Odpowiedz

IVF po IUI

Oceń ten wątek:
  • ka87 Autorytet
    Postów: 635 506

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Ka87 o rety, szkoda że nie było Twojego... Ale dziwinie z tym receptami od czego to zależy? hmmm, masz UNIDOX? ja teraz biore taki antybiotyk (bo wiadomo), a po co on u Ciebie? Czyli w środę pobranie?
    A jaki masz protokół tak z ciekawości?
    Ja nic nie wiem. Chyba długi.ale to przecież sama sobie wywnskowalam,a nie że ktoś mi powiedział. W środę będzie 15dc to nie za późno? A jak jajka mi pekna? Ta wizyta miała mnie uspokoić, a jestem po prostu zniesmaczona :(
    Ten unidox przed pickupem. A nie pytaj mnie po co bo się zaraz rozpałacze

    Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
    14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
    19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
    4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823
  • inka2707 Autorytet
    Postów: 1059 972

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka87, nie denerwuj się. Ja też miałam w 15 dc i nie popękały(chociaż nieźle panikowałam :) ) Jak największy miał 14 mm, to one sobie spokojnie dojrzeją do środy.

    Dzwonili dziś z laboratorium, mam już zamrożone 4 zarodki :) W poniedziałek dam znać mojemu lekarzowi, to się dowiem co dalej.

    mamaporaz2 lubi tę wiadomość

    Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojojoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KA87 nie płacz!!!!!!!!!!!!!Już nie pytam! serio, bo ja to ciemna jak tabaka w rogu jestem! Popatrz jak malutko już zostało!!!! Juz jesteś na mecie prawie!!!!!Wszystko będzie ok, inne dziewczyny baly się, że cos pęknie za szybko a było bdb!!!! serio!!!!!

  • mamaporaz2 Autorytet
    Postów: 703 307

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unidox oczywiste po co. Punkcja to zabieg, wiec oslonowo antybiotyk. Niektórzy dają inni nie. Ja nie brałam, ale sie stresowałam, jak mialam hsg dostałam antybiotyk.
    Ja tez miałam punkcje w 15dc, w 20dc transfer, ale jedna z moich blastocyst mrozili w 6 dobie wiec tez jest ok

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 12:30

  • mamaporaz2 Autorytet
    Postów: 703 307

    Wysłany: 10 lutego 2018, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka super ;) to masz cztery potencjalne dzieciaczki:)

    inka2707, ka87 lubią tę wiadomość

  • ka87 Autorytet
    Postów: 635 506

    Wysłany: 10 lutego 2018, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No straszna ze mnie panikara.dobrze,że mi tu wszystko piszecie :) dziękuję Wam.
    Już troszkę się uspokoiłam, po prostu byłam zła że nikt o niczym mi nie mówi. A ja podchodzę pierwszy (i mam nadzieję,że ostatni raz!) I kompletnie nie wiem co do czego. Oczywiście te wcześniejsze obawy są, ale doszły nowe. (Nie wspomnę o 100% recepcie)
    Czyli mogę napić się wina? Chyba muszę! Jak alkoholik ;)
    Ale ze mnie samolub! Przecież nie tak mnie rodzice wychowali ;) Tak tylko piszę o sobie i zapomniałam pogratulować! Inka elegancko- chciałabym mieć taki wynik . Bardzo się cieszę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 13:07

    inka2707 lubi tę wiadomość

    Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
    14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
    19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
    4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823
  • mamaporaz2 Autorytet
    Postów: 703 307

    Wysłany: 10 lutego 2018, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka87...jak cos pytaj ;) u mnie pierwsza próba tez okazała sie ostatnia;) Leon kopie ;)

    inka2707, ka87, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

  • ka87 Autorytet
    Postów: 635 506

    Wysłany: 10 lutego 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaporaz2 wrote:
    Ka87...jak cos pytaj ;) u mnie pierwsza próba tez okazała sie ostatnia;) Leon kopie ;)
    Dziękuję :*
    Wogole to Wam wszystkim dziękuję po stokroć :D

    tolerancyjna lubi tę wiadomość

    Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
    14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
    19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
    4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823
  • tolerancyjna Autorytet
    Postów: 1737 1562

    Wysłany: 11 lutego 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka87 spokoju Ci życzę Kochana <3 dr jaki by nie był, nie siedzi w gabinecie od parady i na pewno wie co robi! Będzie dobrze, uśmiech proszę!

    wszamanka lubi tę wiadomość

    31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
    ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
    3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
  • ka87 Autorytet
    Postów: 635 506

    Wysłany: 11 lutego 2018, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    Ka87 spokoju Ci życzę Kochana <3 dr jaki by nie był, nie siedzi w gabinecie od parady i na pewno wie co robi! Będzie dobrze, uśmiech proszę!
    Specjalnie dla Ciebie :)

    tolerancyjna lubi tę wiadomość

    Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
    14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
    19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
    4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823
  • mamaporaz2 Autorytet
    Postów: 703 307

    Wysłany: 12 lutego 2018, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza kobiety...Moze by zrobic listę kto kiedy ma punkcje/transfer/ start stymulacji, co bym wiedziała kiedy i za kogo kciuki trzymać? ;) Ja dzisiaj w planach ikea i zakup przewijaka i innych dupereli...Jeszcze meble musimy ustawić inaczej...ale starszak u babci to trzeba korzystać;)

  • Niusja Autorytet
    Postów: 632 313

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista to bardzo dobry pomysł :) ja mam 20 lutego pierwszą wizytę. Wtedy pewnie powie mi o badaniach i lekach, także ja jeszcze nic nie wiem.

    Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
    Salve Medica Łódź 2017
    HSG (drożne) XI 2017
    Nasienie super
    Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
    29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
    03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
    15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
    03.02.2020 ct - <0,2
    Immunologia: KIR BX i brak 3.
    MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
    Histerioskopia 2020
  • ka87 Autorytet
    Postów: 635 506

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaporaz2 wrote:
    Ale cisza kobiety...Moze by zrobic listę kto kiedy ma punkcje/transfer/ start stymulacji, co bym wiedziała kiedy i za kogo kciuki trzymać? ;) Ja dzisiaj w planach ikea i zakup przewijaka i innych dupereli...Jeszcze meble musimy ustawić inaczej...ale starszak u babci to trzeba korzystać;)
    W takim razie zgłaszam się jako pierwsza :)
    Chyba lecę długim protokołem. Start stymulacji 2luty (menopur i gonapeptyl)
    Punkcja w walentynki
    Transfer (jak dobrze pójdzie to) 19luty
    A kiedy testować będę mogła?

    Plemniki-morfologia1%, liczba ok, hba83%
    14.02.2017 punkcja,11 pęcherzyków,7komorek,6 zaplodnionych
    19.02.2017 transfer1blastusi6dniowej4aa, (3krio6dn)
    4dpt5,76 5dpt13,6 7dpt32,45 9dpt69 10dpt134 12dpt214 14dpt462 16dpt983 21dpt4823
  • mamaporaz2 Autorytet
    Postów: 703 307

    Wysłany: 12 lutego 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak blastocysta to 9dnia po transferze juz jest pewny wynik (dość wysoka beta), ja 6dpt mialam bete koło 30

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzis rano badania odnośnie tego genu zakichanego mthfr, ale też zrobiłam sobie ddimery. Pierwszy raz zrobiłam je 1.02. i wynosiły 209, a dziś po 11 dniach w innym labie wyszło 370! A biorę tylko ten antyk no i wiadomo antybiotyk...ale różnica ogromna!
    Ogólnie, to ja zastanawiam się, czy serio ivf to u mnie jedyne rozwiązanie?! Mój M ma ok wyniki, no mi wyszło to genetyczne coś, ale 50% populacji mam z tym kłopot.... Nie wiem czy nie iść do innej kliniki, by przekonać się czy serio ivf jedynie u mnie? Nie czuję tego ivf. U mnie gin mówił, że niby naturalnie powinno iść. Jutro mam wizytę. I sto myśli w głowie.

  • mamaporaz2 Autorytet
    Postów: 703 307

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Zrobiłam dzis rano badania odnośnie tego genu zakichanego mthfr, ale też zrobiłam sobie ddimery. Pierwszy raz zrobiłam je 1.02. i wynosiły 209, a dziś po 11 dniach w innym labie wyszło 370! A biorę tylko ten antyk no i wiadomo antybiotyk...ale różnica ogromna!
    Ogólnie, to ja zastanawiam się, czy serio ivf to u mnie jedyne rozwiązanie?! Mój M ma ok wyniki, no mi wyszło to genetyczne coś, ale 50% populacji mam z tym kłopot.... Nie wiem czy nie iść do innej kliniki, by przekonać się czy serio ivf jedynie u mnie? Nie czuję tego ivf. U mnie gin mówił, że niby naturalnie powinno iść. Jutro mam wizytę. I sto myśli w głowie.
    Ninkali a norma do 500? ;)
    370 to wielkie g... Jakbyś miala 1000 to bym sie martwiła...a d dimery nie maja stałej wartości to sie zmienia
    Co do ivf to masz niskie amh i ja bym nie czekała na zbawienie...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 14:47

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma 500, nie sadziłam, ze to zmienna wartość, eee to bani

    EDIT
    Mam wyniki! homocysteiny, kwasu filowego i wt B12
    homocysteina 6,09 norma 4,44-13,56
    wit B12 556 norma 187-883
    kw foliowy 13,5 norma 3,10-20,50

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 15:04

    Niusja lubi tę wiadomość

  • sylwia80 Autorytet
    Postów: 3187 704

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładne wyniki.

    ninkali lubi tę wiadomość

    MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia serio???? Bo jak odebrałam ten wynik MTHFR_677C-T w układzie homozygotycznym oraz PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym, to czytałam, że te wyniki szaleja... jejku a nic nie brałam żadnych leków. To moze nie mam co się bac tych wad okropnych

  • sylwia80 Autorytet
    Postów: 3187 704

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, Homocysteina książkowa, wiele osób chciałaby taka mieć, b12 w więcej niz połowie normy, kwas możesz tylko trochę podnieść łykając folian.

    ninkali lubi tę wiadomość

    MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego