X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸
Odpowiedz

🕸 🍁 🌻 IVF LISTOPAD 2024 🌻 🍁 🕸

Oceń ten wątek:
  • TaKayaJa Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alittle wrote:
    Nie bez powodu kobiety po IVF przyrównuje się do weteranów wojennych. Z "normalnymi" ciężko nam złapać wspólny kontakt.
    No powiem szczerze, ja akurat mam porównanie z samą sobą (pierwszą ciążę mialam naturalną) i jest taki dysonans i takie wyrzuty sumienia nawet bym powiedziała, jak mogłam tak lekkomyślnie podchodzić do wszystkiego.
    Ale niestety tak jak Puszkina napisała doświadczenia bardzo zmieniają podejście do tematu ciąży.
    Dobre jest to, że tutaj czy są sukcesy czy niepowodzenia, każda każdą wspiera i zrozumie.

włosy barwy zboża, Hania2010, Puszkina, ezra, Elka198321, Jadzia19 lubią tę wiadomość

🙍‍♀️'89
    amh 3,96
    wstępnie wszystko w normie

🙍‍♂️'85
    cukrzyca typu 1

👨‍👩‍👧 '2014 córka
    👨‍👩‍👧‍👦?????? Starania o rodzeństwo ponad 5 lat naturalne, 2.08.24 pierwsza wizyta w klinice niepłodności - kwalifikacja do IVF
    27.08 badania
    26.09 1 start stymulacji krótki protokół
    9.10 PICK UP 🙈🙉🙊 4 komórki pobrane
    14.10 transfer ET 4.1.2
    ❄️❄️
    9dpt beta 96 prog 53
    10dpt beta 142 prog 56
    12dpt beta 313 prog 66
    17dpt beta 2465 prog 48
    24 dpt beta 15332 prog 61 _CRL 4,1 mm i jest 💗

preg.png
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma wrote:
    Tak, atosiban niby na skurcze ale ja w zasadzie też nie mam z nimi większego problemu.
    A encorton w czym pomaga? Myślałam, że jest stosowany tylko przy problemach z immunologią.
    Z progesteronu mam 2x2 Duphaston i 2x400mg Cyclogest.
    Ja myślę że on jest prewencyjnie, taka bardzo mała dawka. Może wyciszać stany zapalne. Immunologia u mnie ok.
    To oprócz tego co Ty mam jeszcze prolutex 2x 1

Alma lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
  • Werka96 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarKa35 wrote:
    Hej , jak dzisiaj się czujesz? Jutro testujesz 🥹daj znać.
    Heej 🥰dziękuję, nie ma szału z samopoczuciem 🫣 ale nie narzekam. Nie wytrzymałam do jutra 😁 dziś już była beta, ale tak czy siak jutro też- dla kliniki 🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 22:07

1 procedura - 2 próby 💔
    2 procedura - 14 pobranych komórek, 7 zapłodnionych ❄️

III Transfer 27.03.24
    Cb💔💔💔
    IV Transfer 04.07
    Puste jajo🖤
    20.08 poronienie samoistne
    30.09 histeroskopia, łyżeczkowanie..
    V transfer 31.10🤞🥹🍀
    2x 4.2.2

6dpt- 39mlU/ml
    8dpt- 119mlU/ml
    9dpt- 204mlU/ml
    12dpt- 834,0 mIU/ml
    15dpt- 3127 mIU/ml

„Nie możesz stracić nadziei – bo jeśli utrzymasz ją przy życiu, ona odwdzięczy się tym samym”
  • TaKayaJa Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia wrote:
    Hej
    Gratuluję udanych bet i oby rosły jak szalone.

Potrzebuje chyba waszego wsparcia.
    Nie pisałam nic tu ale czytam od samego początku.

Niestety dzis 30dpt wizyta nie była z tych przyjemnych 7 tydzień brak zarodka i oczywiście serduszka. 😭😭😭😭

Czekam teraz do końca tygodnia aby samoistnie poronić jeśli się nie uda to mam jechać do szpitala. .
    Dziewczyny które to przechodziły jak sobie dajecie radę psychicznie?
    Mi się nie chce nic.
    Siedziałabym i bym płakała z żalu, bólu.

Nikt nie wie że to ciąża z IVF.
    Więc nie wiedzą jak to bardzo boli,mąż niby udaje twardego. Ale ja wiem że tez cierpi
    Bardzo Ci wspolczuję 😭 chyba musisz to wypłakać, chyba nie da się by nie bolało...
    Ale wiesz, że tutaj dostaniesz wsparcie i radę, co robić po. Ale też nigdzie nikt chyba bardziej Cie nie zrozumie, jak tutaj dziewczyny, które przeżyły podobne historie, i może warto żalić się, rozmawiać.
    Przytulam i życzę szybkiego powrotu do walki, której finałem będzie wyczekane i wypragnione Bobo ❤️‍🩹

🙍‍♀️'89
    amh 3,96
    wstępnie wszystko w normie

🙍‍♂️'85
    cukrzyca typu 1

👨‍👩‍👧 '2014 córka
    👨‍👩‍👧‍👦?????? Starania o rodzeństwo ponad 5 lat naturalne, 2.08.24 pierwsza wizyta w klinice niepłodności - kwalifikacja do IVF
    27.08 badania
    26.09 1 start stymulacji krótki protokół
    9.10 PICK UP 🙈🙉🙊 4 komórki pobrane
    14.10 transfer ET 4.1.2
    ❄️❄️
    9dpt beta 96 prog 53
    10dpt beta 142 prog 56
    12dpt beta 313 prog 66
    17dpt beta 2465 prog 48
    24 dpt beta 15332 prog 61 _CRL 4,1 mm i jest 💗

preg.png
  • Lunkaaway Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Duphastan nie wychodzi w krwi, więc tego proga masz ciut wyższego. Idąc tym samym tokiem, bym go nie dokładała, bo i tak go nie zbadasz czy wzrósł.
    Więc ja bym szła w cyclogest. Ja go biorę 3x1. Tu jednak przy tym wyniku 11 to więcej byś musiała.
    Dziękuję.. jutro transfer i jestem podłamana...

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia

09.2024- start IVF,
    09.10.2024- punkcja→ 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    ? 11.2024- I transfer 4BB
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie 4BB
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaKayaJa wrote:
    No niepewność napewno będzie jeszcze towarzyszyła i to myślę, że jeszcze tak do skończonego pierwszego trymestru 🥹
    Świadomość w ciąży z invitro działa zupełnie inaczej niż w ciąży naturalnej chyba. Weszłam na grupę mam z lipca i część dziewczyn tam już są na grupie po pozytynym pierwszym teście, a my... ciągle mamy wachania, cały czas jesteśmy w zawieszeniu, tak jakby nie ma czasu na początkowy błogi stan, tylko jest maksymalne analizowanie co chwila i czekanie czy coś się wydarzy czy jednak już mamy prawo się cieszyć.
    Mam takie odczucia, że będzie nierozważne wręcz cieszenie się już 😞
    A niby czas już wybrać lekarza prowadzącego ciążę, bo przecież już się jest w tej ciąży 🙈 ale jakoś zdrowy rozsądek jest na tyle wyczulony już na złe scenariusze, że zrozumiałym jest, że będziemy trochę to wszystko rozciągać w czasie.
    Życzę, żeby ta niepewność jak najszybciej odeszła na dalszy plan, a radość i spokój przyszły na pierwszy plan.

Dokładnie tak!
    A jeszcze jak znam tu na forum osoby które straciły dziecko w bardzo wysokiej ciąży, praktycznie w dacie porodu. To już wogle ryje mózg, może po porodzie będę się cieszyć dopiero. Ale nie, przecież wtedy będę się martwić czy zdrowe, czy dobrze się rozwija.. czy sobie w życiu poradzi czy znajdzie fajną pracę itd itp

I w pracy wypadałoby dać znać czy mają kogoś szukać na moje miejsce... Tylko kiedy? Po drugiej becie?po trzeciej? Po serduszku? Czy jeszcze dalej? Koleżanka rok temu po prostu przyszła, powiedziała jestem w ciąży, żeby reszta zespołu wiedziała na czym stoi. A ja wiem że nie wiem jak planować przyszłość :p

TaKayaJa, evcix84, Dzoana88 lubią tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
  • Milagro ❤️‍🩹 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Dziękuję.. jutro transfer i jestem podłamana...
    Jak mi próg spadł na 14 to miałam rozpisany cyclogest 3x2 i prolutex 2x1.

2007 naturals 11 tydz 💔
    2022 start w klinice
    2023 1IUI 6 tydz 💔 / 2-4IUI 👎👎👎
    Decyzja o IVF:
    I IVF ❄️❄️❄️❄️ -> po PGT-A zostają ❄️❄️
    03.24 FET 5.1.1👎
    08.24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 1❄️
    11.24 histeroskopia - adenomioza głęboko naciekająca, liczne zrosty, przewlekłe zapalenie endometrium🤯 histopatologia ⏳️ ponowne CD138 ⏳️
    Adenomioza, MTHFR hetero, PAI hetero, CD138 ✔️, CD56 ✔️, receptywność endo (przesunięte okno implantacyjne), kariotyp ✔️, MUCHa ✔️
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Gratulacje ogromne!!! Który dpt?🥹😍
    Beta 41.1 - 7dpt :)
    Powtórka w czwartek.
    A jutro - bitwa z myślami, sikać czy nie sikać 😅

Andzia, Milagro ❤️‍🩹, TaKayaJa, Lili@, kitsune, Luna_94🌛, Alma, alittle, ezra, Elka198321, Elza1234, Paulina1234, Miwka, Bambi28!, Yahu, Dzoana88, Ketsi, fleur, Dariana, Musk lubią tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
  • Malowana87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście super silne! Strasznie przykro jak się czyta złe wiadomości, dopiero co dana radość zmienia się w rozpacz 🙁 przytulam wirtualnie

Ewellinka30 lubi tę wiadomość

Leczenie od 2019
    5xIUI, histerolaparoskopia, badanie drożności x2, usunięcie polipa, stan zapalny endometrium-wyleczony
    Kariotypy ok, KIR bx
    Hashimoto➡️niedoczynność tarczycy

2023 IVF
    03.05.23 punkcja ➡️ 4 ❄️
    27.07.23 FET 6bb po pgta ➡️ beta 9dpt:278

event.png

🔜 01.25 powrót po ❄️
  • Lunkaaway Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Jak mi próg spadł na 14 to miałam rozpisany cyclogest 3x2 i prolutex 2x1.
    Super dziękuję. Wzięłam dodatkowa dawkę teraz na noc jutro powiem lekarzowi . Ciekawe, bo badac nie kazali a zrobiłam to z wlasnje inicjatywy podczytując Was na forum. Da się szybko podnieść progesteron?

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia

09.2024- start IVF,
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Dokładnie tak!
    A jeszcze jak znam tu na forum osoby które straciły dziecko w bardzo wysokiej ciąży, praktycznie w dacie porodu. To już wogle ryje mózg, może po porodzie będę się cieszyć dopiero. Ale nie, przecież wtedy będę się martwić czy zdrowe, czy dobrze się rozwija.. czy sobie w życiu poradzi czy znajdzie fajną pracę itd itp

I w pracy wypadałoby dać znać czy mają kogoś szukać na moje miejsce... Tylko kiedy? Po drugiej becie?po trzeciej? Po serduszku? Czy jeszcze dalej? Koleżanka rok temu po prostu przyszła, powiedziała jestem w ciąży, żeby reszta zespołu wiedziała na czym stoi. A ja wiem że nie wiem jak planować przyszłość :p

Sugeruje po 12tygodniu ciąży, chyba że szybciej planujesz l4.

• Milagro ❤️‍🩹 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Super dziękuję. Wzięłam dodatkowa dawkę teraz na noc jutro powiem lekarzowi . Ciekawe, bo badac nie kazali a zrobiłam to z wlasnje inicjatywy podczytując Was na forum. Da się szybko podnieść progesteron?
    W dwa dni mi podbiło na ponad 50 na tym zestawie.
    U mnie w klinice zawsze w dzień transferu jest weryfikacja proga i w razie czego modyfikujemy dawki.

Lunkaaway lubi tę wiadomość

2007 naturals 11 tydz 💔
    2022 start w klinice
    2023 1IUI 6 tydz 💔 / 2-4IUI 👎👎👎
    Decyzja o IVF:
    I IVF ❄️❄️❄️❄️ -> po PGT-A zostają ❄️❄️
    03.24 FET 5.1.1👎
    08.24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 1❄️
    11.24 histeroskopia - adenomioza głęboko naciekająca, liczne zrosty, przewlekłe zapalenie endometrium🤯 histopatologia ⏳️ ponowne CD138 ⏳️
    Adenomioza, MTHFR hetero, PAI hetero, CD138 ✔️, CD56 ✔️, receptywność endo (przesunięte okno implantacyjne), kariotyp ✔️, MUCHa ✔️
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowana87 wrote:
    Dziewczyny jesteście super silne! Strasznie przykro jak się czyta złe wiadomości, dopiero co dana radość zmienia się w rozpacz 🙁 przytulam wirtualnie

Widzę w Twojej stopce 6bb- synek czy córka?
    Taka sniezynka czeka na mnie i ciekawe co tam się kryje;).

• Alma Znajoma

Wysłany: 5 listopada, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Ja myślę że on jest prewencyjnie, taka bardzo mała dawka. Może wyciszać stany zapalne. Immunologia u mnie ok.
    To oprócz tego co Ty mam jeszcze prolutex 2x 1

Dziękuję bardzo za odpowiedź!

👩🏼 30 lat
    AMH czerwiec 2023: 0,78 - 0,95
    AMH październik 2024: 1,37 (po suplementacji)
    Poronienie zatrzymane grudzień 2023
    Jajowody drożne, początki adenomiozy
    3x IUI

🧑🏻 32 lata
    badania ok

1 IVF 2024
    Priming estrogenowy 7 dni
    26.10 Elonva
    30.10 Menopur + Ganirelix
  • ezra Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nie będę mieć czasu rano, więc już dziś zaciskam kciuki za Was Wojowniczki - cudownego dnia, pełnego spokoju i siły do walki 💕🤞🏻

Ewellinka30, Lunkaaway, Werka96, Anulek84, kitsune, evcix84, Ketsi, Kasiak89 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml 😵
  • Filiżanka8 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Hej dziewczyny

A ja mam pytanie odnośnie opinii klinik w których jesteście. Czy tylko Gyncentrum urządziło sobie "centrum dowodzenia" w Katowicach, czy w Waszych klinikach przeprowadzają punkcje i transfery? I czy też tylko w Gyncentrum przez to wszystko idzie tak "taśmowo", że na dobrą sprawę nie macie żadnych informacji o hodowli, o transferze? Tylko jedno zdanie lelarza że transfer ok? Po punkcji też tylko jeden telefon co udało się uzyskać i później ile zarodków ale na dobrą sprawę nic więcej nie wiecie? Czy tylko z racji ze korzystam z finansowania tak to wygląda?
    Pytam bo nie mam od nich praktycznie żadnych informacji a że dopiero pierwsza procedura za mną nawet nie wiedziałam o co pytać. Liczyłam że o wszystkim co istotne informują sami...A tak czytam jakie Wy macie informacje i się dziwię...
    W czwie chodzę do lekarzy i nic się nie zmieniło a tez z MZ finansowane a wcześniej płaciłam za wszystko. Wszelkie ważne rzeczy robią w Katowicach bo u nas nie ma warunków. Już aż za dobrze się z nimi znam, ale rak jak Kolezanka napisała te czuje sue zaopiekowana. Już raz byłam dzięki nim w ciąży wiec może dzięki temu tez ich lepiej oceniam.

*Starania 2017
    *Punkcja 4 zarodki przebadane PGTA
    *Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
    *Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
    *06.2024 stymulacja pierwsza- 0 zarodków
    *09.2024Stymulacja druga: 3 zarodki, po PGTA zero:(
    *listopad24 mial być transfer:moze zarodek warunkowy? Albo 3 stymulacja
  • Filiżanka8 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami.N wrote:
    Filiżanka Siuleczka zapraszam na kawę w okolicy.
    Ja tam mam średnie zdanie o gyncentrum. Zdarzyło mi się dymac do apteki do Katowic bo w Częstochowie coś zlecili a żadna apteka w mieście tego nie miała, oni w sprzedaży też.
    Jak ich doktor jeden, kurcze nie pamiętam nazwiska (znany tu w Czewie i Katowicach) rypnal tekstem to się płakać chciało. No i każde zdanie od niego i dr M trzeba było wydusić na siłę. Pani dr G mega miła i empatyczna ale robić inseminację na niepeknietym jajku 18mm przy pękaniu u mnie 22mm to trochę bez sensu.
    Byłam także u ich immunologa dr P, trochę jakby pojęcia nie miała co robi i po co.
    Labo niezłe. Punkcja i anestezjologia najlepsza jaką zaliczyłam.
    Zrobili mi jedna cb, a to już był sukces.
    Tak czy tak, bez porównania do czeskiego Reprofitu.
    to może się trochę rozkręcili z tym gadaniem, zreszta tyle już wiem ze jakoś sobie radzę. A chodziłam do Sydora wiec jakoś byłam go pewniejsza. Ale jakbym jednak kiedyś musiała atakować Czechy to na pewno Cię pomęczę pytaniami. Z lejami to czasem nie myślą ze z czymś jest problem ale faktycznie musiałam czasem korzystać ze swoich „ kontaktów” żeby coś mieć na już.

*Starania 2017
    *Punkcja 4 zarodki przebadane PGTA
    *Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
    *Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
    *06.2024 stymulacja pierwsza- 0 zarodków
    *09.2024Stymulacja druga: 3 zarodki, po PGTA zero:(
    *listopad24 mial być transfer:moze zarodek warunkowy? Albo 3 stymulacja
  • domi_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Mam nadzieję, że domi nie zrobiło się przykro z powodu tego żartu. Prawdę mówiąc to większość z nas by mogła pracować jako asystenta ginekologa lub lekarza, który zajmuje się niepłodnością.😂
    Przypomniała mi się teraz nasza ostatnia konsultacja z genetykiem. Moja wiedza już po tylu latach obycia z translokacja jest na jakimś tam poziomie, więc podczas telewizyty ze znużenia wyprzedzałam genetyka i mówiłam to co ona chce powiedzieć. Miałam wrażenie, że czasami szukała odpowiednich słów. Mój mąż po rozmowie nie mógł z tego i zapytał "a co Ty jej podpowiadałaś?" Niestety konsultacja była obowiązkowa, bo genetyk musiała wpisać do dokumentów słowo PGT SR warte 300 zł i przeciągała byle zleciało 30 minut. 😂
    Co ty, to bylo piękne 🤣 jak przeczytałam to siedziałam w aucie pod sklepem i parsknęłam gromkim śmiechem 😅 musiało to wyglądać komicznie z boku 🙂

Myślę, że każda staraczka ma jakąś działkę, w której przez lata stała się ekspertką 🤷‍♀️ nie z wyboru

Woczekiwaniu, Hania2010 lubią tę wiadomość

👩 i 👦33 l. // starania od 2016
    Endometrioza 4 st., 2020 obszerna laparoskopia i drożność jajowodów. Znów niedrożne ❌
    AMH: 0,45 >> 0,66
    2023 - nawrót endo. oraz adeno.
    Trombofilia: ❌ MTHFR, PAI-1, Leiden, R2
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    Kariotypy ✔️
    Histero: hist-pat. ✔️CD138 (+) wyleczone ✔️

I procedura (IMSI) - 2023, krótki protokół
    💉 gonapeptyl daily, menopur, orgalutran
    📅 10.11.2023 punkcja. 5 komórek >> 4 zapłodnione >> ❄️❄️3AB, 5BC
    📅 06.12.2023 FET 3AB CS, endo. 12 mm
    12 dpt beta <0,1, prog. 14,43 ☹️❌
    📅 31.07.2024 - FET 5BC CS, endo. 12dc 11 mm, Embryoglue.
    6 dpt beta <0,2, prog. 30❌

II procedura (ICSI + fertile chip), długi protokół
    💉 Gonapeptyl daily 21 dni solo a potem z Menopurem i Rekovelle
    📅30.10.2024 - punkcja. 2 komórki >> ❄️3BB
  • Lunkaaway Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b10103b9c6019.jpg

🌷Dzień dobry Babeczki!🌷

Wczorajsze pozytywne bety ucieszyły mnie tak jakby to były moje wyniki i moje emocje.Tchnęły we mnie okruchy nadzieji, że może kiedyś i mi się uda. Także kontynuujmy ten trend! Grafik mamy napięty, więc rozgrzewamy kciuki i jedziemy z tym koksem!
    W dzisiejszym kalendarzu trzymamy mocno kciuki za: monitoringi🔎, rozpisanie symulacji 📖 ,dorodne 🥚 i owocne sexy na szkle 🧫, USG serduszkowe❤️(niech bije jak dzwon!), transfery 🍀 i rosnące bety📊📉(niech szybują w kosmos!).

6.11 środa
    📌 Dariana - druga beta dla kliniki 🤞🤞🤞
    📌 Optymistka90 - transfer 🤞🍀🍀
    📌 EwelaKrk86 - wizyta po histeroskopi/ rozpisanie II stymulacji 🧐🤞
    📌 Ola_45 - monitoring w 10dc. 🔎🤞
    📌 fleur – transfer 🤞🍀🍀
    📌 alittle - USG serduszkowe ❤️🤞🤞
    📌 Lunkaaway - transfer 🤞🍀🍀
    📌 NatR - punkcja 🤞🔎🧫
    📌 Werka96 - beta 6dpt 🤞🍀
    📌 Verudandi - punkcja🤞🔎🧫
    📌 magda87 - podgląd endometrium 🔎🤞
    📌 ezra - beta (9 dpt) 🤞🍀🍀

Z kalendarza nietypowych Świąt:

Dziś 6. Listopada obchodzony jest Dzień Saksofonu🎷🎼.

Dawka humoru na dziś:

- Co robi pies myśliwski w kawiarence internetowej?
    ...............
    - Czatuje.

🥳🥳🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 00:16

Mała3, EwelaKrk86, Optymistka90, Milagro ❤️‍🩹, Muczylando, alittle, Dziewiarka, Hania2010, Bambi28!, kitsune, Yahu, evcix84, Ketsi, fleur, domi_, Tinka8.7, Dariana, Karolaaas, Puszkina, Kasiak89, Alesiamum, ezra lubią tę wiadomość

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia

09.2024- start IVF,
  • Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Z moich obserwacji ureoplasma, straty, doszczepianie limfocytami. Docent Paśnik widzę, że wiąże to ze stanem zapalnym endometrium.
    Masz chyba rację, jak powiedziałam że czekam za wynikami biopsji to powiedział że jak wynik będzie dodatni to rezygnujemy z immunosupresji na rzecz antybiotykoterapii od ginekologa, i to niby ma pomóc.

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ