X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilja cieszę się, że wróciłaś do nas z updatem 🤗 nawet sporo po Twoim pożegnaniu, z dziewczynami wspominałyśmy Twoja sytuację z betami i zastanawiałyśmy się co u Was. gratuluję urodzenia cudownego Synka i bardzo wspolczuje tych dni stresów i niepewności 🫂 jesteś bardzo dzielna! Mam nadzieje, ze w tym całym rollercoasterze dbasz także o siebie i swoje potrzeby 🫶🏻 niezmiennie trzymam kciuki za Twojego wojownika. Wybrał sobie cudowną rodzinę, która będzie walczyć o jego zdrowie 🥹

Mq liczę, że żołądek trochę odpuści i się dostosuje do sytuacji. Co do wypadania włosów, to ja też miałam taki okropny czas, właśnie przyjmując Equral, że nie było dnia, żebym nie wyciągała z odpływu czy ze szczotki całej ich garsci. To było straszne. I też widziałam przyczynę w narkozach i leku. Ale teraz (ponad 2 msc po skończonym leczeniu) kiedy przyłożyłam się do wcierek i masażu skóry głowy, zaczynam widzieć jak te włosy mi odrastają. Także mam nadzieję, że i u Ciebie to sytuacja przejściowa 🫂

Kama pamiętaj, że brak objawów nie oznacza braku powodzenia!!! 🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:42

Kama89wroc, kamilja, Karolove, Mq1991 lubią tę wiadomość

♀️30 l. ---> AMH 5,11 (1.25r.)
    5.24 - udrożnienie jajowodu
    kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1), HLA-C C1/C2
    PAI-1, MTHFR - hetero
    ANA1, białko C, S, panel limf. (NK we krwi 10%) - ✔️
    ♂️ 34 l.
    4. 24 - embolizacja ŻPN
    obniżone parametry nasienia

kariotypy - ✔️
    Cross-match: 36,3 (2.25r.), 32,1% (9.25r.) ✖️

10.2024 - 11.2024 -2x IUI ✖️
    --> zmiana kliniki<-- 28.12 kwalif. IVF
    10.01 - stymulacja - Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl
    23.01 - Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 x ❄️
    18.02 - I FET ✖️ || 20.03 - II FET ✖️ CB💔
    23.04 III FET ✖️(accofil, encorton, acard, prolutex, estrofem, besins, cyclogest)

5.25 - histero (usunięte polipy) + biopsja
    cd138 - ✔️ || cd56 ✖️
    7/8. 25- immunosupresja
    26.08 IV FET ✖️|| 30.09 V FET ✖️
    (accofil, encorton, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, besins, estrofem)
  • kamilja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Kamilja bardzo często zastanawiałam się co u Ciebie! Współczuję Ci wszystkich Twoich stresów, nawet nie umiem sobie wyobrazić jak musiało to być dla Ciebie ciężkie ☹️🫂 cieszę, się że pomimo tych przezyc i niepewnosci Twój Synek sobie świetnie radzi! Mam nadzieję, że ta wada serduszka nie będzie dla Was uciążliwa i że nie będzie to nic powaznego! ✊️ gratuluję Ci kochana urodzenia Synka, jestem pewna że jest wspaniały i czas z nim wynagradza cały stres 🥰😊 dużo zdrówka dla niego i życzę Wam NUDNEGO dzieciństwa :)
    P.s. a co do nerki ektopowej, to mój tata dowiedział się że taką ma przez przypadek jak miał ok. 50 lat, wcześniej nie miał z tego powodu żadnych problemów, więc mam nadzieję że i u Twojego Synka będzie wszytsko dobrze ❤️
    Na razie wada serduszka nie daje żadnych niepokojących objawów i w większości przypadków nie są wymagane żadnej zabiegi. Nawet w szpitalu lekarze uważają to jako anomalie a nie wadę sama w sobie. Wręcz kardiolog nam powiedział że dużo ludzi z tym żyje nie mając o tym zielonego pojęcia.
    Bardzo pocieszające jest to co napisałaś o swoim tacie ❤️ dziękuję za takie słowa są dla mnie mega pokrzepiające😊

Kama89wroc, Mq1991 lubią tę wiadomość

Starania od 2021
    👩🏼 30 🧔🏻 28

12.2024- kwalifikacja do rządowego IVF
    15.01 poczatek stymulacji
    17.01 I monitoring (lewy jajnik 6 🥚, prawy 2🥚)
    20.01 II monitoring 6l🥚, 5p🥚
    23.01 III monitoring
    25.01 punkcja: pobrano 13🥚
    30.01 transfer świeży 🍀

preg.png
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Dziękuję, ogólnie jest w porzadku, tylko mam wrażenie że mój zolądek trochę się buntuje od tych wszystkich leków 😞 teraz tym bardziej staram się jeść lekkostrawnie, suplementy odstawiłam prawie całkowicie ale i tak jest różnie 🙄
    W ogóle przeokropnie zaczęły mi wypadać włosy i rzęsy 😥 ☹️nie wiem, czy to kwestia huśtawek hormonalnych, przyjmowanych leków czy dwóch narkoz w tym roku, ale wyglądam jakbym była ofiarą nieudanej stylizacji rzęs, albo jakbym je sobie przypadkiem wyrwała 😥 nawet nie miałam pojęcia, że w rzęsach mogą pojawić się takie prześwity....

Co do włosów i rzęs to łączę się w bólu. U mnie taki stan pokazuje się właśnie po narkozie i trwa może miesiąc. Jeśli chodzi o włosy to stosuję wcierke, bo po pierwszej narkozie w maju zaczęły mi wypadać, a z rzęskami mam tak że nie tyle co wypadają ale klej nie trzyma 😂 przynajmniej już mi opuchlizna z ciała zeszła po stymulacji i czuję się w końcu dobrze w swoim ciele.

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024 ❌ IUI 01.2025

✅ 03.2025 Kwalifikacja do IVF
    ✅ 05.05.2025 start stymulacji - krótki protokół
    💉 Gonal-f, Orgalutran
    ❌17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

Czerwiec, lipiec, sierpień 2025 - suplementacja

✅ 09.09.2025 start stymulacji nr 2 (protokół długi)
    💉Gonapeptyl Daily, Menopur
    07.10.2025 Punkcja (9 pęcherzyków, pobrano 8 komórek, 4 dojrzałe, 2 ❄️ )
    04.11.2025 transfer Zarodka
  • kamilja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesss88 wrote:
    Mq to wypadanie musi być frustrujące 😓😔 coś o tym wiem, dość się ochodzilam po lekarzach i trychologach... Oby to było tylko czasowe telogenowe wypadanie 🙏

Kamilja, myślałam o Tobie, dziękujemy za update, nie mialysmy pojęcia o tym co przeżywacie... Ściskam was mocno 🫂 czy mogę Cię zapytać co to za wada serca? U mnie w rodzinie męża bracia chorują na kardiomiopatię, mój mąż nie odziedziczył wady ale może być nosicielem mutacji więc jak nasz syn się urodzi też będziemy go diagnozować pod tym kątem. Ponoć ta wada czasem wychodzi już na połówkowych, w trzecim trymestrze, lub po urodzeniu, nam póki co nic nie powiedziano, że coś nie tak ale nigdy nie wiadomo 😔🙄
    U nas wada to prawostronny łuk aorty. Zamiast lewego łuku u nas pozostał prawy bo w życiu płodowym są na początku dwa, prawy zanika lewy zostaje. U nas sytuacja odwrotna to prawy nam został. Przy tym łuku ryzykiem jest ucisk na tchawicę i problemy z oddychaniem lub przy wprowadzaniu pokarmów stałych problem z połykaniem. U większości dzieci nie powoduje to żadnych objawów i zabiegi nie są wymagane.
    Nie wiem skąd jesteście ale my na echo serca jeździliśmy do Warszawy na Agatowa. Jest to chyba najbardziej polecany ośrodek, ewentualnie w Katowicach jest też bardzo dobra Pani doktor jeśli chcielibyście się diagnozować w trakcie ciąży.

Starania od 2021
    👩🏼 30 🧔🏻 28

12.2024- kwalifikacja do rządowego IVF
    15.01 poczatek stymulacji
    17.01 I monitoring (lewy jajnik 6 🥚, prawy 2🥚)
    20.01 II monitoring 6l🥚, 5p🥚
    23.01 III monitoring
    25.01 punkcja: pobrano 13🥚
    30.01 transfer świeży 🍀

preg.png
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie martwię, bo czytałam że po Equoralu mogą jeszcze bardziej wypadać, a u mnie dopiero 3 dzień ☹️ włosy to był zawsze mój kompleks, zawsze każda wizyta u fryzjera zaczynała się od tekstu "ojej, jak pani ma mało wlosow". Udało mi się to wyprowadzić wcierkami, suplementacja, dermokosmetykami, a teraz znowu jest tak, że widzę prześwity skóry :( do tego te rzęsy :( skończyło się na tym, że jak wychodzę gdzieś do ludzi, to muszę doklejać kępki żeby to w miarę wyglądało. No ale wiem, że to pewnie chwilowe, muszę przetrwać ten etap. Robie to wszystko, żeby zajść w ciążę i to jest na razie dla mnie priorytetem.
    @Kama tak jak pisze Alice- brak objawów w początkowych dniach o niczym nie świadczy. Ja przy ciąży poczułam je dopiero równo 7dpt 😊
    @Kamilja na pewno maluch jest waleczny po mamusi 😊 wierze, ze najgorsze u już za Wami i teraz tylko będziesz mogła się cieszyć macierzyństwem 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:06

kamilja, Kama89wroc lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%, ANA2 ❌️, CD56❌️

2025 Start IVF ✅️
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -09-10.2025 Hydroxychloroquine 🛋
    -10.2025 antybiotykoterapia (Metronidazol, Tarivid) 🛋
    -11.2025 immunosupresja (Equoral) 🛋
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

It's always darkest before the dawn
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilja, ojejku. Myślałam o tobie kilkukrotnie, ale nie mialam pojęcia jak ciezkie przejścia za wami 😥
    Całe szczęście że wasz synuś ostatecznie urodził sie w tak dobrej formie 😍 Trzymam kciuki, zeby zdrowie mu dopisywało i by zostały wam okazjonalne kontrole 🤞🤞

Mq, trzymam kciuki za twoje włosy, rzęsy i żoładek, zeby to byla chwilowa reakcja✊️✊️ Kurcze, strasznie mi szkoda, ze ta terapia tyle cię kosztuje 🥺

kamilja lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
    wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
    październik ➡️ 6. transfer 4AB + 4BC
    14 dpt: betaHCG 1285 mlU/mL 🙀😻
    17 dpt: GS 5mm, YS 1 mm 🥰
    21 dpt: betaHCG 5840 mlU/mL 🍀

Zostało 2 ❄️
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Ja się właśnie martwię, bo czytałam że po Equoralu mogą jeszcze bardziej wypadać, a u mnie dopiero 3 dzień ☹️ włosy to był zawsze mój kompleks, zawsze każda wizyta zaczynała się od tekstu "ojej, jak pani ma mało wlosow". Udało mi się to wyprowadzić wcierkami, suplementacja, dermokosmetykami, a teraz znowu jest tak, że widzę prześwity skóry :( do tego te rzęsy :( skończyło się na tym, że jak wychodzę gdzieś do ludzi, to muszę doklejać kępki żeby to w miarę wyglądało. No ale wiem, że to pewnie chwilowe, muszę przetrwać ten etap. Robie to wszystko, żeby zajść w ciążę i to jest na razie dla mnie priorytetem.
    @Kama tak jak pisze Alice- brak objawów w początkowych dniach o niczym nie świadczy. Ja przy ciąży poczułam je dopiero równo 7dpt 😊
    @Kamilja na pewno maluch jest waleczny po mamusi 😊 wierze, ze najgorsze u już za Wami i teraz tylko będziesz mogła się cieszyć macierzyństwem 🥰

Przykre są takie teksty i nigdy nie zrozumiem po co niektórzy ludzie w ogóle się odzywają…

Mam nadzieję, że prędko zajdziesz w ciążę a wtedy ponoć włosy rosną pięknie i odbijesz sobie ten cięższy czas.

Dziewczyny to, że walczymy o ciążę nie oznacza że mamy czuć się gorzej, czy psychicznie czy właśnie ze względu na wygląd. Zapewne dla większości z nas wygląd jest ważny (w końcu jesteśmy płcią piękną😜) i dobrze, abyśmy dbały o siebie jak wcześniej. Czy to treningi, makijaż, czy nawet wysypianie się.
    Wszystkie napewno jesteście piękne ale nie zapominajcie w tej walce o sobie 💗

Alicee2024 lubi tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

💉 Gonal-f, Orgalutran
    ❌17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

• Kama89wroc Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Papryka, @Pauuula jesteście? Dajcie znać co u Was 😘

Paprykaa lubi tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

💉 Gonal-f, Orgalutran

• Paprykaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jestem jestem 😘 trzymam kciuki za transfer 💕💕💕💕💕🍀 ogromne 💖

Ja jadę na kolejne wakacje, 13.11 mam konsultacje z dr Jarosz, 21.11 mam kolejną histeroskopie i cóż… Tyle 😏 nie ma o czym gadać :(
    Wyników crossa jeszcze nie mam, wszystkie inne mam idealne… eh. Także tkwię w zawieszeniu, ale już niedługo jeszcze do 21.11 i liczę na tego doktora bardzo…

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 31l
    🙋🏻‍♂️ 30 l
    DFI 31%—>19%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔
    3 x IUI- 1 cb 💔

30.04 wizyta kwalifikacyjna do IVF 🚀
    8.05 kwalifikacja do IVF ✔️
    18.05 stymulacja
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    Pobrano 15 🥚—> 13 dojrzałych —-> 12 zapłodnionych —-> ostatecznie 5 ❄️ do PGTA 🥰 i pozostały 2 ❄️—->
    3 prawidłowe zarodki po PGTA ❄️❄️❄️, 2 bez PGTA ❄️❄️
    16.06.25- histeroskopia- cd138 ✖️
    23.06- 7.07 antybiotyki ✔️
    12.07 cykl regeneracyjny
    21.08 wizyta przedtransferowa
    27.08 transfer 5.1.1. po PGTA, 8dpt beta 5,6, 10 dpt 2,9 💔
    6.10 immunolog —> dgn dalsza ⏳
    Allo MR 0% 🤔
    10.10 biopsja endo —> CD 138 1kom, CD56 46 kom
    11.10 konsultacja z innym ginem- histeroskopia dr Janowiec, konsultacja immuno dr Sydor, czekam 🫣
    21.11 histeroskopia nr 2 🤡

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
    Tylko kiedy 🫣
‹‹ 490 491 492 493 494
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ