🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicee2024 wrote:Właśnie wyszłam. Spóźniłam się trochę, bo jechałam na wariata. I przy okazji zjazdy pomyliłam 🤬
Ale do rzeczy, transfer zaplanowaliśmy na wtorek. Od czwartku mam brać luteinę 4x dziennie. W niedzielę pierwszy zastrzyk Accofilu na kiry. Przed transferem wlew z nospy, a po transferze encorton i heparyne i coś jeszcze na ten cross.
Trochę mnie doktorek pocieszył, bo jak go zapytałam o szanse na powodzenie transferu z takim crossem, to zaśmiał się, że przy takich crossach to on wyszedł na pozycję lidera ciąż, bo 3 ostatnie transfery z crossem dodatnim (poniżej 40%) zakończyły się ciąża z czego jedna czeka na korytarzu ❤️
I te 3 ciążę obstawione były właśnie tymi lekami co mi przepisał.
A tak btw to zaczęłam sobie z doktorkiem gadać na prywatne tematy i zdradził mi, że poważnie myśli o specjalizacji z immunologii, bo endokrynologia i immunologia bardzo go fascynują 😉 tylko że doktoratu z tego nie zrobi bo mu życia zabraknie 🤣
Ty masz klinikę w Lublinie tak? Pan dr brzmi sensownie z takim holistycznym podejściem. Aż się jeszcze bardziej nie mogę doczekać swojej wizyty żeby zobaczyć co mój dr zaproponuje na następny transfer 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 18:58
Alicee2024, MagdaLena88 lubią tę wiadomość
Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
👱 29l
Wszystko ok 🍀
👩🏻 36l
Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
AMH 4.51
Kariotypy ✅️
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
7-10 dc Orgalutran 0.25mg
20.01.25 I monitoring 6l & 6p 🥚
23.01.25 II monitoring 8l & 6p🥚
25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺
30.01.25 transfer ET 💔
24.02.25 monitoring przed 2 transferem
❄️❄️❄️ 🥹 -
Alicee2024 wrote:Właśnie wyszłam. Spóźniłam się trochę, bo jechałam na wariata. I przy okazji zjazdy pomyliłam 🤬
Ale do rzeczy, transfer zaplanowaliśmy na wtorek. Od czwartku mam brać luteinę 4x dziennie. W niedzielę pierwszy zastrzyk Accofilu na kiry. Przed transferem wlew z nospy, a po transferze encorton i heparyne i coś jeszcze na ten cross.
Trochę mnie doktorek pocieszył, bo jak go zapytałam o szanse na powodzenie transferu z takim crossem, to zaśmiał się, że przy takich crossach to on wyszedł na pozycję lidera ciąż, bo 3 ostatnie transfery z crossem dodatnim (poniżej 40%) zakończyły się ciąża z czego jedna czeka na korytarzu ❤️
I te 3 ciążę obstawione były właśnie tymi lekami co mi przepisał.
A tak btw to zaczęłam sobie z doktorkiem gadać na prywatne tematy i zdradził mi, że poważnie myśli o specjalizacji z immunologii, bo endokrynologia i immunologia bardzo go fascynują 😉 tylko że doktoratu z tego nie zrobi bo mu życia zabraknie 🤣
Ale dobrze wiedzieć, że interesuje się też immunologią i że bierze to pod uwagę, bo jak widać leczenie niepłodności to szerszy temat i czasem trzeba trochę poszerzyć diagnostykę i leczenie 😊Alicee2024 lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
- 04.2023 badanie HSG (jajowody drożne) ✅️
- 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
- 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
- 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
- 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
- 25.01.2025 start stymulacji (Ovaleap + Cetrotide + Gonapeptyl)
- 10.02.2025 punkcja, 12x pobranych, 6x zapłodnionych, 5x❄️
- 6.03.2025 transfer ⏳️ -
Misiula wrote:Insane kochana ja już wiem ,że kropeczek na pokładzie 😍 czekamy na szczegółowe relacje z tego pięknego dnia 💚
Taaak ❤️
Było naprawdę przemiło. W mojej klinice pracuje taka przemiła przekochana położna i akurat mi się trafiła i na punkcji i na transferze. Taka prawdziwa, ciepła dziewczyna z powołaniem.
Embriolożka, która przyszła nam opowiedzieć o kropkach też bardzo sympatyczna.
Dzisiaj przytuliłam Kropeczka 4AB, także chyba na pocieszenie udała się taka super klasa zarodka. Drugi Kropeczek za to leniuszek i będą go hodować do 7 doby najpewniej. Jutro albo pojutrze będą dzwonić. Oby też dał radę 💪
Transfer był na podłożu z hialuronianem (czyli ten inaczej mówiąc embryo-glue) i nacięli mu osłonkę. Embriolożka mówiła, że już zaczynał się z niej wydostawać.
Dzisiaj pozwalam sobie na radość i ulgę. Od jutra będę „oczekiwać”, a za parę dni stresować 😉Misiula, Mq1991, kicia_kocia, Alicee2024, Karolove, MagdaLena88, Nowa2024, neila6, Pauuulaa lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️ -
Insane wrote:Taaak ❤️
Było naprawdę przemiło. W mojej klinice pracuje taka przemiła przekochana położna i akurat mi się trafiła i na punkcji i na transferze. Taka prawdziwa, ciepła dziewczyna z powołaniem.
Dzisiaj przytuliłam Kropeczka 4AB, także chyba na pocieszenie udała się taka super klasa zarodka. Drugi Kropeczek za to leniuszek i będą go hodować do 7 doby najpewniej. Jutro albo pojutrze będą dzwonić. Oby też dał radę 💪
Transfer był na podłożu z hialuronianem (czyli ten inaczej mówiąc embryo-glue) i nacięli mu osłonkę. Embriolożka mówiła, że już zaczynał się z niej wydostawać.
Dzisiaj pozwalam sobie na radość i ulgę. Od jutra będę „oczekiwać”, a za parę dni stresować 😉
Cieszę się ,że wszystko przebiegło pomyślnie i ,że zostałaś tak dobrze zaopiekowana podczas wizyty. Jednak w tak ważnym dla nas dniu taka dobra atmosfera też ma duże znaczenie bo wiadomo ,że to bardzo ważny dla nas dzień i mega stresujący 😊
Wierze ,że leniuszek będzie dzielnie walczył i za jakiś czas też wskoczy do brzuszka a na niego będzie już czekać brat lub siostra 😊💚
Co do zastosowania emryo-glue to super ,że lekarz się na to zdecydował bo czytałam ,że zwiększa to szanse na zaimplantowanie zarodka.
Zdecydowanie zasłużyłaś teraz na odpoczynek i relax. Będę bardzo mocno trzymać za Was kciuki w najbliższych dniach 💚Insane lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️ -
Insane wrote:Taaak ❤️
Dzisiaj pozwalam sobie na radość i ulgę. Od jutra będę „oczekiwać”, a za parę dni stresować 😉dobrze ze masz taką przyjazną atmosferę w klinice, to bardzo pomaga 🥰
Mam nadzieję, że kropek przykleił się na dobre i już tam zostanieodpoczywaj i się nie stresuj
a kiedy masz robić betę?
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Insane, gratulacje 😍 Niech kropek trzyma się mocno i już nie puszcza przez kolejnych 9 miesięcy 🫶
Super, że trafiłaś na przyjazne polozna i embriolożke, to daje +100 do samopoczucia. Teraz odpoczynek i czekamy na betę 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 20:03
Insane lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️ -
Insane wspaniale 💚 to są piękne chwile 🥹 Mam szczera nadzieję, że zostaną z Tobą do końca💚 a drugi kropeczek dołączy później do Waszej rodziny 🥹
Insane lubi tę wiadomość
Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
👱 29l
Wszystko ok 🍀
👩🏻 36l
AMH 4.51
Kariotypy ✅️
2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
30.01.25 transfer ET 💔
❄️❄️❄️ 🥹 -
Karolove tak, leczę się w Lublinie, u tego samego lekarza co Mq (z jej polecenia)😁 dzisiejsza wizyta mnie uspokoiła. Co ma być, to będzie. Lekarz wzbudził we mnie jeszcze większe zaufanie 😉 a Endo pięknie urosło do trójwarstwowych 10mm. Także odliczam, ostatni mam nadzieję, tydzień w pojedynkę 😅
Mq nie nawiązałam jeszcze do poprzedniej wiadomości - cieszę się, że wzięłaś zwolnienie na te 3 dni 😊 na spokojnie dojdziesz do siebie.
Co ogólnie mówiłaś w pracy?
Insane dobrze jest czytać tak fajne wiadomości o całym zabiegu 😀 to nieocenione szczęście być tak dobrze zaopiekowana ❤️
Oby jeden Kropek się zadomowił a drugi cierpliwie poczekał na swoją kolej gdybyście zdecydowali się na rodzeństwo 😍
Insane, Mq1991, Karolove lubią tę wiadomość
♀️29 l
- 5.24 - udrożnienie jajowodu
- hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
-zespol antyfosfolipidowy - ujemny
- AMH 5,11
- kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- 4. 24 - embolizacja ŻPN
- obniżone parametry nasienia
- kariotypy - ok
Cross-match 36,3% ❌
10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
--> zmiana kliniki<--
28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️🥹
18.02 - transfer
••Zostań z nami Maluszku••🤍 -
Mq1991 wrote:Insane świetna wiadomość
dobrze ze masz taką przyjazną atmosferę w klinice, to bardzo pomaga 🥰
Mam nadzieję, że kropek przykleił się na dobre i już tam zostanieodpoczywaj i się nie stresuj
a kiedy masz robić betę?
U mnie w klinice to mam wrażenie, że wszystko jest „kiedy sobie chcesz” i na luzie 😅 lekarka mówiła dzisiaj, że tak koło przyszłego piątku zrobić. Ja tak planowałam pierwszą betę w środę i drugą właśnie w piątek. Chyba, że na testach coś będzie ciekawego wychodziło.Misiula lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
Alicee2024 wrote:Karolove tak, leczę się w Lublinie, u tego samego lekarza co Mq (z jej polecenia)😁 dzisiejsza wizyta mnie uspokoiła. Co ma być, to będzie. Lekarz wzbudził we mnie jeszcze większe zaufanie 😉 a Endo pięknie urosło do trójwarstwowych 10mm. Także odliczam, ostatni mam nadzieję, tydzień w pojedynkę 😅
Mq nie nawiązałam jeszcze do poprzedniej wiadomości - cieszę się, że wzięłaś zwolnienie na te 3 dni 😊 na spokojnie dojdziesz do siebie.
Co ogólnie mówiłaś w pracy?
Insane dobrze jest czytać tak fajne wiadomości o całym zabiegu 😀 to nieocenione szczęście być tak dobrze zaopiekowana ❤️
Oby jeden Kropek się zadomowił a drugi cierpliwie poczekał na swoją kolej gdybyście zdecydowali się na rodzeństwo 😍
a co do zwolnienia, to w sumie bardziej doktor za mnie zadecydował z tymi 3 dniami 😂 myślałam, że dostanę dwa i o tylu mówiłam w pracy 😂 ale ostatecznie się cieszę, bo ja co prawda pracuję zdalnie, ale mam sporo spotkan i stresu w pracy, więc dobrze ze mam czas odpocząća w pracy powiedziałam, że mam bardziej inwazyjne badania po których mogę się zle czuc i dlatego wezmę zwolnienie. Wcześniej przy usuwaniu cp czy histeroskopii mówiłam, że mam problemy ginekologiczne, bez wchodzenia w szczegóły
Alicee2024 lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Alicee2024 wrote:Karolove tak, leczę się w Lublinie, u tego samego lekarza co Mq (z jej polecenia)😁 dzisiejsza wizyta mnie uspokoiła. Co ma być, to będzie. Lekarz wzbudził we mnie jeszcze większe zaufanie 😉 a Endo pięknie urosło do trójwarstwowych 10mm. Także odliczam, ostatni mam nadzieję, tydzień w pojedynkę 😅
Kochana to już niedługo 🥹 trzymam mocno kciuki za Ciebie 🤞🏻
Kurcze dłuży mi się czas do kolejnej wizyty, @ jeszcze nie ma na horyzoncie a chciałabym już coś wiedzieć eh 🙄 podpytuję u Ciebie bo Wasz lekarz brzmi sensownie, nie żebym chciała zmieniać swojego czy coś ale moi teściowie mieszkają w Lublinie i np. kiedy miałam robione sHSG to się u nich zatrzymałam i nawet myślałam, żeby jeździć do dr Zycha na zwykłe wizyty wtedy 🙈 mam nadzieję, że nie dojdzie do momentu kiedy będę potrzebować drugiej opinii albo spojrzenia na problem ale dobrze wiedzieć, że jak coś są opcje 🤞🏻
Dziewczyny po punkcjach mam nadzieję, że czujecie się coraz lepiej 😘
Alicee2024 lubi tę wiadomość
Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
👱 29l
Wszystko ok 🍀
👩🏻 36l
AMH 4.51
Kariotypy ✅️
2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
30.01.25 transfer ET 💔
❄️❄️❄️ 🥹 -
Jako, że po tych wszystkich lekach mam problemy ze snem, wczoraj o 20 zasnęłam ale od 3 za to nie śpię i tak od punkcji, to czytam sobie dużo. I doczytałam, że robienie Bety i Progesteronu 10 czy 14 dni po transferze to za mało. Wczoraj mnie zainspirowała ta położna z kliniki, która do mnie dzwoniła i przypomniała o badaniach w sobotę i konsultacji z lekarzem i nowymi zaleceniami. W skrócie chodzi o to by właśnie między 5 a 7 dniem po transferze (niektorzy lekarze podają nawet 3 dzień)sprawdzić sprawdzić nasycenie organizmu progesteronem i estradiolem. I jeżeli są spadki , bo zarodek potrzebuje i wykorzystuje,to od razu reagować lekami,bo szybka interwencja czyli dodanie któregoś z hormonów może uratować proces implantacji i będzie ciąża. Sama beta tylko mówi czy jest ciąża czy nie. Ale kluczowe są te hormony. Także u mnie te badania są obowiązkowe i bezpłatne bo w ramach programu i ta konsultacja z lekarzem. Ale jak u Was tego nie ma, to i tak zróbcie. Może się okazać że przed transferem poziom był wysoki, ale Kropeczek po prostu już wykorzystał zapasy i trzeba mu pomóc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 06:40
Nowa2024, Mq1991, Insane lubią tę wiadomość
Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Druga procedura-marzec 25' -
Mq wykorzystaj czas wolnego na maksa 😄
Karolove też liczę, że nie będzie konieczna druga opinia lekarza 🤞🏻 ale tak, w razie czego są opcje i czasami warto z nich korzystać.
Też mnie ciekawi kiedy dostaniesz okresu 🥴 po odstawieniu proga nie powinnaś długo czekac..
Ja też miałam HSG w szpitalu robione i tak się naczytałam pozytywnych opinii o dr. Zych że pytam tej swojej lekarki czy zabieg będzie właśnie on wykonywał, to mówiła że nie, bo zabiegu robią radiolodzy a ona mnie tylko przygotuje. Ja się szykuje do badania o do mnie dr Zych przychodzi, przedstawia się i twierdzi, że skoro go "wywołam do tablicy" to będzie pilnował mojego zabiegu 😍 a ja w szoku. super to było!
MagdaLena a Ty w którym dniu planujesz zrobić hormony? Wgl przed transferem sprawdzali w klinice poziom proga? Mi nic lekarz na ten temat nie mówił i pewnie będę się badała na własną rękę skoro to istotne 🥴 dzięki za podzielenie się wiedzą 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 07:27
MagdaLena88, Karolove, Mq1991 lubią tę wiadomość
♀️29 l
- AMH 5,11
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- kariotypy - ok
Cross-match 36,3% ❌
--> zmiana kliniki<--
18.02 - transfer
Alicee2024 wrote:Mq wykorzystaj czas wolnego na maksa 😄
Karolove też liczę, że nie będzie konieczna druga opinia lekarza 🤞🏻 ale tak, w razie czego są opcje i czasami warto z nich korzystać.
Też mnie ciekawi kiedy dostaniesz okresu 🥴 po odstawieniu proga nie powinnaś długo czekac..
Ja też miałam HSG w szpitalu robione i tak się naczytałam pozytywnych opinii o dr. Zych że pytam tej swojej lekarki czy zabieg będzie właśnie on wykonywał, to mówiła że nie, bo zabiegu robią radiolodzy a ona mnie tylko przygotuje. Ja się szykuje do badania o do mnie dr Zych przychodzi, przedstawia się i twierdzi, że skoro go "wywołam do tablicy" to będzie pilnował mojego zabiegu 😍 a ja w szoku. super to było!
MagdaLena a Ty w którym dniu planujesz zrobić hormony? Wgl przed transferem sprawdzali w klinice poziom proga? Mi nic lekarz na ten temat nie mówił i pewnie będę się badała na własną rękę skoro to istotne 🥴 dzięki za podzielenie się wiedzą 😘Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Druga procedura-marzec 25' -
Hej dziewczyny, mam pytanie, czy po punkcji robiłyście albo planujecie robić jakieś kontrolne usg, żeby sprawdzić jak jajniki dochodzą do siebie? Moj lekarz kazał mi przyjść dopiero w połowie kolejnego cyklu, ale rozważam, żeby się sama umówić na kontrolę tego, jak to się goi.PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️ -
kicia_kocia wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie, czy po punkcji robiłyście albo planujecie robić jakieś kontrolne usg, żeby sprawdzić jak jajniki dochodzą do siebie? Moj lekarz kazał mi przyjść dopiero w połowie kolejnego cyklu, ale rozważam, żeby się sama umówić na kontrolę tego, jak to się goi.
kicia_kocia lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
kicia_kocia wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie, czy po punkcji robiłyście albo planujecie robić jakieś kontrolne usg, żeby sprawdzić jak jajniki dochodzą do siebie? Moj lekarz kazał mi przyjść dopiero w połowie kolejnego cyklu, ale rozważam, żeby się sama umówić na kontrolę tego, jak to się goi.
Mi lekarz kazał przyjść 1dc po punkcji na sprawdzenie i rozpisanie przygotowania do transferu. O tyle miałam dobrze, że okres przyszedł jakieś 5 dni po zabiegu 😀
Gdybym okres miała później, pewnie też bym się zapisała na kontrolę w obawie przed hiperka.
MagdaLena ok, dobrze wiedzieć 😊 to i ja pójdę w poniedziałek zbadać proga i estradiol i skonsultuje te wyniki z lekarzem. Postawie go przed faktem dokonanym 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 11:02
MagdaLena88, kicia_kocia lubią tę wiadomość
♀️29 l
- AMH 5,11
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- kariotypy - ok
Cross-match 36,3% ❌
--> zmiana kliniki<--
18.02 - transfer
Kamilja, byłaś na becie?
Dzwonili do mnie z kliniki i niestety nie mamy żadnej śnieżynki. Ale czułam, że tak będzie, więc przyjęłam to ze spokojem.
Boli mnie dzisiaj brzuch od rana 😞40 tc 💔
________
AMH 6,05
Insane wrote:Kamilja, byłaś na becie?
Dzwonili do mnie z kliniki i niestety nie mamy żadnej śnieżynki. Ale czułam, że tak będzie, więc przyjęłam to ze spokojem.
Boli mnie dzisiaj brzuch od rana 😞👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Tak byłam na becie dzisiejszy wynik to 186. Więc dalej przyrost poniżej normy. Oczywiście doktor powiedziała żeby utrzymać leki, zrobić betę za tydzień i wtedy kontakt z kliniką. Ale ja się umówiłam do ginekolog spoza kliniki w poniedziałek żeby zobaczyła czy cokolwiek się tam dzieje. Myślę sobie jeszcze czy by nie zrobić może właśnie w poniedziałek bety i wtedy do kliniki się umówić. Ale boję się że będą mnie tak zbywać bo przyrost jest. A sama wiem że nie wróży nic dobrego.
Mam do was jeszcze takie pytanie ponieważ został nam ostatni kropek chcę was zapytać jakie suplementy bierzecie teraz przygotowując się do transferu i jakie brałyście przed punkcjami? Nie jestem zadowolona ze swojego wyniku zarodków nie będę ukrywać. Teoretycznie jestem zdrowa, korzystamy z dawstwa więc nastawiałam się na lepszy wynik, a ten jest dla mnie znakiem że coś ewidentnie ewidentnie jest jednak ze mną nie tak.Starania od 2021
👨🦱 27 l. Azoospermia, wysokie FSH
👩🏼 29 l. wszystkie wyniki w normie
Decyzja o dawcy
12.2024- kwalifikacja do rządowego IVF
15.01 poczatek stymulacji
17.01 I monitoring (lewy jajnik 6 🥚, prawy 2🥚)
20.01 II monitoring 6l🥚, 5p🥚
23.01 III monitoring
25.01 punkcja: pobrano 13🥚