X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸
Odpowiedz

🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸

Oceń ten wątek:
  • NovaStaraJa Znajoma

Wysłany: 1 listopada, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Hej. Uderzam tu, bo czuję, że tu jest większa szansa, że ktoś miał taki przypadek lub o takim słyszał.
    Nie chciałam oficjalnie do Was dołączać, bo tak naprawdę jeszcze nic nie wiem. Pierwszą wizytę w klinice mam 12 listopada.
    Jestem zagubiona i przerażona.
    Czy któraś w Was miała ogromny spadek AMH w bardzo krótkim czasie? Zastanawiam się czy zaraz nie będzie za późno na cokolwiek skoro mój organizm sypie się tak szybko w tak krótkim czasie :(
    7.09 AMH 1,08
    31.10 AMH 0,56
    Ja robiąc w dwóch różnych laboratoriach miałam w jednym miesiącu AMH - 2,3 a pół roku później w innym labie - 0,7. Mega mnie to załamało, więc poszłam znowu do laboratorium nr 1, żeby mieć całkowitą pewność i kolejny wynik był na poziomie 2,2.

Starania od 2018
    4x iui
    05.2022 - FET 4.1.1 - córeczka
    11.2024 - FET 4.3.2 CB (6 dpt - 20, 8 dpt- 50, 10 dpt - 49,5 :( )
  • Cavarathiel Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Ja robiąc w dwóch różnych laboratoriach miałam w jednym miesiącu AMH - 2,3 a pół roku później w innym labie - 0,7. Mega mnie to załamało, więc poszłam znowu do laboratorium nr 1, żeby mieć całkowitą pewność i kolejny wynik był na poziomie 2,2.
    O kurcze! Czyli to może być kwestia laboratorium. Ale dziwne

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
    ◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
  • Sabina1988 Nowa

Wysłany: 1 listopada, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .Mam za sobą 2 nie udane inseminacje , 3 odradził nam lekarz przez słabe nasienie . Po tym zrobiliśmy z mężem immunologię ( NK, Allo Mlr i Kir ) . Tylko KIR Br wyszedł źle . Właśnie jestem przed in vitro i biorę od wtorku Rekovelle zaszczyki plus od poniedziałku przez 2 dni Orgalutran . We wtorek będę na monitoringu . Czy któraś z was ma podobnie że przed 1 procedurą in vitro już wiedziałyście że KIR Br macie źle i co wam lekarz na to przepisał ?? Jak u was wyglądała wtedy ta procedura i czy wam się udało za 1 razem ??

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie może głupie ale o suplementy. Każda tutaj pisze że suplementuje tyle rzeczy. Ja póki co kwas foliowy i witaminę D. Boje się wdrożyć coś więcej żeby też nie przesadzić i sobie nie zaszkodzić. I pytanie czy badacie poziom tego wszystkiego w organiźmie czy bardziej na czuja? Bo jak wrzuciłam wszystkie witaminy i minerały do koszyka w alabie to wyszła mi spora suma 🙈
    Biorę suple pod wyniki, kontroluje je średnio co 3-4 miesiące.

Marz91 lubi tę wiadomość

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?

ALLO 0->33,2 szczepienia
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

II PROCEDURA
    07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138+diphereline
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane

diphereline->FET🌈
    "Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Alma Znajoma

Wysłany: 1 listopada, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Ponawiam pytanie z wczoraj :) testy owulacyjne. Które z clearblue są dobre (na necie widziałam różowe i fioletowe a nie wiem jaka jest miedzy nimi roznica).

Chciałabym je dziś zamówić bo ponoć jest problem z dostępnością a boję się że zle zamówie :)

Jakich wy używałyście lub polecacie testy owulacyjne? ;)

Ja polecam różowe, wskazują dwa dni płodne, w ulotce jest napisane żeby testować rano :)

Andzia lubi tę wiadomość

👩🏼 30 lat
    AMH czerwiec 2023: 0,78 - 0,95
    AMH październik 2024: 1,37 (po suplementacji)
    Poronienie zatrzymane grudzień 2023
    Jajowody drożne, początki adenomiozy
    3x IUI

🧑🏻 32 lata
    badania ok

1 IVF 2024
    Priming estrogenowy 7 dni
    26.10 Elonva
    30.10 Menopur + Ganirelix
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimiiiś wrote:
    Witam się z wami w listopadzie 🍁🍂oby dla każdej z nas przyniósł on same dobre wiadomości🩷

Przy okazji chciałabym się dopytać, w której dobie po punkcji najwięcej zarodków odpada, która doba jest taka najbardziej decydującą według waszych obserwacji?
    U Nas wszystko co się zapładnia rozwija się do 5 doby. I odpada jako morulka albo w 5 dobie, albo w 6. I ten sam schemat mieliśmy zarówno w pierwszej jak i drugiej procedurze.

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

ALLO 0->33,2 szczepienia

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
    "Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka1991 wrote:
    Hej dziewczyny,

Chciałabym się przywitać i dołączyć do wątku ☺️
    Mam 33 lat, w 2023 roku urodziłam swój pierwszy cud z in vitro (z pierwszej procedury). Aktualnie wróciliśmy do kliniki po rodzeństwo i mam zaplanowany transfer na 7 listopada 😊 podchodzę na cyklu naturalnym, bo dalej karmię piersią. Dzisiaj mam 14 dzień cyklu, pęcherzyk 17 mm, endo 10 cm. Jutro robię zastrzyk z Ovitrelle i zaczyna brać progesteron.

Trzymajcie kciuki, bo zaczynam się stresować 😣

Hej 😊 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.
    Z tego co czytałam na innym wątku to karmisz już tylko na noc. Brałaś w końcu ten aromek czy odpuściłaś? Ja jestem w podobnej sytuacji i wstępnie planuję transfer na listopad, ale zastanawiam się czy w ogóle będzie owulacja.

age.png

Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
    22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
    7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
    9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
    NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
    13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
    4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prośba o poprawienie w kalendarzu 📆 bo to jutro mam betę 5dtp a widziałam gdzieś dalej 🤓

PS zrobiłam dziś rano test i był biały.. po południu i cień cienia.. hmm 🤡 być może miła paranoja 🤓

Rakieta_P🚀, Kluska, domi_, Lola93, TaKayaJa, Lunkaaway, Mała3, Różyczka91, Optymistka90, Karolaaas, Roszponka, Bambi28!, kitsune, Musk, Żabka🐸, Mira1234 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml 😵
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alwayssmiling wrote:
    😂co by to było jak amerykańscy naukowcy potwierdzą korzystny wpływ alko i dymka i nagle przed transferem wypij 0,5 l na pełny pęcherz a na sali fajek 😂

Rakieta mogę mieć pytanko ? W stopce widzę że u ciebie zawsze jajca wykoksowane i są zarodki - coś polecasz?
    Chciałabym Ci odpowiedzieć jednoznacznie, ale nie mam takiej odpowiedzi.... Choć bardzo bym chciała, bo mimo, że u Nas in vitro póki co bez dziecka, to jednak w zarodki umiemy 🤦 o losie!

1. Do pierwszej procedury brałam tylko kwas foliowy, D3 i koenzym Q10 (z 2-3 miesiące go brałam, 200->400->600, zwiększając bliżej punkcji, ale jednorazowo tylko 200, bo tyle organizm jest w stanie wchłonąć na raz).
    Brałam metformax przez rok 500-1000-1500 i na miesiąc przed punkcja 2000 j.

2. Do drugiej procedury przygotowania trwały prawie rok.
    - braliśmy suple pod wyniki badań, kontrola co 3/4 miesiące i ewentualna korekta. Czysta micha z naciskiem na składniki propłodnościowe i przeciwzapalne, ale tak na maksa. Piłam codziennie koktajl ze szpinakiem, siemię lnianym, babką płesznik i pyłkiem pszczelim. Metformax brałam dalej 2000j. IO oraz PCOS w remisji, naturalne owulacje. Byłam chudsza o 14 kg, które zrzuciłam w trakcie transferów w pierwszej procedurze. Stałe godziny snu + świeże powietrze (ryje ciągle w ogrodzie),

- stary jak młody Bóg, nie mamy problemów z nasieniem, posiewy czysto,
    Gość jest pokorny, wie że walczymy razem. I mimo ok nasienia, koksował żołnierzy i z każdego kolejnego badania nasienia ma lepsze wyniki. Baaaa-pił solidarnie koktajl z burak do transferu, co lepsze smakował mu bardzo, a ja walka o życie podczas picia,

- immunologicznie przygotował mnie prof Malinowski (seria 3 szczepień+3 razy się doszczepiałam limfocytami parter i dawcy, brałam leki od stycznia encorton 10 i plaquenil, mąż nie brał leków było ok wszystko u niego) Jest to dość kontrowersyjne, ale on uważa, że szczepienia wyzmacniają komórki. Dodatkowo zleca zbadanie ASA i na to są głównie leki do punkcji. Ja miałam wysoko ten wynik, choć wciąż ujemnie. I według niego niezależnie gdzie dochodzi do zapłodnienia to się będzie "gryzło" przy połączeniu gamet. I mocno zwraca uwagę na posiewy z nasienia u facetów i to daje metypred. U Nas bez tego było, bo Stary czysto miał. Może warto spr te dwa czynniki samemu...

- dr z kliniki wbił się u mnie chyba idealnie z lekami i dawkami, a co mógł poprawić w drugiej procedurze to to skorygował - zaczął wcześniej ganirelix, co wyhamowało taki szybki wyrzut estradiolu, zakończył stymulacje HCG co pozwoliło wszystkim komórkom dojrzeć.
    U Nas też ze względu na dobre nasienie zapładnia się prawie wszystko, w obydwu procedurach tylko po jednej komórce nie wykazało oznak zapłodnienia. I wszystkie te zapłodnione rozwijały się Nam do 5/6 doby, dopiero tam te nieliczne nam padają będąc już morulką. Choć widać, że ta druga procedura wypadła znaczenie lepiej, bo na info 4 dobie, że 12 się zapłodniło i 12 się rozwija prawidłowo myślalam, że padnę. Nie wierzyłam. Jeśli chodzi o klasy to tu też wygrywa druga procedura. Prosiłam tylko o 4 zarodki, bo jednak byliśmy starsi już. A tu 4 razy 2, niespodzianka!

Na pewno całości sprzyja moje wysokie AMH, od kilku lat zero alkoholu, nigdy papierosy - obydwoje.
    Praca bez stresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 23:08

Valie05, Alwayssmiling lubią tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

ALLO 0->33,2 szczepienia

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Ponawiam pytanie z wczoraj :) testy owulacyjne. Które z clearblue są dobre (na necie widziałam różowe i fioletowe a nie wiem jaka jest miedzy nimi roznica).

Chciałabym je dziś zamówić bo ponoć jest problem z dostępnością a boję się że zle zamówie :)

Jakich wy używałyście lub polecacie testy owulacyjne? ;)
    Ja używałam facellek, patyków. Fajnie mi się sprawdzały. Dodatkowo jak już prawie, prawie były pozytywne, sikalam jednocześnie na clearblue. Mam zarówno różowe i fioletowe. Te różowe pokazują buźkę jak jest owulacja, dni maks płodne. Te fioletowe jw.+dwa dni przed owulacją, że się zbliża. Jednak mi nigdy tego nie pokazały. Miałam jak różowy, albo brak owulacji albo już buźka, że jest owulacja.

Andzia lubi tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

ALLO 0->33,2 szczepienia

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fortunate_bunia wrote:
    Rakieta 🚀... Ty wiesz... To jaką tu pokazujesz siłę, determinację, to jakiego wsparcia udzielasz dziewczynom tu na forum, jak dzielisz się wiedzą, jesteś niesamowitą kobietą, która inspiruje!!Zasługujesz zobaczyć tą tęczę JUŻ!! 🌈🌈🌈 I chyba nie ma osoby tutaj, która by Ci tego nie życzyła!! Trzymam cały czas kciuki za Ciebie, za Twoją walkę. Wiem, że niekoniecznie chciałaś, ale już stałaś się "naszą legendą", o której będziemy mówić : siła jest kobietą!!!! 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🌈🌈🌈🌈🌈❤️❤️❤️ Powodzenia!
    😭😭😭❤️

Nie, nie chce być legendą, chcę mieć dziecko. Myślę jednak, że są tu dziewczyny, które walczyły jeszcze piękniej. Tylko one już wywalczyły, ja wciąż na polu bitwy. Przez co bardziej się rzucam w oczy 😜

Ale dziękuję za piękne słowa ❤️

PS. Nie tylko siła jest kobietą, wiara i nadzieja też 🥲

Kingus 1, lesniaka, Werka96, Jeżóweczka, Tinka8.7, Lampart66, TaKayaJa, ezra, Mała3, Różyczka91, Hania2010, Karolaaas, fortunate_bunia, Żabka🐸 lubią tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

ALLO 0->33,2 szczepienia

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Alwayssmiling Koleżanka

Wysłany: 1 listopada, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Chciałabym Ci odpowiedzieć jednoznacznie, ale nie mam takiej odpowiedzi.... Choć bardzo bym chciała, bo mimo, że u Nas in vitro póki co bez dziecka, to jednak w zarodki umiemy 🤦 o losie!

1. Do pierwszej procedury brałam tylko kwas foliowy, D3 i koenzym Q10 (z 2-3 miesiące go brałam, 200->400->600, zwiększając bliżej punkcji, ale jednorazowo tylko 200, bo tyle organizm jest w stanie wchłonąć na raz).
    Brałam metformax przez rok 500-100-1500 i na miesiąc przed punkcja 2000 j.

2. Do drugiej procedury przygotowania trwały prawie rok.
    - braliśmy suple pod wyniki badań, kontrola co 3/4 miesiące i ewentualna korekta. Czysta micha z naciskiem na składniki propłodnościowe i przeciwzapalne, ale tak na maksa. Piłam codziennie koktajl ze szpinakiem, siemię lnianym, babką płesznik i pyłkiem pszczelim. Metformax brałam dalej 2000j. IO oraz PCOS w remisji, naturalne owulacje. Byłam chudsza o 14 kg, które zrzuciłam w trakcie transferów w pierwszej procedurze. Stałe godziny snu + świeże powietrze (ryje ciągle w ogrodzie),

- stary jak młody Bóg, nie mamy problemów z nasieniem, posiewy czysto,
    Gość jest pokorny, wie że walczymy razem. I mimo ok nasienia, koksował żołnierzy i z każdego kolejnego badania nasienia ma lepsze wyniki. Baaaa-pił solidarnie koktajl z burak do transferu, co lepsze smakował mu bardzo, a ja walka o życie podczas picia,

- immunologicznie przygotował mnie prof Malinowski (seria 3 szczepień+3 razy się doszczepiałam limfocytami parter i dawcy, brałam leki od stycznia encorton 10 i plaquenil, mąż nie brał leków było ok wszystko u niego) Jest to dość kontrowersyjne, ale on uważa, że szczepienia wyzmacniają komórki. Dodatkowo zleca zbadanie ASA i na to są głównie leki do punkcji. Ja miałam wysoko ten wynik, choć wciąż ujemnie. I według niego niezależnie gdzie dochodzi do zapłodnienia to się będzie "gryzło" przy połączeniu gamet. I mocno zwraca uwagę na posiewy z nasienia u facetów i to daje metypred. U Nas bez tego było, bo Stary czysto miał. Może warto spr te dwa czynniki samemu...

- dr z kliniki wbił się u mnie chyba idealnie z lekami i dawkami, a co mógł poprawić w drugiej procedurze to to skorygował - zaczął wcześniej ganirelix, co wyhamowało taki szybki wyrzut estradiolu, zakończył stymulacje HCG co pozwoliło wszystkim komórkom dojrzeć.
    U Nas też ze względu na dobre nasienie zapładnia się prawie wszystko, w obydwu procedurach tylko po jednej komórce nie wykazało oznak zapłodnienia. I wszystkie te zapłodnione rozwijały się Nam do 5/6 doby, dopiero tam te nieliczne nam padają będąc już morulką. Choć widać, że ta druga procedura wypadła znaczenie lepiej, bo na info 4 dobie, że 12 się zapłodniło i 12 się rozwija prawidłowo myślalam, że padnę. Nie wierzyłam. Jeśli chodzi o klasy to tu też wygrywa druga procedura. Prosiłam tylko o 4 zarodki, bo jednak byliśmy starsi już. A tu 4 razy 2, niespodzianka!

Na pewno całości sprzyja moje wysokie AMH, od kilku lat zero alkoholu, nigdy papierosy - obydwoje.
    Praca bez stresu.

Dzięki za taki szczegółowy opis ! Kurde trzeba zakasać rękawy i do dzieła - poczytam o tych koktajlach.
    Ja od czerwca na zdrowym żywieniu -6kg więc liczę że to trochę też pomoże jak mam zbilansowane posiłki.

A powiedz mi gdzie w naszym Szczecinie chodzisz do diabetologa / endokrynologa z cukrami ? Niby mi nigdy nic nie wyszło ale tak myślę że skoro czekam to sprawdzę jeszcze raz tak na zaske.

Mąż ma spokój bo korzystamy z dawcy więc działamy z jednej strony.

Starania od 2018

3 iui ❌
    2 ivf ❌

Aktualne wyniki:
    Amh 1,43
    Tsh 1.04
    Fsh 4,5
    PRL 14,1
    Wit d3 34
    Homocysteina 8,3

Co teraz? 🍀
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alwayssmiling wrote:
    Dzięki za taki szczegółowy opis ! Kurde trzeba zakasać rękawy i do dzieła - poczytam o tych koktajlach.
    Ja od czerwca na zdrowym żywieniu -6kg więc liczę że to trochę też pomoże jak mam zbilansowane posiłki.

A powiedz mi gdzie w naszym Szczecinie chodzisz do diabetologa / endokrynologa z cukrami ? Niby mi nigdy nic nie wyszło ale tak myślę że skoro czekam to sprawdzę jeszcze raz tak na zaske.

Mąż ma spokój bo korzystamy z dawcy więc działamy z jednej strony.
    Nie chodzę do diabetologa. Endokrynologie ma mój dr z kliniki - PC. Więc on mi organia to. Wyjaśnił jak mam jeść - najprościej jak się da - połowe jedzenia z talerza Pani usuwa i zastępuje warzywami. Oczywiście to tylko podstawy. Resztę cisnęłam samodzielnie - czytałam, szukałam, wdrażałam.
    Samą IO wykryłam sobie sama wcześniej na podstawie objawów i połączenia tego z PCOS, którego diagnoze miałam już w 2011 roku. Zrobiłam krzywe i wyszło, lokalny gin skomentował to, że mam mniej jeść i to nie IO. Od koleżanki zgarnęlam metformax i zaczęłam brać 500 - doktorowanie samodzielne zaczęłam znacznie wcześniej niż in vitro 😜 Potem w VL miałam diagnozę, że to na pewno IO, zwiększenie dawki na 1000 i potem na 1500. Ale na wadze tego nie widziałam, owulacji nie było. Jednak już lepsze samopoczucie zdecydowanie. I od października/listopada 22' u PC zwiększenie dawki na 2000 i tu nastąpił przełom z wagą i owulacja - już w kwietniu miałam swoją pierwszą naturalną, świadomą owulację.
    Przed pandemia byłam 2/3 miesiące u dietetyczki i psychodietetyczki, ale zaczął się ban na wychodzenie z domu i mi zapał minął. Ale ona nie jest ze Szczecina - może ma online wizyty, bardzo fajna babka - Nicol Sobieraj.

A koktajl to mój samodzielny wymysl, bo gdzieś musiałam wrzucić te składniki i być pewną, że będą codziennie w moim odżywianiu.
    Szpinak, sok z połowy cytryny, pół banana, pół jabłka+ woda 1 łyżeczka siemię lniane/babka płesznik/pyłek pszczeli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 23:05

Alwayssmiling lubi tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

ALLO 0->33,2 szczepienia

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa12344321 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam do Was pytanko. Czy byłyście może w takiej sytuacji lub znacie kogoś a może po prostu wiecie więcej na ten temat - a mianowicie chodzi mi o przyjmowanie lekow antydepresyjnych a rozpoczynanie procedury IVF? Czy to się wyklucza?
    Czy lepiej rozpoczynać procedurę nie przyjmując tych lekow?
    Jestem w takiej sytuacji, że z każdą porażką i niepowodzeniem radzę sobie coraz gorzej psychicznie. Dodatkowo problemy w pracy, redukcje etatów, zmiana zadań i odpowiedzialności - co jest dla mnie dużym stresem i powoduje że się rozpadam. Mam problemy ze snem często, najmniejsza drobnostka narasta do rangi ogromnego problemu, wybuchy płaczu, napady złości itp.
    Na jednej z wizyt w klinice rozpłakałam się mówiąc że zastanawiam się nad wizytą u psychiatry bo coraz trudniej sobie ze wszystkim radzę. Wtedy mój lekarz dał mi numer do Pani psycholog z którą współpracują i zaczęłam terapię.
    Spotykamy się raz w tygodniu ale na razie nie czuję dużej poprawy, wiem że wszystko wymaga czasu i poukładania tego w głowie, a moje gorsze dni, wybuchy płaczu i nerwy nadal się pojawiają. I znowu zastanawiam się nad tym psychiatra. Nie wiem czy zostały by mi przepisane leki, nie wiem w którą stronę mam iść zupełnie, dlatego pytam tu u Was bo może spotkałyście się z czymś takim.

I wiem, że dużo z Nas tu brakuje siły i ma wszystkiego dość :(
    U mnie to wszystko się nawarstwia i praca i leczenie i nieudane procedury :(

Są leki lekko „wspierające” które w razie zajścia w ciąże można swobodnie odstawiać wraz z postępem terapii lub zmniejszyć dawki jeśli odstawienie będzie ryzykowne / najlepiej zastosować wizytę i psychiatry i powiedzieć ze jesteś w staraniach + psychoterapeuta. Zawsze zdrowie Twoje i Twój stan jest podstawa, zacznij od tego zdecydowanie. Ciąża to mocno obciążający czas musisz być gotowa - i wiem co pisze.

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml 😵
  • Alwayssmiling Koleżanka

Wysłany: 1 listopada, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta Na serio już wyszkoliłaś się sama dużo! I przepis na koktajl brzmi zjadliwie nawet ;)

No to dietę od czerwca mam właśnie jak mówisz wiadrem warzywa 😂i białko w każdym posiłku ok 30 g.

Zobaczę w pon gdzie u nas można zrobić krzywe bez skierowania i do boju .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 23:16

Rakieta_P🚀 lubi tę wiadomość

Starania od 2018

3 iui ❌
    2 ivf ❌

Aktualne wyniki:
    Amh 1,43
    Tsh 1.04
    Fsh 4,5
    PRL 14,1
    Wit d3 34
    Homocysteina 8,3

Co teraz? 🍀
  • Miwka Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Ja używałam facellek, patyków. Fajnie mi się sprawdzały. Dodatkowo jak już prawie, prawie były pozytywne, sikalam jednocześnie na clearblue. Mam zarówno różowe i fioletowe. Te różowe pokazują buźkę jak jest owulacja, dni maks płodne. Te fioletowe jw.+dwa dni przed owulacją, że się zbliża. Jednak mi nigdy tego nie pokazały. Miałam jak różowy, albo brak owulacji albo już buźka, że jest owulacja.

Uwielbiam clearblu, bo to testy dla" tumanów". Jak próbowaliśmy naturalnie zachodzić w ciąże i używałam innych testów to miałam ciągle wrażenie że są dwie kreski, a moze nie ma. A tutaj jasna sytuacja - buźka uśmiechnięta ;)

Rakieta_P🚀, Andzia lubią tę wiadomość

♀ 35 lat
    niedoczynność tarczycy
    ♂ 36 lat
    oligospermia
    🐕‍🦺 7 lat
    pudel 🤪

📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
    📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
    📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
    📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
    📅 23.07 transfer ❌
    📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
    📅 25.10 transfer ❌
    📅18.11.2024 zmiana kliniki
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐞 wrote:
    Słuchaj każdy ma swój rozum i robi tak ja uważa.
    Nie uważam że zrobiła coś źle.
    To jest mój wybór.
    A to że ktoś ma inne zdanie nie znaczy że jest gorszy.
    W ciąży nie palę .
    Uwierz mi że nie jedna osoba która jest w ciąży pali do samego końca.
    Dodatkowo Nie raz widzę kobiety które palą piją i co?
    Hm, palenie to nałóg więc dlaczego mam kłamać lekarza że nie palę.
    Sądzę że to jest gorsze.
    Więc nie oceniam skoro nie palisz i nie wiesz jak to jest.
    I tak w woli ścisłości nie było chwilę przed transferem.
    A po za tym nie będę się tłumaczyć z moich decyzji.

Nie przeschodzilaś tego co ja nie byłaś w moich butach. Więc proszę Cię wyluzuj bo ten jad w niczym Ci nie pomoże.
    Uwielbiam takie infantylne tłumaczenie samego siebie w tej kwestii 🤦🤦🤦 Do pogrążenia brakuje tylko, że nie wolno odstawić, bo dziecko się już przyzwyczaiło i dostanie szoku 🤦
    1. Zapalenie ostatniego papierosa w dzień transferu (tak napisałaś) to zapalenie chwilę przed transferem. No chyba, że miałaś ochotę strzelić sobie jeszcze na sali zabiegowej w klinice...
    2. Serio Twoja motywacja w kwestii palenia to fakt, że inni palą będą w ciąży? Brawo. Wiesz są dziewczyny co też ćpaja w ciąży, więc może spróbuj?
    3. Nie napisałam że powinnaś skłamać lekarza w kwestii palenia papierosów, tylko, że spaliłabym się ze wstydu powiedzieć o tym lekarzowi w klinice.
    4. Niezależnie co przechodziłaś, jakby się szło w Twoich butach nic nie usprawiedliwia Cię z takiego zachowania. A może to co ja przeszłam dotychczas daje mi zgodę na palenie do dnia transferu?
    5. Do jadu to Tu jeszcze daleko. Po prostu ocenilam sytuacje po faktach i skutkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 23:33

Hania2010, Milagro ❤️‍🩹, Dziewiarka, Werka96, Musk, Sarst, Żabka🐸, Valie05, Osa 🐝, kitsune, Harriet, rozalaa lubią tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

ALLO 0->33,2 szczepienia

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alwayssmiling wrote:
    Rakieta Na serio już wyszkoliłaś się sama dużo! I przepis na koktajl brzmi zjadliwie nawet ;)

No to dietę od czerwca mam właśnie jak mówisz wiadrem warzywa 😂i białko w każdym posiłku ok 30 g.

Zobaczę w pon gdzie u nas można zrobić krzywe bez skierowania i do boju .
    To nie wyszkolenie, to desperacja i strach...
    A koktajl jest mega smaczny! Lubiłam jeszcze dorzucić natkę pietruszki 🤤 Tak - białeczko mega ważne. Ale to odkryłam nieco później. Teraz dobiałczanie to podstawa.

Alwayssmiling lubi tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

ALLO 0->33,2 szczepienia

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Lunkaaway Ekspertka

Wysłany: 2 listopada, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Prośba o poprawienie w kalendarzu 📆 bo to jutro mam betę 5dtp a widziałam gdzieś dalej 🤓

PS zrobiłam dziś rano test i był biały.. po południu i cień cienia.. hmm 🤡 być może miła paranoja 🤓
    Przepraszam już koryguje!

ezra lubi tę wiadomość

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia

09.2024- start IVF,
    09.10.2024- punkcja→ 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    ? 11.2024- I transfer 4BB
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie 4BB
  • ezra Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Przepraszam już koryguje!

Nie szkodzi 😍 oby labek był czynny 🤡

PS zapewne to moja paranoja, jestem mistrzynią kresek na testach, które są tylko w mojej wyobraźni 🫠 ale pozwolę sobie się chwile pocieszyć 😁

Za wszystkie kciuki w listopadzie - niech zostanie pobity rekord października w dobrych wieściach 💕

Bambi28!, Musk, Mira1234 lubią tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ