IVF po IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Norma 500, nie sadziłam, ze to zmienna wartość, eee to bani
EDIT
Mam wyniki! homocysteiny, kwasu filowego i wt B12
homocysteina 6,09 norma 4,44-13,56
wit B12 556 norma 187-883
kw foliowy 13,5 norma 3,10-20,50
Chyba Ci ta mutacja za dużo nie szkodzi u mnie z mutacja hetero a nie homo, homocysteina przed ivf ponad 11, kwas 30, b12 ponad polowa normy. -
Tylko ninkali nie przesadź z tym folianem, bo jak bierzesz zestaw witamin to jak dołożysz folian to nie wiem czy za duzo nie będzie...Z drugiej strony odstawiać zestaw witamin bym sie bala bo witd wazna i jod bardzo ważny...
ninkali lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Skórka badań jest cała masa, niestety nie da się jednoznacznie powiedzieć że jednen wynik daje taką odpowiedź, ja w tym momencie jestem po badaniach z immunologii, które niestety są dość drogie może być problem w Kirach, komórkach NK, cytokinach, Allo-MRL, cross-match, ANA...
Równie dobrze mogą być jeszcze jakieś stany zapalne endometrium jednym słowem cuda na kiju...
Jeśli mogę Ci coś doradzić to ja bym zrobiła jeden transfer bez robienia w/w badań, a jeśli odpukac by się nie udało to wtedy pogłębiam bym diagnostykę w tym kierunku.
Oczywiście mam nadzieję że Ci się uda przy pierwszym transferze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 18:21
-
nick nieaktualnyLipcówka 86,masz rację! My już dużo rzeczy szukamy. Skórka ja zrobiłam ostatnie badanie z "ciekawości", oczywiście stresu najadłam się okropnie. Chyba faktycznie rzeczą w miarę się wyluzować. Choć mi ciężko. Tych badań to tyle jest że szczerze mam 32lata i powinnam była je zacząć już robić w wieku 20:-P by wyrobić się z nimi i jeszcze leczyć
-
Dzięki, w sumie dr mi narazie nic nie zlecił. Może rzezczywiście najlepiej tak jak radzi lipcówka narazie zaczekać. Może niepotrzebnie panikuję ale łapię się czego tylko mogę aby wreszcie się udało.
Czuję się jakbym cały czas była w drodze - celu jeszcze nie widać a za późno żeby zawrócić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 19:28
-
nick nieaktualny
-
Skórka to badanie o którym pisze Meera kosztuje 330 zł na stronie testdna.pl i bada 6 mutacji, aczkolwiek jeśli wyjdą Ci jakieś mutację to wcale nieznaczy że masz problem z zakrzepica bo dopiero wykonanie kolejnych badań o których też pisze Meera może potwierdzić bądź wykluczyć zakrzepicę, brakuje tam jeszcze kilku innych badań ale narazie bym odpuściła ten temat. Jeśli chcesz mieć spokojną głowę możesz zacząć suplementacje metylowym kwasem foliowym zamiast zwykłym i do tego bardzo profilaktycznie włączyć Acard, ale najlepiej dopytaj jeszcze lekarza, mnie zapisał 0.5 tabletki od momentu włączenia progesteronu. Niestety wszystkie te badania o których tu mowimy plus kariotyp to koszt ok 2500 zł a dodam tylko że wybierałam najtańsze laboratoria.
Oj doskonale rozumiem Twój stres, ale myślę że teraz powinnaś trochę się odstresować i poczekać na efekty :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 20:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa te testy zrobiłam w wariancie za 440zl,bo z konsultacją genetyka i na czasie mi zależało. Wyniki miałam w pt a dziś przez wynik robiłam do nich dalsze badanie i to kolejne 150zl. Mi głównie chodziło o ryzyko zakrzepicy. A jutro na wizycie zapytam gina, jak wynik ma się do mojej przyszłej ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 21:35
-
nick nieaktualny
-
Wkurzyłam sie...patrzyłam na strzykawkę pęcherzyk powietrza ladnie przy tloczku, ja wbijam w brzuch a tam pęcherzyk przy igle...co mialam zrobic zaczęłam wpuszczać (myślałam ze jak w clexane ucieknie do góry) a tu dupa weszlo powietrze w brzuch i dopiero zaczął isc lek...Ja wyjmuje igle a krew normalnie kapie...Oczywiscie sie zastanawiam czy się wchlonelo czy wycieklo z ta krwią...
O dziwo nic nie piekło w porównaniu do clexane...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 22:53
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie...ech, ze względu, że gina nie bedzie kiedyś tam, to mi się na marzec przesuwa...Do 5.03 biorę Regulon czekam na @ i zaczynam brać Fostimon 225j 6 dni i w w 6 dniu Orgalutran 1 amp. I dalej nie wiem. Mam protokół krótki. Ktoś miał te leki?
A na to mthfr mam Femibion Natal 1 dwa razy dziennie i coś nowego dla mnie Miovarian raz dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 17:39
-
ninkali wrote:Jestem po wizycie...ech, ze względu, że gina nie bedzie kiedyś tam, to mi się na marzec przesuwa...Do 5.03 biorę Regulon czekam na @ i zaczynam brać Fostimon 225j 6 dni i w w 6 dniu Orgalutran 1 amp. I dalej nie wiem. Mam protokół krótki. Ktoś miał te leki?
A na to mthfr mam Femibion Natal 1 dwa razy dziennie i coś nowego dla mnie Miovarian raz dziennie.
No i jako termin będzie fajny 12.12.2018. idealnieninkali lubi tę wiadomość
Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823