🐝🌼 IVF MAJ 2021 🌼🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRegina wrote:Jak jest tak źle to chyba jednak bym to zgłosiła do opieki społecznej. Przecież ona znęca się nad dzieckiem!
Każdy robi jak uważa. Ja przelałam miłość na zwierzęta czekają na dzidzie a ona sama prowadzi taki tryb życia nie zna innego i córkę tez tak wychowuje 🤷🏻♀️ Ale ja mam TYLKO zwierzęta 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 13:12
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krakowska mam pytanie, jak Tobie Marcik każe brać estrofem przed kriotransferem?2016 29.08 - punkcja pobrano 15 komórek, 9 prawidłowych, zapodniono 6 i mamy 6 zarodków.
03.09.2016 podano 2 zarodki trzydniowe i został z nami 1 - Natalka.
Zostało 4 ❄❄❄❄ ( 2 trzydniowe i 2 blastki)
2020 powrót po rodzeństwo - badania i leczenie gronkowca
1.03.2021 criotransfer, podana blastka - nieudany.
31.03.2021 crotransfer - kolejna blastka - nieudany
Kwiecień- histeroskopia - wszystko ok
31.05.2021 - criotranafer podany zarodek trzydniowy ( drugi hodowany do blastki i ponownie zamrozony)- nieudany
02.07.2021 criotranasfer blastki
07.07.2021 beta 22- 6 dpt.
08.07.2021 beta 42- 7 dpt
19.07.2021 beta 6842 - 17 dpt
-
nick nieaktualnyRegina wrote:Gdyby ktoś z moich znajomych czy rodziny krzywdziła własne dziecko świadomie to nie miałabym żadnych wątpliwości żeby to zgłosić gdyby zwrócenie uwagi nie pomogło.
Pomocy wymaga rodzic, który tak jak Kasia napisała, nie zna innego podejscia. Śmieciowe jedzenie jest łatwe. Gotowe, a dzieciom smakuje. Wierz mi mam córkę 9 letnią, ktora nigdy nie Piła slodkich, gazowanych napojów - dzis sam smak ją odrzuca, nie umialaby tym ugasić pragnienia. Jednak, dzieci, które te smaki poznają, uzależniają się od nich. Jeżeli w domu do picia nie ma wody, a jest cola to dziecko tą cole, czy nawet wode z sokiem( w którym jest tona cukru ) tez bedzie tylko pic. Moja córka np. nie znosi ciemnego pieczywa. My jemy ciemne, ona musi mieć jasne, kombinuje i pieke żytnie, które wyglada na pszenne, ale na to trzeba czasu. Nie każda mama moze sobie na to pozwolić, nie kazda ma świadomość jakie konsekwencje niesie za sobą takie odżywianie. Potrzebna edukacja rodziców, dietetycy w szkołach i przedszkolach, a nie straszenie ich MOPSEM.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 13:25
Makt, Yoselyn82, Agawa85, prosiulek, Krakowska, Giussta, Hekate, Krysiaa lubią tę wiadomość
-
CzeresniowaMama wrote:Regina jakby każdy grube dzieci zglaszal do pomocy spelcznej, to brakło by im ludzi do pracy.
Pomocy wymaga rodzic, który tak jak Kasia napisała, nie zna innego podejscia. Śmieciowe jedzenie jest łatwe. Gotowe, a dzieciom smakuje. Wierz mi mam córkę 9 letnią, ktora nigdy nie Piła slodkich, gazowanych napojów - dzis sam smak ją odrzuca, nie umialaby tym ugasić pragnienia. Jednak, dzieci, które te smaki poznają, uzależniają się od nich. Jeżeli w domu do picia nie ma wody, a jest cola to dziecko tą cole, czy nawet wode z sokiem( w którym jest tona cukru ) tez bedzie tylko pic. Moja córka np. nie znosi ciemnego pieczywa. My jemy ciemne, ona musi mieć jasne, kombinuje i pieke żytnie, które wyglada na pszenne, ale na to trzeba czasu. Nie każda mama moze sobie na to pozwolić, nie kazda ma świadomość jakie konsekwencje niesie za sobą takie odżywianie. Potrzebna edukacja rodziców, dietetycy w szkołach i przedszkolach, a nie straszenie ich MOPSEM.
To prawda. Dużo zależy od tego z czym się dziecko zapozna. Ja pije bardzo dużo wody, córce daje jedynie wodę albo świeżo wyciskane soki bio (ale w sumie średnio jej pasują). Pierwszy raz coś słodkiego dałam jej spróbować na urodziny (tort) i w ogóle nie chciała bo zjeść 😂 i ja się w sumie z tego cieszę bo ja sama mam tez słodki ząbeki przy mojej IO dużo samokontroli i kreatywności wymaga ode mnie zaspokajanie tych smaków czymś zdrowszym. Na szczęście uwielbiam tez wszystkie owoce, smoothie itd
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Kasia1991 wrote:O to się muszę zaopatrzyć w leki. Ja jutro robię bete, progesteron i tsh. Zobaczymy , liczę że może będzie już 1000 🙂✊🏻🍀
Ja w ciąży z Michałkiem brałam długo progesteron. Jak już schodziłam z niego to skracała mi się szyjka więc musiałam leżeć i ponownie brać większe dawki. Warto mieć jakiś zapas w domu. W końcu to 9 mieisecy , nie wiadomo na jakim etapie może być potrzebny 😘Kasia1991 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Krakowska wrote:Czekam właśnie na wynik biopsji, ma być na dniach.
Mooocne kciuki za dobry wynik 🥰Krakowska lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Juka2018 wrote:https://zapodaj.net/a1e9e0f201273.jpg.html
https://zapodaj.net/a72ac2fa896d0.jpg.html
Oto moje „dzieci „🥰🥰
Ale fajne dzieci , cudne maluszki 👍🥰Juka2018 lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyKasia1991 wrote:😂😂 jest to wina matki a nie dziecka , oczywiście. Bo jak się od 2 roku życia dziecka pije wode smakową polaris z biedronki ( tylko to wypije nic innego) , nie je żadnych warzyw, skrzydełka a’la kfc z biedronki to wcina cała paczkę + gotowe te hamburgery z biedronki.( można by wymieniać tego syfu) Ma 7 lat i nie umie jeździć ba rowerze - nawet nie chce ! I tylko gra i je chipsy.
Ale ja tego nie komentuje wiec niech mi ona się do moich zwierząt nie wcina tylko na swoje dziecko spojrzy. Zreszta one tez jest bardzo przy kości. Mi szkoda dziecka bo ma pełnosprawne a robi z niej niepełnosprawna.
Zreszta mam nadzieje , że reszta koleżanek rozumie o co mi chodzi co mam na myśli 😃 bo widzę Regina nie zrozumiała🤷🏻♀️
To jest opis pięcioletniego znęcania się nad dzieckiem. Nie mówię że sama ściśle trzymam dietę Anny Lewandowskiej , Kasi Bosackiej czy innej ekomamy, ale to jest straszne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 13:54
-
Kasia1991 wrote:Widzę że masz taki pakiet jak u mnie 😃 ja mam nawet rodzeństwo ! 😂
https://zapodaj.net/b97d9f3be1ee9.jpg.html
( musza się ze mną kapać 😅)
Piękne rodzeństwo , pewnie się kochają 😘Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Patka11651 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie... w środę miałam punkcję i teraz biorę primolut, clexane i dostinex na hiperkę. Co prawda przestałam plamić i jajniki już bolą mniej, ale dalej cały czas mnie mdli i mam brzuch jak balon. Czy taki stam przy hiperstymulacji długo się utrzymuje? W piątek dzwoniłam do lakarza i kazał tylko dalej brać leki i przyjechać w razie krwawienia... ale ten brzuch to jakaś masakra, czuje się napompowana! Pozdrawiam:)
Masz wodobrzusze.
Potrwa to około 2 tygodnie od punkcji.Patka11651 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️PCO 🙋🏻♂️MSOME 0%
02.2021 krótki protokół
02.2021 IMSI z FertileChip
😢Hiperstymulacja, 0 blastek
😥04.2021 IMSI z mrożonymi oocytami z FertileChip, 0 blastek , ET 3dniowców 💔
❤️ Naturals
Beta-hcg 11dpo 24,8; 14 dpo 167,8; 16dpo 392,8; 19dpo 1325,5; 28dpo 27917,5
[/url]
-
nick nieaktualnyCzeresniowaMama wrote:Regina jakby każdy grube dzieci zglaszal do pomocy spelcznej, to brakło by im ludzi do pracy.
Pomocy wymaga rodzic, który tak jak Kasia napisała, nie zna innego podejscia. Śmieciowe jedzenie jest łatwe. Gotowe, a dzieciom smakuje. Wierz mi mam córkę 9 letnią, ktora nigdy nie Piła slodkich, gazowanych napojów - dzis sam smak ją odrzuca, nie umialaby tym ugasić pragnienia. Jednak, dzieci, które te smaki poznają, uzależniają się od nich. Jeżeli w domu do picia nie ma wody, a jest cola to dziecko tą cole, czy nawet wode z sokiem( w którym jest tona cukru ) tez bedzie tylko pic. Moja córka np. nie znosi ciemnego pieczywa. My jemy ciemne, ona musi mieć jasne, kombinuje i pieke żytnie, które wyglada na pszenne, ale na to trzeba czasu. Nie każda mama moze sobie na to pozwolić, nie kazda ma świadomość jakie konsekwencje niesie za sobą takie odżywianie. Potrzebna edukacja rodziców, dietetycy w szkołach i przedszkolach, a nie straszenie ich MOPSEM.
Przecież nie napisałam że powinni jej zabrać dziecko tylko zwrócić uwagę że robi mu krzywdę zanim będzie za późno.
https://natemat.pl/137971,13-latek-wazy-230-kg-winna-matka-babcia-szkola-to-teraz-nieistotne-dziecko-trzeba-ratowac -
Hej dziewczyny. Chciałam opisać co mnie spotkało w weekend. Cały prawie, wczoraj 8-20, i dziś do 14 spędziłam na sprawdzaniu matur. Zawsze mam taka koleżankę z która rozmawiam. Pytała się czemu mnie nie było rok temu. Rzuciłam hasło: sprawy kobiece. Spytała gdzie się leczę itp. I nagle padło zdanie „ ja leczyłam się w Gamecie. Podchodziłam do 5 inseminacji i część dalsza historii ”.. i potem ważne zdanie „ jeśli ktoś nie przechodził przez cała procedurę , w ogóle nie wie o czym mówi i co człowiek przeżywa za emocje” . Fajnie było przełamać temat tabu oraz poczuć wsparcie 💪że człowiek nie jest sam z tym wszystkim. 🙂
Regina, Agawa85, Makt, Kate1811, niesprawiedliwa, Krakowska, Giussta, _otus_, Juka2018, Yoselyn82, monkey, Annn90, Marysia089, kaniczynka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjaina_proudmoore wrote:Hej dziewczyny. Chciałam opisać co mnie spotkało w weekend. Cały prawie, wczoraj 8-20, i dziś do 14 spędziłam na sprawdzaniu matur. Zawsze mam taka koleżankę z która rozmawiam. Pytała się czemu mnie nie było rok temu. Rzuciłam hasło: sprawy kobiece. Spytała gdzie się leczę itp. I nagle padło zdanie „ ja leczyłam się w Gamecie. Podchodziłam do 5 inseminacji i część dalsza historii ”.. i potem ważne zdanie „ jeśli ktoś nie przechodził przez cała procedurę , w ogóle nie wie o czym mówi i co człowiek przeżywa za emocje” . Fajnie było przełamać temat tabu oraz poczuć wsparcie 💪że człowiek nie jest sam z tym wszystkim. 🙂
Udało jej się zajść w ciążę czy wciąż się stara? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Juka2018 wrote:https://zapodaj.net/a1e9e0f201273.jpg.html
https://zapodaj.net/a72ac2fa896d0.jpg.html
Oto moje „dzieci „🥰🥰
O matko ale słodziaki 😍😍Juka2018 lubi tę wiadomość
-
Regina. Trochę cie chyba fantazja poniosła. Dzieci mojej rodziny piją pepsi w butelce dziecięcej, raz spróbowały i im zasmakowało, mam zgłosić to do opieki społecznej?
Takue jest życie. Łatwo jest mówi jak się nie ma dzieci .Kasia1991 lubi tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Kasia1991 wrote:Widzę że masz taki pakiet jak u mnie 😃 ja mam nawet rodzeństwo ! 😂
https://zapodaj.net/b97d9f3be1ee9.jpg.html
( musza się ze mną kapać 😅)
Niezła drużyna. Zdjęcie też super 🥰
Piaska chętnie bym znów miala, ale mam dwa różne podejścia z mężem. Dla niego pies to tylko ma zewnątrz.