🍁🕯🍂🎃 IVF LISTOPAD 2025 🎃🍂🕯🍁
-
WIADOMOŚĆ
-
merci wrote:Dziewczyny jutro transfer i oczywiście panika i wszystko zapomniałam. 🫣
Co muszę wiedzieć/zabrać/zrobić? A czego nie robić?
Weź dowód, bo ja raz zapomniałam 😅😂33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 7dpt bhcg 43,3 9dpt bhcg 89,1 12dpt 192,4 14dpt 291,4 17dpt 616,4 22dpt 1533,4
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Portfel to rzadko już noszę jak w telefonie mObywatel i można płacić zbliżeniowo 😄Clausix wrote:Weź dowód, bo ja raz zapomniałam 😅😂
U mnie to już dawno w klinice o dowód mnie nie prosili👩 96'
PCOS
obserwacja w kierunku układowej choroby tkanki łącznej, profile ANA+
AMH 10,8
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌
3 x IUI ❌
09.2025 kwalifikacja do ivf
10 - punkcja - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 ❄️❄️❄️❄️
próba transferu na cyklu naturalnym ❌
11 - cykl sztuczny/ 26.11 transfer ❄️4aa - beta <0,1 ❌ -
merci, jeśli masz mieć pełen pęcherz, to polecam zrobić test z ilością wypitej wody. Ja na szczęście zrobiłam dwa takie testy dzień przed. Gdybym zastosowała się do zaleceń wypicia 1l na godzinę przed transferem, to bym do transferu nie wytrzymała 🤗merci wrote:Dziewczyny jutro transfer i oczywiście panika i wszystko zapomniałam. 🫣
U mnie wystarczyło około 800 ml wypite pomiędzy 55 a 40 minut przed transferem (i tak to było trochę za dużo).
Z tym, ze ja regularnie poję wodę, jestem dobrze nawodniona, więc dość szybko (testy to pokazały wyraźniej, niż bym się spodziewała, nigdy się nie obserwowałam pod tym kątem z taką uważnością) napełnia mi się pęcherz!
merci lubi tę wiadomość
💁♀️34
AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗
🙋🏻♂️34
Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗
2x IUI ❌
Stymulacja i PGT-a: 09.2025
Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹
FET 19.11.2025
β 6pdt 24,3 / β 10dpt 255 🫧❤️ -
Malutka_111 wrote:No właśnie nie wiem o co chodzi. Tak mi powiedziała babeczka jak dzwoniłam. Ale mówiła żeby wykupić wizytę 🤣więc nie wiem.
Ja mam ostatnio dziwne odczucia co do podejścia pani dr J. do pacjentów. Mam wrażenie, że zaczęło się wyciąganie pieniędzy na maksa. Duże ceny za wystawienie recepty. Gdzie na teleporadzie zapewniła, że nie będzie wystawiać, teraz skoro mi się leki nie kończą, bo w każdej chwili mogę napisać i mi wystawi. W ostateczności dostałam odpowiedź na mojego maila w stylu, że to ostatni raz, bo przecież ustalałyśmy na teleporadzie, że każda recepta=wykupienie teleporady. I dostałam info, że jak leczenie nie ulegnie zmiany, mam wykupić teleporde w celu dostania recepty i weryfikacji leczenia 🤷
Tyle że na teleporadzie mi powiedziała że im dłużej biorę Hydroxychloroquine tym lepiej działa i mam brać, a skoro ja czekam na środki w klinice to logiczne że mi się kończy. Nie dostałam nawet info jak chce weryfikować to leczenie na kolejnej teleporadzie, skoro nie dostałam żadnego badania sprawdzającego do zrobienia. Czyli rozumiem, że będzie to wyglądać w stylu czy wszystko jest dobrze, jak tak to recepta i 400 zł za teleporde.
Nie powiem, bo był to dzień kiedy dostałam złe info z kliniki i taka odpowiedź (jakbym czemuś była winna), doprowadziła mnie do łez...
MoniaB lubi tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Marz91 wrote:Ja mam ostatnio dziwne odczucia co do podejścia pani dr J. do pacjentów. Mam wrażenie, że zaczęło się wyciąganie pieniędzy na maksa. Duże ceny za wystawienie recepty. Gdzie na teleporadzie zapewniła, że nie będzie wystawiać, teraz skoro mi się leki nie kończą, bo w każdej chwili mogę napisać i mi wystawi. W ostateczności dostałam odpowiedź na mojego maila w stylu, że to ostatni raz, bo przecież ustalałyśmy na teleporadzie, że każda recepta=wykupienie teleporady. I dostałam info, że jak leczenie nie ulegnie zmiany, mam wykupić teleporde w celu dostania recepty i weryfikacji leczenia 🤷
Tyle że na teleporadzie mi powiedziała że im dłużej biorę Hydroxychloroquine tym lepiej działa i mam brać, a skoro ja czekam na środki w klinice to logiczne że mi się kończy. Nie dostałam nawet info jak chce weryfikować to leczenie na kolejnej teleporadzie, skoro nie dostałam żadnego badania sprawdzającego do zrobienia. Czyli rozumiem, że będzie to wyglądać w stylu czy wszystko jest dobrze, jak tak to recepta i 400 zł za teleporde.
Nie powiem, bo był to dzień kiedy dostałam złe info z kliniki i taka odpowiedź (jakbym czemuś była winna), doprowadziła mnie do łez...
Takie podejście woła o pomstę do nieba.
Brak słów
Totalnie_pogubiona, Marz91, MoniaB, Naadzieja lubią tę wiadomość
👩 30 lat (AMH 3,68, hormony w normie)
👨 30 lat (FSH 26, oligozoospermia – pojedyncze plemniki; AZF ✔️; kariotyp ✔️; CFTR ✔️ )
💑 od 11.2024
🌸 IVF #1
21.10.2025 – kwalifikacja do programu
24.10.2025 - start stymulacji
06.11.2025 - punkcja 🥚17 - 11 MII - 7 zapłodnionych -❄️ 3
03.12.2025 - transfer 🍍cykl sztuczny -
Daj spokój, ja też stres jak nie wiem! 🫣🫣merci wrote:Dziewczyny jutro transfer i oczywiście panika i wszystko zapomniałam. 🫣
Na zleceniach dostałam 3x1 nospa forte od wczoraj i 2h przed transferem 1 tab nurofen forte 😳
O wodzie zapomniałam 🤯🤯 dobrze, że Was mam, dzisiaj zrobię próbę 😊
merci lubi tę wiadomość
Ona 35 lat, On 37 lat
AMH= 1,3
Endometrioza III st
27.10 start Gonapeptyl
7.11 Gonapeptyl + rekovelle + Mensinorm
19.11 koniec stymulacji - 3-4 pęcherzyki
21.11 punkcja -> 🥚🥚
26.11 transfer🤞 -> 4AA✅️ 4AB❄️
6.12 🎅 beta ujemna ❌️ -
Super rada!north_node wrote:merci, jeśli masz mieć pełen pęcherz, to polecam zrobić test z ilością wypitej wody. Ja na szczęście zrobiłam dwa takie testy dzień przed. Gdybym zastosowała się do zaleceń wypicia 1l na godzinę przed transferem, to bym do transferu nie wytrzymała 🤗
U mnie wystarczyło około 800 ml wypite pomiędzy 55 a 40 minut przed transferem (i tak to było trochę za dużo).
Z tym, ze ja regularnie poję wodę, jestem dobrze nawodniona, więc dość szybko (testy to pokazały wyraźniej, niż bym się spodziewała, nigdy się nie obserwowałam pod tym kątem z taką uważnością) napełnia mi się pęcherz!
Właśnie timer nastawiony i wypite 900ml 👍🏻
north_node lubi tę wiadomość
👩 96'
PCOS
AMH 10,8
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
3 x IUI ❌
Mnie to falami nachodzi ten stres 🙃Pozytywna_ wrote:Daj spokój, ja też stres jak nie wiem! 🫣🫣
Na zleceniach dostałam 3x1 nospa forte od wczoraj i 2h przed transferem 1 tab nurofen forte 😳
O wodzie zapomniałam 🤯🤯 dobrze, że Was mam, dzisiaj zrobię próbę 😊
Nospa też od wczoraj jest, magnez też biorę dodatkowo👩 96'
PCOS
AMH 10,8
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
3 x IUI ❌
Ojej, to nie brzmi fajnieMarz91 wrote:Ja mam ostatnio dziwne odczucia co do podejścia pani dr J. do pacjentów. Mam wrażenie, że zaczęło się wyciąganie pieniędzy na maksa. Duże ceny za wystawienie recepty. Gdzie na teleporadzie zapewniła, że nie będzie wystawiać, teraz skoro mi się leki nie kończą, bo w każdej chwili mogę napisać i mi wystawi. W ostateczności dostałam odpowiedź na mojego maila w stylu, że to ostatni raz, bo przecież ustalałyśmy na teleporadzie, że każda recepta=wykupienie teleporady. I dostałam info, że jak leczenie nie ulegnie zmiany, mam wykupić teleporde w celu dostania recepty i weryfikacji leczenia 🤷
dodatkowo pobieranie pełnej kwoty za wizytę na wystawienie recepty brzmi niestety wręcz absurdalnie. 😶
👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2021 starania ze wsparciem gin
2022 cb 💔
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭
II Ivf - 01.2026 ❔️🤞 -
MałaStokrotka wrote:Ojej, to nie brzmi fajnie
dodatkowo pobieranie pełnej kwoty za wizytę na wystawienie recepty brzmi niestety wręcz absurdalnie. 😶
Ja u prof gin-immu płacę 600 zł za wizytę i nie ma opcji wystawienia recepty bez wizyty 😅 Może się muszę rozejrzeć za zmianą jednak...33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 7dpt bhcg 43,3 9dpt bhcg 89,1 12dpt 192,4 14dpt 291,4 17dpt 616,4 22dpt 1533,4
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Marz91 wrote:Ja mam ostatnio dziwne odczucia co do podejścia pani dr J. do pacjentów. Mam wrażenie, że zaczęło się wyciąganie pieniędzy na maksa. Duże ceny za wystawienie recepty. Gdzie na teleporadzie zapewniła, że nie będzie wystawiać, teraz skoro mi się leki nie kończą, bo w każdej chwili mogę napisać i mi wystawi. W ostateczności dostałam odpowiedź na mojego maila w stylu, że to ostatni raz, bo przecież ustalałyśmy na teleporadzie, że każda recepta=wykupienie teleporady. I dostałam info, że jak leczenie nie ulegnie zmiany, mam wykupić teleporde w celu dostania recepty i weryfikacji leczenia 🤷
Współczuję Marz91, takie postępowanie dodatkowo obniża morale, jakbyś oczekiwała niewiadomo czego, a nie po prostu zapewnionej opieki jako stała pacjentka.
Zastanawiam się, czy lekarz pierwszego kontaktu nie przedłuży Ci tego typu recepty? Zazwyczaj chyba jest taka możliwość. Przynajmniej nie miałam problemów z lekami na hiperprolaktynemie, czy migrenę, o ile pokazałam papiery od specjalisty innego.
Marz91 lubi tę wiadomość
starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, niska mozaika 4BB
07.11 minihisteroskopia
⏳⏳⏳ diphereline x3, antybiotyki, probiotyki
🔜 2026 transfer nr 3
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
adenomioza ❌
👨🏻'95 (30)
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌ -
Marz91, just_a_girl dobrze podpowiada, że rodzinny może kontynuować leczenie pod warunkiem że masz jakieś zaświadczenie z jakiego powodu lek jest stosowany. Bo to jednak nie są „proste” leki jak na nadciśnienie czy niedoczynność tarczycy, gdzie rodzinny by sam takie leczenie prowadził.
Przy okazji wizyty u immuno poproś o zaświadczenie o stanie zdrowia/informacją dla lekarza POZ - ma być podana jednostka chorobowa, na którą jesteś leczona, leki i dawki, przy ewentualnych refundacjach (tutaj pewnie nie ma) muszą być opisane spełnione kryteria refundacyjne!!, nie tylko - 30%/R
Podkreślam tutaj te spełnione kryteria refundacyjne bo to częsty problem, szczególnie jeżeli warunki są złożone a nie tylko rozpoznanie jednostki chorobowej i nie można rodzinnego winić, że nie wypisuje potem, bo nie będzie za to z własnej kieszeni płacił w przypadku kary
Pozytywna_ lubi tę wiadomość
👩 96'
PCOS
AMH 10,8
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
3 x IUI ❌
just_a_girl wrote:Współczuję Marz91, takie postępowanie dodatkowo obniża morale, jakbyś oczekiwała niewiadomo czego, a nie po prostu zapewnionej opieki jako stała pacjentka.
Zastanawiam się, czy lekarz pierwszego kontaktu nie przedłuży Ci tego typu recepty? Zazwyczaj chyba jest taka możliwość. Przynajmniej nie miałam problemów z lekami na hiperprolaktynemie, czy migrenę, o ile pokazałam papiery od specjalisty innego.
Ostatecznie dostałam tą receptę. Ale skoro na teleporadzie byłam zapewniona, że napiszę maila to dostanę to po prostu tak zrobiłam. W poprzedniej klinice zawsze pytali czy mam wszystkie leki nawet od immunologa, bo jak coś to wystawią. Tu jeszcze nie miałam okazji się zapytać, dlatego napisałam "do źródła". Na jakiś czas mam spokój a później zobaczymy jak się wszystko potoczy 🙂
just_a_girl lubi tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Kochane, ja wpadam podzielić się, że jestem już po wczorajszej punkcji. Żyję
Doktor był bardzo delikatny i wspierający, więc bez znieczulenia ogólnego na fentatylu dałam radę, choć zrost prawego jajnika ogromnie bolał przy pobieraniu. Niemniej z odpowiednim podejściem do przeżycia.
No, i zadzwonili zaraz potem z informacją, że mamy 10, dojrzałych komórek. Co o tym myślicie? Dobrze? Ja nie wiem, pierwszy raz, ale chyba z tego, co wyczytałam, to jest to ok.
krakowiankq, Clausix, letnia, merci, Jagodziankaa1994, just_a_girl, Anka84, MałaStokrotka, sylstaa, Pozytywna_, AgnieszkaLS, Frotka, evcix84, jabk0va lubią tę wiadomość
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
2015-2018 starania naturalne
2019-2024 przerwa w staraniach
Stymulacja - 11.2025 - Bemfola & Cetrotide & Menopur
24.11 punkcja - - 10 komórek - 10 dojrzałych
26.11 - 8 zapłodnionych komórek. Blastki, do roboty!
30.11 - ❄️❄️❄️❄️❄️ -
Kasikos wrote:Kochane, ja wpadam podzielić się, że jestem już po wczorajszej punkcji. Żyję
Doktor był bardzo delikatny i wspierający, więc bez znieczulenia ogólnego na fentatylu dałam radę, choć zrost prawego jajnika ogromnie bolał przy pobieraniu. Niemniej z odpowiednim podejściem do przeżycia.
No, i zadzwonili zaraz potem z informacją, że mamy 10, dojrzałych komórek. Co o tym myślicie? Dobrze? Ja nie wiem, pierwszy raz, ale chyba z tego, co wyczytałam, to jest to ok.
Super to słyszeć
10 dojrzałych komórek to bardzo ładny wynik
Kiedy kolejny telefon od embriologów?
Kasikos lubi tę wiadomość
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚-5z-> 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚-6z-> 4️⃣❄️
10.24 FET I 5.1.1 ❌
11.24 FET II 4.1.1 ❌
03.25 FET III 3.1.1 ❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, HCQ) AH, EG - dr Jarosz
04.25 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌
IVF III 05.25 14/9🥚-6z-> 2️⃣❄️->PGT-A 0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚-> 11z-> 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia-polipy, adenomioza
Zoladex 3msc💉
2026 🌈FET V🌈 (Prograf, Accofil) dr Sydor
usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik, AMH 2,2
❌️Endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖NK 18%, PAI-1, V R2, IL-10, TSH 4, prolaktyna, Hashimoto?
✅ kariotypy, Parento O, pasożyty z HP, krzywa cukr i ins, witaminy, homocysteina
✅histero+biopsja (12.24): cd138✅ cd56✖
cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
♂️HBA,MAR,CFTR,AZF✅m.0%,MSOME✖ SCD 22% -
Jak dla mnie jeśli na wizycie jest wyłącznie przedłużana recepta na coś zaleconego wcześniej - bez oceny nowych badań/zmiany dawki/schodzenia z leku/dołożenia jakiegoś leku to wizyta powinna kosztować max 1/3 tego co normalna 20 min wizyta. 🤨
Ja też trochę mam niesmak, że napisałam mail z pytaniem o badania, badania zrobiłam i wizyta to było zalecenie brakujących badań, zero zaleceń. Muszę przez to odbyć dodatkową wizytę i zapłacić.
Naadzieja lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ⌛️⏳
12.2025 start stymulacji ❓❓❓
Reumatyzm, POTS -
Kasikos wrote:Kochane, ja wpadam podzielić się, że jestem już po wczorajszej punkcji. Żyję
To dobrze, że nie było zbyt traumatycznie.
10 dojrzałych to bardzo dobry wynik! Teraz trzymamy kciuki, żeby ładnie się zapłodniły i dały ładne zarodki ❄️
jest u ciebie opcja świeżego transferu czy już raczej wiadomo, że odroczony?
Kasikos lubi tę wiadomość
👩 96'
PCOS
AMH 10,8
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
3 x IUI ❌
Mialam dokładnie to samo! Też sie poryczalam po mailu od niej, w stylu "klinika prosi o wykupienie wizyty w celu wystawienia recepty". Było to w dniu negatywnej bety. Serio, poczucie się jak bankomat. Na lekach jestem od marca, to oczywiste, ze mi się kończą w różnym czasie. Mialam juz 2 płatne wizyty, niby mam plan dzialnia, ale juz 2 raz jej leczenie z betami 0. Bez leków bylo lepiejMarz91 wrote:Ja mam ostatnio dziwne odczucia co do podejścia pani dr J. do pacjentów. Mam wrażenie, że zaczęło się wyciąganie pieniędzy na maksa. Duże ceny za wystawienie recepty. Gdzie na teleporadzie zapewniła, że nie będzie wystawiać, teraz skoro mi się leki nie kończą, bo w każdej chwili mogę napisać i mi wystawi. W ostateczności dostałam odpowiedź na mojego maila w stylu, że to ostatni raz, bo przecież ustalałyśmy na teleporadzie, że każda recepta=wykupienie teleporady. I dostałam info, że jak leczenie nie ulegnie zmiany, mam wykupić teleporde w celu dostania recepty i weryfikacji leczenia 🤷
Naadzieja lubi tę wiadomość
-
U mojej gin przedłużenie recepty kosztuje 50 zł. Wydaje sie to i tak duzo za wystawienie recepty 😀 ale nie narzekam, jak słyszę o pełnej kwocie za wizytę to naprawdę brzmi to niedobrze i absurdalnie.Locus wrote:Jak dla mnie jeśli na wizycie jest wyłącznie przedłużana recepta na coś zaleconego wcześniej - bez oceny nowych badań/zmiany dawki/schodzenia z leku/dołożenia jakiegoś leku to wizyta powinna kosztować max 1/3 tego co normalna 20 min wizyta. 🤨
Ja też trochę mam niesmak, że napisałam mail z pytaniem o badania, badania zrobiłam i wizyta to było zalecenie brakujących badań, zero zaleceń. Muszę przez to odbyć dodatkową wizytę i zapłacić.👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2021 starania ze wsparciem gin
2022 cb 💔
I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭
II Ivf - 01.2026 ❔️🤞 -
krakowiankq wrote:Super to słyszeć

10 dojrzałych komórek to bardzo ładny wynik
Kiedy kolejny telefon od embriologów?
Dziękuję
Jak dobrze słyszeć, że to dobry wynik... Mają dzwonić jutro. Akurat mam dużo pracy, więc przynajmniej oderwę myśli... 
Jejciu, tak się cieszę, że tak myślisz. Teraz jestem myślami ciągle przy telefonie jutrzejszym. Jeśli chodzi o transfer, to ze względu na polipa w macicy odroczony na przyszły miesiąc - ale muszę powiedzieć, że cieszę się z tego. Zamówiłam sobie zdrową dietkę i trochę podbam jeszcze o siebie, jakoś świeżo po tej świadomej punkcji czuję, że byłabym bardzo wymęczoną potencjalną madką.merci wrote:To dobrze, że nie było zbyt traumatycznie.
10 dojrzałych to bardzo dobry wynik! Teraz trzymamy kciuki, żeby ładnie się zapłodniły i dały ładne zarodki ❄️
jest u ciebie opcja świeżego transferu czy już raczej wiadomo, że odroczony?
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
2015-2018 starania naturalne
2019-2024 przerwa w staraniach
Stymulacja - 11.2025 - Bemfola & Cetrotide & Menopur
24.11 punkcja - - 10 komórek - 10 dojrzałych
26.11 - 8 zapłodnionych komórek. Blastki, do roboty!
30.11 - ❄️❄️❄️❄️❄️