 16dpt 2444,0
    23dpt CRL 2,4mm ❤️112u/m
‹‹ 182 183 184 185 186
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ