X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2024 🍂🌰🍄
Odpowiedz

🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2024 🍂🌰🍄

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    I to jest komentarz w punkt! Jeśli ktoś nie miał przebadanych zarodków to tak naprawdę nie wiadomo czy były zdrowe, a transfery mogły się nie udać przez jakieś wady genetyczne. Oczywiście przebadany zarodek niczego nam nie wyklucza, nadal możemy mieć dziecko z jakimiś dysfunkcjami jednak jest to jakaś diagnostyka.
    Myślę tak samo jak Ty, że warto robić badania na własną rękę. Gdybym sama nie zrobiła niektórych badań to nie wiem w którym miejscu teraz bym była. Warto wyczytywać na grupach i przy każdym nieudanym transferze robić jakieś badania. Jednym z takich podstawowych badań, które warto zrobić już przed pierwszym transferem to biopsja endometrium i sprawdzenie CD138 i CD56.
    Dokształcać się trzeba cały czas bo na różnych lekarzy niestety można trafić. Daleko nie muszę szukać i opiszę wam jaka rzecz mnie osobiście spotkała. Podczas pierwszej ciąży pozamacicznej gdy beta w pewnym momencie źle zaczęła przyrastać a ja zaczęłam krwawić trafiłam do prywatnego gabinetu do swojego lekarza prowadzącego (na tamten czas). Był ordynatorem w szpitalu niedaleko mnie. Lekarz ten wykrył ciążę pozamaciczną w lewym jajowodzie i skierował mnie w trybie pilnym do szpitala na oddział z kompletem dokumentów. Tam przyjęła mnie młoda lekarka, która postanowiła, że podważy decyzję kierującego mnie na oddział i stwierdziła, że ona żadnej cp nie widzi, ale za to mam coś na jajniku i powinnam modlić się aby to był potworniak a nie coś gorszego. Trzymała mnie na oddziale od piątku i badała sobie markery nowotworowe a ja zwijalam się w bólach. Jajowód pęk a mnie w ostatniej chwili zoperował ordynator, który przyjechał do szpitala w poniedziałek rano. Nikt mnie nawet nie przeprosił a lekarka postanowiła mnie po prostu unikać. Ja miałam wtedy zrobioną na szybko laparotomię (otwarcie brzucha jak do cc ale bez cięcia powłok macicy). Zarazili mnie wtedy jakąś bakteria, rana nie goiła się tak jak powinna, w pewnym momencie się rozeszła w jednym miejscu. Wszystko ostatecznie się paskudnie zrosło. Powstał spory bliznowiec, a ja z konsekwencjami tego zabiegu męczyłam się jeszcze do momentu aż "naprawił" mnie mój obecny lekarz podczas CC, gdy na świat przychodziła moja córka.

Karolaaas, Aries94, Woczekiwaniu, ezra lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda87 wrote:
    Poszła reklamacja do alaba, zobaczymy jak się do tego odniosą. Po tym „cudownym” wyniku miałam dwie bety nieciążowe. Lekarz twierdził, że to nie możliwe, że beta tak zeskoczyła z dwóch dni. Ale on wierzył, że ta dobra beta jest moja… niestety. Jutro wizyta to sobie przegadamy.

No dołożyli mi do pieca bo już zdążyłam się pogodzić, że się nie udało. No ale w tej całej misji jest więcej wzlotów niż upadków więc trzeba walczyć dalej.

Tak czy inaczej nawet pozytywna beta już mnie na 100% nie przekona 😜🫣
    Więc to Alab... W sumie po tych ich wyciekach danych osobowych to już mnie u nich nic nie zdziwi :( Współczuję, że musiałas przez to przejść i że to co powinno nie mieć miejsca Cię potkalo. Powodzenia w dalszej drodze do spełnienia marzeń 🍀niech następny transfer się uda 🍀

magda87 lubi tę wiadomość

• magda87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 😘
    Morwa wrote:
    Więc to Alab... W sumie po tych ich wyciekach danych osobowych to już mnie u nich nic nie zdziwi :( Współczuję, że musiałas przez to przejść i że to co powinno nie mieć miejsca Cię potkalo. Powodzenia w dalszej drodze do spełnienia marzeń 🍀niech następny transfer się uda 🍀

Ona 37 lat
    On 35 lat
    Starania od: 2020
    Ciąża 2021 - poronienie w7tyg
    Sono hsg - drożne oba jajowody
    2023: 2x IUI ❌
    2024 sierpień: stymulacja do IVF ✔️
    2024 sierpień: punkcja: otrzymano 4 zarodki 5 dniowe ❄️❄️❄️❄️ ✔️
    Zagrożenie hiperstymulacją- transfer przesunięty na październik
    3.10. pierwszy criotransfer 4bb❄️❌
    9dpt beta < 2.4 mlU/ml
    13dpt beta: 134,4 mlU/ml - błąd laboratoryjny? :/
    15dpt beta < 2.4 mlU/ml

14.11. drugi criotransfer 3bb❄️ embryoglue
    8dpt ⏸️
    9dpt 109,57 mlU
    11dpt 244,61 mlU
    13dpt 538,71 mlU
    19dpt pierwsze usg, jest zarodek 🥹
    20.12 wizyta usg - mamy ♥️🥹 8tyg1

Na zimowisku 4bc❄️ i 5cc❄️

preg.png
  • Karolaaas Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dokształcać się trzeba cały czas bo na różnych lekarzy niestety można trafić. Daleko nie muszę szukać i opiszę wam jaka rzecz mnie osobiście spotkała. Podczas pierwszej ciąży pozamacicznej gdy beta w pewnym momencie źle zaczęła przyrastać a ja zaczęłam krwawić trafiłam do prywatnego gabinetu do swojego lekarza prowadzącego (na tamten czas). Był ordynatorem w szpitalu niedaleko mnie. Lekarz ten wykrył ciążę pozamaciczną w lewym jajowodzie i skierował mnie w trybie pilnym do szpitala na oddział z kompletem dokumentów. Tam przyjęła mnie młoda lekarka, która postanowiła, że podważy decyzję kierującego mnie na oddział i stwierdziła, że ona żadnej cp nie widzi, ale za to mam coś na jajniku i powinnam modlić się aby to był potworniak a nie coś gorszego. Trzymała mnie na oddziale od piątku i badała sobie markery nowotworowe a ja zwijalam się w bólach. Jajowód pęk a mnie w ostatniej chwili zoperował ordynator, który przyjechał do szpitala w poniedziałek rano. Nikt mnie nawet nie przeprosił a lekarka postanowiła mnie po prostu unikać. Ja miałam wtedy zrobioną na szybko laparotomię (otwarcie brzucha jak do cc ale bez cięcia powłok macicy). Zarazili mnie wtedy jakąś bakteria, rana nie goiła się tak jak powinna, w pewnym momencie się rozeszła w jednym miejscu. Wszystko ostatecznie się paskudnie zrosło. Powstał spory bliznowiec, a ja z konsekwencjami tego zabiegu męczyłam się jeszcze do momentu aż "naprawił" mnie mój obecny lekarz podczas CC, gdy na świat przychodziła moja córka.
    Bardzo mi przykro, że takie coś Cię spotkało..,czytajac Twoją historie przypomina mi się moja jak 4 lata temu, zaszłam drugi raz w ciąże i lekarz do ktorego chodzilam (ordynator oddzialu) nie zdiagnozowal u mnie ciazy pozamacicznej, a trafiajac na oddzial zrobil lyzeczkowanie itp po 2 dniach bez wydania wypisu odeslal do domu, za pare dni mialam przyjechac wypis.. niestety po niecalym tygodniu krwawienie nie ustepowala,(myslalam ze to normalne po tym zabiegu) pewnego popoludnia nie moglam sie ruszyc z lozka ani zgiac czyc wstac, zadzwonilismy na pogotowie ratownik nie zabral mnie do szpital tylko wciskal ze to zapalenie woreczka zolciowego i pewnie sie czegos najadlam itp. Podali kroplowe i odjechali, mialam sobie nastepnego dnia pojsc do rodzinnego ktory mial mnie skierowac na usg brzucha. Po 2 dniach czekania na usg trafilam do radiologa, ktory zobaczyl krew w brzuchu. Przy wypisywaniu do domu nawet bety nie zrobili, ciaza byla w jajwodzie a nie w macicy, po kilku dniach od wypisu pekl mi jajowod, chodzilam z krwia w brzuchu, ratownik olal, lekarze w szpitalu brak kompetencji, brak slow, widzieli jakis pecherzyk w macicy, ktory nigdy nie istnial… teraz ciesze, sie ze zyje i ze moja historia tak sie skonczyla, ale niestety trafilam na stol operacyjny, stracilam jajowod przez nieudolnego lekarza... na koniec zamiast slowa przepraszam, wsiskal kit ze ciaza byla w jajwodzie i jednoczesnie w macicy..szpital o ktorym pisze lezy w wielkopolsce, nie bede pisac gdzie dokladnie… czasem warto byc bardziej czujnym i nie lekcewazyc pewnych objawow, nigdy nie sadzilam, ze cos mnie takiego spotka i ze skoro ide prywatnie na wizyte lekarz potrafi odczytac dobrze obraz na usg, niestety sa takie przypadki jak ja czy Morwa 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 21:26

👩
    Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza IVst. + adenomioza
    09.2020 8t puste jajo💔
    01.2021 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
    04.2022 laparoskopia usunięcie zrostów
    💊 Letrox 50, koenzym q10 200mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
    V Leiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3 miano 1:80⁉️
    KIR:BX, 3/5 implantacyjnych✔️

🧔🏻‍♂️🆗
    🟢Kariotypy

01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu
    08.2024 start w klinice
    I procedura IVF
    19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
    03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
    08.11 biopsja endometrium cd138
    05.12 FET 5AA + EG+ Atosiban (acard75, nospa fortex2, utrogestan 200x2, besins 200x2)
    6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢
    27.01 histeroskopia

został ❄️5AB
  • Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram szczękę z podłogi jak czytam ile przykrości i bólu Was spotkalo:( współczuję z całego serca i życzę by los teraz wynagrodził Wam te cierpienia z nawiązką.

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia

2018 - usunięcie guza lewego jajnika
    09.2024- start IVF,
    09.10.2024- punkcja→ 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    6.11.2024- I transfer 4BB ❌ beta HCG< 3,2
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie 4BB
    18.11.2024 - start II procedury
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, że za te historie nikt nie odpowie, a są ich tysiące. Może jakiś ogarnięty prawnik? Za takie coś powinno być niemałe odszkodowanie, przecież to narażenie zdrowia i życia. Ja wiem że w takiej chwili nie myśli się o prawniku ale teraz można być coś z tym zrobić, dochodzi trauma, wieloletni żal, depresje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 21:48

alittle, Woczekiwaniu, Mała3, domi_, Puszkina, Kladom, Elka198321, ezra lubią tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2
    2025:
    01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil)

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
    AMH 2,6-3,6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda87 wrote:
    Do kogo chodzisz?

Ja do R.S ;)

Ja do BB 😉

magda87 lubi tę wiadomość

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
  • alittle Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

A masz przynajmniej nazwisko tej pani, żeby odpowiednią opinię jej wystawić w internetach?

Starania od 2019
    👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
    👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
    🟢 Kariotypy
    💔 05.2021 - laparo, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
    💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN
    08.2024 histero
    🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
    7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
    Nifty OK 💙

preg.png
  • Agula Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:
    Najgorsze, że za te historie nikt nie odpowie, a są ich tysiące. Może jakiś ogarnięty prawnik? Za takie coś powinno być niemałe odszkodowanie, przecież to narażenie zdrowia i życia. Ja wiem że w takiej chwili nie myśli się o prawniku ale teraz można być coś z tym zrobić, dochodzi trauma, wieloletni żal, depresje.
    Interesowałam się tym jak mnie spotkała podobna historia z pęknięciem jajowodu przez nieudolnych lekarzy i bujaniem się z tymi konsekwencjami przez 3 miesiące i 2 operacjach, w tym jednej ratującej życie. Jak się dowiedziałam; szpitale są za bardzo zabezpieczone żeby takie coś wygrać. Więc trzeba było przełknąć łzy i iść dalej.

Cp to jest straszne cholerstwo, tykająca bomba. Mam za sobą 4 takie ciąże i gdyby nie trzeźwość umysłu i trzymanie ręki na pulsie od pierwszych bet, też nie wiem jakby się wszystko u mnie skończyło.

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Koniec pierwszej procedury.

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET cykl naturalny 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Karolaaas Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:
    Ja w sumie sie ciesze, ze to sie tak skonczylo a nie inaczej. Moglo byc gorzej, jak lekarze w klinikach slyszeli moja historie zatykalo ich, mowili ze mam bardzo duzo szczescia..W sumie po roku od tej tragedi zaczelam wyciagac dokumenty ze szpital i jadac do duzego miasta do ginekologa zaczelam je analizowac. Z histopatow ktore odebralam po okolo roku bylo jasne napisane ze ciazy nie bylo w macicy, brak kosmkow itp.. po takim czasie nie chcialam juz tego rozdrapywac i latac do prokuratury, a potem do sadu zeznawac. Licze na to, ze w koncu dla Nas zaswieci slonce i doczekamy sie dziecka, droga niestety jest bardzo trudna i kreta, ale wierzymy w to ze warto walczyc 💪 i, że w koncu sie uda 😍
    Wam też dziewczyny, życze tej wytrwałości, dziekuje za wsparcie. Tu na forum czlowiekowi jest lzej, wszystko jakos latwiej przychodzi, macie ogrom doswiedczenia i kazdym dniem czegos nowego sie tutaj ucze.

👩
    Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza IVst. + adenomioza
    09.2020 8t puste jajo💔
    01.2021 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
    04.2022 laparoskopia usunięcie zrostów
    💊 Letrox 50, koenzym q10 200mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
    V Leiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3 miano 1:80⁉️
    KIR:BX, 3/5 implantacyjnych✔️

🧔🏻‍♂️🆗
    🟢Kariotypy

01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu
    08.2024 start w klinice
    I procedura IVF
    19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
    03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
    08.11 biopsja endometrium cd138
    05.12 FET 5AA + EG+ Atosiban (acard75, nospa fortex2, utrogestan 200x2, besins 200x2)
    6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢
    27.01 histeroskopia

został ❄️5AB
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:
    Z nimi nie wygrasz. U mnie w wypisie nie ma wzmianki, że ktoś badał mi markery nowotworowe, że po przyjęciu do szpitala postawiono zła diagnozę. Ordynator pokrzyczał, pokrzyczał i wszystko zamiótł pod dywan :( Mało tego do szpitala trafiłam 12.06.2015r a zabieg miałam 15.06.2015r a w wypisie mam podane dwa opisy USG dwóch różnych lekarzy i oba z 15.06.2015r. Także nawet datę tego pierwszego USG zmienili tak bym nie mogła niczego dochodzić.

Karolaaas współczuję przeżyć :(

• Lili@ Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Niestety witamina D tak szybko nie wzrasta. W tamtym roku suplementowałam witaminę D w dawce 2 tys.j. Brałam tak cały rok, ponieważ wydawało mi się, że taka dawka jest dobra. Tym bardziej, że kiedyś mój lekarz internista mówił, aby latem brać 1tys.j., bo więcej przebywamy na słońcu. Szczególnie siedząc 8h w pracy. 😂 Poziom witaminy sprawdziłam po lecie, chyba w październiku i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam, że poziom witaminy jest około 25. Byłam przed procedura, więc zwiększyłam witaminę do 4tys.j i po kilku miesiącach chyba w lutym ponownie sprawdziłam poziom wit. D, a tam wynik nie był o wiele wyższy. Wielka panika, bo myślałam że szybko uda mi się podejść do transferu, więc zaczęłam suplementować 10tys.j., razem z olejem lnianym lub olejem z czarnuszki, czasami brałam mniej jednostek. Dopiero po kilku miesiącach poziom wzrósł do około 50.
    A Twoja szwagierka nawet gdyby brała 10 tys.j. przez jakiś czas to nic by jej się nie stało. Szkoda tylko, że my takie rzeczy musimy wyczytywać z grup. Tak samo poziom witaminy B12. Też nikt nigdy mi nie powiedział na jakim poziomie mam go utrzymywać. Nie mówiąc już o poziomie ferrytyny. 😞 No ale cóż, lata doświadczeń czegoś nas uczą. Na pewno wiedza o poziomach witamin, która zdobywamy teraz podczas starań przyda nam się na przyszłość. 🙂

Dokładnie, ja biorę 8-10 tys d3. Ferrytyne też podbiłam z 12 do 63.

• Kami.N Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna29 wrote:
    Hej,
    Raczej nie ja bo 15marca miałam transfer a w 7dpt beta ok 14 niskie przyrosty i zakończone niepowodzeniem
    Dr mówiła teraz przy becie z soboty aby nic nie badać tylko iść za ciosem w nowym cyklu..sama nie wiem co robić puki co czekam testy ciemnieją beta za 2dni będzie decydujaca..dziś miałam dziwne plamienie może implantacyjne??nie wiem..dzień miesiączki wypada dziś pisałam wyżej..naprawdę ciężko mi jest się odnaleźć w tej całej sytulacji jest bardzo dla mnie stresujaca..oby tylko zakończyło się dobrze przynajmniej beż CP...🥺
    Najgorsze że nie wiem nawet czy jest możliwe aby tak późna jeśli nawet implantacja miała przyszłość.. ufff już chciałabym mieć to wszystko za sobą jestem okropnie zmęczona..

Czyli dobrze pamiętam, to Ty miałaś już taki późny niski wynik a potem cb z tego.
    Zapowiada się drugie cb, zbadaj immunologię bo to już nie jest przypadek.

alittle lubi tę wiadomość

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    Dokładnie, ja biorę 8-10 tys d3. Ferrytyne też podbiłam z 12 do 63.

A jak udało Ci się podbić ferrytyne?

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:
    Będziemy tęsknić, ale nie za bardzo, bo przecież to najlepiej przeskoczyć do udanego wątku! Nudnej i pięknej ciąży! ❤️ Zapraszamy do zaglądania i dzielenia się wiedzą i doświadczeniem, ale tylko jeśli będziesz miała na to ochotę, nie wiem jakie to uczucie przejść na wątek udany, ale zakładam że może być tak mile, że tu wracać się nie chce ☺️

Na pewno się przekonasz jak to jest, wszystko przez Tobą 💪💪

Puszkina, alittle lubią tę wiadomość

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

event.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alittle wrote:
    A masz przynajmniej nazwisko tej pani, żeby odpowiednią opinię jej wystawić w internetach?
    Oczywiście, że mam. Wystawiłam jej opinię w internecie. Nie tylko moja opinia była negatywna. Osobiście jestem osobą, która odpowiednim lekarzom wystawia pozytywne opinie a tym co mi nie podpasowali przeważnie olewam. Także chyba tylko tej Pani wystawiłam złą opinię, chociaż różnych dziwnych lekarzy spotkałam już na swojej drodze. Studia, rodzina i niepłodność tak rozszerzyły mi wachlarz specjalistów, że teraz człowiek może chorować i już nie będzie błądził jak dziecko we mgle ;)
    ...ale oby nie musiał pfu, pfu 😁

Karolaaas, alittle, ezra lubią tę wiadomość

• Werka96 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na koniec dnia dopiszę się jeszcze na jutro
    23.10 📆 wizyta kwalifikacyjna, zaczyna boleć mnie jajnik więc może jutro akurat przyjdzie owulacja, byłoby cudownie! Jeśli tak będzie i na usg wyjdzie wszystko ok to na dniach byłby transfer ❤️
    Będę potrzebowała jutro mnóstwo kciuków ❤️ cytując ostatnie słowa naszej Dr "kurwa noo z Wami zawsze coś!" Oby tym razem nic nie stanęło na przeszkodzie ♡
    Dobrej nocy 🥰

Muczylando, Morwa, Puszkina, Yahu, Black_Angel, alittle, włosy barwy zboża, Kladom, Dzoana88, Mira1234, fleur, Dariana, Siuleczka., ezra, kitsune lubią tę wiadomość

1 procedura - 2 próby 💔
    2 procedura - 14 pobranych komórek, 7 zapłodnionych ❄️

III Transfer 27.03.24
    Cb💔💔💔
    IV Transfer 04.07
    Puste jajo🖤
    20.08 poronienie samoistne
    30.09 histeroskopia, łyżeczkowanie..
    V transfer 31.10🤞🥹🍀
    2x 4.2.2

6dpt- 39mlU/ml8dpt- 119mlU/ml9dpt- 204mlU/ml12dpt- 834,0 mIU/ml15dpt- 3127 mIU/ml18dpt- 8440mlU/ml
    25dpt- GS 1,55cm, CRL 3,2mm ♡+ serduszko
    29dpt- CRL 8,5mm, FHR 138🥹❤️
    Prenatalne ok ❤️ wszystkie ryzyka niskie,
    7,49cm szczęścia 🩷

preg.png
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też było ciekawie po wrześniowym transferze...
    Beta druga już była zła, 6dpt... dzwonie do kliniki, pytam co robić, bo w sukces już nie wierzę... słyszę tylko,,że po co tak wcześnie badam? Mam zbadać książkowe 10dpt... zbadałam 8, nadal źle, 10 nadal źle... mam odstawić leki I po 3 dniach będzie okres ... pytam czy badać betę, nie, bo przecież jak będzie krew to koniec... zbadałam po kilku dniach krwawienia, nadal rosła, pytam kolejny raz, trzeba czekać... ale na co? Poszłam do innego, był zdziwiony że tyle dni czekam przy rosnącej becie, kazał zbadać jeszcze raz i jak rośnie to szpital... tam długo upierali się ze widzą coś w jajowodzie, przy becie 200... ostatecznie ktoś decyzyjny podał metotreksat, ale ta historia trwała ponad miesiąc 🫣

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.2021 - start IVF

23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
    29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
    18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
    01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
    21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
    06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
    25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _

03.24 - wracamy po rodzeństwo
    04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
    09.06 - 5dpt. - ⏸️
    06.07 - 7+2 💔

_ _ _ _

04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
    05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
    4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
    11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯

Wysłany: 23 października 2024, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Staraczki 🌸

Co mówi Japończyk na kacu?
    -Sushi…
    🥁🥁🥁badum tss…

Dzisiaj trzymamy kciuki i życzymy powodzenia naszym dziewczynom: za dobre wieści na wizytach 🍀 za serduszko ♥️🍀 za dużo dojrzałych jajek i sexy na szkle 🍀 za pozytywne bety 🍀a bardzo, bardzo mocno za spełnienie klątwy prowadzącej - alittle 🍀

23.10 środa
    📌Asiula86 - wizyta kontrolna w klinice po Diphereline🔎🤞
    📌włosy barwy zboża - wizyta serduszkowa 30dpt♥️🤞
    📌alittle - beta HCG 11dpt🩸🤞
    📌BlackAngel - beta HCG 8dpt🩸🤞
    📌ezra - punkcja💉🧫🤞
    📌Monia88 - beta HCG 9dpt🩸🤞
    📌 domi_ - monitoring w trakcie stymulacji🔎🤞
    📌Werka96 - wizyta kwalifikacyjna🧐🤞
    📌Mira1234 - beta HCG 8dpt🩸🤞

Spokojnego dnia!🌻

Dziewuszki, tak nawiasem, to za tydzień kończy się miesiąc, czy mamy już chętną do poprowadzenia wątku listopadowego? 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2024, 08:19

alittle, jowmat, HolyFantasia, włosy barwy zboża, Optymistka90, Dziewiarka, Kladom, Milagro ❤️‍🩹, domi_, Puszkina, Karolaaas, Klaudia9212, aganieszkam, Ketsi, Lunkaaway, Kate@@, fleur, kammka303, Dariana, Joanna29, ezra, kitsune lubią tę wiadomość

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - ...?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Black_Angel Autorytet

Wysłany: 23 października 2024, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już nie mam złudzeń. Test bieluch, więc beta dziś to tylko formalność :)

IVF #1
    Start: 02.11.21 - Elonva, Orgalutran, Menopur, Ovitrelle

Punkcja: 13.11.21 -> 10 komórek - 10 dojrzałych - wszystkie zapłodnione (Luteina, Duphaston, Acard).
    II doba -> 9 rozwija się prawidłowo; III doba -> nadal 9 ✊; V doba -> 6 blastocyst ( 4BB, 3x 3BB, 2x 2BB)
    Transfer ET: 18.11.21 -> 4BB
    9dpt: 16,01; 11dpt: 17,96; 13dpt: 22,03 - odstawienie leków.
    Transfer FET 21.12.21 -> 3BB
    7dpt: 12,88; 9dpt: 50,12; 13dpt: 90,12; 15dpt: 111,20 -odstawienie leków
    Transfer FET 23.03.22 -> 3BB & 2BB
    7dpt: 5,13; 12dpt: 82,72; 14dpt: 216,8; 16dpt: 450,3; 19dpt: 1470; 23dpt: 6177. 28dtp 7,08mm & echo 124 🥰 7w6d: 1,43cm & serduszko 163 🥰 11w6d: 5,27cm & serduszko 157 🥰 15w6d: 127g 💓 19w6d: 286g 💗 23w6d: 559g 💗 27w6d: 1054g 💗 32w3d: 1626g 💗 36w4d: 2411g 💗 41w5d 3050g & 54cm ❤️
    Transfer FET 15.10.24 -> 3BB

❄️
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ