Odpowiedz

IVF po IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bo ja jeszcze tego nie ogarniam, to dla mnie nowość, a polecasz jakiś konkretny?

  • mamaporaz2 Autorytet
    Postów: 703 307

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Norma 500, nie sadziłam, ze to zmienna wartość, eee to bani

    EDIT
    Mam wyniki! homocysteiny, kwasu filowego i wt B12
    homocysteina 6,09 norma 4,44-13,56
    wit B12 556 norma 187-883
    kw foliowy 13,5 norma 3,10-20,50

    Chyba Ci ta mutacja za dużo nie szkodzi ;) u mnie z mutacja hetero a nie homo, homocysteina przed ivf ponad 11, kwas 30, b12 ponad polowa normy.

  • sylwia80 Autorytet
    Postów: 3175 702

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swansona np. możesz spróbować. Sporo jest teraz na rynku.

    ninkali lubi tę wiadomość

    MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • mamaporaz2 Autorytet
    Postów: 703 307

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ninkali nie przesadź z tym folianem, bo jak bierzesz zestaw witamin to jak dołożysz folian to nie wiem czy za duzo nie będzie...Z drugiej strony odstawiać zestaw witamin bym sie bala bo witd wazna i jod bardzo ważny...

    ninkali lubi tę wiadomość

  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2578 1781

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali ja się zgadzam z Sylwią że wyniki bardzo dobre, widać że masz zdrową dietę ;)
    Jak włączysz jakiś folian to kontroluj co jakiś czas jego poziom, żeby nie przedawkować ;)

    ninkali lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie to ja nie rozumiem nic z ta mutacją...ale bardzo sie ucieszyłam! Czytałam na necie, że organizm uczy się "żyć" z danymi rzeczami. Ale oczywiście teraz będę uważać bardziej...

  • skórka33 Autorytet
    Postów: 700 593

    Wysłany: 12 lutego 2018, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam jakie badania mogę jeszcze zrobić aby sprawdzić czy nie mam problemu z implantacją zarodka. Co radzicie???

    dqpr3e5egbs5bec7.png
  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2578 1781

    Wysłany: 12 lutego 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka badań jest cała masa, niestety nie da się jednoznacznie powiedzieć że jednen wynik daje taką odpowiedź, ja w tym momencie jestem po badaniach z immunologii, które niestety są dość drogie :( może być problem w Kirach, komórkach NK, cytokinach, Allo-MRL, cross-match, ANA...
    Równie dobrze mogą być jeszcze jakieś stany zapalne endometrium jednym słowem cuda na kiju...
    Jeśli mogę Ci coś doradzić to ja bym zrobiła jeden transfer bez robienia w/w badań, a jeśli odpukac by się nie udało to wtedy pogłębiam bym diagnostykę w tym kierunku.
    Oczywiście mam nadzieję że Ci się uda przy pierwszym transferze :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 18:21

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcówka 86,masz rację! My już dużo rzeczy szukamy. Skórka ja zrobiłam ostatnie badanie z "ciekawości", oczywiście stresu najadłam się okropnie. Chyba faktycznie rzeczą w miarę się wyluzować. Choć mi ciężko. Tych badań to tyle jest że szczerze mam 32lata i powinnam była je zacząć już robić w wieku 20:-P by wyrobić się z nimi i jeszcze leczyć

  • skórka33 Autorytet
    Postów: 700 593

    Wysłany: 12 lutego 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, w sumie dr mi narazie nic nie zlecił. Może rzezczywiście najlepiej tak jak radzi lipcówka narazie zaczekać. Może niepotrzebnie panikuję ale łapię się czego tylko mogę aby wreszcie się udało.

    Czuję się jakbym cały czas była w drodze - celu jeszcze nie widać a za późno żeby zawrócić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 19:28

    dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 00:08

  • skórka33 Autorytet
    Postów: 700 593

    Wysłany: 12 lutego 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyca zbadana, jest ok.
    Poczekam z resztą, przecież tak naprawdę to nie mam jeszcze zarodków więc nie wiem czy będzie transfer.
    Dzięki że mnie sprowadziłyście na ziemię. Chyba za bardzo stres mi się już zaczyna udzielać.

    dqpr3e5egbs5bec7.png
  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2578 1781

    Wysłany: 12 lutego 2018, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka to badanie o którym pisze Meera kosztuje 330 zł na stronie testdna.pl i bada 6 mutacji, aczkolwiek jeśli wyjdą Ci jakieś mutację to wcale nieznaczy że masz problem z zakrzepica bo dopiero wykonanie kolejnych badań o których też pisze Meera może potwierdzić bądź wykluczyć zakrzepicę, brakuje tam jeszcze kilku innych badań ale narazie bym odpuściła ten temat. Jeśli chcesz mieć spokojną głowę możesz zacząć suplementacje metylowym kwasem foliowym zamiast zwykłym i do tego bardzo profilaktycznie włączyć Acard, ale najlepiej dopytaj jeszcze lekarza, mnie zapisał 0.5 tabletki od momentu włączenia progesteronu. Niestety wszystkie te badania o których tu mowimy plus kariotyp to koszt ok 2500 zł a dodam tylko że wybierałam najtańsze laboratoria.

    Oj doskonale rozumiem Twój stres, ale myślę że teraz powinnaś trochę się odstresować i poczekać na efekty :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 20:31

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 00:08

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te testy zrobiłam w wariancie za 440zl,bo z konsultacją genetyka i na czasie mi zależało. Wyniki miałam w pt a dziś przez wynik robiłam do nich dalsze badanie i to kolejne 150zl. Mi głównie chodziło o ryzyko zakrzepicy. A jutro na wizycie zapytam gina, jak wynik ma się do mojej przyszłej ciąży.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 21:35

  • mamaporaz2 Autorytet
    Postów: 703 307

    Wysłany: 12 lutego 2018, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos heparyny, dzisiaj pierwszy raz robie Neoparin bo w 15 aptekach w Krakowie w mojej okolicy nie ma Clexane...Mam nadzieję, że tępych igieł nie ma i że równie dobrze działa...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 00:09

  • mamaporaz2 Autorytet
    Postów: 703 307

    Wysłany: 12 lutego 2018, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzyłam sie...patrzyłam na strzykawkę pęcherzyk powietrza ladnie przy tloczku, ja wbijam w brzuch a tam pęcherzyk przy igle...co mialam zrobic zaczęłam wpuszczać (myślałam ze jak w clexane ucieknie do góry) a tu dupa weszlo powietrze w brzuch i dopiero zaczął isc lek...Ja wyjmuje igle a krew normalnie kapie...Oczywiscie sie zastanawiam czy się wchlonelo czy wycieklo z ta krwią...
    O dziwo nic nie piekło w porównaniu do clexane...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 22:53

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie...ech, ze względu, że gina nie bedzie kiedyś tam, to mi się na marzec przesuwa...Do 5.03 biorę Regulon czekam na @ i zaczynam brać Fostimon 225j 6 dni i w w 6 dniu Orgalutran 1 amp. I dalej nie wiem. Mam protokół krótki. Ktoś miał te leki?

    A na to mthfr mam Femibion Natal 1 dwa razy dziennie i coś nowego dla mnie Miovarian raz dziennie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 17:39

  • ka87 Autorytet
    Postów: 635 506

    Wysłany: 13 lutego 2018, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Jestem po wizycie...ech, ze względu, że gina nie bedzie kiedyś tam, to mi się na marzec przesuwa...Do 5.03 biorę Regulon czekam na @ i zaczynam brać Fostimon 225j 6 dni i w w 6 dniu Orgalutran 1 amp. I dalej nie wiem. Mam protokół krótki. Ktoś miał te leki?

    A na to mthfr mam Femibion Natal 1 dwa razy dziennie i coś nowego dla mnie Miovarian raz dziennie.
    To już szybko zleci! Jejku czyli przed świętami będziesz wiedziała czy się udało. Co ja piszę! Ale ze mnie młot! To już po prostu będzie potwierdzenie ,że się udało!
    No i jako termin będzie fajny 12.12.2018. idealnie :D

    ninkali lubi tę wiadomość

    Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
    14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
    19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
    4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego