X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍁🕯🍂🎃 IVF LISTOPAD 2025 🎃🍂🕯🍁
Odpowiedz

🍁🕯🍂🎃 IVF LISTOPAD 2025 🎃🍂🕯🍁

Oceń ten wątek:
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-94sf1wxOGP

Widzialyscie??

👧🏼30 lat.
    AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.
    Badanie nasienia - czerwiec 2025
    Liczba plemnikow w ml: 60 tys
    Typ B: 20%, typ D : 80%

Badanie nasienia - lipiec 2025
    ❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
    ✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
    ❌️Morfologia: 2%
    ✅️Żywotność: 62%
    ❌️Fragmentacja DNA: 46%
    ❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (EmbryoGlue)

6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
    5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160
  • Ninaa Ekspertka

Wysłany: 7 listopada, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodziankaa1994 wrote:
    Koniecznie napisz do kancelarii MZ! Opisz dokładnie sytuację, poniesione koszty, przyjmowane leki. Oni odpisują bardzo szybko. U mnie podziałało, napisałam maila w piątek wieczorem, a w poniedziałek wieczorem miałam odpowiedź-przyznali mi rację,że transfer powinien się odbyć. Kolejnego dnia telefon z kliniki,że środki na mój transfer magicznie się znalazły. Walcz o to 🙏
    Tak, bardzo szybko odpisują. Szkoda tylko, że dowiedziałam się o odwołanym transferze dzień przed bo może byłby jeszcze do uratowania. Nie wiecie czy ministerstwo wysyła pismo do kliniki na własną rękę? Zastanawiam się czy oni się kontaktują czy niby ja mam przekazać klinice wiadomość, którą od nich otrzymałam 🤔

👩🏼&🧑🏻‍🦱 34l
    AMH 04.25 - 0,07
    2022 naturals 1cs
    IVF I
    07.25 punkcja: 2🥚,2❄️: 4AA,4BB
    09.25 - nieudany transfer 4AA
  • MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍁🍁 8 LISTOPADA 🍁🍁
    Sobota

022f1eb92ec16.png

🍁 Imieniny 🍁
    Symforiana

Najlepsze życzenia, jeśli któraś z Was ma dziś imieninki 😊🎉 szanse, że któraś ma nie są myślę wielkie, ale zawsze jakaś jest 😄

🍁 Cytat na dziś 🍁
    „Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest Twoje” -  św.Jan Paweł II

🍁 Nietypowe święta 🍁
    Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
    Światowy Dzień Radiologii

🍁 Dziś trzymamy kciuki za: 🍁
    Dziś odpoczywamy 😊

Korzystajcie dziewczyny z weekendu, niech ten czas będzie pełen oddechu i łapania sił na później ❤️💪

Pozostałam dziś przy grafice z kotkiem 🐈

Adirella lubi tę wiadomość

👧🏼 91 🧔‍♂️ 89 🐈 18

2019 koniec nie-starań
    2021 starania ze wsparciem gin
    2022 cb 💔
    2025 klinika + kwalifikacja do ivf

I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭
  • MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly_84 wrote:
    Jakby się ktoś zastanawiał jaki wymiar mają jajniki 6 dób po punkcji to 2x 7x10cm, a na usg nie widać macicy pomiędzy tylko są dwa jajniki…. Oraz jeansów nie da się zapiąć 🙈
    Ja miałam punkcję 2 tygodnie temu w czwartek, dziś pierwszy raz ubrałam dżinsy 🫂 wcześniej tylko legginsy 🙈

👧🏼 91 🧔‍♂️ 89 🐈 18

2019 koniec nie-starań
    2021 starania ze wsparciem gin
    2022 cb 💔
    2025 klinika + kwalifikacja do ivf

I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭
  • LaMonka Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Co zdecydowało, że się zgłosiłaś? Jak się hiperka objawia? Skąd wiedzieć, że to już hiperka a nie jeszcze normalny stan? 🤔

4 doba po punkcji, a tu zero poprawy, ani chodzić, ani leżeć, ani siedzieć, a leki już żadne nie pomagały, brzuch gigant, ucisk na pęcherz i jelita… na sorze zrobili USG i potwierdzili hiperke i stwierdzili, że i tak się długo męczyłam, więc mam się kłaść na oddział :C

🙋🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️34

Starania od 01.2024
    2xIUI ❌❌
    3.11.25 Punkcja ➡️ 20 pobranych ➡️ 6 zapłodnionych
‹‹ 42 43 44 45 46
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ