🍁🕯🍂🎃 IVF LISTOPAD 2025 🎃🍂🕯🍁
-
WIADOMOŚĆ
-
Szok z tym odwoływaniem transferów. Nieprofesjonalne, nielegalne i nieetyczne. Do tego naprawdę nieodpowiedzialne. Czy oni nie mają jakiegoś planowania? Gdyby odwołali jeszcze przed cyklem i lekami do transferu to już byłoby to nielegalne i skandaliczne, a co dopiero gdy kobieta już je zakupiła i zażywa. Dwa tygodnie temu nie wiedzieli? Nie planują? Nie znają zasad kontraktu z MZ? Ja bym straciła zaufanie do takiej kliniki. Koniecznie trzeba zgłaszać te miejsca do MZ.38💃💛🏃40
🍒 od 11.2022 - bez antykoncepcji
🍒 od 12.2023 - starania staranne
🍒 od 07.2024 - pod opieką spec.
🍒 9 x stymulacja + monitoring, 2 x IUI
🍒 08.2025 - start procesu IVF 👣
🍒 09.2025 - kariotypy ok
🍒 10.2025 - stymulacja i punkcja
🍒 26 komórek pobranych, 14 dojrzałych, 11 zapłodnionych, 5 zamrożonych ❄️❄️❄️❄️❄️
🍒 11.2025 ➡️ transfer 🥺 (ok.14.11)
AMH dobre - 5,64 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,6🔅 Nasienie pogorszyło się 😔 Inne wyniki moje i męża ok 😇 Kariotypy obojga poprawne 🫶 -
Cień wrote:No ba! Każda z nas to doskonale rozumie 😊
Ja mam wizyte 13.11 i wtedy tez rano mam zrobić bete. To bedzie 10 dpt.
Ale chyba nie dotrwam. Po drodze jest 11 listopada - wolne wiec realnie dobrze byłoby zrobić 10.11. Z tym, że to bedzie dopiero 7 dpt i zastanawiam sie czy jest sens 🤔
MoniaB lubi tę wiadomość
Ona 31 lat choroby autoimmunologiczne
On- 32 lata wszystkie badania ok.
2025 styczeń- wizyta kwalifikacyjna do invitro
Torbiel jajnika- walka 4 miesiące.
07.2025 - stymulacja (gonal f, menopur, orgalutran)
31.07.2025 - punkcja.
05.08 transfer, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
8 dpt beta 29,8,13-57,4, prog. 12,905 ng/ml,14 dpt-72,5 17-216, prog 22.5,21-884,24 dpt- 2153,prog 32,34,28 dpt beta 4460 ciąża zatrzymana❌️
3.11.2025 transfer ❄️ -
U mnie w poprzedniej procedurze 7 dpt beta na poziomie 70Rosołek123 wrote:Ja mam wizyte 13.11 i wtedy tez rano mam zrobić bete. To bedzie 10 dpt.
Ale chyba nie dotrwam. Po drodze jest 11 listopada - wolne wiec realnie dobrze byłoby zrobić 10.11. Z tym, że to bedzie dopiero 7 dpt i zastanawiam sie czy jest sens 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:49
Rosołek123 lubi tę wiadomość
TSH 2.38, amh 0,26
Kwalifikacja 02/2025
04/2025 cykl sztuczny Diphereline
🪴06/2025 przygotowania do transferu
23.06.2025 🪴transfer ❄️4.1.
⏸️ pozytywny 6dpt
7dpt beta 70,3
9dpt beta 164
Progesteron 39,6
TSH 1,75
11dpt beta 413
25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc
28.07.25 hcg 7561
05.08.25 hcg 438
🪴10/2025 przygotowania do transferu
🪴31.10.25 transfer ❄️4.1.1., progesteron 33,6 -
Rosołek123 wrote:Ja mam wizyte 13.11 i wtedy tez rano mam zrobić bete. To bedzie 10 dpt.
Ale chyba nie dotrwam. Po drodze jest 11 listopada - wolne wiec realnie dobrze byłoby zrobić 10.11. Z tym, że to bedzie dopiero 7 dpt i zastanawiam sie czy jest sens 🤔
7 dni to jest szansa już być
👩 96'
PCOS
obserwacja w kierunku układowej choroby tkanki łącznej, profile ANA+
AMH 10,8
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024 cykle stymulowane ❌
3 x IUI ❌
09.2025 kwalifikacja do ivf
10 - punkcja - 15 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 ❄️❄️❄️❄️ 4aa 4ba 2aa 2ba
transfer odroczony ze względu na ryzyko hiperstymulacji
próba transferu na cyklu naturalnym ❌
11 - od nowego cyklu wsparcie Estrofemu - transfer ? -
Rosołek123 wrote:Ja mam wizyte 13.11 i wtedy tez rano mam zrobić bete. To bedzie 10 dpt.
7dpt u mnie była beta 53,5
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja też to lubię 🤣 ach ten fentanylMuczylando wrote:Ja myślałam że wszyscy to lubią 😄🧑 37 lat 🧔 37 lat
Starania od: ~sierpień 2021
Owulacje naturalne, drożność ok
2023: 3 x IUI ❌
2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
Sumarycznie biopsja x 5
2024 marzec: transfer ❌
2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
2024 wrzesień: transfer ✔️
2024 listopad: 8tc 💔
2024 grudzień: transfer ❌
2025 styczeń: wizyta kwalifikacyjna do programu MZ
2025 luty: start II stymulacji
2025 marzec: punkcja - brak zarodków 😭
2025 sierpień III stymulacja - 1 x AB po pgta
11.10 transfer
19.10 II 😍
21.10 beta 201,9U/l
23.10 beta 625,8U/l
31.10 USG ok
07.11 USG ♥️ -
włosy barwy zboża wrote:Ja też to lubię 🤣 ach ten fentanyl
Ja zasypiania nie pamiętam, ale miałam przemiłe uczucie po przebudzeniu. Taka relaksacja całego ciała, błogość w ciele i umyśle. Tylko kilka minutek, ale turbo miłe uczucie 🙈38💃💛🏃40
🍒 od 11.2022 - bez antykoncepcji
🍒 od 12.2023 - starania staranne
🍒 od 07.2024 - pod opieką spec.
🍒 9 x stymulacja + monitoring, 2 x IUI
🍒 08.2025 - start procesu IVF 👣
🍒 09.2025 - kariotypy ok
🍒 10.2025 - stymulacja i punkcja
🍒 26 komórek pobranych, 14 dojrzałych, 11 zapłodnionych, 5 zamrożonych ❄️❄️❄️❄️❄️
🍒 11.2025 ➡️ transfer 🥺 (ok.14.11)
AMH dobre - 5,64 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,6🔅 Nasienie pogorszyło się 😔 Inne wyniki moje i męża ok 😇 Kariotypy obojga poprawne 🫶 -
Poprosiłam o rozmowę ze zwierzchnikiem pani koordynatorki bo jej tłumaczenia świadczą tylko o nieznajomości przepisów. Zadzwonił do mnie ktoś z Katowic, pani próbowała coś tłumaczyć ale sama nie wiedziała jak, trochę rozjechałam ją argumentami w rozmowie ( wcześniej przeprowadziłam „rozmowę” z chatemgpt😅). Powiedziała, żebym przyszła jutro rano na umowianą przez koordynatorkę wizytę i wtedy porozmawiamy w obecności lekarza i niby lekarz prowadzący mi wyjaśni co i jak. Tylko ja nie mam pretensji do pani dr. Poza tym co ona jako lekarz może mi powiedzieć na temat zaniedbań ze strony zarządu kliniki, która nie zabezpiecza środków dla zakwalifikowanych osób. I ok, mogę zrozumieć, że mają pół roku na wykonanie transferu licząc od poprzedniego, ale nie w przypadku kiedy termin transferu został ustalony, a ja cały czas przyjmowałam leki. Co innego gdyby dali znać 2-3 tyg temu i nie umawiali ludzi na transfery. Mnie dali znac 24h wcześniej i jest to niezgodne z prawem ( chyba, że w grę wchodziłyby przesłanki medyczne, które nie wystąpiły). Chyba nic z tego nie będzie ale strasznie mnie to nakręciło, jak mogą być tak bezczelni i głupio się tłumaczyć licząc na niewiedzę pacjentów😡MałaStokrotka wrote:Ninaa czy masz już jakąś odpowiedź?
MoniaB, Sylaada lubią tę wiadomość
👩🏼&🧑🏻🦱 34l
AMH 04.25 - 0,07
2022 naturals 1cs
IVF I
07.25 punkcja: 2🥚,2❄️: 4AA,4BB
09.25 - nieudany transfer 4AA -
Ninaa wrote:Poprosiłam o rozmowę ze zwierzchnikiem pani koordynatorki bo jej tłumaczenia świadczą tylko o nieznajomości przepisów. Zadzwonił do mnie ktoś z Katowic, pani próbowała coś tłumaczyć ale sama nie wiedziała jak, trochę rozjechałam ją argumentami w rozmowie ( wcześniej przeprowadziłam „rozmowę” z chatemgpt😅). Powiedziała, żebym przyszła jutro rano na umowianą przez koordynatorkę wizytę i wtedy porozmawiamy w obecności lekarza i niby lekarz prowadzący mi wyjaśni co i jak. Tylko ja nie mam pretensji do pani dr. Poza tym co ona jako lekarz może mi powiedzieć na temat zaniedbań ze strony zarządu kliniki, która nie zabezpiecza środków dla zakwalifikowanych osób. I ok, mogę zrozumieć, że mają pół roku na wykonanie transferu licząc od poprzedniego, ale nie w przypadku kiedy termin transferu został ustalony, a ja cały czas przyjmowałam leki. Co innego gdyby dali znać 2-3 tyg temu i nie umawiali ludzi na transfery. Mnie dali znac 24h wcześniej i jest to niezgodne z prawem ( chyba, że w grę wchodziłyby przesłanki medyczne, które nie wystąpiły). Chyba nic z tego nie będzie ale strasznie mnie to nakręciło, jak mogą być tak bezczelni i głupio się tłumaczyć licząc na niewiedzę pacjentów😡
Tylko moge sie domyślać co czujesz ale super, że nie pozostawiasz tego bez echa.
Nie rozumiem jak można w ten sposób traktować pacjentki.
Tak jak piszesz, gdyby to było przed podaniem leków to jeszcze możnaby było sie sprzeczać ale takie zdarzenie jak w Twojej sytuacji jest po prostu niedopuszczalne !
Jedź jutro i wywalcz odmowę transferu na piśmie! Nie mogą być bezkarni.
My pacjentki musimy spełniać każdy najmniejszy punkt regulaminu wiec oni również powinni sie z niego wywiązywać!
To tak jak byśmy powiedziały, że chcemy zrobić dodatkowe badania ale nie mamy hajsu wiec niech idzie z ich kieszeni.... szanujmy sie!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:24
Ninaa, MałaStokrotka, MoniaB lubią tę wiadomość
Ona 31 lat choroby autoimmunologiczne
On- 32 lata wszystkie badania ok.
2025 styczeń- wizyta kwalifikacyjna do invitro
Torbiel jajnika- walka 4 miesiące.
07.2025 - stymulacja (gonal f, menopur, orgalutran)
31.07.2025 - punkcja.
05.08 transfer, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
8 dpt beta 29,8,13-57,4, prog. 12,905 ng/ml,14 dpt-72,5 17-216, prog 22.5,21-884,24 dpt- 2153,prog 32,34,28 dpt beta 4460 ciąża zatrzymana❌️
3.11.2025 transfer ❄️ -
Ninaa wrote:Poprosiłam o rozmowę ze zwierzchnikiem pani koordynatorki bo jej tłumaczenia świadczą tylko o nieznajomości przepisów. Zadzwonił do mnie ktoś z Katowic, pani próbowała coś tłumaczyć ale sama nie wiedziała jak, trochę rozjechałam ją argumentami w rozmowie ( wcześniej przeprowadziłam „rozmowę” z chatemgpt😅). Powiedziała, żebym przyszła jutro rano na umowianą przez koordynatorkę wizytę i wtedy porozmawiamy w obecności lekarza i niby lekarz prowadzący mi wyjaśni co i jak. Tylko ja nie mam pretensji do pani dr. Poza tym co ona jako lekarz może mi powiedzieć na temat zaniedbań ze strony zarządu kliniki, która nie zabezpiecza środków dla zakwalifikowanych osób. I ok, mogę zrozumieć, że mają pół roku na wykonanie transferu licząc od poprzedniego, ale nie w przypadku kiedy termin transferu został ustalony, a ja cały czas przyjmowałam leki. Co innego gdyby dali znać 2-3 tyg temu i nie umawiali ludzi na transfery. Mnie dali znac 24h wcześniej i jest to niezgodne z prawem ( chyba, że w grę wchodziłyby przesłanki medyczne, które nie wystąpiły). Chyba nic z tego nie będzie ale strasznie mnie to nakręciło, jak mogą być tak bezczelni i głupio się tłumaczyć licząc na niewiedzę pacjentów😡
Bardzo mi przykro, że postawili cię w takiej paskudnej sytuacji i wyobrażam sobie, że spieranie się teraz o swoje prawa jako pacjentka jest ostatnią rzeczą jaką chcesz robić. Niemniej dobrze, że walczysz. Racja jest po twojej stronie.
W ogóle w tym wszystkim taki brak empatii z ich strony, czyste nastawienie na zysk, a w polu jakim jest leczenie niepłodności to co najmniej niesmaczne.
gdyby chodziło o jakąś pierdołę jak np. wycięcie pieprzyka to można ręką machnąć ale tutaj to jest po prostu podłe
MoniaB lubi tę wiadomość
👩 96'
PCOS
obserwacja w kierunku układowej choroby tkanki łącznej, profile ANA+
AMH 10,8
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024 cykle stymulowane ❌
3 x IUI ❌
09.2025 kwalifikacja do ivf
10 - punkcja - 15 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 ❄️❄️❄️❄️ 4aa 4ba 2aa 2ba
transfer odroczony ze względu na ryzyko hiperstymulacji
próba transferu na cyklu naturalnym ❌
11 - od nowego cyklu wsparcie Estrofemu - transfer ? -
Uff co za ulga 😍
Serduszko pięknie bije ❤️
Fasolka ma 1,2 cm ❤️
Jest wszystko książkowo .
Dostałam skierowanie na badania i pomału rozpisał odstawianie leków . Za 2 tyg całkowicie odejdzie mi estrofem . Prolutex biorę ostatnie 2 ampułki a duphaston i cycloglest zostaje.
Mimi7, merci, Rosołek123, tosiekk, MałaStokrotka, Ewelcia1605, Clausix, włosy barwy zboża, MoniaB, jabk0va, Adirella, Guśka21, Sylaada, Cavarathiel lubią tę wiadomość
💁♀️32
Amh - 3,01
Kariotyp - 🆗
👨💼33
Morfologia nasienia 2%
Kariotyp 🆗
2014 - 👧 naturalnie
I IVF - 08.04.2025 - punkcja 28 komórek - 16 🥚 - 15❄️- 1❄️💔💔
II IVF 🙏🙏
01.08.2025 - punkcja 💉 27 komórek - 22 - mamy 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
1.10.2025 - 9dpt 74mlU/ml 🙏 11dpt - 159 mln/ml 🥹🥹 13dpt - 348 mln/ml - 15dpt - 916 mln/ml ❤️❤️
24.10.2025 - mamy serduszko ❤️
Chwilo trwaj ❤️

-
Nowa31 wrote:Uff co za ulga 😍
Fasolka ma 1,2 cm ❤️
Dostałam skierowanie na badania i pomału rozpisał odstawianie leków . Za 2 tyg całkowicie odejdzie mi estrofem . Prolutex biorę ostatnie 2 ampułki a duphaston i cycloglest zostaje.
Cudowna wiadomość ❤️ rośnijcie zdrowo!
Nowa31 lubi tę wiadomość
👩🏻 31 👱🏻♂️ 33
❌AMH: 0,428 ng/ml
➖niedoczynność tarczycy
➖obniżone parametry nasienia
IVF
04.08 start stymulacji
16.08 punkcja: 3🥚→ 2MII → 1 ❄️ 3.2.2
14.10 transfer 🥹🍀✨
6dpt 34, 8dpt 112, 10dpt 299, 13dpt 933, 20dpt 16369 -
Widać po twoim opisie że sami sie gubią i nie wiedzą jak z tego wybrnąć... Pewnie sie boją że jednak masz racje i mogą mieć problem. Jeśli idziesz jutro na wizyte to powiedz że te ich wytłumaczenia chcesz mieć na piśmie a nie że oni słownie będą ci w głowie mieszali... Pewnie mają nadzieję że jakoś cię urobią żebyś tylko ich nie zgłosiła do ministerstwa bo jakby się nie bali to by nie mieli w planach tłumaczyć się Tobie z tego wszystkiego na żywo - powiedzieli by że według prawa mogą tak zrobić i nic im nie zrobisz...
MoniaB, Ninaa, Sylaada lubią tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
👧:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
👦:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba: 721.72 mln/ml
Klinika: 07.2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Szkoda też tak naprawdę myślę pań, które muszą przekazywać te informacje, bo one zakładam nie mają wpływu na podjęte decyzje. Mają poinformować pacjentkę, ot tyle. Niewdzięczna praca.Ninaa wrote:Poprosiłam o rozmowę ze zwierzchnikiem pani koordynatorki bo jej tłumaczenia świadczą tylko o nieznajomości przepisów. Zadzwonił do mnie ktoś z Katowic, pani próbowała coś tłumaczyć ale sama nie wiedziała jak, trochę rozjechałam ją argumentami w rozmowie ( wcześniej przeprowadziłam „rozmowę” z chatemgpt😅). Powiedziała, żebym przyszła jutro rano na umowianą przez koordynatorkę wizytę i wtedy porozmawiamy w obecności lekarza i niby lekarz prowadzący mi wyjaśni co i jak. Tylko ja nie mam pretensji do pani dr. Poza tym co ona jako lekarz może mi powiedzieć na temat zaniedbań ze strony zarządu kliniki, która nie zabezpiecza środków dla zakwalifikowanych osób. I ok, mogę zrozumieć, że mają pół roku na wykonanie transferu licząc od poprzedniego, ale nie w przypadku kiedy termin transferu został ustalony, a ja cały czas przyjmowałam leki. Co innego gdyby dali znać 2-3 tyg temu i nie umawiali ludzi na transfery. Mnie dali znac 24h wcześniej i jest to niezgodne z prawem ( chyba, że w grę wchodziłyby przesłanki medyczne, które nie wystąpiły). Chyba nic z tego nie będzie ale strasznie mnie to nakręciło, jak mogą być tak bezczelni i głupio się tłumaczyć licząc na niewiedzę pacjentów😡
Absurdalne jest dla mnie tłumaczenie i powoływanie się na dopuszczalną półroczną przerwę, bo ona jest przecież na powody medyczne. I liczenie jak mówisz na niewiedzę pacjentów.. 🤬 nie każda para jest na forum i jest tego świadoma, myślę że na pewno część akceptuje to tak jak klinika powie.
Masakra, przykro mi jak Cię potraktowali.
Wielki respekt za siły do walki💪
MoniaB, Ninaa lubią tę wiadomość
👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2021 starania ze wsparciem gin
2022 cb 💔
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭 -
Fasolka ma 1,2 cm ❤️
Pięknie, życzę Ci nudnej ciąży! 😍🍀♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ homocysteina ✔️PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌
♂88’ hormony, nasienie✔️
DFI 10% ✔️ HBA 80% ✔️ stres oxy ❌
12 cykli naturalnych, 5 cykli stymulowanych, 2 IUI ❌
niepłodność idiopatyczna 🙄
10/2025 - IVF 🍀 start stymulacji! -
Ja zawsze sprawdzałam HCG zgodnie z wytycznymi kliniki, w zależności od wieku zarodka 14, 12 lub 10 DPT. Teraz jednak mam traumę po sprawdzaniu HCG w poprzedniej ciąży.
Nie wiem, jak zachowam się przy ewentualnej kolejnej. Czy od razu sprawdzę w 6–7 dniu, czy poczekam do 10–12 dnia. Zresztą już niczego nie jestem pewna.
Jeśli jesteś silna psychicznie, możesz spróbować zrobić test już 7 DPT. Czasami w tym momencie wynik jest wyraźny, a czasami trzeba poczekać kilka dni i powtórzyć test, żeby mieć pewność pozytywnego rezultatu.
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Dziewczyny, tak się zastanawiam. Napisałam do kliniki z prośbą o spotkanie z doktor prowadzącą. Myślicie, że mogą mi powiedzieć, że owszem, możemy się umówić, ale juz poza programem w sensie płatnie, bo przecież procedura zakończona?
Zależy mi i mężowi na wizycie więc pewnie i tak byśmy zapłacili, gdyby nam kazali. Ale tak się zastanawiam, czy mają prawo w ogóle tak to potraktować? Próbowałam znaleźć info na stronie Naszego Bociana, ale znalazłam tylko o sytuacji, że nawet jeśli na wizycie przedtransferowej nie ustali się terminu bo coś tam, to nie powinna być płatna. Zastanawiam się jak w tej sytuacji. 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:43
👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2021 starania ze wsparciem gin
2022 cb 💔
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭 -
Cudowne informacje. Niech fasolka pięknie rośnieNowa31 wrote:Uff co za ulga 😍
Fasolka ma 1,2 cm ❤️
Dostałam skierowanie na badania i pomału rozpisał odstawianie leków . Za 2 tyg całkowicie odejdzie mi estrofem . Prolutex biorę ostatnie 2 ampułki a duphaston i cycloglest zostaje.TSH 2.38, amh 0,26
Kwalifikacja 02/2025
04/2025 cykl sztuczny Diphereline
🪴06/2025 przygotowania do transferu
23.06.2025 🪴transfer ❄️4.1.
⏸️ pozytywny 6dpt
7dpt beta 70,3
9dpt beta 164
Progesteron 39,6
TSH 1,75
11dpt beta 413
25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc
28.07.25 hcg 7561
05.08.25 hcg 438
🪴10/2025 przygotowania do transferu
🪴31.10.25 transfer ❄️4.1.1., progesteron 33,6 -
To jest totalna kpina! Ja miałam mniej hardcorową sytuację, bo zadzwoniłam w 1 dc żeby się zapisać na monit do transferu i poinformowali mnie, że z powodu braku funduszy transfery i wizyty się nie odbywają i że czekają na spotkanie z ministerstwem. No wcięło mnie, więc się rozłączyłam. Ale potem mnie taka furia ogarnęła, że napisałam maila, opisałam kiedy byłam u lekarza (3 tyg. wcześniej), że dostałam zalecenia i recepty, że zaczęłam przyjmować leki i o ile rozumiem, że nie ma funduszy dla nowych par na kwalifikacje, o tyle nie mogę zrozumieć dlaczego nie zabezpieczono funduszy dla par, które są w trakcie procedury i co ja mam zrobić - brać leki i liczyć, że za 2 tygodnie się kasa znajdzie, czy mam cały cykl odpuścić. Na szczęście odpisali mi, że skonsultowali moją sytuację z koordynatorką i sama wizyta z rozpisaniem zaleceń i recept jest już startem FET, że w związku z tym przepraszają i zapraszają na monit zgodnie z zaleceniami lekarza.
Mam nadzieję, że nic się nie zmieni 😅
MoniaB lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Fasolka ma 1,2 cm ❤️
Cudownie 🥰🥰🥰Starania od 11.2023 ❤️
💔liczne torbiele jajników 🥴
🌞Przywrócenie naturalnej owulacji 🌞
💔Styczeń25 - niski wynik AMH 😭 0,25
Kwiecień25 - 0,13 😭
💔Niedrożny lewy jajowód 😭
💃33
✅FSH
✅hormony
✅witaminy
✅HSG
✅owulacja